Kolega Limun znamo da si usamljen tamo,ali nedaj se i samo udri !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Limune, ako svi počnemo da lajemo na sav glas ništa nam ne mogu.
Ja verujem da je 90% lovaca pošteno.
Pa ne mogu nas sve izbaciti!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa jebem ga ja valjda ima još neko muda dolje kod tebe...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
jedno navino pitanje ako nije problem. ako izbace vise lovaca iz udruzenja, zar oni ne mogu da osnuju svoje vlastito udruzenje i da konkurisu za preraspodelu lovista?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
Širom Vojvodine vidim ide zabrana lova na zeca zbog lošeg prirasta. Mi tog zeca kupujemo u Vojvodini i puštamo ga u lovište jer ga nemamo dovljno,mislite da se neko iz udruženja setio da obustavi lov,malo sutra. A zamislite kad 180 lovaca koliko broji samo moja sekcija na 2000ha uđe u lovište,a lovimo zeca 5 nedelja,pokolj šta da kažem drugo!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Ima kod mene dosta najedjenih lovaca ali neće ljudi da ulaze u sukob sa bilo kim lakše im da čekaju i da misle da će nešto samo od sebe da se desi.
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
I još nešto u vezi zeca,mislim da je to jedina dobra stvar urađena od strane sadašnjeg lovnika jedno smo od prvih udruženja u Srbiji koje je počelo sa unosom živog zeca u lovište. Ali dzaba nam kupovina i unošenje kad ga lovimo odmah iste godine i ne stigne da se prilagodi na novu sredinu.
...e taki što čekaju da se nešto reši samo po sebi su najjači...recimo ze moje izbacivanje je potpisao čovek koji je onako da najblaže kažem zalutao u lovstvo,ali ide i voli onako popiti i bekrijati ..e sada ta ista gospoda koja su mene navodno izbacila iz grupe su mene istog ubacila u grupu pre dve godine,a u cilju da takve uz pomoć većine izbacimo van...kada je ovo sve počelo ja sam rekao i tom čoveku za to,a on je odma počeo galamiti kako će on ovo,pa će ono...da bi na kraju juče rekao kad sam ga pitao zašto si potpisao da me izbace kad znaš da si ti sledeći on rekao ....neznam ...ma ljudi ima svakakvih, a najviše dvoličnih i tih se treba najviše čuvati
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Limune, ako je statutom predvidjeno da se obavezne akcije moraju odraditi, odnosno platiti, to je tako, i tačka. A ako neko ne poštuje statut LU, onda lepo disciplinski pravilnik u ruke i pročitaj sankcije, napiši disciplinsku prijavu i to je to.
Mislim da niste trebali da im uskratite lovne karte. Trebali ste im podeliti lovne karte, to je njihovo, ali im onda jednostavno ne pišete dozvole za lov, pošto su pravili disciplinske prekršaje. I podnesete prijavu disciplinskoj komisiji. Tako ste trebali odraditi. Drugo, ako znate da deo lovaca ide u lov bez lovne karte, onda lepo vašeg lovočuvara ili nekog od lovočuvara-volontera na teren, pa neka iskontroliše lovce. Ko nema lovnu kartu, preklopi pušku i 'ajd kući, i pišete mu prijavu, i njemu i grupovodji koji ga je pustio u lov. A tu onda fasuje i onaj koji ga je stavio na dozvolu za lov. To ste trebali uraditi. Lovnu kartu je svaki lovac platio kroz članarinu, i ne smete da mu je uskratite. Šta ako je hteo da ide da lovi negde komercijalu? Tu ste malo brzopleto reagovali.
Nisam razumeo ovaj deo tvog posta da ste hteli da imate tačnu kontrolu koliko je koji lovac uplatio. Na koji način ste to kontrolisali? Uplate su morale da idu direktno na račun LU. A kontrolu uplata treba da vam omogući predsednik ili sekretar LU na sednici UO LU.
Lalo, razumem ja Limuna.
Kada rukovodstvo nije jedinstveno u stavu da treba poštovati propise onda nastaje problem.
Kao kad dete pita mamu da mu kupi čokoladu, a mama ne da, pa onda ode do tate koji mu kupi čokoladu.....uvek je bolji tata.
