Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
DESPERADOS
 Hahaha , jeste tako u pravu si , treba samo biti realan .
Generalno smo nerealni kada su u pitanju Ruske i Zastavine puske .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

zeljkox

Skorpion kaže:
Osim loseg finisa,uzasno lose boje sanduka koja brzo bledi,loseg brunira, gubljenja rucice za repertiranje i krive nisanske sine ova puska vise nema ni jednu manu.

Hm...
Puska je lose izbalansirana a kvalitet drva je kao sa pijace.
Ne znam kakve su puske koje se prodaju van Srbije ali ove ovde ne bi trebale da kostaju vise od 300e po onome sto se dobija.

Kad pogledas sve te mane mozes da se zapitas koja jos puska pored ove ima toliko mana?

Preuvelicava se vrednost ove puske zbog izdrzljivosti i upotrebljivosti u raznim nelovackim uslovima (blato,voda,ludilo).

Ja je posedujem. Da mogu da se vratim u proslost, lupio bih sebi samar, sutnuo se u dupe i kupio nesto drugo.

dragan2229

DESPERADOS kaže:
Nema bolje PA sacmare .
Mozes da je bacas u blato i grebes po granju i opet radi ko doxa.

www.srbijalov.com/forum/attachments/baikal_01.jpg

Podunavac kaže:
Ovakav nastavak nije zakonski dozvoljen za upotrebu u lovu. Zakonsko ograničenje je dva metka. A i deluje kao borbena sačmarica a ne lovačka. Ne kritikujem ničiji ukus, ali zakonom je tačno određeno šta može a šta ne može. Puška uopšte ne izgleda loše ali za sportsku upotrebu i zlu netrebalo za samoodbranu.

Član 47.
Zabranjeno je loviti lovačkom municijom za olučene cevi, i to: 1) medveda municijom kalibra ispod 7 d` 64 mm i težinom zrna lakšom od 11,0 grama;
2) jelena i divlju svinju municijom kalibra ispod 7 d` 57 mm i težinom zrna lakšom od 11,0 grama, odnosno 9,0 grama;
3) jelena lopatara, virdžinijskog jelena, muflona i divokozu municijom kalibra ispod 6,2 d` 51 mm i težinom zrna lakšom od 6,0 grama;
4) srneću divljač municijom kalibra ispod 5,6 d` 41 i težinom zrna lakšom od 3,5 grama.
Divljač iz stava 1. ovog člana zabranjeno je loviti puškom sa glatkim cevima, osim divlje svinje.
Ptice i zečeve zabranjeno je loviti puškom koja prima više od dva metka i poluautomatskom puškom koja nije reducirana na dva metka.

Mnogo mi se svidja reklama za "Lav" pivo u kojoj na kraju kazu :

"Srbija je zemlja sa najvise strucnjaka po glavi stanovnika !"

Puska sa slike je moja i sluzi za streliste i lov DS (sasvim legalno i po zakonu) .

dragan2229
 Najcesce zamerke "strucnjaka" :

- Los finish - *ebi ga pijani Rus
- skidanje boje sa sanduka - nisam je kupio za izlozbe i pokazivanje vec za lov a i moze lako da se sredi
- Los brunir - nije tacno, moja se odlicno drzi u ekstremnim uslovima eksploatacije
- gubljenje rucice - izgubio sam i opasac pa ne krivim Mileta Dragica
- kriva nisanska linija - prvi put cujem
- ne izbacuje caure - ako ste se igrali gasnim cilindrom
- teska je - stap za pecanje je stotinak grama, promenite hobi.

DESPERADOS
 Oj Dragance , krenuo si odmah ostro i na prvu sto bi rekli fudbaleri .
Forum je cudo a i lovci i ljubitelji oruzja su isto cudo i nemoj nista da te cudi.
Ja nisam hteo da ulazim u diskusiju oko puske jer se na slici veoma jasno vidi da je slikano na strelistu i da je sportski upotrebljavana.

