Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
SUMO
 Tepa li ih jos ko?

veskokv
 Svaka čast SUMO ! Moželi neka pričica o doživljaju?
Jednom poenter,zauvek poenter!!!Kucasrbijalov

Lala
 Izgleda da se zaista slabo lovi šakal, posle odluke da se od početka ove lovne sezone plaća naknada za odstrel štetočina. Ista priča je i sa lisicom, nema više ni približno vesti o odstrelu, kao što je bilo ranijih godina.
Biće veselo, kad počne da nestaje plemenita divljač...
Možda bi u LSS trebalo da preispitaju odluku o plaćanju divljači? Da ne bude posle kasno, kad srneća divljač, ili populacija zeca, pa i fazani, budu desetkovani (naročito legla mladih).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad_franc

Lala kaže:
Izgleda da se zaista slabo lovi šakal, posle odluke da se od početka ove lovne sezone plaća naknada za odstrel štetočina. Ista priča je i sa lisicom, nema više ni približno vesti o odstrelu, kao što je bilo ranijih godina.
Možda bi u LSS trebalo da preispitaju odluku o plaćanju divljači? Da ne bude posle kasno, kad srneća divljač, ili populacija zeca, pa i fazani, budu desetkovani (naročito legla mladih).

lalo,ako se ne izbacuju slike,ne znaci da se ne lovi! lovi se sakal istim intezitetom,samo ili clanovi foruma slabo idu na tu vrstu divljaci ili nemaju srece sa odstrelom! ja sam licno isao par puta ove godine,ali nisam odstrelio! a u mom udruzenju je odstreljeno 30-tak komada u toku ove godine! i kod mene se stimulise odstrel sakala,samo sto se ne daje novac,nego 5 repa od sakala i dobije se lovna karta!

SUMO
 Naknade......
recimo i Francuzi muku muce sa birokratijom.
Stete od svinja su sve vece, a oni kontra - veca je cena markice za odstrelju divljac
3x
umesto da je obrnuto....

Zlatna vremena....
SUMO priložio:
brka.jpg

Lala

nenad_franc kaže:

Lala kaže:

lalo,ako se ne izbacuju slike,ne znaci da se ne lovi! lovi se sakal istim intezitetom,samo ili clanovi foruma slabo idu na tu vrstu divljaci ili nemaju srece sa odstrelom! ja sam licno isao par puta ove godine,ali nisam odstrelio! a u mom udruzenju je odstreljeno 30-tak komada u toku ove godine! i kod mene se stimulise odstrel sakala,samo sto se ne daje novac,nego 5 repa od sakala i dobije se lovna karta!

Druže, sve je to lepo sa stimulacijom, ali svakog odstreljenog šakala tvoje LU treba da plati po cenovniku LSS, kao i svaku drugu divljač! Cena odstrela šakala je 35 evra, uz popust za članove, treba da se plati malo više od 10 evra korisniku lovišta. Tu je problem.
Država ne naplaćuje naknadu za korišćenje divljači (10%), za lisicu i šakala. Naknadu za odstrel naplaćuje korisnik lovišta - LSS. A lovnu kartu, ako je dobiješ kao nagradu za odstrel 5 šakala, plaća onda tvoje LU.
Naknada za odstrel divljači za šakala i lisicu je uvedena od ove godine.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Zlatar
 Ja bi lovio imam sa čim, imam gde,mogao bih relativno često jer mi je blizu al nema dozvole,tako da nikom ništa.
A srneće divljači nema pa to svakako nije opravdanje zašto ne može da se čeka!

SUMO
 E moj Zlacani,
imas sjajnu pusku, optiku, kalibar....steta....

A steta i za ovakvog legendu. Ziva enciklopedija lova na sakala.
SUMO priložio:
brka5.jpg

darkon
 A kojim je kalibrom, ili kalibrima, ovaj majstor ovako uspešno lovio šakale?

alex
 Kolege moze li ovi patroni za sakala?????
Posot planiram skorije da idem da ga lovim.

img828.imageshack.us/img828/252/dsc00042mw.jpg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

bela
 a što ne bi bilo , samo ga pusti na 35-40m + - 5m ima da paikadadu
vižlan i terier

alex
 Ok kolega Hvala na odgovoru 

hamerles

alex kaže:
Kolege moze li ovi patroni za sakala?????
Posot planiram skorije da idem da ga lovim.

img828.imageshack.us/img828/252/dsc00042mw.jpg
Alex koja sacma je u njima???

Boban
 Alex,koja je sacma u pitanju ?

Sniper Hunter
 Koliko vidim sa slike 5/0=5mm=nasa 2 bi trebalo biti

alex
 Mirage.
Magnum 76.
50g max.
1050 bar.
5/0
Tako pise na patronu

canis
 kod nas u dimitrovgradu u lovistu ima sakala na pretek,trudimo se koliko mozemo dac redukujemo brojnost,ali oni su jaci.dobra stvar je da ima farma krava i pilica na njihovom terenu,pa divljac slabo strada zbog bacene stoke,njima je to glavni izvor hrane ,a i deponija je blizu,a imamo i nagradu,za svakog odstreljenog sakala ,lovcu se otpisuje od clanarine 2000din.
Jelen

DakiNS
 Pa onda pametan lovac lepo organizuje sacekusu i na kraju mu LD duguje lovu em lepo em korisno, a da je meni ovde takva prilika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

alex
 Kupio sam patrone bas namenski za sakala da uvek imam kod mene.
A i planiram da mu posvetim dosta paznje i da ga dosta lovim.
Polako ali sigurno postaje dominantan predator

DakiNS
 Kolega Aleks ja uvek pored patrona kojim sam u redovnom lovu bilo da je prepelica zec ili fazan uvek u prsluku imam dve patrone i to jedna kugla a druga krupna sacma, jer nikada nisi siguran kakva ce biti situacija na terenu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,380,631 posete www.srbijalov.com