Lov lukom
|
Neca92 |
Objavljen 10.04.2011. 12:01
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Sasa frrr kaže:
Jesu li ovo pitome zivotinje?? Ja se ne mogu macki od komsije ovoliko pribliziti 
Pa video si, kada je strela pogodila ono prase, ovo drugo se nonsalantno prosetalo pored njega, samo sto nije reklo dobar dan!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 11.04.2011. 12:56
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
imam dvd lov na jelensku divljac sa lukom i strelom, nije me odusevio iz razloga nacina lov, nakon odlicnog pogotka lovcu je trebalo jos 3 strele da dokrajci divljac, izgledalo je surovo... nekao bi mi izgledalo vise lovaci da je pucao iz puske...naravno moje misljenje... |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 13.04.2011. 16:56
|

Član

Upisa: 52
Pristupio: 01.03.2011. 20:47
|
Neca92 kaže:
Hvala na lepim recima, kolega Podunavac!
Mozda je za ovakvo moje misljenje kriv svaki klip koji sam gledao o ovoj vrsti lova... Nikad nista pozitivno nisam video! Bar sa moje tacke gledista! 
Majstore a sta fali onome klipu kad love losa. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.04.2011. 20:49
|

Lovčina

|
Bas super sto si ga okacio, na onom snimku se bas lepo vidi da se zivotinja muci! Realno je tako... Pogodio ga strelom, potrcao je 20ak metara, i poceo da tesko da dise (kao da je izdahnuo) i poceo da se grci! Nismo videli koliko je to mucenje trajalo jer je gosin kamerman pomerio kameru u stranu (ne znam zbog cega onako brzo), posle toga ide deo kada ga deru!
Koliko li se dugo vremenski grcio i cimao od bolova, to stvarno ne znam!
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 13.04.2011. 23:12
|

Član

|
Neca92 kaže:
Bas super sto si ga okacio, na onom snimku se bas lepo vidi da se zivotinja muci! Realno je tako... Pogodio ga strelom, potrcao je 20ak metara, i poceo da tesko da dise (kao da je izdahnuo) i poceo da se grci! Nismo videli koliko je to mucenje trajalo jer je gosin kamerman pomerio kameru u stranu (ne znam zbog cega onako brzo), posle toga ide deo kada ga deru!
Izvinjavam se za ovo sto cu sada da napisem ali majstore moj imao sam te za pametnijog,ne razumijem kako mozes da kazes da zivotinja od 800kg koja umire za 15 sekundi , kako mozes da kazes da trpi sve sto ti znas o lovu sa lukom video si na TV JA SAM TO VEC SVE PROBAO I MOGU SAMO DA TI KAZEM DA LOV SA PUSKOM NE STIGNE NI DO KOLJENA LOVU SA LUKOM STO SE TICE UZIVANJA U LOVU NORMNALO JE DA NEMA TOLIKO USPJEH ALI IMA PUNO VISE ZADOVOLJSTVA prije probaj pa ona budi p... lp |
|
|
|
Mladenks |
Objavljen 13.04.2011. 23:17
|

Mlađi član

Upisa: 15
Pristupio: 22.03.2011. 18:06
|
neco druze,misljenja su razlicita ali bauceron opasno barata lukom,gledao sam dosta njegovih slika(ne ovde)i sve su za respekt,ono sto je on odstrelio lukom tesko da bi mnogi puskom,bauceron vadi jos slika znam da ih imas poooodosta,pozdrav svima |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.04.2011. 23:28
|

Lovčina

|
Prvo cu da odgovorim kolegi Zoranu...
Bas tako, kolega! Misljenja su razlicita! Svaka cast kolegi Beauceron, ali ja takvu vrsta lova ne volim, ne privlaci me, cak mi je odbojna! Mogu samo da iznosim svoje misljenje i stavove, ali nikom ne mogu da zabrani kojom ce metodom i nacinom da lovi! Kome se sta svidja, a dozvoljeno je, tako i neka lovi! pozz B)
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 13.04.2011. 23:42
|

Član

|
Neca92 kaže:
Prvo cu da odgovorim kolegi Zoranu...
Bas tako, kolega! Misljenja su razlicita! Svaka cast kolegi Beauceron, ali ja takvu vrsta lova ne volim, ne privlaci me, cak mi je odbojna! Mogu samo da iznosim svoje misljenje i stavove, ali nikom ne mogu da zabrani kojom ce metodom i nacinom da lovi!  Kome se sta svidja, a dozvoljeno je, tako i neka lovi!  pozz B)  |
|
|
|
beauceron |
Objavljen 13.04.2011. 23:44
|