Ne možeš ništa isterati ako ti neko, ko i formalno, predstavlja autoritet, stavlja klipove u točkove.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Pozdrav Lalo! Evo da ti objasnim to sa uplatnicama,kao što znaš LU ima samo jedan žiro račun na koji ležu sve pare od uplata i svaki put kad bi pokušali da tražimo pravo stanje slali bi nas kod knjigovodje koji je uvek bio previše zauzet. Tad smo odlučili da svi lovci iz naše sekcije prilikom uplata na mesto gde piše poziv na broj upišu br.1 tako da kad odemo kod knjigovodje on izvuče stanje samo za našu sekciju i mi znamo koliko to para ima samo od naše sekcije pa onda ne mogu da nas zavrnu prilikom preraspodele novca za divljač. Jos jednom da kažem da samo moja sekcija broji 180 lovaca.
boro kaže:
Tako je Blažo, pozdrav za tebe, falio si nam ovih dana.
Nestižem Boro od mojih problema.
I kod mene se dešava nešto slično kao kod tebe. S tom razlikom što pokušavam da imam "kontrolisano rasulo". Dva društva - sekcije hoće da se odcepe od udruženja, pa dok se to ne sprovede imam "gradjansku neposlušnost" sad mi nedozvoljavaju da turiste za lov zeca (a radi se o 30 lovaca turista - stranaca) dovedem u lov. Da napomenem da su tereni ta dva društva bogom dani za zeca, (imamo ih i na drugim terenima, ali ne u tom broju). Sad je u pitanju moj kredibilitet, pitanje daljeg turizma na ovom području, i na kraju moje "profesionalno" prijateljstvo sa vlasnikom turističke agencije preko koje dolaze turisti, (i pitanje daljeg angažmana mog preduzeća u inostranstvu, jer sam pored posla kojim se bavim, uspeo da nogovorim poslovnog partnera da njegov kum preusmeri lovce turiste iz Madjarske u Srbiju (i to je bilo dogovoreno kao projekat na duži vremenski period)) i to sve zbog ljubavi prema lovu.
Ne pomaže ni moje ubedjivanje, ni moja ponuda da sav novac od turizma prebacim na račune ta dva društva ni ništa drugo. Rečeno mi je da će ako treba da sa lovcima blokiraju i razoružaju turiste. E to mi ne treba.
Druga stvar da je na jednoj sednici upravnog odbora dogovoreno da se ne lovi zec dok ne stignu rezultati analize očiju, a ta dva društva su imala još jedan lov (dozvole za lov sitne divljači su po odluci UO kod predsednika sekcija tj. društava).
Po prijemu analize očnih sočiva i preporuke LSV da se smanji broj izlazaka, ta dva društva (dok smo još jedno udruženje) uz podršku još nekih društava su uspela da na upravnom odboru izdejstvuju odluku da se lovi po planu gazdovanja s obzirom da je ovo zadnja godina lova ovakvog kakav je bio do sada.
Džabe priče da sečemo granu na kojoj sedimo, da će nam se to obiti o glavu u budućem periodu da se pitam zašto smo nosili oči u Novi Sad i džabe pravili troškove kad ne poštujemo preporuke.
Sve sam bliže tebi Boro i sve odlučniji da uradim isto što i ti u Bačkoj Palanci.
Sprečavaju ma za sad pare koje sam dobio od ministarstva (namenske) i dok ih ne potrošim u nameni za koju su i dobijene ostajem tu gde jesam.
Udaljih se od teme.
Upravu su državni organi što idu u privatizaciju lovišta, nemaš "samoupravljača" , nemaš problema sa odlukama kolika će članarina biti, (a onda iz tako male članarine tražiti i sredstva za neke namene koje su morale biti izbačene iz članarine zbog smanjenja, ili pak neke nerealne stvari koje ne mogu da se isfinansiraju), nemaš problema sa vraćanjem dozvola nemaš problema sa brojem izlazaka u lov i odstrelom, nemaš problema sa svadjama koliko i koje divljači uneti i td.
To se moglo sprovoditi u jednopartijskom sistemu i možda u nekom dalekom komunizmu, nije naš narod zreo za tako nešto. I oni koji se zalažu za ovakav rad su ili zaludjenici (kao ja) ili to rade iz sebi svojstvenih i sebi znanih interesa. Na žalost ovih prvih je malo. I to dobro znaju državni organi i zato i jesmo ovde gde jesmo
Auffff....
Peščarac, pa tebi uopšte nije dosadno.
