Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
stojkuki
 Smith and Wesson model 1000. Imam ga licno und personalno. Znaci lagan ... 2,5 kg, a cevka dugacka, za sve pare, a nije plastika no je drvo.
Ima bre ljudi raznih puskica ... ne treba biti iskljuciv

Scorpion Hunter

stojkuki kaže:
Smith and Wesson model 1000. Imam ga licno und personalno. Znaci lagan ... 2,5 kg, a cevka dugacka, za sve pare, a nije plastika no je drvo.
Ima bre ljudi raznih puskica ... ne treba biti iskljuciv

Za S&W verujem da jeste...
Nego pomislih da nije nesto Rusko i Tursko pa me zacudi ;)

Cvele
 Pa ovaj sto cu ja najverovatnije kupiti je tezak 3,18kg, s' obzirom da je MP153 ili IZ27 tezak 3,5kg, ovaj jeste lak.... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Scorpion Hunter

Cvele kaže:
Pa ovaj sto cu ja najverovatnije kupiti je tezak 3,18kg, s' obzirom da je MP153 ili IZ27 tezak 3,5kg, ovaj jeste lak.... ;)

Cvele pricamo o tezini PA od 2,5kg a ne od 3,5kg ili 3,18Confused
Razlika je toHmmm

Podunavac
 I Lalin Lanber PA je lak. Nisam ga vagao ali sam ga držao u ruci. Zgodna puškica.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Malo-malo, pa se na nekoj temi o oruzju komentarise tezina puske! Jaooo Ajde da se radi o kologramima, pa i nekako da razumem, ali kad procitam da se radi o razlici u tezini od 300+- grama... Confused Ajde da tako nesto pise neki lovac sa dugogodisnjim stazom, ili neka dama, ali ne, radi se o mladim, zdravim i pravim ljudima koji mogu volu rep da iscupaju... Confused

Prelistajte malo ovu temu... Grin http://www.srbija...ead_id=110 ROFL
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Zlatar
 i37.tinypic.com/2hnrwhi.jpg

jedna italijanska 12ca i IZ u cal 20,nisam merio ali cenim da su skoro iste težine kad se drže za usta cevi ali kad se uzme normalno u ruke IZ deluje pola kila teži,stvar balansa nešto niži,tanji kundak i balans se prebacuje na potkundak.Isto kao kad se u PA stavi 5 patrona

canis aureus

270 kaže:
Cvele čestitam na izboruBravo 2 I tebi i svim mlađim lovcima želim što više ovakvih odluka pri kupovini puškeB)
Jer da nije vaše pomame za polu automatima i hromom u cevima ja bi o Suhl-ovim puškama mogo samo da sanjam, a eto zahvaljujući maloj tražnji vaše generacije njima pade cena pa ja samo ove godine kupih dve, doduše polovne ali PERFEKTNO očuvane i malo korišćene Suhl-ove bokerice od kojih jedna "Buhag Suhl Handwerksarbaiht" sa predivnom dubokom gravurom, a koštaše me koliko i ti novi "Baklava" PA! Čiju vrednost i pouzdanost sam imao prilike dobro da upoznam!
Zato samo napred, bar dok ne nađem da kupim i neku dobru polovnu "Suhl Položaru" da upotpunim kolekciju!Bye

Dimiveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

nemeza

Neca92 kaže:
Malo-malo, pa se na nekoj temi o oruzju komentarise tezina puske! Jaooo Ajde da se radi o kologramima, pa i nekako da razumem, ali kad procitam da se radi o razlici u tezini od 300+- grama... Confused Ajde da tako nesto pise neki lovac sa dugogodisnjim stazom, ili neka dama, ali ne, radi se o mladim, zdravim i pravim ljudima koji mogu volu rep da iscupaju... Confused

Neco, kad prvi put odeš u lov pogonom gde se prelazi i po 30 km po planini, a desi se da pušku moraš da držiš u ruke celo vreme shvati ćeš šta znače tih 300 +- grama. Pozdrav Bye

stojkuki

Neca92 kaže:

Veruj da ima mnogo veze. Zvuci smesno ali je tako. Uzmi u ruke teg od 3.5 kile i nosi ga 5 sati ... Ima ruke da ti otpadnu. A puska nije teg. Kod puske vazan i balas, gde vuce dal pada. Pa treba da je i dugnes u rame i da pucas i da pogodis sa rukama koje su ti otpale!
Veoma je vazna i tezina i balans.
E kada se nanosas 3.5 kile ozmi 2.5 pa probaj sa tim.
I jos jedno. Posebno kod PA je vazna tezina. Pogotovo kod onih koji primaju 5 ili 7+1 metak. Svaki metak po 40 do 50 grama pa x 5 i eto tti kike dok si rekao popokatapetl.

