Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
Podunavac
 Krajnje je vreme da svi učesnici prestanu sa sitnim podbadanjima

Srbijalov Admin Tim

Tri prsta 2Kolce

tomapaun
 drugari moram nesto da napisem u odbranu ove odlicne RADNE puske, prvo imam drugara koji ima Beretu Teyknus gold ciji su se ukrasi oljustili posle samo jedne sezone ,truglo nisan joj otpao na drugo nosenje u lov iako je ovaj pazi i odrzava ko oci u glavi,drugo burazer imao beretu uriku gold bianko kojoj se pozlata sve skinula posle tri sezone lova. Ovo sam sve napisao ,ne da kudim vrhunske BERETINe puske,naprotiv vec da kazem da se uzme u obzir da ako se puska koristi i nosi u lov normalno i ostecuje . Takao da za pare koje kosta mp153 dobija se mnogo toga kvalitetnog i nikako ne mogu da se pomirim sa tim da sve sto je skupo to mora da bude dobro

DESPERADOS
 MP153 jeste radna puska i pored svih sitnih nedostataka spada u bolje puske na trzistu .
Po meni joj je jedina mana sto je preskupa sve ostalo je na njenoj strani.
Kada bi mi imali konkurenciju na trzistu i normalne uvoznike da ne uvoze skart nego prave puske .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

dragan2229 kaže:

Podunavac kaže:
A na ovoj MP-153 u produženi magacin stane DEVET patrona kalibra 12/70.

Opet gresis, stane 11 komada 12/76 ili 12 komada 12/70, moguce je staviti jos jedan u pripremu ... ali tvoje skromno znanje ili lazna skromnost je nebitna u celoj prici, bitno je da shvatis da ne mozes da nameces svoje stavove i poglede kome god pozelis. Puska mi se svidja ovakva kakva je i moje je pravo da je koristim ako time ne krsim zakon, tudja misljenja me ne interesuju.

Moje znanje je vezano za ono što me interesuje, što nije slučaj kod ove tvoje skalamerije. Izvinjavam se vlasnicima pušaka MP-153 koju ne smatram skalamerijom, nego samo ovo čudo sa slike koju kolega Dragan naziva "lovačkom" puškom. Prvo ne bavim se sportskim streljaštvom sačmaricom, a za lov ovakav mitraljez ne bi koristio ni u ludilu. Naravno da sam pomislio od onolikog čoka da je F ili XF čok, ali zašto bi ti verovao na reč da je paradox čok u pitanju, kada se to sa slike ne može odrediti. Drugo, Baikal pravi verziju MP-153 za praktično streljaštvo koja ima magacin kapaciteta 9 metaka u kalibru 12/70 pa sam je sa njom usporedio. Ali tebi ni to nije bilo dovoljno nego si nabavio magacin duži od same cevi, koji prima 12 metaka i još se hvališ da sa njom loviš. Što samo potvrđuje ono što sam naveo u prijašnjem upisu da ti lovačka kultura i etika nisu jača strana. Ne tiču te se tuđa mišljenja i kažeš da ja namećem svoje, ali ti ne smeta da prozivaš kolege koji love sa PA M76. Kolege koji love sa M76 imaju fabričke okvire kapaciteta 10 metaka, a mnogi su ih prepravaili na 5 ili čak 2 metka. Dok si ti kapacitet svoje puške podigao na 12, pošto ti je fabrički bio nedovoljan. Ovakvu pušku u lovačke svrhe ni jedan lovac ne bi koristio za lov koji drži do lovačke kulture i etike, ne samo kod nas nego nigde u evropi. Ovo bi pod lovačku pušku moglo da prođe samo u americi gde ne postoji lovačka kultura ni etika, nego se po divljači prangija sa čim god stigne.
Tri prsta 2Kolce

zeljkox
 Poluautomati su na losem glasu zbog 5 metaka a budzenje magacina samo pogorsava slucaj.
Ja imam mp153 i stavio sam granicnik jer mi 5 metaka u pusci ne trebaju a dopuniti pusku nakon ispaljivanja nije nikakav problem.
Izbegeavam pucati cak i treci metak ako promasim sa prva dva jer mi se desavalo da upravo trecim metkom ranim divljac i da mi nakon toga pobegne jer je divljac vec prilicno daleko kad treci metak stigne na red.
Na kraju, ne treba ni pobiti sve sto izadje pred lovce. Treba neka divljac i da pobegne, srecom, slucajno ili namerno.
3-4 lovca na vatrenoj liniji sa po 10 metaka u puskama, u dobrim uslovima mogu da odstele veci deo copora divljih svinja.
Nema ni sporta ni etike u takvom lovu. Ne-ne

