Vazdušna puška
|
Podunavac |
Objavljen 05.05.2016. 18:18
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ја сам их користио али нисам пуцао у папирну мету. Али шта сам гађао то сам и погодио. Углавном.
|
|
|
|
StefanS |
Objavljen 05.05.2016. 18:40
|

Stari član

Upisa: 216
Pristupio: 27.01.2016. 23:37
|
Koristio sam ih i ja, i imam slična iskustva. Imao sam lepih pogodaka sa njima na većim i manjin daljinama. Dijabole su konstruisane da imaju visoku probojnost. Doduše ne sećam se baš kakva je preciznost na meti bila jer ih ne korostim već neko vreme, otkad sam prešao na RWS Superpoint 4.5mm 0.53g. |
|
|
|
zoran panic |
Objavljen 10.05.2016. 18:22
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 19.12.2010. 23:21
|
imam dianu n tec 350 premium u 5,5kal koristio sam njihovu optiku 3-9 x40 i sa njom nisam imao problema drugar je stavio bushnel xlt razletela se koncanica posle 300dijabola obicno volim da procitam nesto na forumu ali reko da vam ustedim da ne bacate pare za dzabe ili kupujte jeftinu diana optiku ima garanciju godinu ili dve nisam siguran ili nosac bullseye koji je napravljen da sacuva opticke nisane koji nisu predvidjeni za vazdusno oruzje. iskreno i ja sam pomislio posto ima ugradjen gas piston umesto opruge da ce moci da se puca jeftinim optikama ali je efekat isiti koncanice nema razletela se pomenutog nosaca trenutno nema stize za otprilike mesec dana u srbiju |
|
|
|
StefanS |
Objavljen 10.05.2016. 19:00
|

Stari član

|
Hvala druže!
Slično iskustvo sam imao sa jeftinom Bushnell optikom montiranom na koleginu pušku Hatsan 125 na koju je ugrađen gasni klip Vortex. Prvih nekoliko dijabola je bilo sasvim ok, mada je posle toga počelo rasipanje, kakvo nije normalno za novu pušku. Ubrzo smo utvrdili da je optika u pitanju i da je puška "rasturila" zbog jakog trzaja. To je odlična puška! Što se tiče te Dianine optike, košta oko 16000 dinara. Verovatno mislite na taj novi ZR mount, koji ima opruge u nosačima koje amortizuju trzaj. njega nisam video uživo, mada imam Diana Single Lock Block Mount, jednodelnu montažu sa malim klinom koji ulazi u šinu na pušci i sprečava pomeranje nosača. Hteo bih da Vas zamolim, ako možete da napišete nešto ozbiljnije i detaljnije o toj pušci da N-Tec sistemom jer sam se interesovao za nju, i ako može neka slika...?? Pozdrav!  |
|
|
|
zoran panic |
Objavljen 10.05.2016. 23:50
|

Član

|
tesko da sam ja kompetntan da pricam o vazdusnom oruzju jer mi je ovo prva vazdusna puska nisam imao ni goru ni bolju da bi video razliku. single block mount imam i ja optiku 3-9 sam prodao jer sam shvatio da mene ne zanima pucanje na 15 m i da mi za dalje treba optika sa koncanicom mildot, uzeo sam jednu kopija onog zeissa 4-16 x50 mnogo lepa optika ua male pare ali sam nakon ispaljenih 70-80 dijaboli prestao da pucam jer mi je drugar javio da je umesto xlt optike dobio dvogled trenutno cekam da stigne zr mount pa da nastavim sa testiranjem. probao 7-8 vrsti dijabola za sada mi se najbolje pokazala diana high power 1,3g probao sam jsb monster 1,6 preteska je ima slabu probojnost na 65m mereno leicom hp probija limenu kantu nekad i sa druge strane dok lakse tipa cometa 0,9 samo ostavi dobar otisak pivsku flasu na toj daljini lome bez problema i lakse dijabole od 0,9g ,pokusavam da dodjem do jsb tezine 1,75g mislim da bi ona bila idealna za pusku jer ove sto su ispod te gramaze daju cudan zvuk puska zveci kao da pucas na prazno. jos jedan savet ko mislli da za male pare napakuje vazdusnu pusku grdno se vara ako nema novca bolje naka puca sa mehanickim nisanom nego da uzima jeftine nosace koji proklizavaju po sini, optiku gde je skoro sigurno otpadanje koncanice itd kad krenes da ulazes pocinje igranka bez prestanka puska 69000 optika i nosac 24000 dijabole kvalitetnije kofer izadje ko cena pola browning bara za pcp je jos skuplje samo pumpa za dianu je oko 350 e nadam se da sma nekom pomogao svojim skromnim iskustvom sto se tice postavjanja nesto mi slabo ide preko kompa kontaktiraj me na p.p pa cu ti poslati preko vibera |
|
|
|
zoran panic |
Objavljen 10.05.2016. 23:54
|

Član

|
dok cekamo zr mount da stigne u srbiju ako ima neko optiku za vazdusnu moze mi ponuditi na p.p iskljucivo sa mil dot koncanicom |
|
|
|
StefanS |
Objavljen 13.05.2016. 16:06
|

