Lov na Fazana
|
aca |
Objavljen 30.10.2011. 12:09
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
evo i mene posle dugog vremena,danas smo ja i moj cale i jos par odabranih pojedinaca isli u lov.bilo je prosto neverovatno nikad bolja nedelja u mom zivotu,moji kerovi su opsluzivali celu grupicu,svako je imao mogucnost da puca,bilo je i nekih smesnih promasaja,zahvaljujuci mom bretonu i poenteru smo i imali sta da vidimo,lepo kazu lovci dobar ker pola lova.steta sto nisam poneo fotoaparat bilo je veoma zanimljivih marki,ali ponecu drugi put to je sve od mene kako ste prosli vi drugari? |
|
|
|
Predator |
Objavljen 30.10.2011. 16:59
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
aca kaže:
evo i mene posle dugog vremena,danas smo ja i moj cale i jos par odabranih pojedinaca isli u lov.bilo je prosto neverovatno nikad bolja nedelja u mom zivotu,moji kerovi su opsluzivali celu grupicu,svako je imao mogucnost da puca,bilo je i nekih smesnih promasaja,zahvaljujuci mom bretonu i poenteru smo i imali sta da vidimo,lepo kazu lovci dobar ker pola lova.steta sto nisam poneo fotoaparat bilo je veoma zanimljivih marki,ali ponecu drugi put to je sve od mene kako ste prosli vi drugari?
Što se mene tiče, dobar pas je bar 90% lova. 
Ja sam pauzirao i ovu nedjelju. Sljedeću idem pa da ćuskije padaju.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 30.10.2011. 17:53
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Ooo Acoo drago mi je da te ponovo vidim..
 Engleski poenter 
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.10.2011. 19:19
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Posle 10-ak minuta pokusavanja da prebacim slike iz danasnjeg i prethodnih lovova i psovanja jer ne moze,ne preostaje mi nista drugo nego da pismeno objavim utiske i rezultate.
Nas 10-orica i 8 pasa krenuli smo oko 7 i 10.Vreme je bilo izuzetno lepo i povoljno za lov,a fazana u velikom broju.Vec oko 8 i 40 h i nakon nekih kilometar hoda smo bili podmireni,doruckovali smo i krenuli nazad ka kolima jer u momentu podmirivanja se kod nas zavrsava lov.
Za tih sat i po pucao sam na 5 fazana,od toga 2 promasio,3 pogodio ali jednog nismo uspeli da pronadjemo.Moram priznati da sam kod tog treceg fazana napravio veliku glupost jer sam nakon 2 odstreljena fazana resio da ne pucam na njih vise i ubacio u pusku Belom 1,7 mm za prepelicu u slucaju da poleti sljuka.Medjutim,u jednom trenutku mi je palo na pamet da bih mozda mogao da probam da odstrelim fazana ako mi se ukaze dobra sansa.Na djavola,pas je ubrzo poceo da kulira i stao u marku.Poletela je jedna fazanka i jedan pet'o,pravo od mene,prakticno zicer.Po navici sam ga pustio da malo odmakne,a kad mi je kroz glavu proletelo da je u cevi 1,7 mm,brzo sam opalio.Fazan je pogodjen u krilo,prnulo je dosta perja ali se gotovo docekao na noge i upao u ogromno zbunje.Vrzmali smo se 20-ak minuta i nismo ga nasli.To je ujedno i jedini dogadjaj koji stavlja senku na danasnji lov i meni dokaz da eksperimentisanju nema mesta.Mnogo kompetentniji su to odavno uradili!
Dobar pogled i nista sitnije od 2,9 mm na fazana,barem ja necu! |
|
|
|
VladanBL |
Objavljen 31.10.2011. 10:08
|

Mlađi član

Upisa: 13
Pristupio: 27.09.2011. 12:56
|
jucerasnji lov, inace prvi u mom zivotu 
vulpes pilum mutam non mores! 
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 31.10.2011. 14:46
|

