Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
Stefanj
 Da da razumeo sam, hvala
Bye

Stefanj
 Polozio sam obuku za lovacku pusku, e sada koliko treba tih potvrda iz suda da nisam osudjivan, u kom sudu vadim tu potvrdu?
Bye

dzudzubajac

Stefanj kaže:

Polozio sam obuku za lovacku pusku, e sada koliko treba tih potvrda iz suda da nisam osudjivan, u kom sudu vadim tu potvrdu?

Ne treba ti potvrda da nisi osudjivan nego potvrda da se protiv tebe ne vodi postupak. Milicija zna da li si ili nisi osudjivan Smile

Treba ti ta potvrda iz suda i iz tužilaštva
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Stefanj
 Znaci treba mi 2 potvrde da se protiv mene ne vodi postupak jedna iz suda, a jedna iz tuzilastva?
Bye

dzudzubajac
 Da

AcaNik
 Од када то да требају две потврде?! Само ти је потребна једна из суда да се против тебе не води истрага и да ниси осуђиван за одређена дела! Тако је до сада било.

dzudzubajac

AcaNik kaže:

Од када то да требају две потврде?! Само ти је потребна једна из суда да се против тебе не води истрага и да ниси осуђиван за одређена дела! Тако је до сада било.

Zavisi od mesta, uglavno traže i iz tužilaštva potvrdu
Proveri u supu, referent će ti reći tačno šta treba

AcaNik
 До сада је било само из суда и тако и пише у закону!

dzudzubajac
 Jbg druže, vadio sam dva puta nabavku, prvi put za lovačku pušku i pištolj, drugi put za karabin i oba puta sam nosio obe potvrde. Kum je sad pre neki dan predao, isti slučaj.
A koliko znam, Vršac nije usamljen slučaj, i u drugim mestima traže potvrdu iz tužilaštva...
Za utehu, to ništa ne košta, samo odeš i popuniš zahtev

Barbarosa
 ^ Košta vreme koje izgubiš

AcaNik
 Не знам шта бих ти рекао али за овај двоцифрен број цевки који је тренутно код мене нисам вадио две потврде и до сада нисам чуо да то игде треба. Закон не прописује две потврде.
Шта у правном смислу значи потврда од тужилаштва? Ништа! Суд је једино меродаван!

DakiNS
 Aco kod nas se sve tumači po vlastitom nahođenju , negde traže, a negde ne, terati mak na konac u policiji je jalov posao, posebno ako tražiš oružije. Možda je to jedna od metoda merenja tolerantnosti lovaca ili lica koja traže oružije.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Ja sam skoro mozda pre 2-3 meseca vadio odobrenje i samo iz suda su mi trazili potvrdu da nisam krivicno gonjen u zadnje tri godine!

kolega_LOVEc
 [xhide]Kada sam prvo oruzje kupovao bila mi je potrebna samo potvrda iz suda, neznam da li se nesto promenilo na nivou republike ili opstine, ali za svo ostalo oruzje morale su 2 potvrde iz suda i iz tuzilastva.
A bas i nije besplatno, treba uplatiti takse posebno tuzilastvu posebno sudu za izdavanje tih dokumenata.
Smesno je to, i jadno da se uslovi razlikuju od opstine do opstine
a odobrenja izdaje mup, kao da smo u feudalizmu svaka naoruzana formacija ima svoj krug delovanja i svoja pravila igre*C1ta[/xhide]
Vim vi repellere licet

krusevljanin
 Potrebno je izvaditi iz viseg i osnovnog suda dokaz da se ne vodi krivicni postupak, znaci 2 papira... Placaju se takse koje kostaju ukupno oko 600 din...
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

DamirKS
 Meni su sad skoro trazili i treci papir, od javnog tuzioca. u krusevcu sam izvadio ova dva od osnovnog i viseg suda, kad odem u sup oni kazu jos jedan fali.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

krusevljanin
 Srpska posla... Sad
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

vlada lovac
 [xhide]Ja sam pred NG podneo zahtev, bilo mi je potrebno samo jedno uverenje iz Osnovnog suda, a oni da bi izdali uverenje vrse proveru u Visi i Tuzilastvo, pa sam cekao nedelju dana, a kostalo me 290 din, ali mi je zato u PS dato da pored zahteva napisem i izjavu zbog cega mi je potrebno oruzje, sto nije bio slucaj do skoro[/xhide]

DakiNS
 [xhide]Danas sam čuo jednu veeeliku glupost. Čovek tražio nabavnu dozvolu , i biva odbijen. Presavije tabak i uloži tužbu. Dobije presudu u svoju korist i kada je došao po dozvolu , referent mu kaže da će je dobiti kada mu pokaže da ima metalnu kasu za oružije.[/xhide]
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Треба опет да их тужи јер се у закону нигде не помиње метална каса за оружје!
Срећа што нисам правник иначе бих се само судио са МУП-ом.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,346 posete www.srbijalov.com