Kiplauf
|
Neca92 |
Objavljen 10.12.2014. 15:13
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Znam, znam, ja sam se samo nadovezao da drugi deo tvog upisa, odnosno: ''Izeš kip koji nije 6.5x57r ''
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 10.12.2014. 18:27
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
где сам ја уопште навео 6,5х57? само Р на крају...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 10.12.2014. 18:56
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Pošto aktivno pratim forum, iz tvojih upisa (ne samo na ovoj temi, naravno) sam zaključio da voliš taj kalibar (a i meni je izuzetno dopadljiv), pa sam hteo da napravim malu šalu koja očigledno nije uspela. Pozdrav!
Izvinjavam se za !
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 10.12.2014. 21:03
|

Član

Upisa: 153
Pristupio: 08.04.2010. 04:56
|
darkon kaže:
Lepo oružje, lepa i cena.
Nego ne znam samo kako ćeš bez tog "R" loviti, verovatno će to zasmetati onim silnim kojotima. 
Darkon skroz si upravu. To R mi izgledalo jako strasno a kojotima verovatno jos vise. Da nevalja bez tog R sigurno ih ne bi pravili, prodavali u svim kalibrima i po tako visokim cenama . Mislim da ne treba sve generalizovati,ako Rus nevalja bez R nemora da znaci da svi bez R nevaljaju. Bice izvestaj sa strelista dok malo otopli pa cemo videti sta i kako. Ne kudi konja kog nisi jahao .
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 10.12.2014. 21:55
|

Lovčina

|
праве и руси без Р, али свака права преламача куглара би требала да буде у Р калибру. ја биК најрадије у 8х57јрс или 7х65Р, а и 9,3х74Р не би био на измет ;)
нецо, ја о том калибру јако мало знам, али то што знам ми делује као добра опција за другу цевку кад је једног дана будем набављао. уопште дужина 57 ми је јако занимљива а немам логично објашњење што. и нема љутиш, наравно
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 10.12.2014. 22:47
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Coyot kaže:
darkon kaže:
Nego ne znam samo kako ćeš bez tog "R" loviti, verovatno će to zasmetati onim silnim kojotima. 
Darkon skroz si upravu. To R mi izgledalo jako strasno a kojotima verovatno jos vise. Da nevalja bez tog R sigurno ih ne bi pravili, prodavali u svim kalibrima i po tako visokim cenama . Mislim da ne treba sve generalizovati,ako Rus nevalja bez R nemora da znaci da svi bez R nevaljaju. Bice izvestaj sa strelista dok malo otopli pa cemo videti sta i kako. Ne kudi konja kog nisi jahao .
Ma ja i tog Ruskog "eksploatišem" već godinama, bez "eRa" i to u onom "najgorem" Springfildskom kalibru, i zadovoljan kako radi.
Kako bi radio tek da ima to "R", ja nisam pametan...
 |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 10.12.2014. 23:36
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
O preciznosti izrade i kvaliteti upotrebljenog materijala zavisi kako će puška da funkcioniše. Daleko od toga da neće dobro funkcionisati sa klasičnim karabinskim kalibrima, ali jeste činjenica da su kalibri sa obodom čaure primereniji za prelamače. Kod njih ni nakon dugogodišnje upotrebe pušaka ne dolazi do preskakanja izvlakača preko čaure, što kod klasičnih kalibara zna da se desi. Na nekim puškama pre, na nekim ksnije, a na nekim nikada. Ali je mogućnost ipak veća. Problem je što municija sa obodom čaure nije zastupljena u svim kalibrima ni kod proizvođača oružja, ni kod proizvođača municije koji su u ponudi na našem tržištu. Municija sa obodom čaure se radi u svim kalibrima od 5,6 do 9,3 mm, i pokriva svu divljač na našim prosotrima (i šire), ali se kod nas u prodaji može naći samo nekoliko kalibara i to uglavnom iz srednje kalibarske grupe (7-8 mm).
|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 11.12.2014. 08:56
|

Član

|
ssekir75 kaže:
праве и руси без Р, али свака права преламача куглара би требала да буде у Р калибру. ја биК најрадије у 8х57јрс или 7х65Р, а и 9,3х74Р не би био на измет ;)
нецо, ја о том калибру јако мало знам, али то што знам ми делује као добра опција за другу цевку кад је једног дана будем набављао. уопште дужина 57 ми је јако занимљива а немам логично објашњење што. и нема љутиш, наравно 
Razumem sta je R i zasto je R ali stvarno nerazumem zasto si zapeo za taj R . Objasni vise zasto a ne non stor R pa R ... Koliko hiljda metaka treba da ispucas pa da se taj cuveni R pokaze na delu ??? Godisnje imas 3 kutije metaka stavi sve na papir pa mi reci kad ces ti isucati 3000 metaka ??? Ajde barem malo ozbiljnije !
|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 11.12.2014. 09:03
|

Član

|
darkon kaže:
Coyot kaže:
darkon kaže:
Ma ja i tog Ruskog "eksploatišem" već godinama, bez "eRa" i to u onom "najgorem" Springfildskom kalibru, i zadovoljan kako radi.
Kako bi radio tek da ima to "R", ja nisam pametan...

