|
Prepelica
|
| Lala |
Objavljen 16.07.2011. 08:42
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nazdravićemo ti, u lovištu, a možda ti neko kupi za rodjendan graničnik na 2 metka u tubularnom magacinu....
Koristan poklon, nije skup, a obavezan u svim lovištima Srbije, ako se pridržavaju propisa.
Nešto mi se čini da vidim zrnce ironije u tvom upisu, vezano za graničnik, ali hoće to tako povremeno meni da se učini, vrućina radi svoje...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 16.07.2011. 09:06
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Lala kaže:
Nazdravićemo ti, u lovištu, a možda ti neko kupi za rodjendan graničnik na 2 metka u tubularnom magacinu....
Koristan poklon, nije skup, a obavezan u svim lovištima Srbije, ako se pridržavaju propisa.
Nešto mi se čini da vidim zrnce ironije u tvom upisu, vezano za graničnik, ali hoće to tako povremeno meni da se učini, vrućina radi svoje... 
Ja sam imao tu srecu da je granicnik bio ugradjen u pusku kada sam je kupio a trazio sam po prodavnicama bar u mom kraju ga nije nigde bilo i zimus za sina smo trazili , kad ih pitas gledaju te belo i pitaju "a staceti " a produzetaka za magacin imas samo da biras ,koliko hoces samo kazi za koliko u +metaka
|
| |
|
|
| vladant |
Objavljen 16.07.2011. 10:19
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Ja vam zelim lepo druzenje i da vam taj lov ostane u najboljem secanju  
Rado bih i ja prisustvovao, ali to je na drugom kraju zemlje a i ne bih mogao da preko "administrativne linije" prebacim pusku.
Pozdrav!
Sveta Srpska zemlja!
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.07.2011. 11:14
|

Moderator

|
Ma ljudi, graničnik je najobičnije parče drveta, obradjeno na odredjenu dužinu, koje se stavlja unutar opruge u tubularnom magacinu. Možete sami da napravite za 15 minuta, ako treba i lovačkim nožem odeljete. Maznite od jednu varjaču i napravite.
Vidjao sam pravljene graničnike od drvene varjače, sa tim da se jedan kraj graničnika ostavi širi, da opruga ne preskoči, a drška prolazi kroz oprugu, ako me razumete.
Dok jednom neko ne nagrabusi zbog viška metaka, ako naleti na nekog revnosnog lovnog inspektora ili lovočuvara, pa kad mu spakuje prijavu... pročitajte kolika je kazna, i za lovca i za LU.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 16.07.2011. 13:57
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Ja kada sam kupio moju Berettu imala je u sebi metalnu sipkicu koja sluzi kao granicnik.
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 16.07.2011. 14:52
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..NAJJEFITNIJI I NAJDUGOTRAJNIJI GRANIČNIK JE U SAMOJ GLAVI PUCAČA. AKO GA TAMO NEMA, DŽABA SVE!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 16.07.2011. 16:12
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ja mislim da se uz svaki PA dobija granicnik! I uz MP153 ide neki valjda plasticni, kol'ko sam cuo....
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.07.2011. 16:15
|

Moderator

|
Ide uz svaki, ali ljudi to izvade i izgube, pošto je praksa bila da se ne koristi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Milos88-Ivanjica |
Objavljen 16.07.2011. 16:40
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
I ja bih rado dosao,ali je previse daleko...Dobar pogled zelim kolegama koji idu....
|
| |
|
|
| nina |
Objavljen 16.07.2011. 21:29
|

Mlađi član

Upisa: 20
Pristupio: 06.04.2011. 22:00
|
Proveren dobar i siguran drveni tipl 8mm a moze i tanji cista bukva ima ga u metarskoj duzini u skoro svim prodavnicama stolarskog okova ili kod majstora stolara .
Ako budem dosao mogu da donesem za citav forum a i sire i to gratis .  |
| |
|
|
| ohotnik |
Objavljen 17.07.2011. 14:47
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Danas kupljeno 1000 patrona za lov prepelica da se dopune zalihe pred nastupajucu sezonu.Radi se o municiji Mirage T3 28gr sacma 1,7 mm kalibar 20.Cena je 26din za vrhunski kvalitetni metak.Tako da raniji komentari pojedinih forumasa da je municija za kalibar 20 skuplja nije tacna sto sam ranijim upisima i tvrdio. |
| |
|
|
| vladant |
Objavljen 17.07.2011. 17:19
|