Idemo dalje samo opusteno .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac

dragan2229 kaže:

DESPERADOS kaže:
Nema bolje PA sacmare .
Mozes da je bacas u blato i grebes po granju i opet radi ko doxa.

www.srbijalov.com/forum/attachments/baikal_01.jpg

Podunavac kaže:
Ovakav nastavak nije zakonski dozvoljen za upotrebu u lovu. Zakonsko ograničenje je dva metka. A i deluje kao borbena sačmarica a ne lovačka. Ne kritikujem ničiji ukus, ali zakonom je tačno određeno šta može a šta ne može. Puška uopšte ne izgleda loše ali za sportsku upotrebu i zlu netrebalo za samoodbranu.

Član 47.
Zabranjeno je loviti lovačkom municijom za olučene cevi, i to: 1) medveda municijom kalibra ispod 7 d` 64 mm i težinom zrna lakšom od 11,0 grama;
2) jelena i divlju svinju municijom kalibra ispod 7 d` 57 mm i težinom zrna lakšom od 11,0 grama, odnosno 9,0 grama;
3) jelena lopatara, virdžinijskog jelena, muflona i divokozu municijom kalibra ispod 6,2 d` 51 mm i težinom zrna lakšom od 6,0 grama;
4) srneću divljač municijom kalibra ispod 5,6 d` 41 i težinom zrna lakšom od 3,5 grama.
Divljač iz stava 1. ovog člana zabranjeno je loviti puškom sa glatkim cevima, osim divlje svinje.
Ptice i zečeve zabranjeno je loviti puškom koja prima više od dva metka i poluautomatskom puškom koja nije reducirana na dva metka.

Mnogo mi se svidja reklama za "Lav" pivo u kojoj na kraju kazu :

"Srbija je zemlja sa najvise strucnjaka po glavi stanovnika !"

Puska sa slike je moja i sluzi za streliste i lov DS (sasvim legalno i po zakonu) .

Kolega po ovim se nastavcima vidi kakav imaš odnos prema divljači i lovu. Lovačka etika i kodeks su ti izgleda jača strana. Sreća što na MP-153 ne može da se stavi redenik. A tek da puca rafalno, al bi bilo lova...puc puc
Iako nisam ljubitelj PA sačmarica, protiv MP-153 nemam ništa, ali protiv ovolikog magacina za lovačku upotrebu imam. Najblaže rečeno, odvratan mi je.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Podunavac , nisi u pravu to sto tvrdis jednostavno nije tacno . Dragana licno znam i covek je 100 % ok u bilo kom pogledu a ne samo lovackom. Mislim da si preterao sa osudjivanjem necega sto i neznas kako je sta je i zasta je . Puska ima visestruku namenu i vlasnik iste je koristi za razne vidove gadjanja i lova . Lepo je naveo dva razloga zasto je to tako a ti njemu odmah etika ???
Gresis i to mnogo on je jedan od retkih postenih lovaca koji se ophode prema prirodi i divljaci na pravi nacin .

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac
 Desperados ne isključujem mogućnost da sam pogrešio, i da je čovek korektan lovac, ali se onda pogrešno izrazio. U svom sam ranijem upisu napisao da je puška OK za streljaštvo i eventualno samoodbranu, ali za lov definitivno nije. Bez obzira dali na sitnu divljač ili DS. Zar standardni magacin nije dovoljan za lov DS? Ja ovakvu pušku nikako ne bi voleo da vidim u svom lovištu. A sebi nikada ne bi dozvolio da me neko sa ovakvom puškom vidi u bilo kom lovištu. Ali sto ljudi, sto ćudi. Neko nešta voli.
Tri prsta 2Kolce

aleksandarpiperski
 masa joj je veca ali trzaj manji,
ako ti je glomazan ti podkundakt stanji,
za te pare nema nigde bolje puske.
mogu da je kude sve nebeske njuske,
odstrelio sam sa njom mnogu divljac sitnu,
recicu vam jednu cinjenicu bitnu,
oce pukne igla,ima krivu sinu,
ko je pipne cu ga otresem ko slinu.
violina kolo volim kad zasvira,

NEMOJ NEKO MP 153 da mi dira.......!

