Srpski gonič
|
duskodugousko |
Objavljen 13.01.2013. 19:09
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Iako je bilo malo i mog doprinosa, ovo je glavni krivac.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.01.2013. 19:10
|

Veteran

|
Njegova treća lija ove sezone, a sedma naše omalene grupe.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 18:10
|

Veteran

|
Jutros oko 7h ista ekipa i isti dvojac pasa-Cisko i Vidra. Psi nervozni, željno očekuju lov te ih puštamo na isti teren gde smo prošli vikend odstrelili lisicu. Odmah po puštanju u potoku koji deli dva poveća brda počinje odzvanjati lavež pasa. Nakon 10 ak min. gonjenja lija beži ka rupi i tu je spremno dočekuje moj drugar Ivan. Izvlačimo je iz potoka i dok smo se fotografisali na 80m od mesta gde je lisica odstreljena u daljini čujemo naše pse kako se javljaju na nekom tragu i odmah potom kreće voljena pesma goniča.Ovaj put menjamo pozicije te ja odlazim na istu čeku nakojoj je kolega bio i odstrelio prvu lisicu, a ubrzo po postavljanju zasede stiže i krupan lisac bežeći ispred pasa i protrčava na 5 m od mene. To mu je je bilo poslednje razgibavanje. Veoma dobar lov, odličan rad pasa i još bolje druženje.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 18:11
|

Veteran

|
Poziranje.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 18:12
|

Veteran

|
Malo se i radilo. Za osam skupljenih koža od lisice članarina se umanjuje za 8.000,00 dinara.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 18:15
|

Veteran

|
Ivan i njegova verna Vidra.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 19.01.2013. 18:20
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Svaka cast, Dule! Pa vi ih bre imate k'o pleve! Je l' imate vi zeca i fazana pored toliko lija? hehe Nije ni cudo da su vam kerovi toliko dobri!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 18:31
|

Veteran

|
Neca92 kaže:
Svaka cast, Dule! Pa vi ih bre imate k'o pleve! Je l' imate vi zeca i fazana pored toliko lija?  hehe Nije ni cudo da su vam kerovi toliko dobri! 
Neco, fazana nema naročito mnogo bar na ovakvom terenu koji je izrazito brdski, a zeca ove godine ima u solidnom broju, bar što se naše sekcije tiče. Tome verovatno i doprinosi velik broj odstreljenih lija i kuna. Tragova ima na sve strane, jer čim ima hrane ima i predatora. Nažalost ili na sreću nismo lovili zeca na ovom terenu, pa je dosta i ostalo, ali ga na drugim terenima nema mnogo a uverili smo se u to tokom sezone. Psi su nam solidni,više su specijalisti za lisicu nego na zeca, ali ima i boljih.
|
|
|
|
stefanmiga |
Objavljen 19.01.2013. 19:14
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 29.11.2010. 14:37
|
duskodugousko kaže:
Jutros oko 7h ista ekipa i isti dvojac pasa-Cisko i Vidra. Psi nervozni, željno očekuju lov te ih puštamo na isti teren gde smo prošli vikend odstrelili lisicu. Odmah po puštanju u potoku koji deli dva poveća brda počinje odzvanjati lavež pasa. Nakon 10 ak min. gonjenja lija beži ka rupi i tu je spremno dočekuje moj drugar Ivan. Izvlačimo je iz potoka i dok smo se fotografisali na 80m od mesta gde je lisica odstreljena u daljini čujemo naše pse kako se javljaju na nekom tragu i odmah potom kreće voljena pesma goniča.Ovaj put menjamo pozicije te ja odlazim na istu čeku nakojoj je kolega bio i odstrelio prvu lisicu, a ubrzo po postavljanju zasede stiže i krupan lisac bežeći ispred pasa i protrčava na 5 m od mene. To mu je je bilo poslednje razgibavanje. Veoma dobar lov, odličan rad pasa i još bolje druženje.
svaka cast kolega,doktori ste za lije 
lep pogled i dobar odstrel.!!! 
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 19.01.2013. 20:03
|

Član

Upisa: 192
Pristupio: 19.12.2011. 13:59
|
Pridružujem se čestitkama na odličnoj akciji i još boljem radu pasa!
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 19.01.2013. 21:48
|

Član

Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
duskodugousko kaže:
Poziranje.
Svaka cast za kerove, za izvestaj i naravno ulov |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.01.2013. 22:02
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Dule samo šibajte bez milosti! Ionako će ih uvek dovoljno ostati .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 19.01.2013. 22:06
|

Veteran

|
Hvala drugari. Izgleda da ih ima i previše. Taman kada pomislimo da smo očistili neki teren, one se ponovo pojave i tako u krug..
|
|
|
|
Milorad |
Objavljen 20.01.2013. 18:12
|

