Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
Cvele
 DESPERADOS, nije on tako mlad... ja sam u njegovim godinama veoma dobro znao sta se cime lovi...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Scorpion Hunter
 Dobro bre sto napadate decaka Shock neka pita sta ga zanima mlad je momak moze da dobije adekvatno objasnjenje bez prozivanja ;)...
Cvele ti si bese 90i neko godiste a Damir97 89to godiste kako si ti znao u njegovim godinama sa cime se sta lovi kad je momak (bar po onome sto je upisao stariji od tebe) Izvini bez ljutnje samo mi je ovo zapalo za oko Comp

Cvele
 Hahahaha....ja mu profil nisam ni otvarao, ali po nick-u sam mislio da je 97-mo godiste! Onda je jos veca sramota ako je 89-to Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Scorpion Hunter

Cvele kaže:
Hahahaha....ja mu profil nisam ni otvarao, ali po nick-u sam mislio da je 97-mo godiste! Onda je jos veca sramota ako je 89-to Shock

Cvele gresis. Nikad nije sramota pitati ono sto neznas bez obzira na godine. Bolje je pitati nego ostati pri svom neznanju. iveli 3

Lala
 Pa možda taj dečko nije uopšte lovac, možda ga samo zanima, ili tek želi da postane lovac. Nemojte nekog napadati ako iz čistog neznanja i neupućenosti u tematiku lovstva, pita nešto, ma koliko to pitanje izgledalo neobično; mnogo ljudi koji nisu nikad bili u lovu, zainteresuje se preko portala za lov, ako ga napadnete, samo ćete ga oterati.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter

Cvele kaže:

Cvele ,Cvetko cveticuGrin nije sramota neznati i pitati i ja u 44godine pitam kada neznam ,covek se uci dok je ziv!

Podunavac

Sniper Hunter kaže:

Cvele kaže:

Cvele ,Cvetko cveticuGrin nije sramota neznati i pitati i ja u 44godine pitam kada neznam ,covek se uci dok je ziv!

Pa jes vala druže u pravu si. Ti tako "mator" pojma nemaš o punjenju municije, pa stalno nešta zapitkuješ na portalu.ROFL
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Ma Cvele nam je kao terijer odmah skače na prvuBye
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

rokvic
 evo odgovora na postavljeno pitanje.....
Srneca divljac se lovi puskama sa olucenim cevima,(kuglare),na kojima je pozeljno imati opticki nisan (snajper)..
Najmanji propisani kalibar je 5,6*41mm, sa zrnom tezine 3,5 g...
ova pravila vaze za sve delove srbije, bez obzira da li je rec o Vojvodini ili Centralnoj Srbiji...
Nadam se da sam vam pomogao resiti misteriju da li je mp 153 dobar za lov srnece divljaci.....
Slazem se sa kolegama da treba sve pitati, lli postoje pitanja koja su opste kulture......
potrebno je uloziti minimalan napor , da bi se doslo do odredjenih informacija...sve pise vec samo treba bar malo potraziti....
jer ce se pojaviti pitanja da li mozemo d. svinju loviti minobacacem, i da li je 120mm dovoljan za siguran odstrel
Srdacan pozdrav i dobar pogled.....

DESPERADOS

rokvic kaže:
sve pise vec samo treba bar malo potraziti....
jer ce se pojaviti pitanja da li mozemo d. svinju loviti minobacacem, i da li je 120mm dovoljan za siguran odstrel

Tesko da ce moci .... malo je bre 120mm daj nesto vece , ja sam ipak za varijantu 300 mm tu je siguran pogodak i ima da je izuje iz papaka .......Vebanje
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Aca Velika Plana

DESPERADOS kaže:

rokvic kaže:
sve pise vec samo treba bar malo potraziti....
jer ce se pojaviti pitanja da li mozemo d. svinju loviti minobacacem, i da li je 120mm dovoljan za siguran odstrel Krsti

Tesko da ce moci .... malo je bre 120mm daj nesto vece , ja sam ipak za varijantu 300 mm tu je siguran pogodak i ima da je izuje iz papaka .......Vebanje
Krsti

Frown Grin Smeko

bturjane
 Sa 300mm odma istranzirana i nema da se lomis da je vuces pa sredjujes u po noci itd a najbolje je "pastetama"(ppnm) odma se raspolovi i bez iznutrice RaanjGladanROFL
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Sniper Hunter
 Momci da se vratimo na temu bajkal 153dosta je minobacaca mina i ostalog .

Scorpion Hunter
 Kako radi ova Sprava MP-153 sa TRAP i SKEET municijom
i dali neko od Forumasa roka sa njim glinase? I kako se pokazao za tu namenu?Bye

DESPERADOS
 Radi super sa Mirage Trap 24 , ali ako nije razradjena mora da se nasteluje opruga.
Ali ako je sve potaman nema greske radi ko doxa .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

fox

sheytan kaže:

fox kaže:
zanima me neko ko ima ovu pusku koji cok stavlja,kod mene je namesten cok sa 3 zareza tj polucokk i sa time lovim fazane... Da li je mozda za lov na fazana bolje staviti neki drugi cok. Znam da je pitanje pomalo individualno i da svako mozda stavlja cok iz kojeg je navikao da puca,ali mene zanima zato sto slabo imam iskustva sa tim cokovima pa sam pomalo neodlucan. Iznenadjen

Otprilike si dao odgovor na svoje pitanje! B)

E, sad, konjkrevetno: Morash SAM da, iz svog isqstva, izaberesh chok! Naime, ako najvishe pucash na manjim daljinama, do npr. 20-ak - 25 metara, stavitjesh najshiri, IC chok.
Ako pucash chesto na srednjim daljinama, izmedju 20 i 30-35m, metni M, a ako pucash redovno na velikim daljinama, preko 30m, ondaK stavi F, i to je to! srbijalov

Hvala sheytan,nisam mogao ranije da odg komp mi bio pokvaren

sheytan
 ^ B)

Evo, ja ove godine još nisam stavio ništa uže od IC, i PREZADOVOLJAN SAM!!! Mogu reći da mi je ovo najuspešnija sezona, što se tiče procenata oborene divljači! Kalanjikov
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Ove godine je bilo bas lose , divljac se izvlacila i trcala na nogama tako da su kerovi imali dosta problema.Samim tim se i cokovi i municija razlikovala od ubicajene.
Ja sam skoro uvek pucao na vecim daljinama od 20 metara .RC metak .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

lovac001

DESPERADOS kaže:
Ove godine je bilo bas lose , divljac se izvlacila i trcala na nogama tako da su kerovi imali dosta problema.Samim tim se i cokovi i municija razlikovala od ubicajene.
Ja sam skoro uvek pucao na vecim daljinama od 20 metara .RC metak .
Koji rc si pucao kolega

Podunavac
 I moja iskustva su ove godine slična kao i kolege Desperadosa. Petlovi su uglavnom bežali nogom i dizali se daleko. Slično je i sa zecom. U mom lovištu su njive dosta rano podrljane i poravnate, a remize iskrčene pa se i zec daleko dizao. Sezonu sam počeo sa kombinacijom 1/4 čoka i 1/2 čok, ali sam brzo prešao na klasičnu kombinaciju 1/2 čok i pun čok. Sve što sam ove godine odstrelio je uglavnom bilo na većim daljinama, 30-ak do 50-ak metara.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,699,116 posete www.srbijalov.com