Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
DakiNS
 Aco Belot kartonski crvenocrni, je bez korpice , po meni izuzetna patrona za prvu cev polučok do 30 metara, a za drugu belot vega sa korpicom do 50 m daljine i nećeš pogrešiti, ja sam to rešio sa krušikom ali nešto više žuljam puškulovac
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aca
 hvala daki;)

Scorpion Hunter

Lala kaže:
Posle usvajanja Zakona o divljači i lovstvu, a dok je još bilo u toku pisanje odgovarajućih pravilnika, jednom prilikom sam nadležnima iz Uprave za šume uputio predlog da u nekom od pravilnika regulišu veličinu sačme koja se sme koristiti u lovu na odredjenu divljač.
Baš ovo o čemu pišete (korišćenje prekrupne ili presitne sačme, rizici u lovu, razbijanje ili ranjavanje divljači...) su bili razlozi da uputim jedan takav predlog, kao običan lovac.
Ne znam zašto ta korisna sugestija nije pretočena u neki član odgovarajućeg pravilnika.

Nadlezni bi u ovom slucaju trebali:
1) Da se prvenstveno bore protiv lovokradje koja pustosi nasa lovista...

2)Da iskorene debelu korupciju u svojim redovima i da rade svoj posao onako kako treba...

A ne da donose zakone koji ogranicavaju krupnocu sacme potpuno je nebitno dali lovac puca na fazana sacmom 3,5mm a trebao je sa sacmom 3mm... Sa kojom god sacmom da je lovac pucao tog dana nije naneo stetu kakvu lovistu nanose lovokradice koje nocu izranjavaju veliki broj divljaci i o tome se cuti a o krupnoci sacme se dize frka za pola milimetra +- Frown ...
Zasto se svi drze ranjavanja divljaci kao pijan za plot.Nismo mi neko uredjeno drustvo pa da nam samo zakon o krupnoci sacme fali a lovokradice pobise sve zivo. Gde je tu sprovodjenje zakona???

aca
 ljudi kako se pokazao mirage konkretno metak sa prozirnom plastikom,cena mu bas i nije visoka 40din 3.5mm za zeca takodje ga dosta lovaca koristi kod mene

Miroslaw

aca kaže:
ljudi kako se pokazao mirage konkretno metak sa prozirnom plastikom,cena mu bas i nije visoka 40din 3.5mm za zeca takodje ga dosta lovaca koristi kod mene
Ako mislis na mirage royal game od 36 gr sacme bez koncentratora to je cudo od metka, licno ga koristim u hladnijim danima tamo pred kraj sezone i moze se svrstati u sam vrh po kvalitetu.

Podunavac

Sir-Miroslaw kaže:

aca kaže:
Ako mislis na mirage royal game od 36 gr sacme bez koncentratora to je cudo od metka, licno ga koristim u hladnijim danima tamo pred kraj sezone i moze se svrstati u sam vrh po kvalitetu.

Mislim da nije u pitanju T4 Royal game, nego T3 H.V. game. Royal (i sva T4 municija) ne može biti 40 dinara, mnogo je skuplja (ali i kvalitetna). Lično koistim Mirage Clever municiju i zadovoljan sam sa T3 Standard game. Jedino T2 nije za niske temerature.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Danas u svoje zalihe municije dodadoh TARAP 24 Mirage T2. Nisam ih jos isprobao zanimaju me iskustva kolega sa ovom municijom? Bye

Cvele
 Pa koja iskustva, mozes da je koristis za letnji lov grlica ili gugutki Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Miroslaw

Podunavac kaže:

Sir-Miroslaw kaže:

aca kaže:

Mislim da nije u pitanju T4 Royal game, nego T3 H.V. game. Royal (i sva T4 municija) ne može biti 40 dinara, mnogo je skuplja (ali i kvalitetna). Lično koistim Mirage Clever municiju i zadovoljan sam sa T3 Standard game. Jedino T2 nije za niske temerature.
Mirage T4 Royal Game u Grofu iz pozarevca 40 dinara bar ja po toj ceni pazario 4 kutije pre mesec dana.

