Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Ribolov

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Ribolov
aca
 nazalost nisam u mogucnosti da idem da pecam us stvari mogu ali sta da idem na prljav pek i razna djubrista ne pada mi napamet.ja hocu da uzivam u prirodi da da joj samo ostavljam svoj otpad

Lovac Marko
 Na youtub-u imate moj ulov pod nazivom Markova mala riba ;)
A komentar je
Lovac Marko

Sniper Hunter

nemeza kaže:
Moj pribor za ribolov, mada je zadnjih nekoliko godina u drugom planu
i56.tinypic.com/wwlzpl.jpg
ima od svega po nešto, meč, mušičarac, varaličar, nekoliko dubinaca, nekoliko za rupe...

Lepo sredjeno kolegaB)

djosa69
 Pozdrav kolege desetak dana nisam bio na portalu imao sam slatke muke mucio sam se sa trofejnim saranima,amurima a i bogami smudjevima upravo sam se vratio iz Rumunije konkretno jezero Sarulesti nije tako lepo kao nase Vlasinsko jezero ali je zato mnogo bogatije ribom fotografije ce biti postavljene ovih dana,mogu samo da kazem nezaboravan ribolov.Kolce

Scorpion Hunter
 Svi hvatalju trofeje nekako van Srbije. Ova godina se smatra najlosijom godinom za pecanje. Celog leta pecao se samo riblji korov, po neko sarance kod ljudi koji stapove ne vade iz vode i to je sve... Svi se nadamo da ce sa promenom temperature riba poceti da radi ali evo hladovina je vec nekoliko dana a riba se ne javlja...

alex
 JA se ne zalim na ovu godinu
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Scorpion Hunter
 Alex ti si prvi od koga ovo cujem... Ako je tako onda svaka cast.

djosa69
 Kolege samo da kazem da je i u Rumuniji bila vrucina pa ipak riba radi ne ko u junu ali ipak radi za osam dana 36.krupne ribe nema sarana ispod 1o.kg.a nakrupniji 22.5kg.Kolce

dreger
 ovde ja pecam i odmaram,pored Tamisa,leti ovde a img832.imageshack.us/img832/6430/sdc10506u.jpg

Uploaded with ImageShack.uszimi na lisice ima li sta lepse.

Scorpion Hunter
 dreger ovo je pravi raj B)

velimir
 Kolege pošto je sezona ribolova Manjića,Menjka kakvo je stanje sa ovom ribom u vašim vodama i peca li neko?

Scorpion Hunter
 Druze kod mene ga uopste i nema...
Peca li se neka druga riba???

velimir

Scorpion Hunter kaže:
Druze kod mene ga uopste i nema...
Peca li se neka druga riba???

Jako loše, pecalo se nešta malo Štuku i Vildera u zimovnicima dok nisu došli Kormorani . Vodostaj je ispod svih normala tako da izlazak u ribolov jedino radi uživanja prirode.

DakiNS
 Evo da vam dam jedan opis lova koji primenjujem na manića. Imam vršnu polovinu varaličarca 80 gr.Na njega je provučeno kroz karike i vezano crvenom gumicom oko 3 m.najlona debljine 0,35 na kraju je udica tanka smuđarka br3 a ispred olovica 5-10 gr.Leti pripremim kauglere koje malo nasolim i posebno zamrznem.Kada mi treba uzimamonoliko komada koliko planiram da koristim. Lovim krajem dana dok je još vidno i ne previše hladno. Način lova je takav da ako je mamac manji provučem udicu kroz usta i škrge napolje pa zabodem i telo. Na obali biram mesta gde ima debeo slovj nanesenog granja ili jako kamenitu obalu sa krupnim kamenjem gde nema mulja. Lovi se negde na metar ili metar i po od obale dubina može biti i svega dvadesetak cm , tako da se cima vrhom štapa oko kamenja gde se može pretpostaviti da ispod ima manića. Ako je tu izleće iz rupe , uzima mamac i vraća se. Treba mu dati vremena da dobro proguta da biste naglim trzajem oslobodili udicu iz mamca i zakačili manića. Ili se istim sistemom cima mamac ispred gomile gustog granja gde je vrlo često sakriven . Kada zagrize mamac puštate ga da ga odvuče u skrovište koje je često i metar daleko . Tek kada ste sigurni da je progutao nagli kratki trzaj i polako samo držite štap nategnut , Manić će istim putem biti izvučen napolje. Ako se desi da promašite i zapnete za granu zato je tu tanka udica koja se polako ispravi i izvučete napolje vratite udicu u njen položaj i može ispočetka. Tek ulovljenog manića neki tuku tankim štapom po stomaku , ne da ga ubiju nego toliko da mu jetra natekne koja se smatra delikatesom . Manić je jedina vrsta bakalara koji živi u slatkoj vodi. Bistro
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 Ja sam danas naručio ribolovačku dozvolu za novu sezonu,čeka se prva nedelja u martu(sa nestrpljenjem)Grin

velimir

Sniper Hunter kaže:
Ja sam danas naručio ribolovačku dozvolu za novu sezonu,čeka se prva nedelja u martu(sa nestrpljenjem)Grin

Koja je cena godišnje dozvole?

Sniper Hunter

velimir kaže:

Sniper Hunter kaže:

Koja je cena godišnje dozvole?

Za kanton u kome ja pecam je za reke potoke i planinska jezera 200chf zatim ako hoćeš kanale još 60chf ,imaš 30chf članarinu lokalnom udruženju,(sekciji)u to ti je uračunat ručak na godišnjoj skupštini,znači 290chf ja još kupujem i za jezero koje moja sekcija iznajmljuje to je još 60chf ,i kao početnik treba ti još 20chf za kartu ribolovnog područija i primerak kantonalnog zakona o pecanju koje moraš posedovati kod tebe uz dozvolu i beležnicu u koju upisuješ upecanu ribu ,naravno moraš posedovati i olovku za upisivanje ribe ,neposedovanje iste se kažnjava 120chfGrin

DakiNS
 Au Sniper pa za te novce kod nas ti pod vodom zakačinju vagon ribe na udicuROFL

Sniper Hunter
 Ako preračunaš po tržišnoj vrednosti ribe (1kg pastrmke se kreće od 10-15 chf za kilogram ,fileti su do 25chf za kg ) i nije skupa dozvola,mada mene ta strana i ne zanima toliko ,bitno mi je da mogu da zabacim na sve vode gde prođem (osim privatnih ,zato služi mapa ,karta )da se ne zaluta na privatan posed ili u ribnjak ,tj.potok koji izlazi iz ribnjaka jer i on pripada ribnjaku ,a puni su ribe koja pobegne iz ribnjaka ,i uglavnom se izlovljavaju električno od strane ribočuvara i riba se posle toga ispušta,poribljuje se sa njome ostala vodena površina ,tako da i nije skupa dozvola u poređjenju sa zadovoljstvom koje pruža pecanje na bogatim i dobro čuvanim vodama ,na kojima nema opasnosti da ti neko zvekne bombu u vir gde si pecao .

DakiNS
 Šalim se druže . Inače kažu da Bog ne broji dane provedene u lovu i na vodiB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,618,059 posete www.srbijalov.com