Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
sheytan
 I nemamo svi isti budzet... Stari

Tako da - nek se pruza qj koliko moze! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 ee što jes' ono jes'Confused
she tebra mora da je i sam Njegoš copied from youStariGrin
iveli

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter
 U pravu ste tebrE oboJica B)
Samo sto sam ja vise za varijantu Polovna sacmarica oko 200 evrica i dobar karabin sa dobrom optikom... Bes karabina lov je bezvezeSad A to zadovoljstvo kosta mLogo jeftinije nego dati za sacmarku hiljadu evrica...
CanisE ziv biJo iveli 3

sasa035
 ha ha

sasa035

DESPERADOS
 Opameti se
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sheytan

Skorpion kaže:Samo sto sam ja vise za varijantu Polovna sacmarica oko 200 evrica i dobar karabin sa dobrom optikom... Bes karabina lov je bezvezeSad A to zadovoljstvo kosta mLogo jeftinije nego dati za sacmarku hiljadu evrica...

Opet vezaTo za budzet:

Mnoga lovishta, ili sekcije, drushtva, nebitno, NEMAJU praktichno nikakvu visoq divljach, pa ako konjkretni lovac NEMA para za komerzzijalizazziju(a, npr., ne zeli ili mu ne daDu da lovi lisicu qrabeenom), qrabeen mu apsolutno i ne treba! Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Tu se slazemo , lov visoke divljaci nije jeftin i zahteva dosta para i vremena .
Polako se sve komercijalizovalo ... odosmo ..
Uskoro ce se pricati price kako je nekada bilo lepo a i dzabe ...Cry
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Scorpion Hunter
 Razumemo se u potpunosti... Lov je skup sport Confused Vremena su krizna zakoni rigorozni a administracija nesposobna i skupa... Pocetniku treba 1000 evra da samo udje u loviste ako izracunamo sve sto je potrebno da skomno zapocne svoj lovacki staz Cry

vlada lovac

kimi kaže:

vlada lovac kaže:
Ja stvarno neznam koji su modeli u pitanju, samo mi drug rece pre neki dan kad je kupovao turski Kral ponudjeno mu je nekolko mod Franchi po tim cenama

FRANCHI Sport I12

FRANCHI Camo Max 4

to su dva modela sa tim cenama od otpr 70-80 hiljada.
To su puške pravljene za američko trižište a kako su završile ovde e to je već teorija zavereComp !!
Za prvi model znam da je maksimalno "ocrnjen" a drugi treba proveriti.

To bi trebao biti isti model I-12 ili Predator, a ovaj drugi je to isto samo u Camo varijanti, al mi stvarno nije jasno zasto bi imao problema sa udarnim mehanizmom, Franchi ima dugu tradiciju u proizvodnji PA, mozda je ipak samo sklapan negde sa strane kao Bereta ES 100 pa je zbog toga niska cena. Znam jedan Franchi od tih modela koji nije hteo da radi lepo samo sa trap municijom, inace sve ostalo OK

Cvele
 Kada sam danas procitao ''Kalibar'' konacno sam odlucio sta cu uzeti Smile Huglu 701, u nadam se skoroj buducnosti bice u mojim rukama Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

zeljkox
 Sta kazu? Kalibar su jedine novine u kojima hvale turske PA. U nekoliko navrata su pisali o turcima vec.. Lupa

Podunavac
 Od svih turskih pušaka koje su dostupne na našem tržištu smatram da su Huglu najkvalitetnije. Ne mora da znači ni da su druge turske puške loše. Vreme će pokazati kroz upotrebu u lovu na terenu kakve su kvalitete i koje su im mane. Činjenica je da je svakim danom sve više turskih pušaka prisutno u našim lovištima.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Cvele kaže:
Kada sam danas procitao ''Kalibar'' konacno sam odlucio sta cu uzeti Smile Huglu 701, u nadam se skoroj buducnosti bice u mojim rukama Grin

Evo baš se čudimGlavu o zid kako nisi izabrao 301A ...Zbunjen
u taj 701 jel može da stane 7kom + 1 u cev a da su maNgnumi?!? Ako može eee ondaK ...
Kad je već uveženo mora i da se prodaConfused a zato mora i neka reklamica da se napraviConfused ... a za pantalone ili jaknu ili prsluk ili drugu lovačku opremu ma ima u reklami da se napiše i što jes' i što nema blage veze!!Yes
"Možda" to ov' nije slučaj aliii to tako funkciJoniše a treba i tih pantalona, jakni, prsluka ... vazdaStari a teška su vremenaFrown
U "kalibru" sve što piše to i "stoji"Smeko

(ako pročitaš onaj stari broj Kalibra gde je opisan test ruskog PA MP153 a gde se navode 50,000 ili ko zna koliko ispucanih ... možda opet izmeniš odlukuZbunjen)
Dim

kimi

canis aureus kaže:
[quote]