Stari član

|
Hvala puno kolega na prenetim isustvima sa ovom puškom. Nisam razumeo razlog zbog koga ste prodali Diana optiku? Može se sa njom gađati na mnogo više od 15m... Inače, video sam i Diana optiku 4-6x42 koja je bila nešto skuplja od 3-9x40, ali ima Mil Dot končanicu. Pristojno izgledaju, mada se ja držim Nikona. Mislim da bi originalne optike Diana trebale da izdržavaju jake trazaje jer su i napravljene za tako jake vazdušne puške. ZR Mount i ja čekam da stigne, pa ću videti da li ću staviti neku optiku i koje nosače uzeti i da li ostaviti ove Single Lock Mount. ZR Mount je 2000-3000 dinara skuplji od Single Lock Block Mounta. Dobar izbor dijabola, mada mislim da nema potrebe za tako teškim dijabolama kao što je 1.75 g ili 1.6g... sasvim je dovoljna masa od 1-1.3g kao što su High Power dijabole. Kada smo kod puške, da kažem i to da se od srede i ja družim sa modelom 350 N-Tec Luxus u kalibru 4.5mm koju smo pazarili na očevo ime. Nisam još uspeo da je testiram kako treba, jer mi kiša kvari planove, ali sam iz nje ispalio 40-ak dijabola i prezadovoljan sam. Okidanje je fenomenalno, natezanje je glatko, i pucanj je oštar jer nema opruge koja zveči prilikom opaljenja. Ako bih stavio optiku, upucao bih je na 50m sa dijabolama od 0.54 ili 0.69g. Kundak od orahovine mi se jako dopada na njoj, a još jedan detalj koji je bio odlučujući prilikom kupovine je taj gasni klip koji ne slabi pa dijabole uvek imaju konstantnu brzinu. Kakva je probojnost bila sa različitim dijabolama koje ste testirali i na kojim ste metama testirali probojnost? Pozdrav! |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 13.05.2016. 16:34
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Ja se danas ponovih dianom panther 21
http://www.diana-...height=768
Jurio sam gamo ali već mesec dana obećavaju uvoz "iduće nedelje" a na lageru ništa. Iskoristio sam priliku kada je kolega išao za NS pa sam obišao radnje. Dvoumio sam se između ove i diane 240 classic, u principu radije sam za drveni kundak, ali mi je model 240 iz nekog razloga bio ružan, nekako je kundak sav bucmast... Kako je model 240 i par hiljada skuplji, odlučio sam se za pvc varijantu i model panther 21.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
StefanS |
Objavljen 13.05.2016. 17:26
|

Stari član

|
Možda je i bolje što je tako ispalo. Čestitam druže, neka je sa srećom i da dugo služi. Iskreno, više volim drveni kundak i od tih slabijih Dianinih pušaka mi se najviše svideo model 240, ali je i Panther odličan. Ja sam dosta čitao i gledao o ovom modelu 350 N TEC Luxus, i našao samo jednu na stanju kod uvoznika i onda smo je pazarili bez nekog većeg razmišljanja. Za sada bi trebalo da je to najjača vazdušna puška u kalibru 4.5mm na svetu, i iznenadilo me je kada sam na kutiji pročitao da je krajnji domaet dijabole ispaljen iz ove puške 550m. Javite kakva je preciznost i utisci kada isprobate pušku. Pozdrav! |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 13.05.2016. 18:12
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
dzudzubajac kaže:
Ja se danas ponovih dianom panther 21
http://www.diana-...height=768
Jurio sam gamo ali već mesec dana obećavaju uvoz "iduće nedelje" a na lageru ništa. Iskoristio sam priliku kada je kolega išao za NS pa sam obišao radnje. Dvoumio sam se između ove i diane 240 classic, u principu radije sam za drveni kundak, ali mi je model 240 iz nekog razloga bio ružan, nekako je kundak sav bucmast... Kako je model 240 i par hiljada skuplji, odlučio sam se za pvc varijantu i model panther 21.
Koliko je kostala posto ja hocu sinu da kupim obecao sam mu,a on se zalepio za ove sa PVC kundakom? |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 13.05.2016. 18:40
|

Veteran

|
22k i nešto sitno
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2016. 18:58
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Честитке колегама на новим пушкама. Стефане колико је твоја пушка коштала?
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.05.2016. 19:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Stefane nije mi jasno šta će ti tako jaka VP ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
StefanS |
Objavljen 13.05.2016. 20:18
|

Stari član

|
Hvala Srbo! U radnji je koštala oko 83.900 dinara (cca 700 evra). Daki, izbor je na ovu pušku imeđuostalog pao zbog tog gasnog klipa, jer mogu dosta sa njom da gađam bez straha da će oslabiti. Jako lepo izgleda puška i od ranije mi se baš dopadala pa nije bilo mnogo razmišljanja oko izbora. Sa njom bih gađao mete do 50-ak metara, tj na malo većoj daljini za vazdušne puške, a pre toga treba isprobati koje dijabole najbolje odgovaraju. Ima 32J i 400 m/s je fabrička deklarisana brzina.  |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 14.05.2016. 16:04
|

