| 
 Lov i civilno sluzenje vojnog roka 
 | 
| Sremac75 | 
 Objavljen 03.01.2011. 14:29 
 | 

Admin 

Upisa: 4851 
Pristupio: 08.11.2010. 22:10 
  | 
270 B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM. 

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?" 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Aca-Novi | 
 Objavljen 03.01.2011. 21:12 
 | 

Mlađi član 

Upisa: 15 
Pristupio: 30.12.2010. 21:38 
  | 
rokvic kaže: 
potrebno je da pribavis sve i sacekas ....mislim da nece biti problema...a ostale Kolege bi zamolio za malo vise tolerancije...i da se ne hvataju za zakon ako ga vec ne znaju tumaciti kako treba..to ko je isao u vojsku a ko ne i  nije 
tematika ovog foruma... 
Pozzzdrav za sve  

Ija mislima da samo sacekas to je bilo sve po starom zakonu a sad je nov zakon izglasan pozz i puno srece

| 
|   | 

| 
 | 
| Jank | 
 Objavljen 03.01.2011. 21:42 
 | 

Lovčina 

Upisa: 2650 
Pristupio: 17.05.2009. 23:12 
  | 
Sremac75 kaže: 

Jank,  pa ja sam sa 10 godina jedva čekao da idem u vojsku, i razmišljao da ubodem onu paradu koja je bila, čini mi se svake 4 godine,.......... pa da se doteramo, da marširamo, zemlja da se trese. 

Po meni, vojska je pravo mesto za shvatanje pojmova jednakost, drugarstvo, solidarnost, disciplina. 
I nikada nisam rekao da mi je bilo lako-j@bali su me, u Vojnoj policiji, ko konja 12 meseci, ali se ni jednog momenta nisam pokajao...i opet bih isto uradio! 

I sada će oni pravi dobrovoljno ići u vojsku! 
Ja im čestitam unapred! 

I dao mi bog sina, i da odsluži vojsku!  

"Nek cveta cveće nek blista gora 
dug prema zemlji vraćat se mora" 

I sada bih opet obukao vojničku uniformu, jer je ona ponos moje otadžbine, 
da odmenim ove mamine sinove što se kriju iza mamine suknje......
 Lov je stil mog života...  ]   
 | 
|   | 

| 
 | 
| bela | 
 Objavljen 03.01.2011. 21:45 
 | 

Veteran 

Upisa: 930 
Pristupio: 06.02.2010. 17:48 
  | 
nebih da citiram ovog puta ničije. moji roditelji su bili naj-srećniji na svetu kad sam pošao u vojsku ,kad sam stigao na je..no ratište , i komšije su bili tužni, a opet  jbg naša je otadžbina pa i i drago im bilo. meni ne, al se moralo jbg nijko nas nije pitao. 
ma nek se smeju tati nebi im ja dao orružije dok ne odsluži vojsku pa neznam čiji da je!!!! 
 vižlan i terier 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Jank | 
 Objavljen 03.01.2011. 21:48 
 | 

Lovčina 

| 
Aca-Novi kaže: 
jank ako smem da kaze od vojske nije ostalo vise ni slovo V od vojske to je sramota a nije sramota sluziti civilnu vojsku  

Aco u potpunosti se razumemo, od vojske nije ostalo ništa ali kakva je takva je naša je....pa zar ćemo dozvoliti da nam strane trupe krstare po ovo malo zemlje što nam je ostalo.....Vojska je ogledalo sopstvene države.....jaka država....jaka i vojska....i obratno.....a ovo što je sad na snazi je za  
 | 
|   | 

| 
 | 
| Jank | 
 Objavljen 03.01.2011. 21:55 
 | 

Lovčina 

| 
bela hvala ti što pomažeš u rasvetljavanju ovih nemilih diskusija....mi koji smo po godinu služili i još učestvovali u ratnim operacijama smo "budale"......ma ne interesuje mene ko je kriv....i da li je trenutne politika dobra ili nije.....i da li je nekada naš omiljeni pogrešio....u pitanju je bilo opstanak nacije......e ondase moramo braniti....a ko će da nas brani kad ovi na žele ni da se obuče za rukovanje odbrambenim sredstvima....ORUŽJEM....da nije tužno bilo bi smešno.... 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Aca-Novi | 
 Objavljen 03.01.2011. 23:44 
 | 

