Izložbe i utakmice pasa
|
darkon |
Objavljen 21.08.2013. 09:29
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Zorane, ja imam plan manifestacija za 2013., između ostalog tu su i LKK, ali ne mogu da se setim gde sam to "skinuo", mislim da je na sajtu KSS.
Što se tiče učestvovanja, ima i ovog i onog tipa, ali na ovom spisku su svi otvorenog tipa, gde mogu da učestvuju i lovci koji nisu članovi tog LU. |
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 27.08.2013. 12:31
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
zna li ko kad je izlozba pasa u Obrenovcu,trebalo bi da je u septembru |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.08.2013. 07:46
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Smotra i IUO pasa ptičara u Kaću
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 28.08.2013. 12:40
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kinolosko drustvo Leskovac po drugi put organizuje
SOUTH WINNER SHOWS
07.09.2013 u subotu Odrzace se CAC izlozba u okviru koje ce se odrzati i specijalizovana izlozba Nemackih lovnih terijera.
U nedelju 08.09.2013. Bice odrzana CACIB izlozba.
Sve izlozbe odrzavaju se na izletistu Pasina cesma, 6km od Leskovca, na putu za Bojnik.
CAC/CACIB LESKOVAC 07 i 08. septembar 2013.
Odobreno od Medjunarodne kinološke federacije
Sudijski spisak:
CAC 07.09.2013.
Sudije:
FCI I
Saso Pesev - N.O. (MK) ; ostatak grupe Zeljko Todorovic(SRB )
FCI II
Saso Pesev - (MK);
Tibor Gere(SRB )
FCI III
Nemacki lovni terijer (specijalka u okviru CAC izlozbe) - Zika Mitrovic(SRB )
Ostatak grupe - Pal Paroci(SRB )
FCI IV
Sve rase - Pal Paroci(SRB )
FCI V
Sve rase - Zeljko Todorovic(SRB )
FCI VI
Domaci i Ex Yu gonici- Pal Paroci(SRB );
ostatak - Rita Kadike Skadina(LT)
FCI VII
Sve rase - Milosava Matejevic Devic(SRB )
FCI VIII
Sve rase - Milosava Matejevic Devic(SRB )
FCI IX
Sve rase - Rita Kadike Skadina(LT)
FCI X
Sve rase -Rita Kadike Skadina(LT)
CACIB 08.09.2013.
Sudije:
FCI I
Nemacki ovcar -Zeljko Todorovic(SRB )
Ostatak grupe - Rita Kadike Skadina(LT)
FCI II
Saso Pesev - (MK);
Pal Paroci(SRB );
Tibor Gere(SRB )
FCI III
NLT - Pal Paroci, Terijeri tipa Bul - Zika Mitrovic, ostale rase u grupi - Rita Kadike Skadina
FCI IV
Sve rase - Bratislav Milosevic(SRB )
FCI V
Sve rase - Milosava Matejevic Devic (SRB )
FCI VI
Sve rase -Zika Mitrovic(SRB )
FCI VII
Sve rase - Zika Mitrovic(SRB )
FCI VIII
Sve rase - Rita Kadike Skadina(LT)
FCI IX
Sve rase - Zeljko Todorovic(SRB )
FCI X
Sve rase - Bratislav Milosevic(SRB )
Program izložbe:
8.00 - 9.30 uvodjenje pasa
10.00 - 13.30 ocenjivanje pasa
14.00 proglašenje pobednika - Best In Show
Specijalizova izlozba Dobermana pocinje po zavrsetku CAC izlozbe.
Za sve rase predvidjene su sledeće titule :
C.A.C.I.B.; Rez.C.A.C.I.B.; C.A.C.; Rez. C.A.C.; Prvak Srbije; Prvak Leskovca; Prvak razreda mladih; Prvak rase BOB
Najlepši odgajivački par; Najlepša odgajivačka grupa; Najlepši mladi pas (Junior BIS); Najlepši pas izložbe BEST IN SHOW
Uslovi izlaganja: Na izložbi se mogu izlagati svi rasni psi koji imaju rodovnik izdat od KSS ili od inostranih kinoloških organizacija priznatih od FCI. Ne mogu se izlagati bolesni, slepi i gluvi psi, visoko skotne kuje i kuje u teranju. Psi koji ne poseduju potvrdu o vakcinaciji protiv besnila neće se pustiti u izložbeni prostor.
Važna obaveštenja:
Uz prijavu za razred šampiona ili radnih obavezno priložiti potvrdu, u suprotnom pas ce biti upisan u razred zrelih. Ako se izložba zbog više sile ne održi, organizacioni odbor je ovlašcen da nastale troškove pokrije od sredstava uplacenih od prijava. Za eventualnu štetu koju ucine pas ili vlasnik odgovornost snosi iskljucivo vlasnik psa. Molimo vlasnike agresivnih pasa, da psi obavezno imaju zaštitnu korpu.
Uz prijavu kao dokaz o uplati priložiti primerak uplatnice na žiro-racun KD Leskovac 160-18223-18, sa naznakom za izložbu pasa. Prijave bez dokaza o uplati nece biti uvrštene u katalog.
Prijavu sa uplatnicom poslati na adresu:
KD Leskovac, ul.Svetoilijska 7, 16 000 Leskovac.
Telefoni: tel/fax 016/241 568,
www.kdleskovac.com;
063/7710 452 Gile, 063/1091 739 Milos
Zadnji rok prijave: 03. Septembar 2013.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 06.09.2013. 19:43
|