Sremac_Mika
 Da i ja nesto kazem na ovu temu posto posedujem taj cuveni mp 153(bolje da ga nisam ni kupio) E ovako,kad sam uzeo tu pusku,nije bilo granicnika u njoj,ni sad ga nema,al ja nikad ne stavljam vise od tri metka u nju,tri stavim samo kad lovim svijne i patke.
Neko moje misljenje je da zeca i fazana ako promasis iz prvog iz drugog ces ga mozda pogoditi a treci ti ne vredi ni pucati. A znam jednog mladog lovca iz mog drustva koji kad je kupio mp153 nije znao da ima granicnik u njoj,pa prvi lov na zeca nije jadan mogao da je napuni sa pet metaka,tako da je skoro otisao kuci iz lova,zvao je prodavca da ga pita sta mu je to prodao,on je hteo petometku a ne trometku,psovo je i pusku i sve redom,bas je bio besan jadan,ja sam ga samo gledao i nisam nista komentarisao... Mp153 izbacujem iz upotrebe na sitnu divljac,nekako mi je lepse loviti fazana i zeca sa mojom omiljenom 16-icom...

DESPERADOS
 A da li samo MP153 ima magacin za 5 patrona ili ima jos neka puska ???
Maracu da prodam Benelli jer vidim da nista ne vredi .

*
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Sremac_Mika

DESPERADOS kaže:
A da li samo MP153 ima magacin za 5 patrona ili ima jos neka puska ???
Maracu da prodam Benelli jer vidim da nista ne vredi .

*

Pa naravno da nema smo mp 153 magacin kapaciteta 5 metaka.. A beneli i mp153 se ne mogu porediti,bar ja tako mislim,ja bi rado menjao moj mp153 za jednog benelija...

tomapaun
 ljudi,znam da ce da kazete da sam lud,ali ja svoj mp 153 ne bi dao ni za holland&holland. Mozda ja stvari gledam na drugi nacin, prvo kako sam dosao do puske,kako sam svaki dinar za nju odvajao,koliko sam stedeo i odvajao da je kupim,pa sama puska,ljubav na prvi pogled,onda razni pogoci u lovovima,gomila odstrela sa njom,a da ne pricam da mi i zivot spasila kad sam propao kroz led...ali to je moj stav i pogled na sve to,jbg a i zasto sve tudje mora da bude bolje nego ono moje,jbg

zeljkox

tomapaun kaže:
ljudi,znam da ce da kazete da sam lud,ali ja svoj mp 153 ne bi dao ni za holland&holland. Mozda ja stvari gledam na drugi nacin, prvo kako sam dosao do puske,kako sam svaki dinar za nju odvajao,koliko sam stedeo i odvajao da je kupim,pa sama puska,ljubav na prvi pogled,onda razni pogoci u lovovima,gomila odstrela sa njom,a da ne pricam da mi i zivot spasila kad sam propao kroz led...ali to je moj stav i pogled na sve to,jbg a i zasto sve tudje mora da bude bolje nego ono moje,jbg

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2
Svaka cast, argumenti su licne prirode i to je lepo cuti.

strahinja
 kolege jer ima ova puska u kalibru 12/70!

Scorpion Hunter

strahinja kaže:
kolege jer ima ova puska u kalibru 12/70!

Kalibar 12 sa lezistem od 70mm retko ko proizvodi u danasnje vreme iskreno mi je zao zbog toga ali marketing je cudo, u modi su magnum kalibri Confused.
MP-153 pravi se sa lezistima 12/76 i 12/89... Kada bih ga kupio uzeo bih varijantu 12/89... Iz mnogo razloga. Pucanje municije 12/70 iz lezista 89 savrseno radi kad je ova puska u pitanju. 12/89 ima velike prednosti a tek ce ih imati kad nam uvedu celicnu sacmu za barski lov.
Nisam ljubitelj kalibra 12/89 samo pisem istinu...
Kod ove puske zameram sto sam na par modela licno video krivu nisansku sinu, kolegi sa kojim sam lovio rezervna rucica za repertiranje stajala je uvek u dzepu gubio ih je redovno. Brzo ljusti boja na sanduku. video sam na nekoliko pusaka ali to nije slucaj kod CAMO verzije na njoj boja duze traje...
Puska jeste lovna i radna ali nije za duga pucanja vise stotina metaka sama nisanska sina nije napravljena za tako nesto, desavalo mi se na sprelistu kad pucam iz nje posle 20desetak metaka ne mogu cisto da vidim metu jer usijana nisanska sina predvaja od toplote tada je tesko pogoditi metu pogotovo glinase... U svakom slucaju pojeftinice kad stigne 155tica pa cemo moci da je kupimo za dzabe pare.