(ako pročitaš onaj stari broj Kalibra gde je opisan test ruskog PA MP153 a gde se navode 50,000 ili ko zna koliko ispucanih ... možda opet izmeniš odlukuZbunjen)

Zar nije milion !!!!(puc puc) ispucanih za kratko vreme....????
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:

Cvele kaže:

Evo baš se čudimGlavu o zid kako nisi izabrao 301A ...Zbunjen
u taj 701 jel može da stane 7kom + 1 u cev a da su maNgnumi?!? Ako može eee ondaK ...
Kad je već uveženo mora i da se prodaConfused a zato mora i neka reklamica da se napraviConfused ... a za pantalone ili jaknu ili prsluk ili drugu lovačku opremu ma ima u reklami da se napiše i što jes' i što nema blage veze!!Yes
"Možda" to ov' nije slučaj aliii to tako funkciJoniše a treba i tih pantalona, jakni, prsluka ... vazdaStari a teška su vremenaFrown
U "kalibru" sve što piše to i "stoji"Smeko

Bravo 2 Svaka ti je zlatna Bravo 2
Deca ko deca slusaju reklame. Na kraju ce cvele da odustane i da kupi nesto sesto sto bude procitao u kalibru ili vec negde drugde...
Najbolja reklama ti je kad odes u lov pa pitas jednog drugog trecek lovca koju pusku ima i kako ga sluzi, pa onda znajuci stanje sa terena dodajuci na to licni ukus odes u prodavnicu i izaberes... Na osnovu citanja jednog clanka iz novina sigurno ne mozes da saznas kvalitet proizvoda, treba to probati u praksiBye

Cvele
 Epa vidis canis, ja pre ovog citanja Kalibra nisam znao da ima kapacitet 7+1, pa sam se dvoumio izmedju nje i MP153, a odlucio sam se za Huglu jer ima mnogo bolju zavrsnu obradu, laksi je od 153-jke, i licno mi se vise svidja, a vi mozete slobodno da mislite da je zbog 7+1, nemam nista protiv, svako misli za sebe ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

stojkuki
 Polaaako. Ne treba pravdanje. To je stvar ukusa! Ne diskutuje se o tome

kimi

Cvele kaže:
Epa vidis canis, ja pre ovog citanja Kalibra nisam znao da ima kapacitet 7+1, pa sam se dvoumio izmedju nje i MP153, a odlucio sam se za Huglu jer ima mnogo bolju zavrsnu obradu, laksi je od 153-jke, i licno mi se vise svidja, a vi mozete slobodno da mislite da je zbog 7+1, nemam nista protiv, svako misli za sebe ;)

Kolega ako si već rešio da uzmeš PA a ne žuri ti se sačekaj da se pojavi MP-155 on je lakši od 153-ke, imaš sve o toj pušci u nekom od prethodnih brojeva Kalibra.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

canis aureus
 Pravdanje?!? Kome? Čemu?
Pre ili kasnije svako odabere ono što mu najviše odgovara!!, a dal će to biti prva, druga ili peta nije toliko ni bitnoConfused
Kad sam kupovao sebi prvu pušku nije bilo velikog izbora, nije bilo velikih para a još manje nekog ko bi te iskreno i kvalitetno posavetovao šta u svoj toj nemaštini odabrati. Odabrao sam Zastavinu bokericu M80 samo zato što je bila BOK a svi su bili "naklonjeniji" njima. Ne da mi nije odgovarala nego je to bilo strašnooo! Najveći promašaj! Novi kundak, potkundak, "pakmajer" ... i džaba ... najsrećniji sam bio kad sam uspeo da je prodamYes
Onda sam odlučivao i birao drugu pa treću i tako redom ali su prodavnice bile punije nego onda, plata iole ljudskija a iskustvo nesrazmerno veće nego prvi put i sve je to išlo mnogo lakše!
Hteo sam i ja da "rokam" i budem Rambo i da je tada bilo PA sigurno bih ga kupio i koristio kao velika većina bez graničnika ... a kad su PA stigli na tržište moj pogled na lov se izmenio i nisam mogao sebe da zamislim bez dvocevke pa i "jednometke"Confused
...
Tamo sam više pisao o samoj reklami koja pospešuje prodaju a kad se taj što reklamira i "iznosi u javnost" bolje "podmaže" bolja i reklama budeConfused
a što se tiče 7+1, 8+... pa i za ruju(153jku) po prodavnicama za 20tak eur, ili koliko već, može da se dokupi produžetak magacina i ...
te, niti sam te, Cvele, nešto odgovarao od tvog izbora, nagovarao, kudio i sl iveli 3 ali moram da te pitam -otkud znaš da ti se više sviđa i da je ima MNOGO bolju završnu obradu ako si je video samo u novinama?!? Evo i ja je vid'o i ...Zbunjen
Dim

nemeza
 Cvele, doći će vreme kad ćeš kao ja, canis i mnogi drugi ostaviti sve iza sebe kupiti "položaru" i snjom ići u lov. Pozdrav. Bye

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,691,606 posete www.srbijalov.com