Lovčina

|
Ko sutra dolazi u Leskovac na CAC lako ce me prepoznati, bicu okruzen Srpskim gonicima, a i sam cu voditi jednog, pa neka mi se javi slobodno. Bicu tamo i sutra i prekosutra, pa ako je vec neko od kolega sa foruma tamo, da se upoznamo i druzimo.
|
|
|
|
ivanfox |
Objavljen 07.09.2013. 13:16
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 02.06.2011. 15:32
|
Zanimljiv je ovaj dvodnevni raspored za izložbe NidžaCros.Možda je prigodnije za nas lovce da se jedan izlažu nelovni a sutradan lovni psi. Malo mi je neobično sto vidim da prvog dana Pal Paroci ocenjuje domaće goniče jer nisam primetio da je do sada ocenjivao pse iz 6. grupe a i drugog dana pise šestu i sedmu grupu ocenjuje Žika DragAnov e pa to nije bilo nikad dosada na izložbama,kako će čovek to da postigne za jedno prepodne da sve oceni! Svakako očekujem jedan lep izvestaj sa ovog kinoloskog spektalka u dolini najboljih paprika regiona i naravno puno fotki!
i foxterrier  je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 07.09.2013. 21:50
|

Lovčina

|
Kolega, ovde niko ne ceni podelu na lovne i nelovne pse, pogotovu ova izlozba. ;) Ovde samo gledaju da uhvate koji evro od stranaca koji dolaze na izlozbu i odsedaju u Hotel koji se nalazi na mestu gde je izlozba. Elem vreme je bilo haoticno vruce, psi su mrzovoljno koracali ringovima. Izlagaca sa gonicima vrlo malo, kao sto se i ocekivalo za CAC, nadamo se da ce sutra biti bolja situacija. U konkurenciji Srpskih gonica nase drustvo (nas sest) izvelo je 3 pasa, i na to jos jedna kuja sa strane. U razredu mladih su se nasla 2 brata rodjena, moj i ker kolege i mog dobrog prijatelja. Njegov je pobedio i ja mu ovovm prilikom cestitam jer je ker malo visi na nogama i lepse(jace crvene) boje pa s tim i zasluzio pobedu i u rasi. Mom psu je zamereno visoko nosen rep i ulegnutija ledjna linija, sa cim se slazem. Ali bilo je malo nesuglasica drugih kolega sa sudijom zbog nekih mana koje naocigled svih nisu postojale. Ali kao sto znate sudije vise ne sude kako bi to trebalo.. Ali otom-potom.. Ipak i ja donesoh neki pehar sa moje prve izlozbe gde sam izlagao psa. Vodio sam odgajivacku grupu od 3 SG-a koji su svi iz istog legla i koja je bila najlepsa na izlozbi, a koja ukljucuje psa kolege koji je pobedio u rasi, kerusa kolege Nenada Tosica i moj pas. U grupi gonica je pobedio istarac, posavac bio treci, pas iz nase grupe koji je pobedio u rasi, uzeo je drugo mesto. Zaista kvalitetan, ali vise eksterijeran primerak Srpskog gonica. Ali perspektivan mladi pas koji ce zameniti Baljka kao priplodnjak, a njegov sin. Sutra je novi sudija pa ce biti valjda i prijatnijih sudjenja. Za danas nisam zadovoljan sudjenjem doticnog Zike koji nije ni trebao da sudi. Ali sve u svemu, druzenje sa kolegama i prijateljima je bilo ekstra i to je ono sto je najbitnije. 

