Držanje oružja
|
klaja |
Objavljen 04.04.2012. 22:00
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
http://ultraphoto...aqopr9.jpg
http://ultraphoto...o3eqwi.jpg
Ja sam prepravio orman za radnu odecu,osmirglan i ofarban pistoljem za auto lakiranje,stavljene tri sigurnosne bravice i iznutra tapaciran sa rebrastim sundjerom. Jos treba malo da se usminka ali zadovoljan sam.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 04.04.2012. 22:02
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
sniper pa ni oni sto si dao link, nisu pravi sefovi vec obicni metalni ormari kao i ovi tvoji od milimetarskog lima samo sto imaju malo bolju bravu i mali sefic za municiju gore ,sto moze lako da se doda i u ove tvoje
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 04.04.2012. 22:55
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
kelt kaže:
sniper pa ni oni sto si dao link, nisu pravi sefovi vec obicni metalni ormari kao i ovi tvoji od milimetarskog lima samo sto imaju malo bolju bravu i mali sefic za municiju gore ,sto moze lako da se doda i u ove tvoje
To sam i mislio zato sam i dao link jel prodaju ormane za garderobu(ko moji) u ormane za oružije ,nosim ja ove moje kući ,pa na farbanje ,što da ne i tapaciranje, klajo super izgleda ono tvojeB) i onda ih spakujem u jedan zajednički veliki drveni orman ,u kojem će biti i mesta za municiju i kraj priče,
Hvala svima na pomoći kolege
|
|
|
|
alex |
Objavljen 05.05.2012. 18:47
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Treba mi jedan savet.
Zelim da kupim bravicu za oruzije t.j za moju pusku IZ 18.
Pa me interesuje da li ona bravica moze da se stavi na moju pusku zbog onakvog nacina prelamanja cevi????
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 05.05.2012. 19:25
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Moze. Nema nikakvog uticaja ... |
|
|
|
Zlocko |
Objavljen 21.05.2012. 02:06
|

Stari član

Upisa: 231
Pristupio: 31.07.2010. 01:55
|
Ne znam zasto ali vecina lovaca,koje ja znam,se ne pridrzava tzv zaakona o drzanju oruzija...NA primer moj deda je pre drzao lovaxku pusku,karabin lovacki prsluk u kojem je stajala municija,noz,gvogled,sesir,sve na jelenskim rogovina zakacenim na zid u hodiku(cim udjes u kucu odma mora da primetis) a sada u poslednjihnekoliko godina kad ocisti pusku spakuje je u tasnu za pusku,a kad je koristi samo tako je ostavi u magacinu okacenu na stolici...
Dok je moj cale,ar kad sam bio manji,sakrivao pusku po ormanima,a sad je drzi iva vrata od spavace sobe,posto tamo samo on i mama ulaze
Ja sam rekao kada budem imao pusku da cu drzati spakuvanu i bravicu na obaracima(nikad se ne zna kakava budala moze da se nadje da cacka) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.05.2012. 10:47
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Marko i ti ćeš kad budeš u braku 30 godina držati pušku iza vrata od spavaće sobe, i to napunjenu krupnom sačmom. Šalim se kolega, nemoj da zameriš.
Neodgovorno držanje oružja na takav način da je zajedno sa municijom dostupno neovlaštenim licima treba izbegavati. Najbolji način držanja oružja i municije jeste baš onakav kako je to zakonom propisano. U metalnom ormaru (sefu) sa posebnom pregradom za municiju. Nesreće se dešavaju, a pogotovo tamo gde se ne vodi računa o oružju.
|
|
|
|
Zlocko |
Objavljen 21.05.2012. 14:30
|

Stari član

Upisa: 231
Pristupio: 31.07.2010. 01:55
|
Deda je tako radio zato sto ga se svi plase,i kad kaze ne pipaj zna da sledeci put nece ponoviti...
A tata,on je druga prica,on pusku drzi iva vrata a municiju drzi u Leskovcu,tako da nema sta da se desi  |
|
|
|
Nikola M |
Objavljen 16.10.2012. 14:24
|

Član

Upisa: 106
Pristupio: 23.11.2010. 14:36
|
ja sam sada na dizajniranju jedne moje pocetnike lovacke sobe.. uskoro polazem za oruzje.
Dobar Pogled

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.02.2013. 21:07
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Danas na vlastitom tavanu vidim lep dupli limeni garderobni ormar koji sam još pre par godina pripremio za preuređivanje u ormar za držanje oružija i sasvim zaboravio na njega. Eto jedne lepe zanimacije dok se vreme ne popravi i otopli.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 27.02.2013. 21:37
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Daki vidi mozda nadjes jos jedan treba i meni!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.02.2013. 21:40
|

Admin

|
Sumnjam , čak se i ne sećam odakle sam ovaj nabavio
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 28.02.2013. 00:20
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 04.09.2012. 23:29
|
DakiNS kaže:
Danas na vlastitom tavanu vidim lep dupli limeni garderobni ormar koji sam još pre par godina pripremio za preuređivanje u ormar za držanje oružija i sasvim zaboravio na njega. Eto jedne lepe zanimacije dok se vreme ne popravi i otopli.
Kako ja na svom tavanu nisam pronasao ovako nesto!? .
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 28.02.2013. 01:28
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
DakiNS kaže:
Sumnjam , čak se i ne sećam odakle sam ovaj nabavio 
Rođo tvoja služba se uglavnom ne seća odakle je šta nabavila. Al bitno je da nabavite. Gori ste od nas policajaca.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.02.2013. 07:30
|