Mlađi član 

Upisa: 15 
Pristupio: 30.12.2010. 21:38 
  | 
Jank upravu si ali to nismo mi krivi vec znase ko da nezalazim u te teme koje me ne interesuju kao sto je politika./. 

Ovde je reco lovu a ne o vojsci ako je ovaj sajt namenjen za lov onda samo to treba da bude tema razgovora a mislim da ako smo braca lovci da treba da se pomazemo bilo mo imalo regulisanu vojnu obavezu ili ne lov je lov  

pazite dobro usta pucate   jer jednom se gresi u ovom sportu

| 
|   | 

| 
 | 
| Dalibor89 | 
 Objavljen 04.01.2011. 01:28 
 | 

Stari član 

Upisa: 293 
Pristupio: 09.12.2010. 13:12 
  | 
mene nisu jos zvali u vojsku, ali mislim da vise i nece me zvati koko je receno da se vojska ukida. ali i da me pozovu otisao bih koliko se do sada i sluzilo nije to nista. koliko si nasi dedovi sluzili po 2- 3 godine pa opete su bili ko ljudi. a ne sad odes u civilku i sad ti se hvalis da si ti bio svaki dan kuci, a oni koji su bili u redovnoj vojsci pa su morali i ustajati na vreme i svasta. ali evo vreme menja sve pa nije nista cudno. ja nisam nista sluzio, podneo zahtev i dobio doz. ali kad sam bio na obuci za rukovanje sa oruzijem pa me je u komisiji onaj glavni pitao dali sam sluzio, i ja rekao ne a i bilo nas je jedno 5 koji isto nisu sluzili pa nam je rekao da izadjemo napolje da cemo kasnije odgovarati na pitanja. i kasnije mi je rekao da pazi kako se rukuje sa oruzjem. i pitao sam ga dali ce mi odobri u mup-u za doz. i rekao je da hoce jer je takava zakon donesen. nisam ja kriv sto je tako doslo pa me nisu pozvali da idem da sluzim vojsku. sta je tu je sada.  | 
|   | 

| 
 | 
| bela | 
 Objavljen 04.01.2011. 20:21 
 | 

Veteran 

Upisa: 930 
Pristupio: 06.02.2010. 17:48 
  | 
dalibore, srce je u pitanju. tebe nisu ni pitali pa te nisu zvali, ali neke jesu sram da ih bude pa nek su i lovci. mame i tate urgirali ...samo se nerviram oko ove teme...ClAQue  
 vižlan i terier 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Dalibor89 | 
 Objavljen 04.01.2011. 20:43 
 | 

Stari član 

Upisa: 293 
Pristupio: 09.12.2010. 13:12 
  | 
ja sam bio i na regrutaciji i zvali su nas ko za sta se opredeljuje, odnosno kako bi zeleo da sluzi vojni rok. ja sam prvo napisao da idem u vojsku. onda sledeci put kad smo imali sastanak generacije da sve kazu i na kraju ko za sta se opredeljuje, ja sam zaokruzio da idem civilu ali ni sam ne znajuci da ako bi odsluzio civilu i odreko se oruzja nebi vise dobio dozvolu za oruzje. posto me niko nije posavetova kako da eadim. ali sva sreca moja da me nisu pozvali da sluzim u civili, sekretar iz lovackog drustva u kojem sam ja vec bio clan rekao mi je da ako odsluzim civilnu vojsku da sam sa oruzje zavrsio. i bomek ja odma sutra odem u vojni odsek da mi on tamo prepravi da ja idem u normalnu vojsku. ali mi je rekao da nema sta da se brinem samo da sredjujem da budem lovac i da mozem lepo da dobijem dozvolu. uhh,  zamalo da zeznem stvar da odem u civilu.al sva sreca moja, | 
|   | 