Stari član

Upisa: 222
Pristupio: 17.03.2010. 09:53
|
Svaka cast momci... za mene je najlepsi lov lisice sa gonicima, jer je pesma najbolja.
Kod nas je nije bilo prosle sezone, ali ove smo na jednom malom terenu ( u krugu od 500-600m) do sad odstrelili 6 komada.
Jednom sam citao da je vrseno ispitivanje gde su u ogradjeni prostor (sumu) ubacili zeca i lisicu i na moje veliko iznenadjenje lisica nije napala zeca dok nije ulovila sve miseve na tom prostoru.
Prema tome kuna je mnogo veci predator sto se tice zeca i fazana naravno. |
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 29.01.2013. 13:38
|

Član

|
Lov u nedelju. Pokrivamo teren, a zatim puštam kuju i štenca od 8 mjeseci. Keruša posle par minuta ''hvata'' stari trag lisice, jednom se javi pa kroz minut još jednom i tako nekih 7-8 minuta da bi nastala vriska kao da je u vatru bačena. Čuje se i štenac sa njom. Gone nizbrdo do potoka, zatim niz potok pa opet uzbrdo gdje je postavljen kolega Dule, a ovaj to ne propušta...
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.01.2013. 20:12
|

Veteran

|
sg-bog26 kaže:
Lov u nedelju. Pokrivamo teren, a zatim puštam kuju i štenca od 8 mjeseci. Keruša posle par minuta ''hvata'' stari trag lisice, jednom se javi pa kroz minut još jednom i tako nekih 7-8 minuta da bi nastala vriska kao da je u vatru bačena. Čuje se i štenac sa njom. Gone nizbrdo do potoka, zatim niz potok pa opet uzbrdo gdje je postavljen kolega Dule, a ovaj to ne propušta...

Svaka čast kolega.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.01.2013. 21:03
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
sg-bog26 kaže:

Bravo, bravo. ;) Vise volim lov na zeca, pa nisam svoje ljubimce ucio na lisicu jer je znala da ih odvuce za planinu i upropasti nam lov. Zato ovu moju nisam ucio na lisicu, a necu ni stenca. Ipak nekako vise volim tu pesmicu na zeca. A za lije sam imao 'alpinca', koji paK nije hteo na zeca. Pa su se dopunjavali, ali nazalost lisice su mu i dosle glave. Evo vec desetak dana se nije vratio iz lova. ((
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 30.01.2013. 22:31
|

Član

|
Hvala obojici na čestitkama! ;)
Nidžo, kod nas pod Majevicom je zadnjih godina populacija zeca u krizi, a i DS ima sve manje, tako da sa goničima najviše upražnjavamo lov lisice, a da volim pjesmu goniča kad su zecu za petama - volim , ne znam čemu bih dao prednost!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.02.2013. 19:40
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kod nas, Bogu hvala ima zeca dovoljno da se naslusamo pesme. (mada te droge nikada nije dosta ) A za lisicu sam uvek imao posebnog kera, najcesce alpinca ili posavca koji nije hteo da ide na zeca. Tako da su se dopunjavali. Ali eto, ostao sam bez dobrog lisicara i svinjara, a cuvao sam ga 7 godina, rasli smo zajedno.
Ja nekako stavljam zeca ispred. Jer kod nas se zna, ako kerovi poteraju lisicu, ta ako se ne odstreli, ide pravo za planinu. Nema krugova, nema nista.
Dok zekonja kruzi po nekoliko puta. S tim i pesma duze traje.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 02.02.2013. 12:57
|

Veteran

|
Ustajem jutros oko 5h, muči me nesanica, te reših da malo prošetam do obližnje šume računajući da će moj verni drugar Cisko možda uspeti da pronađe liju, ipak se ove zime specijalizovao za njih. I tako je i bilo.. Oko 7h puštam psa na teren koji je 10ak min. hoda udaljen od moje kuće i zauzimam busiju u obližnjem majdanu, očekujući da će lisica, ukoliko je pas bude dovoljno dugo gonio, u jednom trenutku morati da beži ka rupama, kojih u tom majdanu ima na pretek. Nakon 15 min. iščekivanja čujem u daljini lavež moga Ciska i to pun gon.Nisam ni pomislio na lisicu, budući da je šteket psa bio i više nego intenzivan. Dvadesetak minuta je gonio divljač oko mene ali nikako da ugledam šta je to što beži od psa, čas je na jednoj padini čas na drugoj, sve dok nisam primetio krupnog lisca kako grabi uz vododerinu pravo na mene.Tad sam ukapirao da Cile njega goni. Prišao mi je na optimalnu razdaljinu...a dalje zaključite sami. Snimio sam trenutak kada je pas došao do ranjenog lisca i njegovo ponašanje.Nije baš lovački snimak, ali i to je sastavni deo lova sa goničima.
http://www.youtub...e=youtu.be
|
|
|