Palica
nod i nlt zauvek u srcu.... a selo je Sakule srce u banatu Izvolte

DESPERADOS
 Ma sve je u redu , nikakve tenzije nema nego samo si malo preostro ocenio jednog divnog coveka i kolegu lovca .
Inace tvrdim da nema bolje puske za DS od nje u pogonu .
Mozete zaboraviti sve kalibre tipa 9.3 i ostale slonovske ova je do 50 metara car .
Naravno sa brenerom , pravi salter na svinji i pada kao pokosena na par metra od odstrela.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa

aleksandarpiperski kaže:
mogu da je kude sve nebeske njuske,

Palica

Kolega,sve je ok samo umesto "sve nebeske" ide jedna rec-"nabedjene".
Ako si ucio napamet pa pogresio,utoliko mi je draze.;)

aleksandarpiperski

aleksa kaže:

aleksandarpiperski kaže:
mogu da je kude sve nabedjene njuske,

da napamet sam je pisao! hvala na ispravci... inace imam 12/76 i prezadovoljan sam sa puskom.nemam ni jednu zamerku za te pare nema boljeg poluaut...

Palica

Kolega,sve je ok samo umesto "sve nebeske" ide jedna rec-"nabedjene".
Ako si ucio napamet pa pogresio,utoliko mi je draze.;)

DESPERADOS

aleksandarpiperski kaže:
nod i nlt zauvek u srcu.... a selo je Sakule srce u banatu

Za ovo svaka cast .....B)

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksandarpiperski

DESPERADOS kaže:

aleksandarpiperski kaže:
nod i nlt zauvek u srcu.... a selo je Sakule srce u banatu

Za ovo svaka cast .....B)

*

hvala!zivim i odrastao sam u selu Sakule! a nod i nlt jedino postujem od lovackih pasa! sa nlt-om sam odrastao! a nod sam zavoleo od kada sam postao lovac! inace volim obe rase zato sto su svestrane!

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Ma sve je u redu , nikakve tenzije nema nego samo si malo preostro ocenio jednog divnog coveka i kolegu lovca .
Inace tvrdim da nema bolje puske za DS od nje u pogonu .
Mozete zaboraviti sve kalibre tipa 9.3 i ostale slonovske ova je do 50 metara car .
Naravno sa brenerom , pravi salter na svinji i pada kao pokosena na par metra od odstrela.

Kolega ja nisam rekao da MP-153 nije dobra za lov DS sa jedinačnim zrnima i na razumnim daljinama. Rekao sam da nema potrebe za dodatkom za magacin, već da je i više nego dovoljan i originalni. Ova puška sa slike na sve liči, osim na lovačku pušku. I još jedna zamerka. Ovaj dugački čok koji je na slici, a viri iz cevi, sigurno nije dobro rešenje za lov jedinačnim zrnima sobzirom da ima veliko suženje. Kad se već može birati čok, onda je za lov DS najpogodniji cilindar.
Premda lično smatram da je za lov DS ipak pogodniji karabin, pošto nikada ne znamo na kojoj će se daljini DS pojaviti, a sa klasičnom glatkom cevi je daljina upotrebe limitirana na 50-ak metara.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Kod 12/76 cokovi se navijaju unutra a kod 12/89 idu spolja . Inace je sve identicno tako da tu nisi u pravu .
Drug da te pitam nesto kad se ide sa nekom PA karabinkom , Browning BAR ili Argo koliko metaka se stavlja u magacin ?? Ima li tu neke razlike ako se stavi 5 ili 6 metaka u PA karabinski ili PA cacmarski ?? Prosto samo ako hocemo da budemo realni .
Sve je isto samo drugo pakovanje ...;)
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

dragan2229

Podunavac kaže: Ovaj dugački čok koji je na slici, a viri iz cevi, sigurno nije dobro rešenje za lov jedinačnim zrnima sobzirom da ima veliko suženje. Kad se već može birati čok, onda je za lov DS najpogodniji cilindar.