| 
 | 
| Sremac75 | 
 Objavljen 05.01.2011. 11:10 
 | 

Admin 

| 
Dalibor89 kaže:
mene nisu jos zvali u vojsku, ali mislim da vise i nece me zvati koko je receno da se vojska ukida. ali i da me pozovu otisao bih koliko se do sada i sluzilo nije to nista. koliko si nasi dedovi sluzili po 2- 3 godine pa opete su bili ko ljudi. a ne sad odes u civilku i sad ti se hvalis da si ti bio svaki dan kuci, a oni koji su bili u redovnoj vojsci pa su morali i ustajati na vreme i svasta. ali evo vreme menja sve pa nije nista cudno. ja nisam nista sluzio, podneo zahtev i dobio doz. ali kad sam bio na obuci za rukovanje sa oruzijem pa me je u komisiji onaj glavni pitao dali sam sluzio, i ja rekao ne a i bilo nas je jedno 5 koji isto nisu sluzili pa nam je rekao da izadjemo napolje da cemo kasnije odgovarati na pitanja. i kasnije mi je rekao da pazi kako se rukuje sa oruzjem. i pitao sam ga dali ce mi odobri u mup-u za doz. i rekao je da hoce jer je takava zakon donesen. nisam ja kriv sto je tako doslo pa me nisu pozvali da idem da sluzim vojsku. sta je tu je sada.    

B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM. 

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?" 
 | 
|   | 

| 
 | 
| Sremac75 | 
 Objavljen 05.01.2011. 11:10 
 | 

Admin 

| 
Dalibor89 kaže:
ja sam bio i na regrutaciji i zvali su nas ko za sta se opredeljuje, odnosno kako bi zeleo da sluzi vojni rok. ja sam prvo napisao da idem u vojsku. onda sledeci put kad smo imali sastanak generacije da sve kazu i na kraju ko za sta se opredeljuje, ja sam zaokruzio da idem civilu ali ni sam ne znajuci da ako bi odsluzio civilu i odreko se oruzja nebi vise dobio dozvolu za oruzje. posto me niko nije posavetova kako da eadim. ali sva sreca moja da me nisu pozvali da sluzim u civili, sekretar iz lovackog drustva u kojem sam ja vec bio clan rekao mi je da ako odsluzim civilnu vojsku da sam sa oruzje zavrsio. i bomek ja odma sutra odem u vojni odsek da mi on tamo prepravi da ja idem u normalnu vojsku. ali mi je rekao da nema sta da se brinem samo da sredjujem da budem lovac i da mozem lepo da dobijem dozvolu. uhh,   zamalo da zeznem stvar da odem u civilu.al sva sreca moja,   

Ali za iskrenost   B)