kimi

Skorpion kaže:
Danas u svoje zalihe municije dodadoh TARAP 24 Mirage T2. Nisam ih jos isprobao zanimaju me iskustva kolega sa ovom municijom? Bye

Trenutno koristim taj metak i sviđa mi se. Brz je(čini mi se 385 m/s), i posle njega nema mnogo muke sa čišćenjem, u stvari minimalno prlja cev. Možeš li da napišeš gde ga kupuješ i po kojoj ceni. Ja sam uzimao u Trofeju po 22 din ali sam im potrošio zalihe, sada trnutno taj metak kupujem u Snajperu, cena je 23 din.
Jedino me malo brine što je napisao kolega Podunavac u postu iznad da nije metak za zimu....ako se to odnosi na trap Mirage T2 .
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Scorpion Hunter

kimi kaže:

Skorpion kaže:

Trenutno koristim taj metak i sviđa mi se. Brz je(čini mi se 385 m/s), i posle njega nema mnogo muke sa čišćenjem, u stvari minimalno prlja cev. Možeš li da napišeš gde ga kupuješ i po kojoj ceni. Ja sam uzimao u Trofeju po 22 din ali sam im potrošio zalihe, sada trnutno taj metak kupujem u Snajperu, cena je 23 din.
Jedino me malo brine što je napisao kolega Podunavac u postu iznad da nije metak za zimu....ako se to odnosi na trap Mirage T2 .

Marsal, Velika Plana cena 24 dinara komad. Dvoumio sam se izmedju Mirage T2 i Rio on je 30din. pa sam uzeo nesto malo da probam ovaj Mirage T2 jer sam o njemu cuo sve najbolje videcemo kako ce se pokazati.
Koristite ga i u lovne ili samo u sportske svrhe???
Iz kog rasloga nije za zimu?

canis aureus
 TRAP uglavnom samo za sporCke disciplineStari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kimi
 ^ Samo za glinene golubove...
A to da nije za hladnije vreme? Pa ne znam da li jeste ili nije, pročitao sam u upisu kolege Podunavca samo ne znam da li se to odnosi na trap municiju.

kimi

Podunavac kaže:

Scorpion Hunter

kimi kaže:
^ Samo za glinene golubove...
A to da nije za hladnije vreme? Pa ne znam da li jeste ili nije, pročitao sam u upisu kolege Podunavca samo ne znam da li se to odnosi na trap municiju.

Ima li neko lovna iskustva sa TRAP-om? Osmeh

Podunavac
 Ja nikada nisam koristio Trap municiju za lov. Ali sam jednom uzeo kutiju T2 (ustvari naručio sam T3 a čovek mi greškom doneo T2) i nisam bio zadovoljan efektom na temperaturama u minusu. Ima slabije punjenje pa samim tim manju brzinu i veći pad sačme. Po velikom minusu je najbolje koristiti T4.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Ja nisam nikad koristio Trap municiju u lovu. Nisam nikad ni lovio sa municijom ispod 28g.
Pa me zato i zanima dali neko ima neko lovno iskustvo sa trapom i kako se pokazao u lovnim situacijama, Znam da ga mnogi koriste u lovu... Bye

stojkuki
 Ja sam cuo da ga koriste za prepelicu. Mekano je to.

sheytan
 ^ daa, shto da ne! Ja sam nekada pucao prepe sa trapom, pre svega poonjenim, gde sam ionako mekan metak(u odnosu na 30 i vishe gramske) josh mekshe poonio, i mogao sam poocati bez problema 7 dana! Grin
Posip iz standardno chokiranih cevi je i vishe nego dovoljno gust za npr. 30-35m.

U zadnjih par godina punim 26g 2mm, shto je slichno skeet metq, koji je josh bolji za prepe, jer i iz IC choka ima efikasan posip na 30-ak metara! Stari

Inache, slushao sam da ljudi love i petla s trapom, o chemu tje neko droogi, qj ima isqstva sopstvenog ili od bliznjih svojih! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Ja mislim da je trap idealan za lov grlica, gugutki i mozda goluba grivasa.... za petla ne znam Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,422,759 posete www.srbijalov.com