Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uredba o ustanovljavanju lovnih područja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uredba o ustanovljavanju lovnih područja
Pepa 75
 Slavo ja bi prvi voeo da tvoje reci budu pretvorene u istinu. Ali mi je tesko licno da poverujem u to. Naime mom udruzenju ce najverovatnije oduzeti 1.300 ha koje ulazi do sela, prolazi nessto sto ce jednog dana biti autoput. Sta tu uraditi? A koliko je takvih Lu po Srbiji.

slavaplana
 Pogledaj na karti kako ide autoput kroz moje loviste i sta ostaje sa druge strane auto puta a to pripada u dva lovna podrucja! Stig i Resavski deo dok je desna strana u Sumadiji 1!!!!!Pravicemo umesto 1 dva udruzenja koja ce konkurisati za dva lovista sta da radim !!Ja sam ovom podelom igubio vise nego ti ali imam resenje kako da ponovo stavim lovnu teritoriju pod rad svog clanastva ali pod drugim udruzenjem koje ce konkurisati za ovakva lovista !Cekam da vidim kako ce izgledati granice u okviru ovih lovnih podrucja !!!

saja rudnik
 Koliko sam ja gledao i tumacio mapu nase LU i njegova teritorija sada pripadaju Sumadija 1 i Sumadija 2,i to odprilike granica ide kroz Gornju Crnucu,pa Donju,spusta se do Lipovca,ide na Brestovac i Konjusu prema Gruzanskom jezeru i Knicu,ka Cacku pa dalje..A gore ide ka Stragarima i Topoli..Znaci ako su tu postojala 6-7 LU sad moze biti i 10tak komada...Za svako od tih 6-7 i jos ta nova 3-4 se mora naravno izraditi novi planovi,granice,mape fond divljaci,kvota odstrela..itd..itd..itd..A to ko radi??Odredjena braca koja su to radila i pre samo u okviru saveza,sad samo smo obukli druge uniforme..Pa cemo videti ko ce dobiti odredjeni deo gde ce uspostaviti svoje LU...A bice i ko podmaze malo vise tepsiju a i neki mudonja sto se lepo nasteko para za vreme dok je narod grcao pa ce lepo sve to braca da urede medj sobom,pa i ovce site i vuci na broju...A za nas koji volimo prirodu,dajemo svoje pare da bi imali nesto u lovistu,svoj rad,znoj i trud...pa bice sta ostane...male mrvice sa stola..ako i toga bude..

Jank

slavaplana kaže:
Pogledaj na karti kako ide autoput kroz moje loviste i sta ostaje sa druge strane auto puta a to pripada u dva lovna podrucja! Stig i Resavski deo dok je desna strana u Sumadiji 1!!!!!Pravicemo umesto 1 dva udruzenja koja ce konkurisati za dva lovista sta da radim !!Ja sam ovom podelom igubio vise nego ti ali imam resenje kako da ponovo stavim lovnu teritoriju pod rad svog clanastva ali pod drugim udruzenjem koje ce konkurisati za ovakva lovista !Cekam da vidim kako ce izgledati granice u okviru ovih lovnih podrucja !!!

Nisam imao vremena da baš detaljno pregledam sve granice lovnih područja ali koliko vidim prilikom njihovog određivanaja nije uzeta u obzir administrativna podela Srbije na regione i opštine. Prilikom određivanja najmanje administrativne celine koja se zove Katastarska opština granice se uglavnom postavljaju po već postojećim prirodnim linijama a to su vodoslivnice (Reke i Potoci) ili po Vododelnicama što predstavljaju kose ili vrhovi i kote - najviše tačke na brdima i planinama. Skup više takvih najmanjih celina (katastarskih) opština sačinjava opštinu...i dalje više opština čini region. Da je uzet ovakav pristup sigurno nebi došlo do toge da Slavino selo koje je na autoputu bude podeljeno u dve lovne oblasti....Javni objekti se veoma retko uzimaju u razmatranje granica područja jer kao veštačke građevine uglavnom presecaju neka područja kao što je to ovde slučaj.....Frown

