Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IZ 27M

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IZ 27M
PEZ

Predator kaže:

HansRabit kaže:
pez, ja još nisam čuo da kod bilo koje sačmarice sa dve obarače opali odjednom i jedna i druga cijev ...

A ja sam čuo da se to nekad može desiti kod sačmarica češke proizvodnje. Confused

Predatore ,moj kum ima ZH bokericu,meni se dva puta desilo da mi ta njegova puska opali oba metka,desava se i kod zastavinih polozara i uopste "moguce" je kod bilo koje puske, zato oprez i na najmanju sumnju pravac kod majstora.

gruja
 Nisam puskar ali sam mom prijatelju,inace vlasniku stare verzije IZ 27E1C otklonio kvar koji se ogledao u povremenom pucanju oba metka istovremeno.Naime,u mehanizmu postoji jedna tanka polugica okruglog preseka odprilike dva,tri milimetra,koja je u drugoj polovini spljostena i prilikom prelamanja,gura jedan deo,takodje tanak,kao dva zileta,a koji je po mom laickom misljenju,razdvajac paljbe.Kad ta poluga promasi razdvajac,opale oba metka.To cete sami videti ako skinete kundak i prelomite pusku uz pazljivo posmatranje mehanizma.Opalite na prazno i videcete.Uzrok ,,kvara "kod nase puske je bio zamena kundaka koji je bio ostecen.Novi kundak je bio lose obradjen iznutra tako da je njegova desna strana unutrasnja prilikom prelamanja puske gurala onu polugu ka sredini i izvodila je iz ose,te je promasivala razdvajac i dovodila do opaljenja oba metka.Cim sam polugu malo ispravio i vratio stari kundak,puska je radila besprekorno.Ovo mozete sami da resite kod kuce za deset minuta.

Uca
 Sad ja da postavim jedno pitanje u vezi težine pušaka. Posedujem IŽ27EM 12/76 sa belom glavom i fiksnim čokovima. Za IŽ27 kažu da je mnogo teška puška i da je njena težina 3,6kg. Nije mi se učinilo da je mnogo veća razlika u odnosu na bokericu Zastava Kragujevac pa sam ih stavio na vagu. Zastavina ima težinu 2,9kg, a IŽ27 ima težinu 3,1kg. Znači da sam bio u pravu kad sam rekao da nije velika razlika u težini. E sad me interesuje zašto svi kažu za IŽ 27 da je strašno teška puška i da je težina 3,6kg, a kod mene 3,1kg? Pa gde nestade 1/2 kg? Ajd nadam se da sam vas zainteresovao u vezi ovog pitanja oko težine IŽ27. Koliko su teške vaše puške baš me interesuje?

vlada lovac
 Neznam tezinu te nove IZ-27, mozda je nesto teza od Zastavine, ali da Zastava ima 2,9kg nema sanse, nesto nije u redu sa vagom, cini mi se da je negde oko 3,2kg pa mozda i koji gram preko

kelt
 druze to ti je kantar za kupovinu. meri na onaj sa kojim se prodajeDragoljupe
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

PEZ
 Uco nosi vagu na bazdarenje.Smeko

Uca
 Izgleda da stvarno moja vagica nije u redu. Sad sam stavio puške na vagu i pokazale su različite vrednosti u odnosu na jučerašnje merenje. Moraću da nađem digitalnu vagu da bih bio siguran. Ovako je sve bezveze.

sheytan
 ^ "Digitalnost" ne podrazumeva i tachnost! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

neno1971

darkon kaže:
Da li pricamo u ruskoj jednocevki?

Ako je o njoj rec,imao sam prilike da vidim i onu najobicniju bez sine,onu malo lepsu sa sinom,pa cak i najskuplji model sporting varijanta.Sve su izbacivale i pune i prazne,sto mi se nije svidelo.

Kolega Darkon,sto se tice IZ18, slazem se sa tobom ,koristim pusku u sporting varijanti i u pravu si izbacuje i pune i prazne caure, a da li treba tako ili ne, neznam, mozda i postoji neki feler ili greska prilokom izrade, ko ce mu ga znati. Elmer
nebojsa savkovic

PEZ

neno1971 kaže:

darkon kaže:
Da li pricamo u ruskoj jednocevki?

Ako je o njoj rec,imao sam prilike da vidim i onu najobicniju bez sine,onu malo lepsu sa sinom,pa cak i najskuplji model sporting varijanta.Sve su izbacivale i pune i prazne,sto mi se nije svidelo.

Kolega Darkon,sto se tice IZ18, slazem se sa tobom ,koristim pusku u sporting varijanti i u pravu si izbacuje i pune i prazne caure, a da li treba tako ili ne, neznam, mozda i postoji neki feler ili greska prilokom izrade, ko ce mu ga znati. Elmer

Nije feler niti greska prilikom izrade, sa donje strane baskule postoji polugica koja kad se gurne napred sprecava da ejektor izbaci pun metak iz lezista, kad je ova polugica spustena (povucena nazad) ejektor izbacuje kako prazne caure tako i pun metak prilikom prelamanja.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ
 Ovo je ta polugica
i49.tinypic.com/2v9swaw.jpg
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Djordje NI
 kolege,dali kundak i podkundak od IZH 27(MP) pasuju na IZ 27(SSSR)?
čapa&fleki&mali

PEZ

Djordje NI kaže:
kolege,dali kundak i podkundak od IZH 27(MP) pasuju na IZ 27(SSSR)?

No no no
P.S.

Djordje NI
 hvala kolega.
čapa&fleki&mali

PEZ
 i46.tinypic.com/2mdqr9d.jpg
P.S.

PEZ
 Mozda se ovaj deo oznacen brojem 2 i zove hvatac ali postoji jos jedan deo na ovoj pusci koji sluzi da "uhvati" udarac ako kojim slucajem sklizne sa ovog zubica na hvatacu. Na ovom modelu sa jednom obaracom postoji jedan takav deo a na modelu sa dve obarace postoje dva, Za taj deo ja kazem da je interseptor odnosno hvatac jer on u stvari ne hvata cekic jedino kad je obarac povucen do kraja.
Da li bi sad u situaciji kao na slici posto je puska "napeta" doslo do kontakta cekica i igle ukoliko bi otkocili pusku i rukom podigli hvatac (2) a da pri tom ne diramo obarac?
Garantujem da ne bi doslo do kontakta jer bi taj deo (koji se ovde na slici samo malo nazire) uhvatio cekic, otuda i moje misljenje da je to u stavri interseptor.
P.S.

PEZ
 Evo nadjoh jednu sliku na kojoj se vide svi delovi IZ27 interseptori su oznaceni brojevima 46 i 47 (zaokruzeni)
i46.tinypic.com/2ugpj4y.jpg
P.S.

PEZ
 Na ovoj slici je mehanizam 27 1C (sa jednom obaracom) i on ima samo jedan interseptor koji opsluzuje oba cekica, zato se kod ovog modela desava da opale obe cevi istovremeno jer interseptor posto je obarac povucen ne moze da uhvati cekic koji sklizne od zuba na napinjacu. Interseptor je oznacen brojem 6
i45.tinypic.com/286v5ee.jpg
P.S.

PEZ
 Na ovoj slici interseptori su oznaceni crvenim tackama
i45.tinypic.com/4q3bqs.jpg
P.S.

AJDUK
 Kolege i kod mene pala jedna 27,12-ica, bela glava. fik cokovi i dve obarace. Kundak je malo kraci ali to mora da saceka zbog ena.
Stavio sam gumeni amortizer za sad

i39.tinypic.com/fammx3.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,254 posete www.srbijalov.com