Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: GONIČI - naše blago ili ....

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
GONIČI - naše blago ili ....
duskodugousko
 Lalo,kad je stupio na snagu taj zakon?Zanima me jer sam od mog udruzenja dobio u oktobru par informativnih tekstova(gde se lovi,kad,kako...) i izmedju ostalog je navedeno da mozemo pse i macke lutalice,koji ugrozavaju divljac,odstreliti ako su dalje od 200m. od kuca..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 Neco,jos mpp i trgovina i diploma u dzep!Smile Moracemo mi jos mnogo mleka da pijemo da bismo pisali tako nesto!

Lala
 Pre oko dve godine, kada je Neca90 služio pripravnički staž verovatno Smile
Vraćamo se na temu GONIČI.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

neca90

Lala kaže:
Važi Smile
Pročitaj zakon o dobrobiti životinja, i kad je stupio na snagu. Tada nisi mogao biti lovac, jer si imao 18 godina, i nisi mogao da položiš lovački ispit. Nemoj da se preganjamo, molim te, znam šta sam izmenio, i šta si napisao.

Taman posla da se preganjamo!To ni ja ne volim.Ali ti sigurno znas zasto si izbrisao.Ako si.Nemam nista protiv.Smile

neca90

duskodugusko kaže:
Neco,jos mpp i trgovina i diploma u dzep!Smile Moracemo mi jos mnogo mleka da pijemo da bismo pisali tako nesto!

Blago tebi brate...A 'di je meni Krivicno, Finansije,MJP...FrownNazad na temu

duskodugousko
 Ajmo na gonice..naljuticemo lalu.;) Meni su jednog psa ubili samo zato sto je gonic..Februar mesec,nas trojica krenuli na lisicu..Psi odmakli,traze divljac..Proslo dva-tri sata,svi se psi vratili a mog nema..Mesec dana sam ga svaki dan cekao na istom mestu,duvao u rog,dozivao..Mislio sam da su ga ukrali,da bih skoro saznao da ga je neki deda ubio malokalibarkom..Tri dana pre tog naseg lova,neki psi su tom dedi napali ovce..inace kuca mu je na vrh planine..Deda se zainatio da kazni pocinioce,a moj gonic je stradao ni kriv ni duzan,gonio je lisicu blizu te kuce..

duskodugousko
 Da ne bude zabune,moj pas ovce i ostale domace zivotinje nije smeo ni popreko da pogleda,dobro sam ga naucio.

Lala
 Pa to je problem sa goničima, što ti odu van vidokruga, pa onda samo sanjaš da li će da naleti na nekog lopova da ga mazne, ili će naići na neku budaletinu, da ga ubije.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

duskodugousko
 Jedino su i mogli da ga ubiju,jer nije mogao niko drugi da ga veze na povodac osim mene..A bio je sila od psa..Svi gonici koje sam imao posle njega nisu bili taj nivo..Nisu losi,zadovoljan sam,ali zal definitivno ostaje..

duskodugousko
 Evo moje azdaje.Definitivno nije lepotan ali je srcu mio i zna znanje.

neca90
 Sto nije lepotan?Bas lep pas.Ozbiljno,bez zajebancije.

duskodugousko
 Neco za ovo imas pice od mene!Sad stvarno,pogledaj mu usi,kratke i visoko usadjene i nie prociscen,mislim na njegovu tamniju boju.

zoran-amsterdam
 Nerado se upisujem na ovu temu...Ali zeleo bih izneti i svoje iskustvo sa gonicima u mom kraju....Svako ko ima bilo koju rasu gonica smatra se(tako reci)problemom....uznemiravaju divljac....ili kako vec ko uzme!Obicno (Dozivljeno)ti psi ne ostaju dugo jer su problem za srnecu divljac.Iako medju njima postoje(naglasavam)izuzetni zecari,izuzetni lisicar i cak i psi za fazana....Na zalost ti nam psi nestaju samim tokom lova,jednostavno vise se ne vrate kuci iako su odrasli u lovistu!Jedno pitanje za sve lovce ...Da li uopste uzgajati tu rasu u strahu...Ja licno obozavam SG ali ne usudjujem se posle svega ga i imati u dvoristu jer mi je zal za njim teza nego za samim lovom koji godinama licno propustam!Nadam se da ce te me razumeti!Pozdrav!

neca90

duskodugusko kaže:
Neco za ovo imas pice od mene!Sad stvarno,pogledaj mu usi,kratke i visoko usadjene i nie prociscen,mislim na njegovu tamniju boju.

DogovorenoB)Pa sta znam da ti kazem,ne razumem se ja bas mnogo u standarde za 6. FCI grupu,ali ovako na poglet nije los ker...A jos ako dobro radi...imas sve razloge da budes ponosan na njega.

duskodugousko
 Nije los,ja sam zadovoljan ali uvek moze bolje!Smile

duskodugousko
 Pozdrav Zoki!Znam kako je to..

neca90

Lala kaže:

duskodugusko kaže:
Ne mogu ja poucavati nekoga o lovnoj etici ako mu narodski receno ne dolazi iz dupeta u glavu.Zbog takvih sam se prvih lovnih sezona tresao kao je.ena zecica...

U upisima Nece90, nije bila samo reč o lovnoj etici, nego o popriličnom nepoznavanju zakona, a ako takve stvari piše (to što sam cenzurisao), verovatno je to video kod nekoga u praksi.
Evo za Necu90, tri pitanja, iz poznavanja zakona vezanih za lov:
1. Čime je dozvoljeno loviti srneću divljač (kakvim oružjem i municijom)?
2. Čime je dozvoljeno loviti DS (kakvim oružjem i kojom municijom)?
3. Kako se postupa sa psima i mačkama lutalicama u lovištu?

A koliko smo pisali o tome!

Zelim samo da naglasim jednu vaznu stvar,kako kolege ne bi o meni stekle los utisak:Ja sam napisao da srnecu divljac ne lovim jer nemam ni karabin ni kuglaru,medjutim,Lala je umesto kuglare procitao sacmara(to mi je on rekao),cenzurisao,i otud pitanje pod 1.Medjutim,ko radi taj i gresi,tako da nikakav problem nije;)A to sto sam za DS koristio PP i odstreljivao pse i macke lutalice(pitanja 2 i 3) sam radio u vreme Zakona iz 93' koji je to dozvoljavao.Sad vise ne,jer je zabranjeno.Ovo sam napisao da ne bi neko pomislio da sam ja rekao da se srneca divljac gadja sacmarama,kao i da radim sada nesto sto je zabranjeno,a da skoro je bilo dozvoljeno!SmileZakon je zakon i mora da se postuje,jel da!Nazad na temu

Milorad
 Procitah ovde da je patron PP zabranjen...
Koliko znam,ideal (jedna kugla) ide u desnu cev ili kod bokerice u donju (polu cok ili pun cok,ne razumem se u balistiku i oruzje najbolje)
zanima me sta onda staviti u drugu cev ako ne sme PP ili dupla nula

duskodugousko
 Brener ne sme u cokiranu cev..Moj ti je savet da pogledas temu MUNICIJA a naslov je GOLD HAWK KRUSIK.Tu ces se dobro informisati a i videces sta druge kolege misle o tom zrnu a njemu slicnim.Pozdrav

duskodugousko
 Mislim na pun cok,da budem jasniji.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,995,456 posete www.srbijalov.com