Bice vise slika i na temi Srpski gonic. Kao i naravno izvestaj od sutra.
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 08.09.2013. 15:00
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
nidzamotocross kaže:
Kolega, ovde niko ne ceni podelu na lovne i nelovne pse, pogotovu ova izlozba. ;) Ovde samo gledaju da uhvate koji evro od stranaca koji dolaze na izlozbu i odsedaju u Hotel koji se nalazi na mestu gde je izlozba. Elem vreme je bilo haoticno vruce, psi su mrzovoljno koracali ringovima. Izlagaca sa gonicima vrlo malo, kao sto se i ocekivalo za CAC, nadamo se da ce sutra biti bolja situacija. U konkurenciji Srpskih gonica nase drustvo (nas sest) izvelo je 3 pasa, i na to jos jedna kuja sa strane. U razredu mladih su se nasla 2 brata rodjena, moj i ker kolege i mog dobrog prijatelja. Njegov je pobedio i ja mu ovovm prilikom cestitam jer je ker malo visi na nogama i lepse(jace crvene) boje pa s tim i zasluzio pobedu i u rasi. Mom psu je zamereno visoko nosen rep i ulegnutija ledjna linija, sa cim se slazem. Ali bilo je malo nesuglasica drugih kolega sa sudijom zbog nekih mana koje naocigled svih nisu postojale. Ali kao sto znate sudije vise ne sude kako bi to trebalo.. Ali otom-potom.. Ipak i ja donesoh neki pehar sa moje prve izlozbe gde sam izlagao psa. Vodio sam odgajivacku grupu od 3 SG-a koji su svi iz istog legla i koja je bila najlepsa na izlozbi, a koja ukljucuje psa kolege koji je pobedio u rasi, kerusa kolege Nenada Tosica i moj pas. U grupi gonica je pobedio istarac, posavac bio treci, pas iz nase grupe koji je pobedio u rasi, uzeo je drugo mesto. Zaista kvalitetan, ali vise eksterijeran primerak Srpskog gonica. Ali perspektivan mladi pas koji ce zameniti Baljka kao priplodnjak, a njegov sin.  Sutra je novi sudija pa ce biti valjda i prijatnijih sudjenja. Za danas nisam zadovoljan sudjenjem doticnog Zike koji nije ni trebao da sudi. Ali sve u svemu, druzenje sa kolegama i prijateljima je bilo ekstra i to je ono sto je najbitnije.
Nidžo, sudeći po slikama, od ovo troje prikazanih pasa, meni se najviše sviđa Nenadova kuja. Daleko od toga da su ostala dvojica ružni, ali mi je ona nekako najkompletnija. Što se tiče tvog Lea, na drugoj fotografiji se jasno vidi visoko nošen rep (sa mojom Azrom bi mogao na takmičenje čiji je viši ), ali se takođe može uočiti da je pas jako dobro odlakan. Obilazeći izložbe u posljednje vrijeme i gledajući veliki broj fotografija i video zapisa, došao sam do zaključka da je visoko nošen rep česta pojava kod većine goniča, u čemu balkanci najviše prednjače. Čuo sam čak i da neki odgajivači "lome" (ili šta već rade) sa zglobovima u korijenu repa da bi prikrili tu manu, ali to je neka druga priča. Generalno, sve je više balkanaca visoko nošenog repa, nadgrađenih i dužih nego što kaže standard. Da li će se nešto promjeniti na bolje ili će se ova rasa sve više razlikovati od izvornog tipa, pokazaće vrijeme.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 08.09.2013. 22:28
|