Veteran

|
iskoristih danas vreme između dva pljuska da overim pušku...
Probam onako po fabričkim podešavanjima, malo vuče u desno. Probam da pomerim zadnji nišan, međutim moram da ga pomerim skroz u desno, iza poslednjeg podeoka da bi gađao u centar.
Nakon detaljnije provere, ipak mi se čini da je prednji nišan blago pomeren. Uz pomoć malog imbusa otpustio sam prednji nišan i pomerio ga 2mm i onda je već slika pogodaka bila znatno bolja 
Što se tiče mana ove puške, definitivno je to obarač koji je plastičan i povlači se unazad i malo u gore pa ko ne zna može da ga iznenadi.
Nišani su mi super, prednji nišan je dovoljno tanak da kad se nanišani vidi se cilj između prednjeg i zadnjeg nišana (tj malo se "providi" sa strane). Kum ima norica dragon pušku kod koje kad se nišani ništa se ne vidi, nišan sve pokrije 
Sve u svemu ja sam zadovoljan. Za osnovne modele vazdušne puške, sasvim je ok, lepo leži i nadam se da će biti dosta zabave sa njom 
[xhide]

[/xhide]
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.05.2016. 19:46
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega nešto mi nije jasno , kako ti nišan sve pokrije pa zar ne pucaš tik ispod tačke nišanjenja. Slavija 631 nema tanke nišane ali ipak uspešno se nišani i rezultati su više nego zadovoljavajući kada je nišan podešen da je mušica tik ispod centra mete.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.05.2016. 19:52
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 20.11.2013. 21:18
|
40m, naslon, bez optike, vreme mirno, Gamo puška, Gamo dijabole 3x, a prečnik kruga 2,5cm.
spremna je za sezonu zaje*ancije
 |
|
|
|
StefanS |
Objavljen 14.05.2016. 20:10
|

Stari član

|
Ni meni nije odgovarao nišan kako je fabrički podešen na Diani. Trebao bih da je upucam, ali pošto kiša pada na svakih pola sata, ovih dana je to nemoguće. Kolega, nisam Vas razumeo, šta znači da morate da pomerite zadnji nišan skorz u desno? Pomerali ste ga skroz do kraja, koliko može preko točkića sa desne strane i dalje ne odgovara? Kako ste pomerali prednji nišan? Da iskreno kažem, sa takvim nišanima se nisam sretao jer je na obe Diane sa kojima pucam takmičarski prednji nišan. Na tom modelu je TO5 okidač, koji je plastični, ali ne znam mnogo o njemu. Lično nešto ne volim fiberoptičke nišane, mada mi se model 240 dopada za pucanje do nekih 25m. Dobra je to puškica. Slažem se sa Dakijem, obično se oružje upucava tako da pogađa centar kada se nišani malo ispod mete (zbog odskoka i slično), pa to nema tako puno veze, mada je poželjno da su nišani tanki, što je sada sve ređe na vazdušnim puškama. Sa našom novom Dianom nisam još uvek pucao precizno umetu, mada sam opalio nekoliko desetina dijabola i testirao probojnost i slično. Moram da kažem da iako je okidač TO6 kao na ostalim modelima, ima finije okidanje nego 34 premium, poprilično je mekano. Sa rastojanja od nekoliko metara se dijabola RWS Superpoint zabije u drvo oko 3.5cm, a sa Diana High Power dijabolom je probila bure sa jedne strane. Sa ovim RWS dijabolama od 0.54g probija zvučni zid i baš se jako čuje, kako sam i računao. Diana HP dijabola ispaljena iz ove puške ima početnu brzinu od cca 305 m/s. Ako bih stavljao optiku na ovu pušku, upucao bih je verovatno na 50m sa nekom od ove dve vrste dijabola (videću koje će se bolje pokazati po preciznosti).
Kolega Aco, koja je puška u pitanju, kalibar i koje su Gamo dijabole??
Pozdrav! |
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.05.2016. 20:19
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 20.11.2013. 21:18
|
ma neka tamo spanska kanta sa fiksnom cevi 
dijabole su Gamo Pro Match, kalibar naravno .177, jer ja licno vazdusare u vecim kalibrima ne priznajem |
|
|
|
StefanS |
Objavljen 14.05.2016. 20:26
|

Stari član

|
Heheh 
Pro Match nisam još probao, mada sam pucao sa Gamo MAtch dijabolama i fino su se pokazale na 15-ak metara iako na prvo pogled nisu izgledale nešto posebno dobro. Sa njima sam na 15m sa naslona dobijao grupu pogodaka od 4-5 dijabola skoro u jednoj rupi na maloj meti. Što se tiče kalibara za vazdušnu pošku, tu se slažemo, i ja najviše volim 4.5mm. Ako već neko hoće 5.5mm, onda je tu MK. Doduše, u poslednje vreme sam probao nekoliko dobrih i izuzetno jakih vazdušnih pušaka u kalibru .22, mada ipak nije to to.  |
|
|