| 
|   | 

| 
 | 
| DakiNS | 
 Objavljen 05.01.2011. 11:36 
 | 

Admin 

Upisa: 10248 
Pristupio: 31.08.2010. 09:25 
  | 
Oko ove teme postoje različiti stavovi,svako ima pravo na svoj stav i to treba poštovati. i uvek postoji ono ali . U životu su uvek postojali prevrtači , za mene ljudi bez morala i časti.Sva ova sr.nja su počela zbog takvih. Ti isti su se nekad zaklinjali našoj Jugi da će život dati za nju a posle protiv nje. Mene je rat zatekao u kući u središtu ratnih događaja da nisam služio vojsku da se nisam zakleo na čast i rodoljublje kako bih branio svoju kuću i odbranio svoju decu. Kako da izneverim roditelje i dedove koji izgiboše u predhodnim ratovima kako bih naslednike učio šta je ponos. Za mene nema alternative prevrtačima nema mesta kod oružija niti u lovu ja im ne verujem . Gospodo draga broj od 80 000 lovaca je velika oružana sila neka 30 posto ima karabine sa optikom eto ti skoro 25000 snajperista na to svaka iole ozbiljna država računa (imam osećaj osim ove naše) znate li vi koja je to oružana sila posebno zbog toga što bi to trebali biti ljudi koji su vični oružiju a i hrabri jer kad imaš petlju pocati na nenaoružanu divljač budi frajer pa se suprostavi i naoružanom protivniku. Po ovome ja lično ne bih dozvolio onim jajarama koji u vojsku nisu išli zbog oružija niti da gledaju filmove gde se koristi oružije a kamoli izloge sportskih radnji. | 
|   | 

| 
 | 
| Limun | 
 Objavljen 05.01.2011. 13:08 
 | 

Lovčina 

Upisa: 1228 
Pristupio: 15.10.2010. 18:33 
  | 
Velika greška je napravljena kada je ovim što neće u vojsku dozvoljeno da dug državi oduže po raznim državnim ustanovama gde su ladili j@j@. Ako je država htela nešto da uradi onda ih je trebalo svako jutro lepo u nadnicu kod gazde, pa lepo svako jutro u njivu za dnevnicu od nekih 1000 din. a gazda te pare lepo uplati državi, pa eto i zarade. Bar bi nešto naučili o životu na selu i kako se koristi motika, kakvo oružje bre za njih. 
 Pozdrav od Čarapana!       "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran  
 | 
|   | 

| 
 | 
| DakiNS | 
 Objavljen 05.01.2011. 14:05 
 | 

Admin 

| 
Limun kaže: 
Velika greška je napravljena kada je ovim što neće u vojsku dozvoljeno da dug državi oduže po raznim državnim ustanovama gde su ladili j@j@. Ako je država htela nešto da uradi onda ih je trebalo svako jutro lepo u nadnicu kod gazde, pa lepo svako jutro u njivu za dnevnicu od nekih 1000 din. a gazda te pare lepo uplati državi, pa eto i zarade. Bar bi nešto naučili o životu na selu i kako se koristi motika, kakvo oružje bre za njih.    Nedaj bože opet rata ta deca ne shvataju da treba i rovove kopati i na prvoj liniji nositi ranjenike, i nositi hranu na položaje . Ne misle valjda da će to borci sve sami raditi a oni da će laditi i ispod majčine suknje se skrivati | 
|   | 

| 
 | 
| gardista | 
 Objavljen 06.01.2011. 06:14 
 | 

Član 

Upisa: 114 
Pristupio: 07.08.2010. 20:56 
  | 
DakiNS kaže:
Limun kaže: 
Velika greška je napravljena kada je ovim što neće u vojsku dozvoljeno da dug državi oduže po raznim državnim ustanovama gde su ladili j@j@. Ako je država htela nešto da uradi onda ih je trebalo svako jutro lepo u nadnicu kod gazde, pa lepo svako jutro u njivu za dnevnicu od nekih 1000 din. a gazda te pare lepo uplati državi, pa eto i zarade. Bar bi nešto naučili o životu na selu i kako se koristi motika, kakvo oružje bre za njih.   Nedaj bože opet rata ta deca ne shvataju da treba i rovove kopati i na prvoj liniji nositi ranjenike, i nositi hranu na položaje . Ne misle valjda da će to borci sve sami raditi a oni da će laditi i ispod majčine suknje se skrivati   
bas to misle i izgleda da su u pravu... | 
|   | 