Da imas R iza 3006 verovatno bi caure letele barem 4,9 metara iza tebe . Jako jednostavno ako nesto valja onda valja ako ne mos ga .....
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.12.2014. 09:05
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Ih, bre, ovo se izmiče konjtroli... 
Ajde da malo spoostimo loptu, uz jedno prosto pitanje:
Da možete/morate da birate izmedju 7x57 i 7x57r, ili 7x64 i 7x65r, ili 6.5x57 i 6.5x57r, šta biste izabrali za prelamaču(kip, konjbinovatu, dvoqglaru, nebitno!)? Ja bih uzeo ono što je STVORENO za prelamače...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 11.12.2014. 09:07
|

Član

|
Podunavac kaže:
O preciznosti izrade i kvaliteti upotrebljenog materijala zavisi kako će puška da funkcioniše. Daleko od toga da neće dobro funkcionisati sa klasičnim karabinskim kalibrima, ali jeste činjenica da su kalibri sa obodom čaure primereniji za prelamače. Kod njih ni nakon dugogodišnje upotrebe pušaka ne dolazi do preskakanja izvlakača preko čaure, što kod klasičnih kalibara zna da se desi. Na nekim puškama pre, na nekim ksnije, a na nekim nikada. Ali je mogućnost ipak veća. Problem je što municija sa obodom čaure nije zastupljena u svim kalibrima ni kod proizvođača oružja, ni kod proizvođača municije koji su u ponudi na našem tržištu. Municija sa obodom čaure se radi u svim kalibrima od 5,6 do 9,3 mm, i pokriva svu divljač na našim prosotrima (i šire), ali se kod nas u prodaji može naći samo nekoliko kalibara i to uglavnom iz srednje kalibarske grupe (7-8 mm).
100%
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 11.12.2014. 09:24
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Da ne ispadne da sam protivnik tog "R", jer i sam imam kombinovanu pušku sa tim "R", ali sa ovim što je Podunavac napisao se i te kako slažem.
Na primer, u tom mom kalibru sa obodom čaure, imam zaista "veliku" lepezu "zrnevlja", PPU iiii, pa nema i...
Nije da se ja žalim na PPU, čak ga i hvalim, ali za neku ozbiljniju priču mislim da to nije dovoljno ozbiljno... |
|
|
|
Coyot |
Objavljen 11.12.2014. 09:36
|

Član

|
sheytan kaže:
Ih, bre, ovo se izmiče konjtroli...
Ajde da malo spoostimo loptu, uz jedno prosto pitanje:
Da možete/morate da birate izmedju 7x57 i 7x57r, ili 7x64 i 7x65r, ili 6.5x57 i 6.5x57r, šta biste izabrali za prelamaču(kip, konjbinovatu, dvoqglaru, nebitno!)? Ja bih uzeo ono što je STVORENO za prelamače... 
Daleko od toga da izmice . Zapeo sa tim R a nista da potkrepi nekim dokazom . Na osnovu koliko pusaka koje su imale problem sa izvlakacem a da nisu R covek moze da generalizuje sve kalibre bez R ? Jel video 200 prelamaca sa jednim te istim problemom,pa naravno da nije !Sve rekla kazala ...
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.12.2014. 09:47
|

Lovčina

|
Shta je po tyebi izvesno puzdanije - ista puška(makar i najbolja na svetu) sa R kalibrom, ili sa običnim? 
U Srbistanu je barem 90% kipova rusko čudo IŽ18, i kod njega je sve moguće, pa da bude problematičan i R kalibar... 
Kada u željenom kalibru postoji i R podtip, ja ću uzeti R. Ako nema, ondak OK, daj običan! 
U lov na opasnu afričq divljač NI U LUDILU ne bih koristio dvoqglaru bez R...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 11.12.2014. 12:18
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Svi ste u pravu za po nesto, da sam prinudjen da kupim ruski kip 18 mh, znajuci preciznost izrade i mane koje su ne tako retke kod njih, ne bi bio u kalibru bez toga R, inace da imam mogucnost nekog ovakvog sa datog linka, birao bi kalibar po svojoj volji i potrebama za sta ga namenim, ne bi mi bilo bitno dali ima obod ili ne.
Obicno (ne uvek) je kip kao druga cev pored vec postojeceg karabina, pa nam i to govori da taj kip nece ispucati brdo municije za neki kraci period, pa nebi trebalo ni biti problema oko zamora materijala.
Seki 7x57 i 7x57R nisu bas isti, dosta je slabiji ovaj sa R.
 |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.12.2014. 12:54
|

Lovčina

|
^ Kod PPU-a apsolutno zanemarljivo slabiji! 
A džek-setersq džebanu uglavnom i ne gledam!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 11.12.2014. 21:32
|

Lovčina

|
пошто сам директивно прозваТ, ево одговора зашто Р:
1) зато што је тај метак једноставно прављен за преламаче кугларе. има смисла и дух високогорског (алпског, немачког) лова. просто ако није р калибар то није то. ко порше са мотором напред.
2) зашто се на сачмарицама не користи метак без р? ено ти подунавац већ одговорио. лакше прескочи. метак са венцем (без Р) је смишљен за пушке са лијевим кутијастим магацином, где су меци са ободом често главили и морало је да се пази како се ређа. са венцем баш те брига, нанижеш и пеглај.
и још једна ствар - кип не би смео да има избациваче/ејекторе. то је господска пушка, а један од највећих "грехова" је сејање чаура по ловишту. просто, то се сматра врло непристојним. и у том случају, лакше се ухвати чаура са Р него без Р.
|
|
|
|
rk |
Objavljen 11.12.2014. 23:20
|

Veteran

Upisa: 552
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Ima li ko da je probao ove kiplaufe i kakva su iskustva
http://www.bergararifles.com/en/rifle...rifle=BA13
Ima ih po ceni od negde 530e u Balkan Hunteru.
Naravno ima ih i u R varijanti odnosno u kal. 6.5x57r.
RK
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 11.12.2014. 23:56
|

Lovčina

|
ммм, не свиЏа ми се никако сувише амерички стил.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 12.12.2014. 18:45
|

Veteran

Upisa: 624
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
A ja bih vam rekao da pogledate katalog od S&B municije za ovu godinu, pa cete videti (ako nije neka greska) da R zna da bude i jaci od svog parnjaka bez R!
|
|
|