Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zabrana lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zabrana lova
HANTER
 Kako sam saznao lov je zabranjen na svu divljac osim na predatore i zabrana stupa od sutra na snagu, to je sve nezvanicno, pa se pitam nije li ovo njidealnije vreme za lov na patke i guske, pa kad da ih lovimo ako necemo sad i nisu svi delovi Srbije isto ugrozeni.
MIHAJLO

Lala
 Vanredna situacija važi za celu teritoriju Srbije, tako da je svaki lov obustavljen.
Moguće je jedino loviti predatore, ali samo u pojedinačnom lovu!!!
Još pre neki dan sam u komentaru na vest o odlaganju hajke 'Margitska lisica', napomenuo da je moguće da vremenski uslovi poremete lov, pa i odvijanje najavljenih tradicionalnih manifestacija vezanih za lov.

Ne treba pokretati i uznemiravati sada divljač. Srna začas slomi nogu, po ovolikom snegu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Kontaktirao sam nadležne u Upravi za šume MPTŠV, i dobio informaciju da je pripremljena Naredba o merama zaštite divljači za vreme trajanja vanredne situacije, koja je prosledjena po hitnom postupku u dalju proceduru.

Vest o ovome sam postavio na naslovnu stranu.

Samo da podsetim kolege, da ako neko LU bude kršilo ovu zabranu lova, prema čl. 102, tačaka 25. ZODL, može da bude kažnjeno od 1,5 do 3 miliona dinara!!!

Avion69
 Neverovatno! zabranjen lov i na predatore!!! Šta je cilj ovakvih poteza? Umesto da se iskoristi prilika i lovišta očiste od predatora, mi ih čuvamo. Možda se neko od Gospode seti i donese odluku i da se u lovišta iznosi hrana za predatore, pod izgovorom da su gladni i da će početi da dolaze u seoska domaćinstva!!!!!

Dobrodošao kolega ! Molim te pročitaj u trećem prozoru sa desne strane o obavezi predstavljanja.

Srbijalov Admin Tim

Lala

Avion69 kaže:
Neverovatno! zabranjen lov i na predatore!!! Šta je cilj ovakvih poteza? Umesto da se iskoristi prilika i lovišta očiste od predatora, mi ih čuvamo. Možda se neko od Gospode seti i donese odluku i da se u lovišta iznosi hrana za predatore, pod izgovorom da su gladni i da će početi da dolaze u seoska domaćinstva!!!!!

Kolega, prvo razmisli malo, pročitaj dobro šta je napisano (rekoh da će biti dozvoljen pojedinačni lov na predatore), pa onda komentariši. Malo si brzopleto izleteo sa ovim upisom - jednostavno nije tačno to što si napisao. Nema potrebe za sarkazmom, naročito kad nisi u pravu.
Dozvoljen je lov na predatore, ali samo pojedinačni lov!

Pre sat vremena je objavljeno zvanično, na sajtu Ministarstva, šta i kako treba raditi, klikni na sledeći link i pročitaj:

http://www.mpt.gov.rs/postavljen/60/I...onacna.pdf

nenad_franc
 pih,jbm ti ja njihovo vanredno stanje! sad su nasli da ga proglasavaju kad sam trebao prvi put u zivotu da lovim divlje patke Angry Smile

nenad_franc
 sto bi rekao pantic ,,sad ste nasli da mi secete struju",dok slusa prenos utakmice Angry Smile

strahinja
 Mislim nikad bolje vreme za patke i guske kod mene u kraljevu,a i nikad vise gusaka oni nasli da zabrane lov.. Sad Frown

Lala
 Mislim da je bolje ovako, što su zabranili, bolje zbog ostale divljači.
Nego, bolje hranu za divljač u šake, pa u lovište. Ali najmanje dvojica zajedno, uz prethodno javljanje lovočuvaru ili upravniku lovišta.

zoranp
 Pozdravljam ovakvu odluku, mada se bojim da će se malo ko osvrtati na nju barem po pitanju pataka i gusaka, ali to je lako proveriti..pucanj se daleko čuje!!!Grin...pa nek malo i lovočuvari zarade platu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

bela
 ja sam se danas priključio hranjenju divljači pojedinačno. pošto to radim mahinalno nisam ni slikao a LD. je organizovano izneo danas i zrnaste hrane kao i kabaste.
vižlan i terier

canis aureus

Lala kaže:
Mislim da je bolje ovako, što su zabranili, bolje zbog ostale divljači.
Nego, bolje hranu za divljač u šake, pa u lovište. Ali najmanje dvojica zajedno, uz prethodno javljanje lovočuvaru ili upravniku lovišta.

