Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
Loki
 A u meti to izgleda ovako... 308win. 120 metara, iz ruke...
Loki priložio:
151120142041_2.jpg

Loki
 U prirodi ovako...

Loki
 Pa kome se svidja, svidja. Razliciti su nam ukusi, a i novcanici...

mb-bb

Macvanski lovac kaže:
Dobro,sad bar znam na sta da obratim paznju,lepa je i zastavica,inace mi se svidjaju te male puske...mozda preciznost zavisi i od optike,uvezbanosti strelca....kakav je izbor municije u Srbiji za 223 i jel zna neko cenu za M85,kipovi su bili oko 35 hiljada...i da,koja tezina zrna bi bila najbolja,da ponovim,predatori na prvom mestu i mozda 1-2 srndaca godisnje...

Kolega, ako ti nije daleko da odes u Kg pozovi direktno u zastavinu prodavnicu i pitaj ih za cjenu M85,
pa usporedi sa cjenama iz prodavnica u tvojoj blizini. Ima razlike u cjeni sigurno....
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

sheytan

Loki kaže:

Stojeći stav, iz ruke, bez ikakvog naslona?
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Loki

sheytan kaže:

Loki kaže:

Stojeći stav, iz ruke, bez ikakvog naslona?
Stojeci stav, bez klasicnog naslona, sa levom podlakticom naslonjenom na drvo. PPU sa zrnom PSP BT 10,7g 165gr. optika 3-9x40.

sheytan
 I tako je ŠPIC! Bravo 2

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Hanter4x4

Loki kaže:
Evo kako to moze da izgleda sa malo para...
pozdrav jel ovo radjen novi kundak ili je postojeci doradjivan. veoma zanimljiv kipp.

Hanter4x4
 Kupio prije par Dana, I malo mi cudno ovdje na kutiji pisu neki kalibri koji na njihovom sajtu nisu navedeni. Dali neko zna sta je posrijedi

Hanter4x4
 Kako DA postavim sliku

sheytan
 Ovde mozesh da nauchish, a i da vedzbash postavljanje:

http://www.srbija...ead_id=196

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stefan092
 kakvaj je preciznost Iz18 iz cevi .243 win? Imal i ga neko od kolega ovde kako je zadovoljan, koliku grupu postize sa njim?

laufer223
 Preciznost je visoka, sa dobrom municijom slaže grupe u 2 cm, ali okidanje je pretvrdo, ako ga ispoliraš hoće sama opalit kad ju zatvoriš. Za kiplauf kalibar bi trebao biti u R verziji, ovako zub koji drži čahuru hoće preskočit, a onda nastaju problemi. Sve u svemu koliko para toliko muzike.

canis aureus
 Hm... a koja je ta "dobra municija" da se slažu grupe u 2cm?
Verovatno se odnosi na udaljenost od 100m ?!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

laufer223
 [quote]canis aureus kaže:
Hm... a koja je ta "dobra municija" da se slažu grupe u 2cm?
Verovatno se odnosi na udaljenost od 100m ?![/quote

243 Win. punjen sa 42,5 grena Vihtavuori N-160 i zrnom CDP 6,5 grama daje na V7 875 m/s i grupu od 2 cm na 100 m. Možda bi moglo i bolje, ali treba se igrati sa količinom baruta, dubinom utiskivanja zrna i sl. No 2 cm je za standardnu cev odlična grupa.

canis aureus
 E, to je već bolji odgovor iveli 3

2cm za lovački karabin(bilo koje marke i proizvođača) je odlično! ... ako je iz IŽ18 TO je i više od odličnog!!
IŽ18 u .243Win sa PPUom ne može se pohvaliti takvim grupama. Ne govorim sveukupno ali tri karabina koja sam imao prilike da vidim na strelištu sa PPUom nisu išla ni u duplo od toga Jaooo .... zavisi od cevi do cevi ....

Kako ti se pokazao CDP u .243Win? (može odogovor i na temi .243Winchester)
Dim

Zex

laufer223 kaže:
Preciznost je visoka, sa dobrom municijom slaže grupe u 2 cm, ali okidanje je pretvrdo, ako ga ispoliraš hoće sama opalit kad ju zatvoriš. Za kiplauf kalibar bi trebao biti u R verziji, ovako zub koji drži čahuru hoće preskočit, a onda nastaju problemi. Sve u svemu koliko para toliko muzike.
IZ-18 nema hvatac cekica?
Tri prstaHarmonikaiveli

canis aureus
 Takođe svaka čast momcima iz Meteora veoma lepa ponuda Sabatti-ja. Forest me oduševio (izložena kombinovana puška u kalibru 12/76+7x65r) za vrlo pristojnih 1.410e. Kipp mi i dalje izgleda dosta nedorečeno i nedovršeno

Na temi "Sajam ..." kolega lovacbp piše ovo gore što sam izvadiJo iz upisa ... pa me interesuje ovo boldovaTo (podebljaTo i ocrnjeTo) te sam prebaciJo ov na temi o Kipp ... što je Kipp Sabatti "nedorečen i nedovršen" ??

... zagled'o sam ga i nemam preterani' zamerki a nit' ON nekija mana ...

hFala unapred
iveli 3
Dim

lovacbp
 Pozdrav kolega Canis, sad sam slučajno video da si postavio pitanje ovde pa reko da ti odgovorim, taki je red...

Veliki sam zaljubljenik u kipp, nadam se da ću jednog dana biti u prilici da uzmem sebi jedan u kalibru 6,5x57Namigivanje

Sto se tiče Sabattia, možda ja imam prevelika očekivanja od takve puške ali ono što mi je zapalo za oko je bila, po mom mišljenju, nedovoljno kvalitetna gravura na glavi, srna je bila u pitanju. Na izlozenom modelu je ta srna delovala vrlo neuverljivo + sama gravura je imala neke pliće i neke dublje delove tako da je delovalo dosta nedovršeno. Na stranu moja visoka očekivanja od kippa drvo mi je takođe delovalo nedovoljno dobro za takvu pušku. Generalno neuporedivo bolji utisak mi je ostavila kombinacija što se tiče drveta i metala. Svake godine gledam taj kipp ali nikako da ispuni moja očekivanja.

Znate kako se kaže: mišljenje je ko dupe svako ima svoje Confused

canis aureus
 Pa dobro, istina je ...

lovacbp kaže:
Znate kako se kaže: mišljenje je ko dupe svako ima svoje Confused

PozzdraF lovacbp Bye
Što se tiče gravure na baskulama ... primetiJo sam isto što i ti, da je prilJično plJitko odrađeno, ali ne zameram previše zbog toga Confused čak na izloženom primerku na sajmu u 7x65R koji sam zagled'o jeste plitka al sasvim fino izgleda ... i kundak je od lepe orahovine, ne preterano išaran godovima ali ih ima a čekiranje je vrlo dobro odrađeno! prilično je visok i dovoljno ravan za bolje korišćenje opt.nišana ...
(recimo samo, BrnoV kip je u toj ceni a nije ni malo izgledniji od ovoga!, ni po gravuri ni po drvetu Confused pa, moglo bi se reći da je Sabatti po tEm pitanjima na dosta višem nivoJu Yes )
iveli 3
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,541,924 posete www.srbijalov.com