| 
 | 
| Lala | 
 Objavljen 06.01.2011. 07:57 
 | 

Moderator 

Upisa: 11472 
Pristupio: 27.10.2009. 17:19 
  | 
Osnova ove rasprave je u stvari pitanje dvojnog morala: 
ako se neko pozove na 'prigovor savesti', ili na versko ubedjenje, ili na bilo koji drugi razlog da odbije da služi vojsku pod oružjem, a sutra isti taj podnese zahtev za nabavku lovačkog oružja, onda se tu radi o čistom licemerstvu, i totalnom bezobrazluku. 
Ja sam vojsku odslužio, izguslao sam i straže na terenu na -26 stepeni, čučao u rovu u blatu do kolena, spavao na slami u u šatoru od šatorrskih krila, da ne dužim, ko je služio vojsku, zna o čemu pričam. U vojsku sam otišao sa 23 godine, sa jednim 'baš-me-briga-za-sve' stavom momačkim, a vratio se duplo zreliji, nego kad sam otišao. Sada, sa distance, to vidim. 
Lovac, sa prigovorom savesti u vezi oružja? Ma daj... Ne bih mu ni praćku dao, a kamoli oružje. To je moje mišljenje i stav. A šta zakon kaže, o tome neka vode računa ovi u MUP, i pravnici.  
Ja sa takvim lovcem ne bih lovio.
 Bogu 'fala, što sam Lala   
 | 
|   | 

| 
 | 
| DakiNS | 
 Objavljen 06.01.2011. 08:37 
 | 

Admin 

| 
Gardista ****bas to misle i izgleda da su u pravu...[/quote] Ali grdno se varaju pošto će mesto pod suknjom biti zauzeto, verovatno od vlastitih očeva pošto su ih oni tako vaspitali | 
|   | 

| 
 | 
| Sremac75 | 
 Objavljen 06.01.2011. 10:32 
 | 

Admin 

| 
Sremac75 kaže: 
Interesantna tema. 
Svi se mi slažemo da kao lovci moramo biti solidarni. 
I svi se slažemo da trebamo biti ljudi, zar ne? 
I kako onda komentarisati nekoga ko je LAGAO svoju državu da se plaši oružja, da ne bi propustio mamin nedeljni ručak, toplu sobu ili da bi spavao u svom krevetu.  
Po meni je to pre svega SRAMOTA! 
A još je veća sramota priznati tu laž i sada tražiti oružje za lov. 

Moje je mišljenje da nam takvi ne trebaju.  

Ovo sam Lalo napisao pre oko mesec dana, i baš sam na dvojni moral i mislio! 

| 
|   | 

| 
 | 
| mirko knezevic | 
 Objavljen 06.01.2011. 11:18 
 | 

Lovčina 

Upisa: 1063 
Pristupio: 02.08.2010. 15:40 
  | 
Kolege u vojsku sam otisao sa 19god upravo iz razloga da bih dobio dozvolu za nabavku oruzja,a pisao sam vec da sam imao manjih problema sa zakonom. Regrutacija je bila 14.oktobra 2005 ja sam u vojsku otisao dobrovoljno 02.decembra iste godine. E onda sam i ja razmisljao dal sam trebao ili ne,a kad razmislim da su nase dede ocevi sluzili po godinu dve tri jedno 600 pa vise km od kuce i dolazili samo jednom kuci za to vreme,sta je 6 meseci 100km najdalje od kuce i kuci si svaki vikend. A ovi sto se plase oruzja izmisljaju mi tu neke gluposti,kao nesposobni za to,kolege su potpuno u pravu,treba mu pokupiti sve oruzje nasledno bilo kakvo i treba ih isterivati iz lovackog drustva jer je to sramota,prvo se plasi mamino since,a sad oce u lov. Sramota bre da se zoves Srbinom a u vojsku nisam isao... Neka se ne uvrede kolege koje su iz nekog drugog  razloga izbegli vojsku,ali ova glupost civilno plasim oruzja... Oduzimaj sve oruzje i dozvolu im daj za jedno 200god.... | 
|   | 

|