Scorpion Hunter

Neca92 kaže:

To je zato sto si Neca 92, da si Neca 82 bilo bi ti jasno o cemu pisemo... Bez ljutnje momak ali godine ipak nesto znace u zivotu. Ja sam tako isto razmisljao kada sam imao 18-19 godina... Sada kad razmislim zasto da nosim u rukama 4kg kad mogu 3kg sa istim efektom uvek sam za laksu varijantu...

NemezaBravo 2

stojkukiBravo 2

stojkuki
 Jeeeeer B)
Bez starca nema udarca !

Neca92

stojkuki kaže:

E kada se nanosas 3.5 kile ozmi 2.5 pa probaj sa tim.

Neca92

Skorpion kaže:
Sada kad razmislim zasto da nosim u rukama 4kg kad mogu 3kg sa istim efektom uvek sam za laksu varijantu...

Neca92
 Bas zbog ovoga sam se u prvom upisu ogradio napisavsi da bih razumeo takvu polemiku da se radi o razlici u kilogramima, a ne o 300 gr +- ... Smile
Nemeza, lovio sam pogonom puskom 3,5kg, iskreno nisam presao 30km, ali 20 sigurno jesam, i nije mi tesko palo. Smile
Mozda ste u pravu, mozda ovako razmisljam zbog svojih godina, ko zna kakvo cu misljenje o tome imati za 10 godina... ;) A u svakom slucaju bi' voleo da za to vreme zaradim za neku laksu, lepsu Beretu! ;) Grin

Podunavac
 Meni je skoro 40 godina ali mi još puška nije teška. A nosio sam i mnogo teža oružja od lovačke puške i po 14 časova bez odmora, po teškom terenu, ko zna koliko kilometara pa mi nije ništa bilo. Današnji lovci ko baletani, kukaju za 300 grama. Pa toliko je teška malo veća čokolada. A što reče Neca sve ljudine preko 100 kila.Confused
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Kolege, lov nije dokazivanje već uživanje, nije stvar ko je koliko kila ni koliko tereta može da ponese, radi se o tome da ta razlika kako neca kaže 300 +- grama mnogo znači ong momenta kad nakon nekoliko sati nošenja puške treba uputiti precizan hitac. Pozdrav. Bye

Podunavac
 Nikada nisam primetio da mi 300 grama igra ulogu ni kod kratkog oružja a kamoli dugog. I smatram da je cela ova fama oko težine oružja čisto pomodarstvo, pošto su današnje puške sve lakše jer su izrađene od raznih legura. Ja još uvek verujem u čelik i smatram da puška treba da ima i svoju težinu pošto ona utiče na trzaj oružja. Moda je prolazna a prave stvari trajne.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter

Podunavac kaže:
Nikada nisam primetio da mi 300 grama igra ulogu ni kod kratkog oružja a kamoli dugog. I smatram da je cela ova fama oko težine oružja čisto pomodarstvo, pošto su današnje puške sve lakše jer su izrađene od raznih legura. Ja još uvek verujem u čelik i smatram da puška treba da ima i svoju težinu pošto ona utiče na trzaj oružja. Moda je prolazna a prave stvari trajne.

B) 100% se slazem sa tobom Podunavac ,moda je strasna stvar ,dobro uradjena reklama prodaje i najlosiju robu, licno nisam za nikakve legure celik je celik.

stojkuki
 Cek cek.
Pa ne ide bas to tako. Lepo Nemeza rece, Lov nije dokazivanje vec uzivanje. Ja sa svojih 42, 191 i 110 kg, a nisam deb'o, tesko baletan, uostalom nosao sam malo ozbiljnije stvari od 3 kg puske i to na veeeelikim rastojanjima po mnooogo nezgodnom terenu. Ali to je proslost i nije tema.
Hajmo u planinu, da jurimo jarce ili nesto slicno. Pa posle jedno 3 do 4 sata sunjanja po kamenjarima i gudurama, provlacenja i puzanja treba i da se puca a da ruka ne zadrhti.
Hmmmmm. Najlepsi lov tog tipa koji sam imao je bio kada mi je drugar pozajmio njegov kip koji je bio ko pero, nisam ga osetio, kao stap da sam nosio. A najgori jednom prilikom u Bosni kada sam teglio Sauera koji je fenomenalna puska, odlicnog balasa ali teska bre ko djule, da pogines.

Lovacke puske su ista prica, treba ceo dan hodati po nekom teskom terenu, a ondak dici pusku i pogadjati.
Moje je misljenje da tezina puske nije ni malo moda, vec je modom nazivaju oni koji imaju teske puske. Izvinjavam se ....
Odmah da se ogradim od replika, moj Smith and Wesson se ne proizvodi vec 30 godina!!! znaci, nije to nova moda da se prave lake puske vec je to potreba onih koji provode mnogo vremena napolju. Uostalom pogledajte tezine svih takozvanih radnih pusaka.

Ako gresim ... na moju dusu je.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,692,315 posete www.srbijalov.com