Lovčina

|
aleksa kaže:
Posle 10-ak minuta pokusavanja da prebacim slike iz danasnjeg i prethodnih lovova i psovanja jer ne moze,ne preostaje mi nista drugo nego da pismeno objavim utiske i rezultate.
Nas 10-orica i 8 pasa krenuli smo oko 7 i 10.Vreme je bilo izuzetno lepo i povoljno za lov,a fazana u velikom broju.Vec oko 8 i 40 h i nakon nekih kilometar hoda smo bili podmireni,doruckovali smo i krenuli nazad ka kolima jer u momentu podmirivanja se kod nas zavrsava lov.
Za tih sat i po pucao sam na 5 fazana,od toga 2 promasio,3 pogodio ali jednog nismo uspeli da pronadjemo.Moram priznati da sam kod tog treceg fazana napravio veliku glupost jer sam nakon 2 odstreljena fazana resio da ne pucam na njih vise i ubacio u pusku Belom 1,7 mm za prepelicu u slucaju da poleti sljuka.Medjutim,u jednom trenutku mi je palo na pamet da bih mozda mogao da probam da odstrelim fazana ako mi se ukaze dobra sansa.Na djavola,pas je ubrzo poceo da kulira i stao u marku.Poletela je jedna fazanka i jedan pet'o,pravo od mene,prakticno zicer.Po navici sam ga pustio da malo odmakne,a kad mi je kroz glavu proletelo da je u cevi 1,7 mm,brzo sam opalio.Fazan je pogodjen u krilo,prnulo je dosta perja ali se gotovo docekao na noge i upao u ogromno zbunje.Vrzmali smo se 20-ak minuta i nismo ga nasli.To je ujedno i jedini dogadjaj koji stavlja senku na danasnji lov i meni dokaz da eksperimentisanju nema mesta.Mnogo kompetentniji su to odavno uradili!
Dobar pogled i nista sitnije od 2,9 mm na fazana,barem ja necu!
Na greskama se uci. Moram reci da se desava da i fazan na malo vecoj daljini nekih 40-50 metara odnese sacmu 3mm,tj padne pri pogotku i bezi nogama velikom brzinom (sem ako mu sacma nije zakacila noge). Pozdrav Aleksa.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 31.10.2011. 15:08
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
aleksa kaže:
Dobar pogled i nista sitnije od 2,9 mm na fazana,barem ja necu!
Aleksa,evidentno je da vodite racuna o brojnom stanju divljaci i da postujete plan odstrela i lovacku etiku.Vi ste se namirili za sat i po,a mi ni do 13h.U razgovoru sa drugim lovcima saznao sam da su i ostali prosli "mrsavo",jednostavno nema dovoljno divljaci,a razlozi za takvo stanje mnogobrojni.Ne bih na ovoj temi da polemisem o tome,jer je mnogo pogodnija tema Krivolov.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 31.10.2011. 18:59
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
duskodugousko,stvar je prilicno jednostavna.Onog momenta kada se svi podmire sa po jednim fazanom ili jednim zecom i fazanom,lov se zavrsava bez obzira koji period sezone je u pitanju.Uvek nam je cilj da se svi ucesnici lova tog dana podmire i desava se da pred kraj sezone to ne uspemo,sto je i normalno ali niko ne pravi pitanje zbog toga niti pokusava to da nadoknadi.Koke se ne love,zimi se odstreljuju predatori,iznosi hrana,a od ove sezone smo poceli da unosimo odrasle petlove u prolece sto je dalo dodatan efekat.
Po mom misljenju kolicina odstreljene divljaci tekuce sezone je osnovni preduslov za uspesno razmnozavanje narednog proleca.Ako se pretera u odstrelu i tako nekoliko sezona za redom,brojnost ce toliko opasti,da je to tuzno.Ovo pisem iz uvida u stanje u okolnim lovistima gde su prirodni uslovi i staniste mozda i povoljniji nego kod nas ali je ocigledno svest,razum,kultura itd. daleko drugacija nego kod nas pa fazanske divljaci skoro da nema. |
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 31.10.2011. 19:58
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Ja sam uzivao juce u lovu na fazana,odstrelio sam 3 a 1 promasio...
Lovio sam u Pozegi,odnosno isao u gostinjski lov...Odstreljeno je 15 fazana,a toliko i promaseno...Psi su dobro radili a i vreme je bilo odlicno...
Sledeci vikend sam gost u Guci,lov na fazana i zeca je u pitanju,a mozda i odem na DS kod mene u LD,tako da se nadam podjednako uspesnom lovu kao i juce...
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 31.10.2011. 21:56
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|

