Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
Neca92
 Znam, znam, ja sam se samo nadovezao da drugi deo tvog upisa, odnosno: ''Izeš kip koji nije 6.5x57r '' Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ssekir75
 где сам ја уопште навео 6,5х57? само Р на крају...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Neca92
 Pošto aktivno pratim forum, iz tvojih upisa (ne samo na ovoj temi, naravno) sam zaključio da voliš taj kalibar (a i meni je izuzetno dopadljiv), pa sam hteo da napravim malu šalu koja očigledno nije uspela. Pozdrav!
Izvinjavam se za Van teme! Nazad na temu
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Coyot

darkon kaže:
Lepo oružje, lepa i cena.
Nego ne znam samo kako ćeš bez tog "R" loviti, verovatno će to zasmetati onim silnim kojotima. Grin

Darkon skroz si upravu. To R mi izgledalo jako strasno a kojotima verovatno jos vise. Da nevalja bez tog R sigurno ih ne bi pravili, prodavali u svim kalibrima i po tako visokim cenama . Mislim da ne treba sve generalizovati,ako Rus nevalja bez R nemora da znaci da svi bez R nevaljaju. Bice izvestaj sa strelista dok malo otopli pa cemo videti sta i kako. Ne kudi konja kog nisi jahao .
KoTuKoga

ssekir75
 праве и руси без Р, али свака права преламача куглара би требала да буде у Р калибру. ја биК најрадије у 8х57јрс или 7х65Р, а и 9,3х74Р не би био на измет ;)

нецо, ја о том калибру јако мало знам, али то што знам ми делује као добра опција за другу цевку кад је једног дана будем набављао. уопште дужина 57 ми је јако занимљива а немам логично објашњење што. и нема љутиш, наравно iveli
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

darkon

Coyot kaže:

darkon kaže:
Nego ne znam samo kako ćeš bez tog "R" loviti, verovatno će to zasmetati onim silnim kojotima. Grin

Darkon skroz si upravu. To R mi izgledalo jako strasno a kojotima verovatno jos vise. Da nevalja bez tog R sigurno ih ne bi pravili, prodavali u svim kalibrima i po tako visokim cenama . Mislim da ne treba sve generalizovati,ako Rus nevalja bez R nemora da znaci da svi bez R nevaljaju. Bice izvestaj sa strelista dok malo otopli pa cemo videti sta i kako. Ne kudi konja kog nisi jahao .

Ma ja i tog Ruskog "eksploatišem" već godinama, bez "eRa" i to u onom "najgorem" Springfildskom kalibru, i zadovoljan kako radi.
Kako bi radio tek da ima to "R", ja nisam pametan...

oi62.tinypic.com/lfgue.jpg

Podunavac
 O preciznosti izrade i kvaliteti upotrebljenog materijala zavisi kako će puška da funkcioniše. Daleko od toga da neće dobro funkcionisati sa klasičnim karabinskim kalibrima, ali jeste činjenica da su kalibri sa obodom čaure primereniji za prelamače. Kod njih ni nakon dugogodišnje upotrebe pušaka ne dolazi do preskakanja izvlakača preko čaure, što kod klasičnih kalibara zna da se desi. Na nekim puškama pre, na nekim ksnije, a na nekim nikada. Ali je mogućnost ipak veća. Problem je što municija sa obodom čaure nije zastupljena u svim kalibrima ni kod proizvođača oružja, ni kod proizvođača municije koji su u ponudi na našem tržištu. Municija sa obodom čaure se radi u svim kalibrima od 5,6 do 9,3 mm, i pokriva svu divljač na našim prosotrima (i šire), ali se kod nas u prodaji može naći samo nekoliko kalibara i to uglavnom iz srednje kalibarske grupe (7-8 mm).
Tri prsta 2Kolce

Coyot

ssekir75 kaže:
праве и руси без Р, али свака права преламача куглара би требала да буде у Р калибру. ја биК најрадије у 8х57јрс или 7х65Р, а и 9,3х74Р не би био на измет ;)

нецо, ја о том калибру јако мало знам, али то што знам ми делује као добра опција за другу цевку кад је једног дана будем набављао. уопште дужина 57 ми је јако занимљива а немам логично објашњење што. и нема љутиш, наравно iveli

Razumem sta je R i zasto je R ali stvarno nerazumem zasto si zapeo za taj R . Objasni vise zasto a ne non stor R pa R ... Koliko hiljda metaka treba da ispucas pa da se taj cuveni R pokaze na delu ??? Godisnje imas 3 kutije metaka stavi sve na papir pa mi reci kad ces ti isucati 3000 metaka ??? Ajde barem malo ozbiljnije !
KoTuKoga

Coyot

darkon kaže:

Coyot kaže:

darkon kaže:

Ma ja i tog Ruskog "eksploatišem" već godinama, bez "eRa" i to u onom "najgorem" Springfildskom kalibru, i zadovoljan kako radi.
Kako bi radio tek da ima to "R", ja nisam pametan...

oi62.tinypic.com/lfgue.jpg

Da imas R iza 3006 verovatno bi caure letele barem 4,9 metara iza tebe . Jako jednostavno ako nesto valja onda valja ako ne mos ga .....
KoTuKoga

sheytan
 Ih, bre, ovo se izmiče konjtroli... Sad

Ajde da malo spoostimo loptu, uz jedno prosto pitanje:

