Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
alex
 Ovih pet patrona cu da nosim u bilo kakav lov bilo to prepelica,zec,fazan bilo sta jer ima i dosta sakala i desavalo je se da mnogo puta naidjemo na sakala i da ga gadjaju sacmom za fazana i zeca desi se neki put da se odstreli ali uglavnom se masilo i odlazio je.
Zato cu da nosim ove patrone samnom u lovu da lako mogu da prepunim.
Planiram da kupim vabilicu za sakala samo ne znam koju?????
Pa ako moze mala pomoc
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Ma jednostavno vici KLOPA i eto ti njegaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

petar
 [xhide]Druze, sakala sa vabilicom bez karabina, ne verujem da ces imati nekog uspeha, nije to lisica pa da ti dodje na 15 m, to je mnogo zayebata zivotinjka, zaobilazi i mrcinista, tako da...Hmmm
A mogu da ti preporucim Hubertus vabilicu kombinaciju cijukanja misa i kmecanja zeca, nju koristi veliki broj clanova ovog foruma...B)[/xhide]
Just like old times!

hamerles

alex kaže:
Mirage.
Magnum 76.
50g max.
1050 bar.
5/0
Tako pise na patronu
Alex evo ti jedan savet iz iskustva... Municija od 50g iz jednocevke ima da trza kao nenormalna nije bas prijatna za pucanje... A sad je toplo vreme mozes na sakala da nosis i sacmu 4mm municiju 32-34g... Ja koristim sacmu 5mm za sakala samo kad je velika zima preko -10 ovako stalno 4,5mm... Ma da ovog leta koristim RC32 sacma 3,9mm odlican metak za lisicu i sakala u ovim letnjim uslovima... Ispali jedan metak od 50g iz jednocevke pa ces shvatiti o cemu ti pricam iveli 3

alex
 Hamerles hvala na odgovoru.
Sta bi mi ti savetovao onako kao za tebe posto mi je stalo da ga lovim???

hamerles
 Evo alex kao za sebe http://www.krusik...s/king.htm sacma 4mm- 4.5mm ne treba ti krupnija... Ja licno u letnjim uslovima koristim za kalibar 16/70 krusik BK sacma 4mm-4,5mm... Kada koristim (a retko koristim) kalibar 12/70 onda pucam RC32 3,9mm u kombinaciji sa Krusik Kingom 4,5mm i imam dobre rezultate...Posto imas jednocevku tj jedan metak pa nemas izbor sacme i cevi kao kod dvocevke mozes da koristis sacmu 4,5mm Krusik KING i za lisicu i za sakala... Ne proizvodi se king municija za kalibar 16 zato moja puska jednocevka ima pun cok pa i sa BK na 50m rusim... iveli 3

alex
 Ok hvala kolega

Predator
 Slažem se sa kolegom hamerlesom da bi korišćenje ovih patrona sa 50g sačme bilo izuzetno neprijatno. Ja sam probao Krušikov K-100 od 36g pa mi nije bilo nimalo prijatno. Jeste da K-100 ima jače barutno punjenje, ali što je više sačme, jači je i trzaj. Nikad nisam pucao na šakala, ali kad bih njega lovio, probao bih kombinaciju RC-ovog Serrie Oro od 3,9mm i M-90 "Lisica". Sačma veća od dvojke je manje bezbjedna i daje manju vjerovatnoću pogotka. Mislim da je to dovoljno za daljinu gađanja do 50 metara. Napominjem da nemam iskustva u lovu šakala, već samo iznosim svoje mišljenje o izboru municije poznavajući njene karakteristike. Na daljini do 35-40 metara uz dobro nišanjenje, Serrie Oro ima odličan posip, pa vjerujem da ni efekat nervnog šoka neće izostati.

