Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Sremac75
 Pridružujem se klubu!Lovac 1
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Momci u tom klubu sam odavno verovatno starosedelac,jer merak je merakika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ohotnik
 Nije bas sve u polozarama Za mene je merak smanjivanje kalibra oruzja pa nakon 12 i 20 kalibra sada lovim sa kalibrom 28 To meni takodje predatavlja uzivanje u lovu iako lovim sa bokericom.

I ja sam na to mislio (Iž 27 cal.20)
Sremac75!*

DakiNS
 Prema svecu i troparB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 canis, pa zakljucio sam na osnovu samog izgleda puske, mnogo lepse izgleda i na samoj slici od 153-jke a i ljudi su je opisali da ima 3,18kg a MP ima 3,50kg...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

zeljkox
 mp153 po specifikacijama ima 3.3kg...
Mozda bi neko mogao da izmeri pa da nam kaze Smile

Podunavac
 Što ste navalili na momka? Svako ima svoj ukus i mišljenje. Sada mu se svidela ta pa je i kupio. A posle se možda predomisli pa je promeni. Ja lično ne volim PA sačmarice ali poštujem svačiji izbor. Premda moram da kažem da ima stvarno lepih PA sačmarica. Kad sam bio mlađi mislio sam da ću da lovim samo sa položarom, međutim vremenom se predomislio i prešao na bokericu. Nisam ni sad protiv položare, ali već je godinama nemam.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 B)
Pustite bre coveka. Kupi pucu. Svaka cast. Neka bude uspeha sa njom.

canis aureus
 Ne vidim neku preteranu NAVALU na momka No no no
ali zbog "zaštitnika momaka" nećemo više "navaljivati i napadati"Confused

(Cvele jes' vid'o što kolega nemeza ima pušku za prodaju?!? Ja bih veoma biJo zainteresovan ...iveli)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter
 Cvele sto se tice napada na tebe No no no ja te nisam napao kako neki pisu nego zelim da ti skrenem paznju da ne verujes preterano u reklame ika Svaki dobar proizvod se procuje bez reklame...
Kao neko ko je koristio PA mogu da ti kazem da je svaki PA tezak kada se u njega stave 5 metka a kamoli 7+1 to je kao tuc, nema lakog PA .Licno volim sto laksu pusku u rukama nismo u ratu pa da nosim 10kg , bavimo se sportom koji se zove lov jerbo taj sport ako te ruke bole od tegljenja neke gvozdjurije... Tvoj ukus ti biras i niko ne moze da te odvrati od toga samo ti dajemo neke savete koji nisu zlonamerni, ja te ne napadam cenim mlade ljude koji vole oruzje iz tog razloga nikad te nebih napadao... Pozdrav i srecna kupovina Bye

Scorpion Hunter

ohotnik kaže:
Nije bas sve u polozarama Za mene je merak smanjivanje kalibra oruzja pa nakon 12 i 20 kalibra sada lovim sa kalibrom 28 To meni takodje predatavlja uzivanje u lovu iako lovim sa bokericom.

I ja sam na to mislio (Iž 27 cal.20)
Sremac75!*

Druze gde nabavljas dzebanu za kalibar 28? Bye

ohotnik

[b]Skorpion
Druze gde nabavljas dzebanu za kalibar 28? Bye
Imam dosta prijatelja uvoznika pa kada uvoze drugu municiju uvek mi ubace po koji karton kalbra 28 za mene.

Lovac Stari
 Najbolja je ona koju mozes sam sebi priustiuti za pocetak karijere!
Dobar pogled.

Cvele
 Sto jes jes, puska jeste lepa, ali je i cena lepa Smile na zalost nemam toliko novca da je kupim... tU.a

DESPERADOS
 Cvele neka je sa srecom , nisi pogresio Huglu pravi dobre puske .
A to sto se tice PA i tu nisi pogresio ako budes lovio patke pored Dunava sigurno ce ti trebati vise od 2 metka . Ko lovi patke zna sta znaci duga cev i treci ili cetvrti metak .

Ajde pa srecno ti bilo ....B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

stojkuki

Skorpion kaže:
Cvele sto se tice napada na tebe No no no ja te nisam napao kako neki pisu nego zelim da ti skrenem paznju da ne verujes preterano u reklame ika Svaki dobar proizvod se procuje bez reklame...
Kao neko ko je koristio PA mogu da ti kazem da je svaki PA tezak kada se u njega stave 5 metka a kamoli 7+1 to je kao tuc, nema lakog PA .Licno volim sto laksu pusku u rukama nismo u ratu pa da nosim 10kg , bavimo se sportom koji se zove lov jerbo taj sport ako te ruke bole od tegljenja neke gvozdjurije... Tvoj ukus ti biras i niko ne moze da te odvrati od toga samo ti dajemo neke savete koji nisu zlonamerni, ja te ne napadam cenim mlade ljude koji vole oruzje iz tog razloga nikad te nebih napadao... Pozdrav i srecna kupovina Bye

E pa sad, ne bih se bas slozio. Postoje PA i PA.
Licno imam jedan i znam da je laksi od velike vecine bok i polozara. Nije to pravilo. Svaka puska ima svoju namenu. I nije za svaki lov. To sto vecina nas pravi kompromise jer nemamo ...nesto je drugo.
Ali ne treba generalizovati nista.
Cvele "just go on".

270
 Cvele čestitam na izboruBravo 2 I tebi i svim mlađim lovcima želim što više ovakvih odluka pri kupovini puškeB)
Jer da nije vaše pomame za polu automatima i hromom u cevima ja bi o Suhl-ovim puškama mogo samo da sanjam, a eto zahvaljujući maloj tražnji vaše generacije njima pade cena pa ja samo ove godine kupih dve, doduše polovne ali PERFEKTNO očuvane i malo korišćene Suhl-ove bokerice od kojih jedna "Buhag Suhl Handwerksarbaiht" sa predivnom dubokom gravurom, a koštaše me koliko i ti novi "Baklava" PA! Čiju vrednost i pouzdanost sam imao prilike dobro da upoznam!
Zato samo napred, bar dok ne nađem da kupim i neku dobru polovnu "Suhl Položaru" da upotpunim kolekciju!Bye

Scorpion Hunter

stojkuki kaže:

Skorpion kaže:

E pa sad, ne bih se bas slozio. Postoje PA i PA.
Licno imam jedan i znam da je laksi od velike vecine bok i polozara. Nije to pravilo. Svaka puska ima svoju namenu. I nije za svaki lov. To sto vecina nas pravi kompromise jer nemamo ...nesto je drugo.
Ali ne treba generalizovati nista.
Cvele "just go on".

Bas imam zelju da cujem ime tog ultra lakog PA ako ima imeAngry

Cvele
 Hahaha... ne znam kako bi' ovo trebalo da zvuci 270, ali zvuci kao neki vid podsmejavanja. Naravno da bih i ja kupio pre Suhl ako je u tom cenovnom rangu, ali ne upola ili duploskulji... Ja nemam nista protiv dvocevki, a ni protiv PA, jednostavno mi se ovaj svidja i to je to, videcemo kako ce se pokazati ;)

zeljkox

Skorpion kaže:
Bas imam zelju da cujem ime tog ultra lakog PA ako ima imeAngry

Bio na sajmu u Novom Sadu, neki Sabatti model, 20cal. 2.3kg, 1000e

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,905,648 posete www.srbijalov.com