Član

|
ohotnik kaže:
Danas kupljeno 1000 patrona za lov prepelica da se dopune zalihe pred nastupajucu sezonu.Radi se o municiji Mirage T3 28gr sacma 1,7 mm kalibar 20.Cena je 26din za vrhunski kvalitetni metak.Tako da raniji komentari pojedinih forumasa da je municija za kalibar 20 skuplja nije tacna sto sam ranijim upisima i tvrdio.
Gde si kupio municiju kolega ako nije tajna
Sveta Srpska zemlja!
|
| |
|
|
| arnotije |
Objavljen 17.07.2011. 17:25
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Vladant
Kolega kakva je situacija kod vas sa prepelicama, jer vidim da smo iz komsiluka?
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
| |
|
|
| ohotnik |
Objavljen 17.07.2011. 19:45
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
vladant kaže:
ohotnik kaže:
Danas kupljeno 1000 patrona za lov prepelica da se dopune zalihe pred nastupajucu sezonu.Radi se o municiji Mirage T3 28gr sacma 1,7 mm kalibar 20.Cena je 26din za vrhunski kvalitetni metak.Tako da raniji komentari pojedinih forumasa da je municija za kalibar 20 skuplja nije tacna sto sam ranijim upisima i tvrdio.
Gde si kupio municiju kolega ako nije tajna Sto bo bila tajna kolega Kod grofa uvoznika Mirage municije |
| |
|
|
| vladant |
Objavljen 17.07.2011. 20:24
|

Član

|
arnotije kaže:
Vladant
Kolega kakva je situacija kod vas sa prepelicama, jer vidim da smo iz komsiluka?
Pozdrav Arnotije, mislim da nije lose cak mislim da je ima vise nego prosle godine. Bas sam jutros izlazio i podigao desetak komada, jos uvek ima dosta mladih neke su velicine jajeta, ali interesantno je da u strnjici jedva ima po koja uglavnom su u travi i u kukuruzu. A kako je kod tebe?
Ohotnik hvala, to je bas povoljno ja sam pre neki dan u Nisu placao Vusira 31 din. komad.
Sveta Srpska zemlja!
|
| |
|
|
| arnotije |
Objavljen 17.07.2011. 20:28
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Pozdrav Arnotije, mislim da nije lose cak mislim da je ima vise nego prosle godine. Bas sam jutros izlazio i podigao desetak komada, jos uvek ima dosta mladih neke su velicine jajeta, ali interesantno je da u strnjici jedva ima po koja uglavnom su u travi i u kukuruzu. A kako je kod tebe?
Kod nas zito jos nije skinuto, ima ih vise nego prosle godine to je sigurno, ali sam ih uglavnom nalazio po vrzinama i zapustenim njivama, videcemo kako ce da bude kad se skine zito. Jutrom slabo pevaju ali zato popodene na sve strane se cuje pucpurikanje.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.07.2011. 14:05
|