Član

|
Mladenks kaže:
neco druze,misljenja su razlicita ali bauceron opasno barata lukom,gledao sam dosta njegovih slika(ne ovde)i sve su za respekt,ono sto je on odstrelio lukom tesko da bi mnogi puskom,bauceron vadi jos slika znam da ih imas poooodosta,pozdrav svima
Kad cu imati malo vise vrjemena jos cu staviti slicice obecam |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.04.2011. 23:46
|

Lovčina

|
beauceron kaže:
Neca92 kaže:
Izvinjavam se za ovo sto cu sada da napisem ali majstore moj imao sam te za pametnijog,ne razumijem kako mozes da kazes da zivotinja od 800kg koja umire za 15 sekundi , kako mozes da kazes da trpi  sve sto ti znas o lovu sa lukom video si na TV JA SAM TO VEC SVE PROBAO I MOGU SAMO DA TI KAZEM DA LOV SA PUSKOM NE STIGNE NI DO KOLJENA LOVU SA LUKOM STO SE TICE UZIVANJA U LOVU NORMNALO JE DA NEMA TOLIKO USPJEH ALI IMA PUNO VISE ZADOVOLJSTVA prije probaj pa ona budi p... lp
Kolega, zasto vices? Gde sam ja rekao da zivotinja od 800kg umire za 15 sekundi?
Odgledao sam mnogo klipova i filmova o lovu uopste, vidjao sve i svasta, ali kad god sam video da se na losa puca puskom, padali su u vatri i bez onoliko mucenja kao kada se love lukom! (naravno, love se odredjenim kalibrom, a pucaju se samo kada su u mirovanju pa su pogodci skoro uvek u vitalne zone, pa se zivotinja skoro uopste i ne muci! Mnogo pre ''ispusti dusu'' nego kada ga pogode strelom!
Ovo oko zadovoljstva, kao sto kaze kolega Zoranp: Misljenja su razlicita! Ja volim lov, druzenje, prirodu, zivotinje, oruzje i to su glavni razlozi zbog kojih ja idem u lov! Uspeh u lovu mi je na zadnjem mestu! Mnoge kolege ce ovde bi rekli da sam lud kad bi znali u kakvom lovistu lovim! Ja sam ove godine u svom lovistu video 2 zeca (jednog ulovio), 7,8 fazana (3 ulovio), jednu kunu (i nju sam ulovio) i 2 lisice! A imao sam preko 20 izlazaka u lov! DS nisam ni video, a kamoli odstrelio! Nikad nisam bio mesar, a i necu biti, u lov idem jer to volim!
Meni je zadovoljstvo to sto sa puskom na ramenu setam sa svojim kerom po lovistu (polu-praznom) i meni je to sasvim dovoljno! Dovoljno mi je da mi ker lepo odradio posao, goni jednog zeca i meni je srce puno, to je meni dusevna hrana, jer je u mom lovistu nauciti gonica uspeh, a ja uzivam u njihovoj pesmi!
Poenta je, svkom coveku je nesto drugo zadovoljstvo, a meni lov lukom to nikako nije, niti ce da ikada da bude! Ponovo kazem, samo iznosim svoje misljenje i stav, a svko neka lovi cime i kako voli! Zelim ti puno uspeha u daljem lovu sa lukom! B)
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.04.2011. 23:52
|

Lovčina

|
Izvinjavam se zbog lapsusa! Napisao sam da se obracam kolegi Zoranu, a mislio sam na MladenaKS! Napisao sam vec, ova tema me dira u zivac, pa jbg, pogresi covek! jos jednom, izvinjavam se!
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 14.04.2011. 22:19
|