Lalo Bravo 2

... ipak je mnogo snega u lovištima! Visina negde prelazi 50cm a tek u brdsko-planinskim područjima Frown
Srneća divljač se "jedva" kreće, zbog visine snega nije moguće tačno i lako utvrditi o kojoj jedinki DS se radi pa može "pasti" i krmača ...
-slike su iz prethodnih dana a sneg nije prestajao od tada Confused
i43.tinypic.com/344uj68.jpg
i40.tinypic.com/2vblbox.jpg
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... e sad, patke i guske Hmmm
Retko lovim te "kljunare" pa ... no coment Chut

-a za šakale i lije sam uvek spreman te mi drago što nije zabrana ...
(a kukuruz u klipu i "stočna so" (kamena u valjku) su već negde i izneti a za sledeći izlazak biće još togaYes -no što moramo pjehe po ovoj snežini ... nas dva a džačić sam al nas preznojao-jaooFrown)sneg
canis aureus priložio:
32.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala
 Pa najavili su dodatnih 20-ak cm snega, a pominju i ledenu kišu za sutra, čisto da udari glazuru odozgo.Sad
Danas smo baš u jednom razgovoru pominjali mogućnost da u lovu na DS, zbog nedovoljne preglednosti, stradaju suprasne krmače.
A pokretati divljač po Vojvodini, sada, gde ima hiljade kanala i kanalića, pa divljač propadne kroz led, dok beži... pa srneća divljač noge da polomi dok beži po snegu...
Nije sve samo u rokanju po divljači, svi to znamo, jedino što strast za lovom neki put prevlada. Ne treba sada uznemiravati divljač, i pucanje na patke ili guske još kako smeta.

Limun
 E pa ljudi da vam kazem ovog trnutka sam razgovarao sa mojim lovocuvarom radi informacije oko te zabrane lova, covek mi ladno kaze da nema pojma u vezi toga i da nastavim i dalje sa izdavanjem dozvola dok ne bude drugacije naredjeno!?ZbunjenKoTuKoga 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Limune pamet u glavu. Rekao- pa porekao nemaš napismeno a moraš znati
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Limune, imaš na sajtu ministarstva, ZABRANJEN JE LOV, po Instrukciji Uprave za šume, a to što tvoj lovočuvar o tome ne zna ništa, to ne valja, pokaži mu na kompjuteru, lepo piše da ta Instrukcija stupa na snagu momentom postavljanja na sajt ministarstva.
Obaška, što bi po ZODL, koji bi lovočuvar trebao da poznaje, sama LU trebala da obustave lov, onog momenta kada se ispune uslovi predvidjeni zakonom. A i uvedeno je stanje vanredne situacije u celoj državi... pa valjda bar to tvoj lovočuvar zna?!?
Ili treba da čekate da vam dodje lovni inspektor pa da vas upozna sa ovom Instrukcijom, i sa kaznenim odredbama ZODL?

Da sam na tvom mestu, ja ne bih izdavao dozvole za lov.

Limun
 Ljudi je....o lud zbunjenog vam je situacija kod mene. Kaze covek da to prvi put cuje i zahvaljuje mi na informaciji ali nista dok nedobije instrukcije od upravnika!

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Evo sad čujem da je u nekoliko LU počelo povlačenje već izdatih dozvola za lov.
Limune, zovi tvog upravnika lovišta ili lovnog inspektora, šta da ti kažem, preuzmi inicijativu. I obustavi izdavanje dozvola za lov.

Limun
 Ovi moji lovci ce da posize nikada nije bilo vise pataka i gusaka nego sada evo poceo sam da obavestavam ljude Jbu sve po spisku ROFL

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Umetničke slike na temu lova SVAŠTARA 47 09.08.2017. 22:40
Metode i načini lova kod drugih... METODE LOVA 45 24.12.2016. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,410 posete www.srbijalov.com