"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Иако сам решио да се нећу обазирати на безначајне ликове, морам да станем у одбрану свог личног и професионалног интегритета.
Напади на мене су очекивани, многи копају дан и ноћ не би ли ископали неку прљавштину, али ја знам ко сам и шта сам, и знам да то знају и сви они који ме познају.
Посебно су били очекивани непосредно пред седницу Скупштине ЛСВ као покушај дискредитације онога ко ће имати шта да пира руководство ЛСВ-а.
Напади су и мало су закаснели јер сам ја донео одлуку, уз консултације са мојим друговима и пријатељима, да НА СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ЛСВ-а НЕ ИДЕМ....
Иако избегавам да дајем публицитет онима који то не заслужију на један директан напад морам да одговорим :
Бивши члан и администратор овог форума, Инђијанац, по имену Бркић Милан из Инђије је на форуму који је основао уз несебичну помоћ једног покојног тајкуна, данас објавио следеће :
Na osnovu tužbe fizičko lice je od korisnika lovišta potraživalo štetu nastalu od srneće divljači na zasadu jagoda,konačan ishod sudjenja je sudska blokada iz prethodnog upisa .Više puta sam pročitao dokumentaciju u vezi sudjenja i nisam mogao da verujem da je neko mogao da dozvoli da dodje do takvog ishoda,a naročito mi nije jasan stav advokata koji je zastupao tuženog,a pritom se žalio izmedju ostalog na POGREŠNO I NEPOTPUNO UTVRDJENO ČINJENIČNO STANJE NA ŠTETU TUŽIOCA.
Ne nisam ni ja mogao verovati da se radi o jednom od boraca za lovački dinar,ili da ga citiram:"Ja sam čovek bez ličnih interesa u lovstvu!". Advokat Nikola Jović iz Bačke Palanke je stvarno radio u interesu svog klijenta koga zastupa a žali se na manje utvrdjeno stanje na štetu druge strane!?!?
Evo i slike koja pokazuje koliko je skromno naplatio sastav žalbe.33.000 dinara. Pa koliko li je tek koštao izlazak na pomenutih 10 ročišta?
dana 02.09.2013. 21:51 sremac75 kaže:ja u lovstvu nikakav lični interes nemam i to mi daje za pravo da o svemu pišem ono što mislim!
I daje mi za pravo da su mi svi koji imaju lične interese isti!
Druže.... nema oću kakim, neću kakim....... ili jesi, ili nisi!
Не знам шта је писац хтео овим да постигне?
Тачно је да сам ја заступао ЛУ у овом поступку.
Тачно је да је поступак окончан у корист тужиоца, а против ЛУ?
Тачно је и то да је пресуда невероватна, али и то да пресуду доноси СУД.
Тачно је и то да сам ја дао све од себе да пресуда буде донета у корист ЛУ, али нисам успео....
Да ли постоји адвокат који није изгубио ни један спор...не верујем...
Мислим да ништа више од онога што сам урадио, нисам ни могао учинити!
Образ ми је потпуно чист, и људски и професионални...
Образложења која је дао Бркић Милан, нису разумљива ни неком ко је паметнији од њега, па ми се све чини да му је неко издиктирао и текст, као што му је нареддио да о овоме пише.
Оно што њега жуља су трошкови поступка....
Да ја сад њему објашњавам да се трошковиник уноси у сваки поднесак, а да то нема никакве везе са плаћањем рачуна...не би вредело, јер он све своје услуге наплаћује!
Али да и ово разјасним...
Укупни трошкови адвоката (моји) у овом поступку, који је трајао од почетка 2010. године па до половине 2013 године, обзиром на вредност спора (16.690.500,оо), и на предузете процесне радње, по Адвокатској тарифи износе 510.000,оо динара.
Да сам тражио толико би ЛУ морало да плати!!!
То је износ који би сваки други адвокат наплатио на име свог ангажовања, без обзира на исход поступка.
А колико сам ја наплатио можда би требао да каже Бркић Милан....
Неће он то рећи јер би то за њега било непојмљиво, па ћу онда ја. 59.000,оо динара...и то на инсистирање бившег Председника којег је било срамота да ништа не плате, па како је то био износ који су предвидели у плану за ту годину, толико су и платили.
Познаје ли Бркић Милан још некога ко се свесно одрекао 451.000,оо динара КОЈЕ ЈЕ ЗАРАДИО, у корист свог ЛУ, или су такви људи и такви квалитети њему страни???
Морам додати и то да ЛУО Бачка Паланка никада ни једном речју није ни наговестило незадовољство мојим заступањем, као и то да се и дан данас у свим поступцима и поводом свих правних питања, обраћају искључиво мени, са пуним поверењем.
И на крају....
Тачно је Бркићу Милане ja u lovstvu nikakav lični interes nemam i to mi daje za pravo da o svemu pišem ono što mislim!
А колико водим рачуна о професионалним интересима може се закључити и горњих редова....
И све то Бркићу Милане, за разлику од тебе!!!
Али морам признати да не могу да верујем колико си способан да ниско паднеш, чак и поред свих падова које си демонстрирао...
Ово је само још једна потврда исправности твог одстрањивања са овог Форума!!!
ПС
Пуно поздрави Пишкаћа и Лазу Шарца...познато је да ти волиш да се дружиш са тајкунима!