Sasvim prirodno

canis aureus
 alex evo ima ovde nešto od toga što te interesuje ... http://www.srbija...ead_id=921

iako nisam znao da kolega hamerles ima iskustva u lovu šakalaConfused, složio bih se sa njegovim mišljenjem oko upotrebe municije u magnum elaboraciji iz tako lagane puškice kao što je tvoja jednocevka.
Iz jednocevke moj izbor bi bio sačma 4,5mm u 12/70 težine 32g(max35-36) a od proizvođača probaj više pa šta ti se pokaže najbolje ... moja preporuka B&P
;)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

canis aureus kaže:
Izveštaja će biti samo da se susretnemo!!
... neki mogu i da im "oproste" ali ja neConfused

... kak'i kuruzi tak'i i šakaliConfused
...
;)
canis aureus priložio:
canisaureus.jpg

Dim

neca90
 Canis aureus,cestitam ti na odstreluBravo 2Tako to radi najbolji kalibar na svetu,8x57 ISB)

hamerles

canis aureus kaže:
alex evo ima ovde nešto od toga što te interesuje ... http://www.srbija...ead_id=921

iako nisam znao da kolega hamerles ima iskustva u lovu šakalaConfused, složio bih se sa njegovim mišljenjem oko upotrebe municije u magnum elaboraciji iz tako lagane puškice kao što je tvoja jednocevka.
Iz jednocevke moj izbor bi bio sačma 4,5mm u 12/70 težine 32g(max35-36) a od proizvođača probaj više pa šta ti se pokaže najbolje ... moja preporuka B&P
;)
Njanjanja

canis aureus

neca90 kaže:
Canis aureus,cestitam ti na odstreluBravo 2Tako to radi najbolji kalibar na svetu,8x57 ISB)

hvala necoiveli 3
-inače štene sam odstrelio u sam sumrak u petak naravno sa The best of the World all game caliber 8x57JS(;)) bez upotrebe lampe mada je već bilo na granici vidljivosti, pogotovo ovako sitnije meteLupa
Čudi me da su se štenci već odvojili od majki i da su počeli sami da "patroliraju" ...
Ova ženkica težine oko 7kg na udaljenosti od 85 koraka, SP iz PPUa težine 12,7g i ...
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:

canis aureus kaže:
Izveštaja će biti samo da se susretnemo!!
... neki mogu i da im "oproste" ali ja neConfused

... kak'i kuruzi tak'i i šakaliConfused
...
;)
Bravo 2 B)

petar
 [xhide]Jutros smo bili da postavimo jednu ceku i da dopunimo hranilista i odnesemo ostale primamljivace za DS, i u povratku nam je presao preko puta, vec je bilo sunce odavno visoko, verovatno je bio zedan, a ima u blizini vode, pa nije cekao sumrak, vec je izasao po najvecoj vrucini...Rekao bih da je u pitanju mlad muzjak...B)[/xhide]
Just like old times!

dreger
 Ma kolege ne vredi imam volje ,vremena,oruzje(223rem.i IZ27e)al dzaba nemam sa kim da idem ni na lisice a bice i sakala svud su oko naseg atara,kad bih sad pitao nekog da idemo na lisice pogledao bi me verovatno kao da mi nesto fali,ili bi ga udario mali slog od smeha.A niko nista da pokrene da se pravim ljubiteljima na predatore izdaju dozvole da idu sami u lov na iste.A sto se tice placanja za odstreljenu lisicu,sakala pa ko je lud onda da
uopste prijavi odstrel te divljaci

neca90
 E Dregeru,i ja imam isti preoblem poput tebe!FrownI ja bih da idem u lov na lisicu i sakala cekanjem,ali ne vredi,niko nema volju da ide da lovi tu divljac.Kad su svinje u pitanju-tu nema problema,ali sakal i lisica izgleda ne interesuju mnogo lovaca.A sto-ne razumemConfusedPo meni,lov predatora je najlepsi lov !

bela
 dok god ne shvate svi lovcida ukoliko ne love predatore pout šakala uskoro neće imati šta da loveSad a Vreme radi samo za te opasne predatore.puc puc

vižlan i terier

duskodugousko
 Neco,isao bih ja dasrbijalov ali daleko smo..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

neca90
 Nismo blizu,ali nismo ni na kraj svetaSmileKo zna,mozda se i organizujemo ti i ja nestoConfusedB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,380,631 posete www.srbijalov.com