Ovo uopste nije XF choke ako si to pomislio vec paradox choke tako da sigurno ne postoji bolji za jedinacno zrno i lov na DS. A sto se etike tice, iako ne osecam potrebu da se pravdam, u lovu na sitnu divljac sam koristio Toz63 cal 16, a na cekanje DS M70 7x64. Kapacitet magacina nije nista veci nego kod poluatomatskih karabina koji se svakodnevno koriste u lovu a izgled je stvar ukusa i o tome nema svrhe raspravljati. Koriscenje ove puske u lovu ds je daleko ispravnije od koriscenja papovke ili M76, da ne pricamo o upotrebi PP sacme u bokericama ...

Kolega spusti malo loptu !

Srbijalov Admin Tim

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Kod 12/76 cokovi se navijaju unutra a kod 12/89 idu spolja . Inace je sve identicno tako da tu nisi u pravu .
Drug da te pitam nesto kad se ide sa nekom PA karabinkom , Browning BAR ili Argo koliko metaka se stavlja u magacin ?? Ima li tu neke razlike ako se stavi 5 ili 6 metaka u PA karabinski ili PA cacmarski ?? Prosto samo ako hocemo da budemo realni .
Sve je isto samo drugo pakovanje ...;)

Nije bitno gde se navijaju čokovi, nego koliko im je suženje. Kapacitet PA karabina je uglavnom 2 ili 5 metaka (4 magnum) u odvojivom magacinu. Proizvođači su to tako rešili da lovac može da bira kapacitet u odnosu na zakonsko ograničenje ili po vlastitom izboru. A na ovoj MP-153 u produženi magacin stane DEVET patrona kalibra 12/70.

Za sve učesnike savet: Potrudite se da vam upisi ostanu na nivou civilizovanih kolega !

Srbijalov Admin Ti
m
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

dragan2229 kaže:

Podunavac kaže: Ovaj dugački čok koji je na slici, a viri iz cevi, sigurno nije dobro rešenje za lov jedinačnim zrnima sobzirom da ima veliko suženje. Kad se već može birati čok, onda je za lov DS najpogodniji cilindar.

Ovo uopste nije XF choke ako si to pomislio vec paradox choke tako da sigurno ne postoji bolji za jedinacno zrno i lov na DS. A sto se etike tice, iako ne osecam potrebu da se pravdam, u lovu na sitnu divljac sam koristio Toz63 cal 16, a na cekanje DS M70 7x64. Kapacitet magacina nije nista veci nego kod poluatomatskih karabina koji se svakodnevno koriste u lovu a izgled je stvar ukusa i o tome nema svrhe raspravljati. Koriscenje ove puske u lovu ds je daleko ispravnije od koriscenja papovke ili M76, da ne pricamo o upotrebi PP sacme u bokericama ...

Izvinjavam se na svom skromnom znanju iz tematike oružja i municije. Naravno da sam pomislio da je ovo F ili XF čok pošto ispod slike nije pisalo u kom je kalibru puška.
Što se tiče PAP puške za lov DS tu sam apsolutno protiv i zbog vojničkog izgleda, ali prvenstveno zbog kalibra koji nije adekvatan za lov DS. Isto tako nisam ljubitelj ni PASP M76 za lov zbog njenog vojničkog izgleda i porekla, bez obzira na dobar izbor kalibra (8x57 JS) za ovu vrstu lova. O upotrebi PP sačme za lov DS ne treba ni diskutovati pošto je zakonom zabranjena. Ali između ove tvoje puške i PASP M76 nema neke velike razlike za lovačku upotrebu (po mom skromnom mišljenju). Obe imaju preveliki kapacitet magacina i vojnički izgled.
Tri prsta 2Kolce

dragan2229

Podunavac kaže:
A na ovoj MP-153 u produženi magacin stane DEVET patrona kalibra 12/70.

Opet gresis, stane 11 komada 12/76 ili 12 komada 12/70, moguce je staviti jos jedan u pripremu ... ali tvoje skromno znanje ili lazna skromnost je nebitna u celoj prici, bitno je da shvatis da ne mozes da nameces svoje stavove i poglede kome god pozelis. Puska mi se svidja ovakva kakva je i moje je pravo da je koristim ako time ne krsim zakon, tudja misljenja me ne interesuju.

Kolege spustite loptu !

Srbijalov Admin Tim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,699,118 posete www.srbijalov.com