Da možete/morate da birate izmedju 7x57 i 7x57r, ili 7x64 i 7x65r, ili 6.5x57 i 6.5x57r, šta biste izabrali za prelamaču(kip, konjbinovatu, dvoqglaru, nebitno!)? Ja bih uzeo ono što je STVORENO za prelamače... Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Coyot

Podunavac kaže:
O preciznosti izrade i kvaliteti upotrebljenog materijala zavisi kako će puška da funkcioniše. Daleko od toga da neće dobro funkcionisati sa klasičnim karabinskim kalibrima, ali jeste činjenica da su kalibri sa obodom čaure primereniji za prelamače. Kod njih ni nakon dugogodišnje upotrebe pušaka ne dolazi do preskakanja izvlakača preko čaure, što kod klasičnih kalibara zna da se desi. Na nekim puškama pre, na nekim ksnije, a na nekim nikada. Ali je mogućnost ipak veća. Problem je što municija sa obodom čaure nije zastupljena u svim kalibrima ni kod proizvođača oružja, ni kod proizvođača municije koji su u ponudi na našem tržištu. Municija sa obodom čaure se radi u svim kalibrima od 5,6 do 9,3 mm, i pokriva svu divljač na našim prosotrima (i šire), ali se kod nas u prodaji može naći samo nekoliko kalibara i to uglavnom iz srednje kalibarske grupe (7-8 mm).

100% Odobreno
KoTuKoga

darkon
 Da ne ispadne da sam protivnik tog "R", jer i sam imam kombinovanu pušku sa tim "R", ali sa ovim što je Podunavac napisao se i te kako slažem.
Na primer, u tom mom kalibru sa obodom čaure, imam zaista "veliku" lepezu "zrnevlja", PPU iiii, pa nema i...
Nije da se ja žalim na PPU, čak ga i hvalim, ali za neku ozbiljniju priču mislim da to nije dovoljno ozbiljno...

Coyot

sheytan kaže:
Ih, bre, ovo se izmiče konjtroli... Sad

Ajde da malo spoostimo loptu, uz jedno prosto pitanje:

Da možete/morate da birate izmedju 7x57 i 7x57r, ili 7x64 i 7x65r, ili 6.5x57 i 6.5x57r, šta biste izabrali za prelamaču(kip, konjbinovatu, dvoqglaru, nebitno!)? Ja bih uzeo ono što je STVORENO za prelamače... Smile

Daleko od toga da izmice . Zapeo sa tim R a nista da potkrepi nekim dokazom . Na osnovu koliko pusaka koje su imale problem sa izvlakacem a da nisu R covek moze da generalizuje sve kalibre bez R ? Jel video 200 prelamaca sa jednim te istim problemom,pa naravno da nije !Sve rekla kazala ...
KoTuKoga

sheytan
 Shta je po tyebi izvesno puzdanije - ista puška(makar i najbolja na svetu) sa R kalibrom, ili sa običnim? Smile

U Srbistanu je barem 90% kipova rusko čudo IŽ18, i kod njega je sve moguće, pa da bude problematičan i R kalibar... Grin

Kada u željenom kalibru postoji i R podtip, ja ću uzeti R. Ako nema, ondak OK, daj običan! Odobreno

U lov na opasnu afričq divljač NI U LUDILU ne bih koristio dvoqglaru bez R...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac
 Svi ste u pravu za po nesto, da sam prinudjen da kupim ruski kip 18 mh, znajuci preciznost izrade i mane koje su ne tako retke kod njih, ne bi bio u kalibru bez toga R, inace da imam mogucnost nekog ovakvog sa datog linka, birao bi kalibar po svojoj volji i potrebama za sta ga namenim, ne bi mi bilo bitno dali ima obod ili ne.
Obicno (ne uvek) je kip kao druga cev pored vec postojeceg karabina, pa nam i to govori da taj kip nece ispucati brdo municije za neki kraci period, pa nebi trebalo ni biti problema oko zamora materijala.
Seki 7x57 i 7x57R nisu bas isti, dosta je slabiji ovaj sa R.
iveli

sheytan
 ^ Kod PPU-a apsolutno zanemarljivo slabiji! Odobreno

A džek-setersq džebanu uglavnom i ne gledam! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 пошто сам директивно прозваТ, ево одговора зашто Р:

1) зато што је тај метак једноставно прављен за преламаче кугларе. има смисла и дух високогорског (алпског, немачког) лова. просто ако није р калибар то није то. ко порше са мотором напред.

2) зашто се на сачмарицама не користи метак без р? ено ти подунавац већ одговорио. лакше прескочи. метак са венцем (без Р) је смишљен за пушке са лијевим кутијастим магацином, где су меци са ободом често главили и морало је да се пази како се ређа. са венцем баш те брига, нанижеш и пеглај.

и још једна ствар - кип не би смео да има избациваче/ејекторе. то је господска пушка, а један од највећих "грехова" је сејање чаура по ловишту. просто, то се сматра врло непристојним. и у том случају, лакше се ухвати чаура са Р него без Р.

rk
 Ima li ko da je probao ove kiplaufe i kakva su iskustva
http://www.bergararifles.com/en/rifle...rifle=BA13
Ima ih po ceni od negde 530e u Balkan Hunteru.
Naravno ima ih i u R varijanti odnosno u kal. 6.5x57r.
RK

ssekir75
 ммм, не свиЏа ми се никако Sad сувише амерички стил.

krilas
 A ja bih vam rekao da pogledate katalog od S&B municije za ovu godinu, pa cete videti (ako nije neka greska) da R zna da bude i jaci od svog parnjaka bez R!
Siroma

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,019,946 posete www.srbijalov.com