Moderator

|
Evo konačne verzije plana i propozicija ovog najavljenog lova na prepelice za naše članove (vest je objavljena i na naslovnoj strani):
Program susreta članova Srbijalov portala:
Smeštaj:
Članovima je omogućen da obezbede noćenje, u okviru privatnog pansiona, po ceni od 600 dinara. Na raspolaganju je 15 soba, pa je preporučljivo rezervisati na vreme.
Rezervaciju prenoćišta možete izvršiti na br. telefona 063/825 06 38, gdja Marta.
Psi:
Smeštaj pasa koje lovci dovode je moguć u boksovima na Lovačkom domu LU Bečej, i ne naplaćuje se. Hranu i posude za vodu obezbedjuju vlasnici pasa. Pošto je na raspolaganju 10 boksova, preporučujemo da ko god ima, ponese transportni kavez za psa, u kojem bi pas noćio. Obezbedjen je čuvar pasa tokom noći, i posle lova, dok traje druženje članova. Svaki lovac može da povede samo jednog psa. Psi moraju biti vakcinisani, ocenjeni, čipovani i sa položenim IUO. Papire za pse obavezno nositi. Psima koji ne ispunjavaju neki od uslova, neće biti omogućen ulazak u lovište.
Lov:
Učešće u lovu je moguće samo za lovce koji imaju važeću lovnu kartu i oružni list, i koji su članovi Srbijalov portala pre 10.07.2011.
Lovi se puškama sačmaricama, poluautomati moraju obavezno imati reducir u tubularnom magacinu, na 2 metka. Municija je sačma granulacije od 1,7 - 2,4 mm. Lovcima čije oružje ili municija ne ispunjava ove uslove, neće biti omogućen ulazak u lovište. Tokom lova nije dozvoljena konzumacija alkohola! Ponašanje tokom lova, zbog očekivanog većeg broja učesnika, mora biti maksimalno disciplinovano. Očekujemo da učesnici svojim ponašanjem pre, tokom, i posle lova, daju primer kako bi se trebao poštovati lovački kodeks, i pravila lova. Kršenje pravila i kodeksa, biće sankcionisano udaljenjem iz lova prekršioca.
Ishrana i piće:
Doručak će biti posle lova na prepelice, oko 8:30, u samom lovištu. Hranu za doručak donose lovci, svako donosi ono što misli i koliko misli, ideja je da svu donetu hranu serviramo u vidu švedskog stola, pa ko šta voli, nek izvoli! Vodu i sokove donose učesnici sami.
Za ručak je Srbijalov Admin Tim odlučio da sponzoriše juneći paprikaš, sa rezancima, hleb i salatu. Salu za ručak, pribor za jelo, osoblje za serviranje, je obezbedio domaćin LU Bečej, i njihov predsednik Tamaš Lastovič.
Ručak i kuvanje paprikaša je organizovano u restoranu u centru Bečeja, sa dvorištem, u kojem ćemo pripremiti paprikaš. Potrebno je da se jave par dobrovoljaca koji će da budu majstori za kuvanje!!!
Piće u restoranu plaća se posebno, ko šta poruči, plaća.
Kotizacija za učešće:
Potrebno je da učesnici lova uplate 1000 dinara (ulaz u lovište), na žiro račun LU Bečej.
Svrha uplate: za ulazak u lovište
Primalac: LU Bečej
Broj računa: 160-107006-31
Prilikom uplate u pozivu na broj navesti: 13-08
Ukoliko neko ne uplati na vreme, moguće je uplatiti pre polaska u lov, na licu mesta. Preporučujemo prethodnu uplatu na račun, a priznanicu ponesite sa sobom.
Učesnici susreta, koji neće loviti, ne plaćaju kotizaciju!
Dodatni program (po želji učesnika):
Posle jutarnjeg lova na prepelicu, i posle doručka, učesnici, koji to budu želeli, mogu da se oprobaju i u lovu na gugutke, na odličnim terenima. Lov na gugutke se dodatno naplaćuje, u iznosu od 500 dinara po lovcu, plaća se na licu mesta, domaćinima.
Takodje, moguće je posle doručka da se učesnici ovog susreta oprobaju u streljaštvu, disciplina trap, na strelištu. Korišćenje strelišta se posebno naplaćuje, po ceni od 300 dinara za 15 glinenih golubova. Moguće je organizovati i mini turnir učesnika. Plaćanje strelišta je na licu mesta.
Korišćenje strelišta, po zahtevu vlasnika strelišta, je moguće samo uz orginalnu trap municiju!
Program:
- Zbor lovaca-učesnika je ispred lovačkog doma LU Bečej, u 4,45 minuta,
- Odlazak u lovište u 5 h
- Lov do 8,30 h
- Doručak u lovištu do 9,30 h
- Dodatne aktivnosti (strelište, lov na gugutke, kuvanje paprikaša) 9,30 - 13 h
- Ručak 13 - 14 h
- Ostatak dana druženje u restoranu
Prijava za učešće:
Prijavu je potrebno izvršiti najkasnije do 25.07.2011. na e mail
Naknadne prijave neće moći biti uzete u obzir.
Učesnici susreta koji će ići u lov, u prijavi obavezno treba da navedu sledeće podatke:
- Ime i prezime učesnika
- JMBG
- Broj lovne karte
- Broj oružnog lista
- Da li dovodi psa, ili ne
Učesnici koji neće ići u lov, i ne plaćaju ulaz u lovište, treba da navedu samo svoje ime i prezime, i da napomenu da ne idu u lov.
Dobro došli.
DOBAR POGLED!
Srbijalov Admin Tim
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 20.07.2011. 14:25
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa sad mi je krivo sto necu moci da dodjem radim u subotu uveceeeee  
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 20.07.2011. 14:31
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Cvele citaj ponovo lov je ujutro
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.07.2011. 15:40
|

Moderator

|
Nadam se da je ovaj program koji smo osmislili, dobar. Ako i negde eventualno omanemo, valjda nam se neće zameriti.
Tereni u Bečeju su zaista dobri za lov, prostor za druženje takodje, domaćini imaju iskustva u organizaciji pa očekujem odličnu atmosferu.
Na kraju krajeva, ako smo mogli da se pošteno šalimo i virtuelno, preko neta, zašto to ne bi smo mogli i uživo?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|