Podunavac
 Ko što kolega Škorpion već reče MP-153 se ne proizvodi u kalibru 12/70 nego samo u kalibrima 12/76 Mag. i 12/89 Mag. Slobodno je kupi u kalibru 12/76 mag. pošto nema nikakvih negativnih nus-pojava prilikom upotrebe standardne municije kalibra 12/70. Sa drugim delom odgovora se ne bi složio sa kolegaom Škorpionom, pošto apsolutno nema potrebe za kalibrom 12/89 Mag. A ako nekada i nastupi zakon o upotrebi čelične sačme, kalibar 12/76 Mag. će za te potrebe biti i više nego dovoljan.
Tri prsta 2Kolce

strahinja
 Ok,kpolege! Pitao sam cisto jer me je zanimalo,posto sam vidjao u kalibru 12/89 12/76,pa rekoh ajde da pitam dali ima i ovaj kalibar,tj dali se proizvodi puska u tom kalibru!

bojke
 e konacno da sam procitao sve stranice o baikalu mp 153,a pre nekih mesec dana sam i kupio jednu u kalibru 12/76,kolege hvala vam na savetima!
srbijalov

bturjane
 Kolega Strahinja nije istina da se mp 153 ne proizvodi u kalibru 12/70 moj kolega iz grupe je ima vec 5-6 god i mogu ti reci da je mnogo zgodnija,verovatno sto je laksa,od 12/89 tako da kolege ili nisu dovoljno upoznate ili nisu imali prilike da vide i taj model.Sto se tice "krive sine"to je neverovatna zabluda kod mene se jedan pocetnik cak i usudio da se debelo izblamira pa je otiso kod prodavca da mu reklamira pusku i sad ga zovi kriva sina inace izuzetna puska odnos cena-kvalitet mnogo se vise dobije nego se plati sto se tice skidanja boje sa dur-aluminijumske glave odnosno sanduka to je trosak jos 30ak e i traje vecno 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

tomapaun
 [quote]bturjane kaže: sto se tice skidanja boje sa dur-aluminijumske glave odnosno sanduka to je trosak jos 30ak e i traje vecno

kolega jedna molba,sta konkretno treba da se uradi???? Posto me to vec neko vreme muci.

Podunavac

bturjane kaže:
Kolega Strahinja nije istina da se mp 153 ne proizvodi u kalibru 12/70 moj kolega iz grupe je ima vec 5-6 god i mogu ti reci da je mnogo zgodnija,verovatno sto je laksa,od 12/89 tako da kolege ili nisu dovoljno upoznate ili nisu imali prilike da vide i taj model.

Možda je na početku proizvodnje bila neka serija u kalibru 12/70, ne mogu da tvrdim da nije. Ali ne može se trenutno naći ni na zvaničnom sajtu Baikal-a ni u bilo kom katalogu u kalibru 12/70. Isključivo 12/76 Mag. i 12/89 Mag.
Tri prsta 2Kolce

mpeca
  Desava se da nose pogodak u stranu, cesto nose vislje , a vidjao sam i puske kojima cev u odnosu na sanduk stoji malo ukoso. Taj produzetak sa zljebovima koji bi trebali da zarotiraju zrno neznam koliko je potreban.Vise njih sam probao na strelistu i posle doterivanja nisana sva zrna padaju u 20x20cm a ponekad se dobije i dosta uza grupa i to sve gadjajuci preko sine i musice od fibera. Sminkanje i nabudzivanje mp153 je licna stvar vlasnika pod uslovom da se nekrsi zakon .Ali neki je nose da love a neki da poziraju i da se prave vazni....Pitao bi kolegu sa paradox cokom koju on grupu ima na 100m.

Zlatar
 Znate li možda da li su kod nas uvoženi modeli sa kraćim cevima,samo jednom sam video u radnji nešto kraću cev

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,072,145 posete www.srbijalov.com