Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
Barbarosa
 Nije kolega porez uračunat.
Jednostavno, lovačko oružje se ne oporezuje. Stari

zajko

Barbarosa kaže:
Nije kolega porez uračunat.
Jednostavno, lovačko oružje se ne oporezuje. Stari

Ne prizivajte djavola drugari...

krusevljanin
 Hvala kolega Smile bio sam ubedjen da neki procenat od clanarine ide nasoj drzavi u kasu..
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

Planinko011
 Dobro narode da li neko ima informaciju o tome da li od 1-og pocinje primena novog zakona?
Sta se prilaze pored ispita i dokaza da se ne vodi postupka u sudu? Teze e-upravi a umesto da MUP dobije direktno osd suda da se ne vodi postupak mi skupljamo papirice.
Sta je sa vestacenjem psihologa-psihijatra?
Sta je sa tim kolekcionarskim dozvolama (imam 5 lovackih i 2 kratke cevi) koje mi jako mirisu na neke takse svake godine ili bas poveliku pri vadjenju?
Da li imam pravo da ne uzimam tu kolekcionarsku dozvolu ako imam preko 5 cevi?

Na kraju da li konacno mogu da odem u radnju i kupim kutiju karabinske municije na oruzani list?

kimi
 Zakon je izašao u sl glasniku u martu. Primenjivaće se godinu dana posle objave, znači od marta.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AcaNik
 06. марта почиње примена закона. Проблем је што неке институције ове колоније доносе своје законе који су у супротности са законом о оружју и муницији.
Поделиле се дахије на територије па доносе свако свој закон како му се дигне Sad

Stefanj
 Imam jedno pitanje, da li ako polazem i dobijem dozvolu za kombinovanu pusku mogu kasnjie sa tom potvrdom da nabavim i oruzje sa olucenim i oruzje sa neolucenim cevima ili ne?
Bye

AcaNik
 По закону који је још у примени до марта када наступа примена новог закона, не постоји категорија комбинованог оружја већ то спада под ловачку пушку. Пракса се разликовала од станице до станице али су углавно тражили потврду о положеној обуци за ловачку пушку само. У Оружани лист су уписивали у резервне делове комбинована цев.

krilas
 ^ Ovo sto je napisao kolega Aca je tacno, a u mojoj opstini (PS) da bi nabavio kombinovano oruzje , mora da se ima obuka i za lovacku pusku i za karabin!
Siroma

kempi
 Mora u svakom SUP-u ne samo u tvom
za nabavku kombinovanog oruzja mora priloziti uverenje o rukovanju i olucenim i neolucenim oruzjem. A obuka za kombinovanim oruzjem nepostoji tj. nepostoji ta kategorija.Ima lovacko oluceno i neoluceno , malokalibarsko i oruzje za licnu bezbednost. Tako je podeljeno po vrstama za obuku. A za za nabavku sama rec kaze kobinovani ili prostije kombinacija dvoje olucenog i neolucenog.

Stefanj
 Razumeo sam, hvala.
Bye

dzudzubajac

kempi kaže:

Mora u svakom SUP-u ne samo u tvom
za nabavku kombinovanog oruzja mora priloziti uverenje o rukovanju i olucenim i neolucenim oruzjem. A obuka za kombinovanim oruzjem nepostoji tj. nepostoji ta kategorija.Ima lovacko oluceno i neoluceno , malokalibarsko i oruzje za licnu bezbednost. Tako je podeljeno po vrstama za obuku. A za za nabavku sama rec kaze kobinovani ili prostije kombinacija dvoje olucenog i neolucenog.

kod nas je odvojena obuka za pištolj i revolver - čisto da uzmu još 5000 din pride...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Stefanj
 Imam jos jedno pitanje, da li mogu ja ako ima dozvolu sa pusku da nosim pusku ciji oruzani list se vodi na drugo lice odnosno pusku koja se vodi na drugo lice (mog oca) ?
Bye

tomo vrbas
 Mozes ali moras i tvoj pored ocevog oruzni list da nosis!

Stefanj
 Ali ja nemam oruzani list na moje ime, nego mogu li da nosim pusku i oruzani list koji se vodi na drugo lice?
Bye

DakiNS
 Ni slučajno ne nosi nikakvo oružije , ukoliko na isto nemaš oružni list na svoje ime !!!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Stefanj
 Znaci ne moze, ok hvala
Bye

tomo vrbas

Lovac zauvek kaže:

Imam jos jedno pitanje, da li mogu ja ako ima dozvolu sa pusku da nosim pusku ciji oruzani list se vodi na drugo lice odnosno pusku koja se vodi na drugo lice (mog oca) ?

Cekaj ovde pitas dali ti mozes ako imas dozvolu za pusku da u lov nosis tudju(ocevu)pusku,a posle kazes da nemas oruzni list?
Znaci ako imas oruzije na svom imenu npr.sacmaricu,a kojim slucajem ti se pokvarila imas pravo poneti tudju(ocevu) ali pored oruznog lista vlasnika(oca) te puske uz sebe moras imati i svoj oruzni list kao dokaz da imas dozvolu za oruzije!
A ako ti nemas oruzni list onda nemas ni dozvolu za oruzije i u tom slucaju NI SLUCAJNO ne nositi tudju pusku u lov jer je to krivicno delo zbog kojega i ti i vlasnik te puske mozete ostati bez oruzija!
Ako imas polozeno za oruzije,a nisi finansijski u mogucnosti da kupis pusku ili nisi jos nasao po tvojoj meri onda sa ocem mozes otici u MUP i u sud i da ti on da punomoc da koristis njegovu pusku odnosno da budes suvlasnik nad njegovom puskom ali obavezno moras se konsultovati sa MUP-om sta i kako!

Stefanj
 Niste me razumeli dobro, mislio sam ako imam onu potvrdu o polozenoj obuci za oruzje pa da li onda mogu da nosim tudju pusku. Ali razumeo sam, znaci ne moze.
Bye

DakiNS
 Svako može polagati ispit posle obuke , i dobiti potvrdu o položenom ispitu ali to ne znači da će automatski dobiti i dozvolu za nošenje oružija , tako da svako nošenje oružija pod navedenim uslovima , bez obzira da li je vlasnik dao i oružni list je krivično delo za obojicu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,249 posete www.srbijalov.com