Ako neko hoće da crta granice a nezna neka se raspita....eto ima ljudi koji to znaju....pravila postoje samo ih traba primenjivati...pa tu sam da pomognem....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Pepa 75
 Barvo Jank!!!!! Ali oni to kanda nisu uzeli u obzir.

slavaplana
 jank ti kao poznavalac te materije predlozi kako prevazici ovaj problem koji je evidentan !!!!Daj par saveta nekosta te nista!!!!

Jank

slavaplana kaže:
jank ti kao poznavalac te materije predlozi kako prevazici ovaj problem koji je evidentan !!!!Daj par saveta nekosta te nista!!!!

Upravo razmatram ovaj naš zajednički problem.....NEMOŽE....granica autoputem bre. Za našu sreću imam u posedu kartu Administrativne podele Srbije pa ću uskoro da pokažem te katastrofalne greške....Bye

slavaplana
 To Jank !!Imamo i mi strucnu sluzbu foruma koja moze da pomogne nadleznima neka pitaju ,sto rekose ovi iz saveza koje vise niko nista ne pita !!

270
 Slavo sad predstoji ustanovljavanje lovišta u okviru lovnih područija, ko garantuje da će prilikom određivanja lovišta u opšte biti uzeto u obzir ko je određenom teritorijom do sada gazdovao???
Moje mišljenje je da to u uopšte neće biti uzimano u obzir kao ni to da jedno lovište bude u okviru jedne administrativne opštine!
Imaćemo lovišta koja zahvataju i 2 administrativne opštine sastavljeno od delova teritorija na kojima je do sada gazdovalo i 3 LU!
Takođe ne verujem da će prilikom dodele ovih lovišta LU koja su njihovom ili delom njihove teritorije gazdovala imati bilo kakvu prednost pri dodeli! Biće ko više ponudi uz staro pravilo ko ima više prijatelja u vladi i nadležnom ministarstvu!
Mislim da je podela na lovna područija završena i da tu neće biti nikakvih izmena a glavno iznenađenje nas tek očekuje kada se u okviru ovih područija ustanove lovišta!

Jank
 Evo o čemu sam govorio....i na šta želim da ukažem.....

img209.imageshack.us/img209/9192/lovnapodrucjaupravniokr.jpg

Kada se preko karte Lovnih područja koju su izradili "stručnjaci" iz Ministarstva preklopi Karta administrativne podele može se primetiti razlika koja postoji za gotovo iste oblasti.
Crvenom bojom prikazane su granice upravnih okruga pa se lepo može videti da naš Kolega Slava pre podne lovi u Lovnoj oblasti ili području Šumadija 1 a popodne u lovnoj oblasti Stig samo što mora da pretrči preko autu-puta.
Da je granica išla prirodnom granicom Velikom moravom Slavino selo bi bilo u podunavskoj lovnoj oblasti....
Ali ......

slavaplana
 prema mojim informacijama postojeca L.U . ce imati prednos pri dodeli lovista !Opstine nemoj da gledas vec gledaj teritoriju lovnog podrucja koja ne prati ostinsku teritoriju!Lovista koja se nalaze u pojedinim lovnim oblastima trebaju da sto pre sednu i da pozovu prestavnike ministarstva kako bi u medjusobnom dogovoru unapred spremili teren za buduce raspisivanje konkursa za lovista koje ce im se dati na gazdovanje!!Samo dogovorom ce i drzavi biti lakse da se lovista ustanove na takav nacin koji ce vecini odgovarati!!!

charuga
 sad sam se malo ukljucio u ovu temu i video da juznog banata nema!!!pripao je srednjem banatu a u sremu ima i istocni srem, bez neke logike...
umesto srem podeliti na juzni i severni,vinski i svinjarski..a deliblatska pescara da je pripala juznom banatu...KoTuKoga
..............