Lovčina

|
Druze, ja nikad necu naravno da radim nista povodom visoko nosenog repa. Neka ga nosi visoko, jer u lovu kad krene da mlati njime dok je na tragu, milina za gledati, dok oni koji su od malena dresirali svoje da im rep bude nize nosen u lovu ga nose kao da je prepolovljen ili slomljen, a i cesto imaju problem sa "umrtvljenim" repom - kada ga ker nosi medju nogama. Za koji minut cu objaviti slicice od danas uz obrazlozenje danasnjeg CACIB-a.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 13.09.2013. 21:32
|

Lovčina

|
Kinolosko drustvo "Milivoje Prendic" iz Aleksinca organizuje dana 21.09.2013. godine specijalizovanu izlozbu pasa gonica na terenima gradskog parka "Brdjanka".
Sudije predvidjene za specijalku:
Mica Nikolic
Miroslav Goljevic i
Milic Ralic.
U sklopu izlozbe organizujemo i takmicenje u kuvanju lovackog gulasa.
Prijave i informacije na telefon 062 287 807 i 063 576 034. ili na e mail
Vidimo se.
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 04.10.2013. 19:24
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
KD Jagodina organizuje 5.10.2013. CACIT utakmicu za NKD memorijal Gorana Sokovića .
Skup takmicara do 7 h u prostorijama KDJ ul Lole rbara 3 ucentru grada -info 063274370 .
Dobrodosli na tradicionalno dobro druzenje .
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 28.03.2014. 22:11
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Posto vidim da se na ovoj temi slabo ljudi oglasavaju evo malo osvezenja. Na prethodne 4 utakmice od koje je jedna nazalost prosla bez divljaci.
SMART del Cakic
2 x ECC
1 x R.CACT

|
|
|
|
dr NM |
Objavljen 01.05.2014. 14:37
|

Stari član

Upisa: 451
Pristupio: 15.09.2010. 13:16
|
CAC Valjevo 2014 |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 01.05.2014. 21:52
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Zna li neko da li se negde jos odrzava prolecni uzgojni ispit za NKD,posto su ovde u Somboru odrzali prosli vikend,ali naravno niko nije pojma imao kad i gde se odrzava?
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 01.05.2014. 22:21
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
mrwa22250 kaže:
Zna li neko da li se negde jos odrzava prolecni uzgojni ispit za NKD,posto su ovde u Somboru odrzali prosli vikend,ali naravno niko nije pojma imao kad i gde se odrzava? mrwa neznam odgovor na tvoje pitanje ali pomenuo si Sombor, a ja nikad nisam ravnodušan na pomen tog grada ostao mi je u lepom sećanju, služio sam vojsku svojevremeno tamo, jedan od najlepših gradova, po mom skromnom mišljenju, u ovoj našoj Srbiji.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 02.05.2014. 11:32
|

Veteran

|
XXX Specijalizovana izložba pasa goniča - Valjevo
Junior BIS
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 02.05.2014. 11:34
|

Veteran

|
Izbor za BIS
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 02.05.2014. 11:37
|

Veteran

|
BIS
|
|
|
|
polar hunter |
Objavljen 03.05.2014. 19:29
|

Član

Upisa: 52
Pristupio: 10.12.2010. 21:18
|
Kinološko Društvo ''Kać'' , po odobrenju KSRS 17.maja 2014.godine održava Nacionalnu utakmicu retrivera u radu, sa dodelom titule CACT.
Sve informacije u vezi utakmice ne tel.:063/591-506
 |
|
|
|
dr NM |
Objavljen 13.07.2014. 07:26
|

Stari član

Upisa: 451
Pristupio: 15.09.2010. 13:16
|