Član

|
Kolega, zasto vices? Zbunjen Gde sam ja rekao da zivotinja od 800kg umire za 15 sekundi? Ne razumem
Majstore, nista ja ne vicem samo sam zaboravio smanjiti slova kad sam napisao TV tako da se ti jos jednom oprastam.
A sto se tice 15 seundi nigdje nism rekao da si ti to kazao ,samo sam zelio rjeci da je brzo pao i sta tome fali.
Sto se mene tice samo ne razumijem jedne stvari kad ti kazes da divjac trpi kad je upucana sa lukom ,a kako moze da trpi kad umire za 30 sekundi, divjc trpi kad umire stovima a ne sekundama. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.04.2011. 22:28
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Neko voli lov lukom, a neko puškom. Stvar ličnog izbora i afiniteta. Lov lukom je zakonski dozvoljen kao i vatrenim oružjem (u nekim zemljama). Prema tome pokažite malo više kolegijalnosti i smirite strasti.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 14.04.2011. 22:51
|

Lovčina

|
Ovo sam napisao bar 3,4 puta u prethodnim postovima! B) Podunavac kaže:
Neko voli lov lukom, a neko puškom. Stvar ličnog izbora i afiniteta. Lov lukom je zakonski dozvoljen kao i vatrenim oružjem (u nekim zemljama). Prema tome pokažite malo više kolegijalnosti i smirite strasti.
Kolega me je pitao da prokomenatrisem klip o lovu losa lukom, sto sam i ucinio...! Sto se mene tice, kod mene su ''strasti'' u normali jer nema potrebe da dizemo tenziju, samo iznosimo misljenja i stavove i diskutujemo! B) Maximalno sam smiren i opusten.... B)
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 14.04.2011. 23:02
|

Lovčina

|
beauceron kaže:
Kolega, zasto vices? Zbunjen Gde sam ja rekao da zivotinja od 800kg umire za 15 sekundi? Ne razumem
Majstore, nista ja ne vicem samo sam zaboravio smanjiti slova kad sam napisao TV tako da se ti jos jednom oprastam.
A sto se tice 15 seundi nigdje nism rekao da si ti to kazao ,samo sam zelio rjeci da je brzo pao i sta tome fali.
Sto se mene tice samo ne razumijem jedne stvari kad ti kazes da divjac trpi kad je upucana sa lukom ,a kako moze da trpi kad umire za 30 sekundi, divjc trpi kad umire stovima a ne sekundama.
E kolega, naterao si me da brojim!
Konkretno, na onom snimku los je pogodjen tacno u 0:58, ... kamerman je pomerio kameru u stranu u 1:35min... E sad, koliko je umiranje posle toga trajalo...nismo bili u mogucnosti da vidimo jer je, kao sto vec rekoh, gosim kamerman pomerio kameru u stranu!
Eto, dobio si detaljno objasnjenje i moje misljenje o onom snimku, koje je takodje negativno!
Po stoti put: Individualna stvar svakog lovca je cime ce, i na koji ce nacin da lovi! Naravno, u skaldu sa zakonom!
Puno srece i uspeha u lovu sa lukom ti zelim, i daj boze da odstrelis jednog onakvog losa! pozz i
|
|
|
|
Podunavac |
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Nisam Neco ni mislio lično na tebe, nego općenito na sve učesnike u diskusiji.
|
|
|
|
Sniper Hunter |
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Samo jedno pitanje kolega Neca 92 kakva je razlika kada divljac odvuce los pogodak iz lovacke puske ili karabina pa umire satima i muka kada umire pogodjena strelom sta je humanije ?
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 14.04.2011. 23:08
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
najbolje gadjati zoljom xaxaxaxaxaxa
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 14.04.2011. 23:23
|

Lovčina

|
Sniper Hunter kaže:
Samo jedno pitanje kolega Neca 92 kakva je razlika kada divljac odvuce los pogodak iz lovacke puske ili karabina pa umire satima i muka kada umire pogodjena strelom sta je humanije ?
Evo ovako... Posto se puskom na visoku divljac puca samo kada ona miruje (osim DS), takve stvari se mnogo redje desavaju! Skoro uvek su to pogodci odgovarajucim kalibrom i u vitalne zone! Desi se da divljac odnese los pogodak puskom, ali mnoooooogo cesce odnosi pogodak strelom! Kad god pogodis zivotinju strelom, ona se muci! (dajte mi neki klip gde se divlajc pogodjena strelom ne muci, rekoh vec, nisam vidjao tako nesto)...
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.04.2011. 23:28
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Neco muke su muke pa bila pogodjena i zoljom sto rece Slavko nema razlike s obzirom da ima vise nas koji lovimo puskama nego lukom veci je i procenat zivotinja koje mi ranjavamo
|
|
|