Ne ulazim u to ko je tamo kod tebe u pravu, ti ili tvoji oponenti, to je za dublju analizu, ali, ta ekipa što preti razoružavanjem turista? Problem gazdovanja lovištem rešavaju oružjem? Pa, ja bi ih pustio da probaju to da urade, makar po cenu blamiranja pred turistima. A onda bi lepo posle toga mogli da prete samo vrapcima praćkom! To što prete, je kršenje zakona, jedna od sankcija je i oduzimanje oružja tim koji prete. I nikad više ga neće dobiti! A tek kad bi pokušali da razoružaju bilo koga? Krivično delo, i to teže! Ćorka!
Zbog par zečeva da ljudi potežu oružje jedni na druge? Pa dokle je više ovo otišlo? Jesu li oni normalni?
Ovo oko privatizacje lovišta, kad se posmatra sa stanovišta rukovodioca LU, u pravu si. Ali kad se posmatra sa gledišta običnog lovca i sa stanovišta svrhe postojanja LU, kada cena lova treba da bude približna ekonomskoj ceni, onda se postavlja pitanje ko će to moći da plati, i koliko članova će ostati u LU. Osipanje članstva će biti veliko. Pa LU čine lovci, LU bez članova ili sa malim brojem članova je osudjeno na propast (ekonomsku). Lovište kojim gazduje će biti oduzeto i dodeljeno nekom JP na upravljanje, do raspisivanja novog konkursa, a u medjuprostoru će da bukne krivolov. Rukovodstva LU su stavljena izmedju čekića (propisi i ekonomika) i nakovnja (lovci). Nezahvalna pozicija.
Zaista sam frapiran ovom pretnjom koju članovi tih LD (sekcija) koriste, da bi mogli da odstrele kojeg zeca više. Ludilo ušlo medju ljude!
Ovo je dogadjaj za naslovnu stranu, pa ako hoćeš, izvoli, imaš na raspolaganju prostor na naslovnoj strani, klikni na 'Pošaljite NOVOST' u navigaciji, i napiši, biće objavljeno.
Dosta mi je moje muke Lalo, ne treba i druge da sa tim opterećujem.
Misliš li da ja ne znam da će svi ostati bez oružja, a šta onda dobijam?
Da li misliš da ne bi reagovala njihova ambasada i da bi nastao politički problem? Da li misliš da ne bi to izašlo u sve naše dnevne novine? Da li misliš da to ne bi bilo objavljeno u svim lovačkim časopisima u Evropi? Kako misliš da bi se to odrazilo na ceo lovni turizam u Srbiji?
Hvala, ne treba mi da mi se ime vuče po crnim hronikama. Osim toga, ne želim da trideset četrdeset lovaca ostanu bez oružja da bih dokazao da sam ja "vlast"
Verujem da bi u mi ovoj "najezdi" lovaca turista bar 80% udruženja u Srbiji i Vojvodini dalo po par gratis lovova samo da im "prebacim" ove turiste da love kod njih, ali pop u svom rodnom selu nikad nije bio pop, pa tako isto važi i za mene. Kod mene u udruženju 10 godina nije uzet niti jedan dinar od turizma, pa sad posle tog perioda i čistke koju sam napravio u stručnoj službi, prvi put uzeto 200000 (od sitne divljači, a to je samo početak sezone), turisti nam ne trebaju.
Usijane glave misle da se turisti beru na granama i samo je treba dohvatiti, a prema njima se možeš ponašati kako hoćeš, ni ne pomišljaju da se mora u takav posao uložiti godine i godine rada, svoje ime i još po nešto.
Raspisah se puno. Po ovoj temi se više neću javljati da ne maltretiram kolege lovce problemima u mom udruženju
Peščarac, znam ja da ti moraš da misliš i umesto 'usijanih glava', koje ne vide dalje od nosa. I sve što si napisao je 100% tačno.
Meni je već pun tavan i mog razmišljanja po sistemu 'pusti budale', pa se pametni povlače, a ovi drugi caruju.
Nisam mislio da ti treba da dokazuješ 'svoju vlast', nego samo da postupiš po zakonu. A zakon o oružju i municiji kaže da je svaka pretnja oružjem ozbiljno kršenje zakona. Onaj koji ima oružje, preuzima i odgovornost. Ne treba naravno da dozvoliš incident, treba ga izbeći, ali izrečena pretnja je ozbiljna stvar, i predmet za nadležne organe.
Čak i ako se ti povučeš, sutra će i neko drugi iz tvog LU imati problem, ako kabadahije odluče da oružjem sprovode svoju volju u lovištu. Postoji granica, koja se ne sme preći. Ja tako mislim.
Poštujem tvoju volju, nećemo više o ovome.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6