U ovih par izlazaka, Bilander je znao da zadovolji svoj urodjeni instikt.
Pored dobrog Pomocnika lako je biti uspesan Lovac ;).
Dobar pogled.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 31.10.2011. 23:25
|

Lovčina

|
Slika govori vise od reci. B)
 Engleski poenter 
|
|
|
|
@b@ne@ |
Objavljen 01.11.2011. 21:49
|

Član

Upisa: 132
Pristupio: 22.02.2010. 17:16
|
pozdrav kolege ewo sa malim zakasnjenjem da i ja pridodam moje utiske iz lowa...
Jutro je bilo hladno sa mrazom tako da smo uspeha imali tek oko 08:43 je pa o prvi petao koga je oborio moj otac,,,, ja sam imao odstrela tek oko 09;30........ Inace je dan bio lep za low do kraja lowa cela grupa je bila namirena.............

Ja i moja verna stara kuja............ |
|
|
|
amigo |
Objavljen 03.11.2011. 22:30
|

Mlađi član

Upisa: 30
Pristupio: 03.11.2011. 20:58
|
sa fazanom smo dobro prosli uglavnom nego neznam sta cemo u nedelju sa zecom.em prva nedelja em velike trave,jos i toplo kerovi se brzo umaraju bice tesko naci zeca |
|
|
|
Aca iz Mp 153 |
Objavljen 04.11.2011. 17:18
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 28.12.2010. 18:16
|
@b@ne@ kaže:
pozdrav kolege ewo sa malim zakasnjenjem da i ja pridodam moje utiske iz lowa...
Jutro je bilo hladno sa mrazom tako da smo uspeha imali tek oko 08:43 je pa o prvi petao koga je oborio moj otac,,,, ja sam imao odstrela tek oko 09;30........ Inace je dan bio lep za low do kraja lowa cela grupa je bila namirena.............
Ja i moja verna stara kuja............
Koji cok koristis na mp 153
BEga
|
|
|
|
@b@ne@ |
Objavljen 05.11.2011. 09:21
|

Član

Upisa: 132
Pristupio: 22.02.2010. 17:16
|
ej kolega Aco nije MP 153 upitanju nego Hatsan Eskort Luxano 12/76........ koristim polu cok i odlicno se pokazao do sada............ po zzz
Kolega amigo kod nas je malo bolja situacija po pitanju zeca posto owamo de ja lovim je brdcki kraj ima dosta lepih parcela pored reke,,lepih trava pored suma i sto je najbitnije ima zeceva.......... Tako da sutra izlazimo na bojno polje pa videcemo ko ce da pobedi..........
SVIMA D O B A R P O G L E D SUTRA .................... I bitno je da bude dobro inace bez toga nema lova................ |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 05.11.2011. 17:50
|

Lovčina

|
Bane hvala,takodje. DoBaR PogLeD i MirNA rUka sviM koji sutra idu u prirodu.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
dr NM |
Objavljen 06.11.2011. 18:06
|

Stari član

Upisa: 451
Pristupio: 15.09.2010. 13:16
|
Danas je bio baš težak dan, ali rezultati nisu izostali... |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.11.2011. 21:54
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
dr NM kaže:
Danas je bio baš težak dan, ali rezultati nisu izostali...
Lepa slika kolega, a lep i odstrel.
|
|
|
|
amigo |
Objavljen 06.11.2011. 22:12
|

Mlađi član

Upisa: 30
Pristupio: 03.11.2011. 20:58
|
danas i pored velike vrucine nije bilo lose.bilo je i zeca i fazana.lovio sam lepo.samo da nije bilo vrucine bilo bi jos bolje.bretoni su odradili dobro mada i njima smeta vrucina |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.11.2011. 22:16
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
amigo kaže:
danas i pored velike vrucine nije bilo lose.bilo je i zeca i fazana.lovio sam lepo.samo da nije bilo vrucine bilo bi jos bolje.bretoni su odradili dobro mada i njima smeta vrucina
A slike za temu bretoni?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|