Admin

|
Nema veze doći ćete i vi u moje društvo , gde ti je najčešći drug onaj švaba, što njega ne zayebavate. Nisam ja taj što sakriva stvari po kući nego on
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 05.03.2013. 13:19
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Ja i Max smo kupili metalne kase u bez boji za po pet pusaka s tim sto ja imam i pregrade sa strane za municiju i tezine je oko 150kg prazan i tipluje se za zid. Vrata su sa kasa bravom i sest tacaka bravljenja tako da je zaista ozbiljna stvar i samo bi profesionalac mogao da ga obije. Proizvodio ih je Lola Ribar iz Boljevca i kostali su oko 150-200e. Kako sam radio sa kolegom i bio tu kada su mu saopstili da mu je sina ubio najbolji drug ocevim pistoljem smatram da je to skoro jedini nacin za pravo cuvanje oruzja i da nema para za sigurno cuvanje i vise bih voleo da mi kola ukradu nego oruzje makar kostala deset puta vise. Jedino kada covek ima kucu sa ozbiljnim alarmnim sistemom i lovacku sobu moze da priusti luksuz sa drvenim ormanima i soskama uz obaveznu sigurnosnu sajlu dobro utiplovanu i obavezan sef za municiju. U transportu, van lovista, uvek izvadim zatvarac iz karabina a ako se odvajam od kola nosim ga sa sobom. I kako god covek vaspitao decu mora da podje od pretpostavke da ce hteti da drustvu pokaze oruzje koje tata ima. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.03.2013. 13:30
|

Admin

|
Kolega tu te potpuno podržavam , samo postoji problem koji se zove sredstva , kod mnogih lovaca. Nemam više malu decu , ali zato imam . Mislim da je to sasvim dovoljan razlog za metalni orman koji je sigurno čvršći od nameštaja napravljenog od iverice , i pored toga sigurnosna sajla.
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 05.03.2013. 13:58
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Planinko011 kaže:
Ja i Max smo kupili metalne kase ...
i tako ja sef smestim u špajiz (a i tad sam momkovao i terao kera pa nije imao ko da mi kenja na glavu) a moj drugar u spavaću sobu. Njegova žena doživi nervni slom od količine oružija , mirisa ulja , krpica i baruta ... malo joj je lakše bilo kad joj je rekao :,,Ljubavi ja tebe volim najviše na svetu i svo ovo oružije je tu da tebe brani do poslednjeg metka,, + odveo je na večeru (naravno od divljači) uz sveće i violinu na uvce i naravno romantika je odradila svoje .!!! Kad god bi primetio znake nervoze primenjivao je oprobani recept !
Ps Daki Ns možda možeš da iskoristiš nešto od gore iznetog !
A sad ozbiljno prilikom jedne provere za nabavku oružija dva policajca su bila u stanu i htela su da vide kako se oružije čuva čim su ugledali sef završili smo posao uz njihovu opasku da mi zgrada nije normalna jer ih je komšinica (sprat niže) sa vrata oterala u tri lepe uz konstatciju da neće nikom da otvori vrata jer neće da kupuje te džidža bidže što prodaju od vrata do vrata , prva komšinica do mene je pustila kera jazavičara u hodnik koji ih je zapišao a prethodno proveli su 30ak minuta zaglavljeni u liftu dok ih predsednik kucnog saveta nije odglavio! Jedva su čekali da odu ... i kafu popiše na brzaka ko vele ko zna šta će im se još desiti!
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 05.03.2013. 15:50
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
DakiNS kaže:
Kolega tu te potpuno podržavam , samo postoji problem koji se zove sredstva , kod mnogih lovaca. Nemam više malu decu , ali zato imam  . Mislim da je to sasvim dovoljan razlog za metalni orman koji je sigurno čvršći od nameštaja napravljenog od iverice , i pored toga sigurnosna sajla.
Pa ja sam dao zeni 9-ku i na 20 metara je sasula od 8 metaka 5 u dasku od 20cm sirine. Mada je jednom rekla da ne sme da mi postavlja ultimatum ona ili lov jer zna sta bi ja izabrao morao sam da obecam da cu u lovu biti posvecen samo odstrelu divljaci i da cu markirati samo veprove i srndace a nikako nekakve zenke bilo koje prirode .
Salu na stranu, ako lovac da 500e za lovacku pusku i 500+500 za karabin i optiku sa montazom te clanarinu za lov i jos dooosta para ne stoji da sredstva od 200-300e mogu biti opravdanje za drzanje neobezbedjenog oruzja po ormanima zajedno sa municijom a pogotovu ako se po kuci motaju decica. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.03.2013. 19:48
|

Admin

|
Kolege potpuno podržavam svaki vid sigurnog držanja oružija i municije u kući.Čak šta više želim svima da urade sve što mogu da to bude što bezbednije. U mojoj kući smo samo i ja . Mogao sam kao i mnogi lovci da držim oružije po ormarima ili "iza vrata" ili pod krevetom. Ali ukazala mi se prilika odavno da nabavim taj metalni dupli ormar a sada sam i uhvatio vremena da ga sredim. Prvenstveno zbog mene i moje porodice a onda zbog zvanih i nezvaih gostiju
|
|
|