Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Podunavac
 Zašto je normalno odseći glavu srndaću i jelenu zbog dela lobanje sa rogovima, a nije normalno odseći glavu lisici zbog trpfeja lobanje? Ne vidim razliku. Ili je možda problem što lisica nema rogove?

DakiNS

Podunavac kaže:
Zašto je normalno odseći glavu srndaću i jelenu zbog dela lobanje sa rogovima, a nije normalno odseći glavu lisici zbog trpfeja lobanje? Ne vidim razliku. Ili je možda problem što lisica nema rogove?
Zemo to je OK samo mani je ipak lepši trofej sa rogovima .JBG posle svih ovih ratova postao sam mekan

gorskikotar
 Moje čestitke "Gandalf".
Došla lija na "Australsku" vabilicu na 10 metara nakon 4 min vabljenja. To mi je treći najljepši lov u životu.
Sliku ne mogu postaviti.

Dobra kob!

Podunavac

DakiNS kaže:

Podunavac kaže:
Zemo to je OK samo mani je ipak lepši trofej sa rogovima .JBG posle svih ovih ratova postao sam mekan

Pa i ja bi rađe rogonju nego liju, ali trofej je trofej. Nije u redu reći kolegama lovcima koji ostavljaju lobanju lisice za trofej da su poremećeni ili da nije lovački i etično. Ja do sada nisam ostavljao lobanju lisice ali od sledeće hoću, ko što rekoh trofej je trofej.

DakiNS

Podunavac kaže:

DakiNS kaže:

Podunavac kaže:

Pa i ja bi rađe rogonju nego liju, ali trofej je trofej. Nije u redu reći kolegama lovcima koji ostavljaju lobanju lisice za trofej da su poremećeni ili da nije lovački i etično. Ja do sada nisam ostavljao lobanju lisice ali od sledeće hoću, ko što rekoh trofej je trofej.
Zemo tu si u pravu za odnos među kolegama na forumu , samo ja nisam to rekao što si naveo, ja sam rekao samo svoje mišljenje a ne tvrdnje i nisam nikoga povređivao

petar
 [xhide]Naravno da je lovacki, odseci glavu plenu, a kod predatora se lobanja ocenjuje i to je trofej ove vrste divljaci, priznajem da je jeziv taj posao, dodje kao da psu secemo glavu, ali lovci smo, zar ne, a trofej je trofej, tako da se svim predatorima glava odsece i obradi kao trofej, lepa je uspomena, a ko zna, mozda nam se posreci pa odstreljena lisica bude u jakoj medalji, u svakom slucaju lep trofej koji ce nas podsecati na uspesan lov, takvo je moje misljenje...B)

Postupak je ovakav. Odstreljena lisiica moze, a i ne mora da se odere, zavisi ako zelimo da sacuvamo kozu, ako ne, samo joj odsecemo glavu. Glavu oderemo, sto vise mozemo, do kosti. Izvadimo joj mozak, uz pomoc zice koju zavucemo u rupu na potiljku, dobro isperemo iznutra i napunimo glavu praskom za ves, i zapusimo rupu parcetom drveta. Zatim se glava iskuvava u vodi sa praskom za ves na otvorenom plamenu (ne na sporetu). Umesto praska se moze koristiti i neko originalnije sredstvo za iskuvavanje trofeja, ali ja sam sa praskom bio uspesan, pa nemam nameru da ga menjam, a i lako je dostupan. Ide kolicina na neku serpu prosecne velicine, ja stvarno ne znam kolika je moja, nisam merio, oko 2 case od jogurta. Kuvanje traje dok se prasak ne rastvori i voda ne pocne da se gotovo providi u nedostatku praska. Zatim se glava izvadi, i jednostavno se utvrdi, da li je dovoljno odkuvana, tj. da li na njoj jos uvek ima tkiva, ako ga ima, treba ponoviti postupak sa odkuvavanjem, sve dok svo tkivo ne nestane. Treba biti oprezan sa lobanjom i ne preterivati sa iskuvavanjem, jer moze doci do raspada lobanje, ako je predugo kuvamo. Redovno se desava da zubi ispadaju, ali samo treba paziti da ne ispadnu van serpe, dok su u serpi na sigrurnom su, da se ne izgube. Oci ne moramo vaditi, nestace same od praska. Kad smo zavrsili, i na lobanji nema tkiva vise, samo je ostavimo da se ohladi, niako ne ispiramo pod hladnom vodom! Posle hladjenja isperemo iznutra supljinu u kojoj je bio mozak i ostavimo da se osusi par dana, na suvom mestu. Kada prodje tih par dana, zube vratimo u vilicu koji su ispali, zalepimo ih, mozemo koristiti Oho lepak, ja ga koristim, odlican je za te poslove, a dostupan je lako. Kada se i lepak osusi, lobanju mozemo busiti na potiljku i staviti na dasku, a mozemo je i jednostavno super lepkom zalepiti za dasku, koja kasnije ide na zid i to je to, obrada naseg trofeja je zavrsena...B)[/xhide]
Just like old times!

veskokv
 Kolege dali neko zna broj gde mogu da porucim vabilicu za lisicu

Cvele
 Kucas na Googlu ,,Snajper'' Beograd.. i vidis na sajtu broj ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenadx
 Ma samo secite...nece nista da im fali.
Evo jednog podatka,mozda posluzi za nesto.Lisica pri lovu miseva,glodara... pri skoku skoro uvek napada u pravcu jugo zapad.Ovo je povezano sa elektromagnetskim poljem zemlje.Tako na dubini snega od jednog metra,tacno zna gde je plen........
i52.tinypic.com/29m2cg2.jpg
Dobar pogodak

veskokv
 Hvala kolege

Dalibor89
 img407.imageshack.us/img407/9134/dsc00026e.jpg

pozdrav lovci ewo ja sa malim zakasnjenjem na postavljanju slik. to je sa jucerasnjeg lova. pala jos jedna lija. i to kakvo je bilo vreme maglovito zamalo da nebude nista. B)

Browningbar
 Nenadx stvarno zanimljiv podatak!B)

Dalibore, svaka ti cast, ti se ne salis, potamanices ih sve kako si poceo!Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Pravo u centar!
srbijalov

petar
 [xhide]Kolega Dalibore, cestitam, ali dopisi pricu jos malo, vabljenje, cekanje, kako, sta itd...? B)[/xhide]
Just like old times!

darkon
 Cestitam na ulovu.Bravo 2

I ja veceras ulovih jednog lisca.

BojanKG
 darkon,daj da ga vidimo ako imas sliku Bravo
srbijalov markafazan

Podunavac

DakiNS kaže:

Podunavac kaže:

DakiNS kaže:

Podunavac kaže:

Zemo tu si u pravu za odnos među kolegama na forumu , samo ja nisam to rekao što si naveo, ja sam rekao samo svoje mišljenje a ne tvrdnje i nisam nikoga povređivao

Ma ne sekiraj se, nije se ovo ni odnosilo na tebe.

darkon
 Postavicu slike sutra,kad ih ubacim u komp.B)

petar
 [xhide]Ne moze samo slike, ocu i pricu da citam! B)[/xhide]
Just like old times!

Zex
 Hvala Petre,ovaj postupak nisam znao<do sada sam uzimao samo krzno.

petar
 [xhide]Nema na cemu kolega. B)
Ja nisam krzno nikada ostavljao, jer ne znam da ga obrdjujem u trofej, lobanja je puno jednostavnije...B)[/xhide]
Just like old times!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,612,269 posete www.srbijalov.com