temudjin
 Jank, Jank, molim da pri izradi karata koristiš opis (p)lovnih podrucja. Ukoliko ti treba detaljni opis gde je granica nekog šumskog područja na koje se pozvaju autori, ona nije opisana ni u samom zakonu o šumama. Ccc..
Podsećam:.... granicom Podrinjsko-Kolubarskog šumskog područja, zatim granicom između Podrinjsko-Kolubrskog i Tarsko-Zlatiborskog šumskog područja... do granice Šumadisjkog šumskog područja..
Znači, pozdravljam g-din Sretenovića državnog revizora i molim da obrati pažnju na najnoviji biser (p)lovnih radnika.
Pozdravljam Slavaplanu priznatog zaštitnika prava (p)lovnih radnika Uprave za šume i J.P. Srbijašume.
Pozdravljam sve zaposlene u lovačkim udruženjima sa iskrenom nadom da samo blagi Bog može da pomogne lovstvu Srbije posle ovakvih brljotina nadležnih "kvazi" stručnjaka.
Aha

slavaplana
 Temudjine nece bog da nam pomogne a ni SAVEZ vec konstruktivan dogov na nivou Ministarstvo-L.U.!Bez Vas ovog puta!!!!!!
Nazalost!!!!Dok se vi svadjate sa drzavom i dok se dopisujete L.U. moraju SAMA bez vase pomoci da se spasavaju i da gledaju svoje interese dok Vi gledate u ime NAS samo VASE !!!!!

temudjin
 Slavaplano, odakle ovolika kolicina informacija, ali kad je neko u pravu onda je u pravu, buduci korisnici treba da se dogovaraju sa bivsim nadleznim u drzavi ups.. nisam trebao to da napisem..
Aha

charuga
 vicem vec par dana daj da osnujemo nesto gde cemo biti svoji na svome...
ne mora to da bude "sindikat" koji ce da valja banane..moze da bude prava lovacka komora sa pravim lovcima a ne sa onima sto se samo zovu lovci...pa kad se napravi vakuum mi uskocimo a i kad nema vakuuma mi isto tako uskacemo i ispravljamo krivu drinu..

..............

slavaplana
 Vi Temudjine ce te se dogovarati kad ce te da pecete neko prasence ili jagnjence ali sto se tice lovista rekli ste sve sto ste imali!
Nemoj da zivis u nadi da ce Drzava Vama dati prednost pri konkursu!!!!
Nemoj biti siguran da Radosavljevic nece izgurati ovu stvar!!!
Tvoj upravni odbor ga hvali na sva usta a tebe..........!Nesmem ni da kazem..................?

Pitaj gos.Pajkica sta misli o tome pa ces imati odgovor iz prve ruke !!
Zao mi je!!!!

temudjin
 Slavaplano, pitao sam za ozbiljne ljude ne za one koji javno izjavljuju da se ne razumeju u lovstvo. Trgovine je bilo i biće samo pitanje je kvaliteta robe koja se nudi.
Da ponovim Uredba o ustanovljenju lovnih područja je nestručna, nestručna i naravno nestručna.
Gde je tu divljač, gde su tu lovišta i gde su tu lovci.
Niti lovište može bez lovaca niti lovci mogu bez lovišta.

nemeza
 Da li neko zna do kada može da se konkuriše za lovište, gde i koji su uslovi za dobijanje istog, kao i šta je potrebno priložiti. Ako negde ima da je izašao konkurs, gde i kad.

slavaplana
 Nemeza ocekujemo konkuse za lovista za narednu lovnu 2011-2012god!Ima vremena do tada!Znaces na vreme sta sve treba i ko da se to obezbedi mislim u vidu garancija ,potrebnih papira itd.
Ova godina ce se zavsiti najverovatnije ovako !!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta PROPISI O LOVU 372 27.02.2013. 18:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,251 posete www.srbijalov.com