Само од ових ћеш се тешко огребати као од Премила!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Увек трошковник боде очи странкама, а нико се не пита која је реална зарада, а најчешће се наплаћен рад и стање у трошковнику не подударају и то на штету адвоката. Па чак и када се успе у спору, што ниједан реалан и поштен адвокат неће гарантовати странци, јер је суд тј. судија тај који одлучује, тешко је наплатити трошкове поступка. Када се 59.000 динара подели са 24 месеца колико је спор трајао, испада да је колега радио за 2.458,33 динара месечно. А где то има? Поздрав за Сремца!
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
Ово ми говори и о томе да су се наредбодавци и инспиратори Милана Бркића доообро уплашили неспособног Николе Јовића...
И треба...тек ће после ових бљувотина да се плаше...
Све наравно по закону и у оквиру надлежних институција....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Što se mene tiče, ovim postupkom je 'kuvarov mali od kuhinje' zapečatio svoju sudbinu kao neko ko mi je vredan pomena, i zakopao svako zrnce svog ljudskog dostojanstva koje bih mogao očekivati od nekog koga sam ja predložio za administratora na Srbijalov, nekog za koga sam skakao u odbranu kada je bio meta napada, nekog koga sam upoznao sa mnogim ljudima od kojih je kasnije tražio štošta u vidu pomoći ili usluge, nekog kod kojeg sam bio u kući, i on u mojoj kući, nekog sa kim sam lovio, pravio druženja i nekog kome sam i privatno pomogao na druge načine, zna on na koje. Neko ko me je posle odstranjivanja sa Srbijalov zvao telefonom i rekao da bi hteo da mi ostajemo prijatelji?!? Sad samo žalim što sam oklevao da ga ranije odstranimo odavde!
Pokazao se ko je, šta je, i kakav je čovek - ma neće njemu obraz zacrveneti. Opsesija koju ima Srbijalovom i funkcijom admina ovde, i likom i delom nekih ljudi sa Srbijalov, sad već prerasta izgleda u maniju - može neko da mu finansira 100 internet portala, i da mu gura kukuruza, nafte i novca, džaba - ostaće on ono što i jeste, samo što ja to na žalost nisam na vreme video. A možda se i nije 'prodao'? Možda i jeste? Ko će mu verovati bilo šta posle ovoga? Čije poverenje misli da je ovim potezom zadobio? Lovačko?!? Ma hajde...
Posle ovakve gadosti koju je, mogu da pretpostavim, odradio ili za svoju pakost i zlobu, ili za svoje naručioce-mentore, a verovatno i finansijere, (veorvatno oboje) stid me je svakog minuta koje smo on i ja proveli zajedno. Teško je postati čovek, a još je teže ostati čovek. Niko ko je orudje u tudjim rukama, ili puki izvršilac nečijih blesavih naloga ne zaslužuje ni ime da mu pomenem. Nego, pitam se baš da li njegov mentor zna šta je dotični pisao ovde pod nickom 'Pilence', iako sam debelo bio protiv tog lažnog nicka koji je sam sebi kao administrator napravio, koristeći ovlašćenja? Dvolično i nemoralno do bola! Tražio sam da ne radi to kad sam saznao, ali je tek posle izvesnog vremena i više upozorenja prestao da se bavi time. A to se dešavalo baš u vreme kad je počeo da se zbližava sa onima koje je pod drugim nickom opleo! Hteo jaran da sedi na dve stolice? E pa ne može - ili jesi ili nisi LAV.
Pošto je on za vreme svog vakta na Srbijalov voleo da se preterno služi video klipovima sa YouTube (uprkos mom protivljenju), evo za njega jedna prigodna pesma. Da bi se ovo razumelo, treba imati ličnog integriteta i obraza:
Ruzno vreme budi ono najgore u ljudima i siguran sam da svi mi imamo svog ili svoje Brkice.Sa mnogima smo dzak soli pojeli,sito i reseto prosli,a oni nas ujeli,da li za srce ili za novcanik,onda kada smo to najmanje ocekivali.Kada smo spustili gard i opusteno se prepustili,kako nam se u tom trenutku ucinilo,pravom prijateljstvu.U mom slucaju,iza svih takvih likova ostao je po jedan oziljak ali i licna satisfakcija da svakom od njih mogu da pogledam u oci,a da li mogu oni mene,to sami najbolje znaju.
U ova,kako vec rekoh,ruzna vremena,prokletstvo je roditi se bez talenta za lizanje tudjih doopeta,bez sposobnosti da zivis na goozove,ceneci cist obraz i cvrsto stisnutu ruku.Ali,sta je tu je,iz ove koze se ne moze.Ne treba gubiti veru u ljude,mada je ljudi sve manje.
Sremac,gore glavu,psi laju,karavani prolaze
AKO JE IKO STAJAO IZA BRKIĆA ONDA SAM TO BIO JA, A BOME I PODUNAVAC (čak i na zadnejm druženju smo se sporečkali oko njega, sa pojediinom forumašima).... ALI DRAGI MILANE BRKIĆU, AKO JE OVO ISTINA ( a reklo bi se da je) SLOBODNO ZABORAVI MOJ BROJ I TELEFONA I MOJ IZGLED, KAO ŠTO ĆU I JA TVOJ!!
LJIGAVO I BLJUTAVO, DA SE GRANIČI VIŠE SA KANALIZACIJOM, NEGO SA LJUDSKOŠĆU!!!
ŽIV BIO I SVAKO DOBRO TI ŽELIM!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
AKO JE IKO STAJAO IZA BRKIĆA ONDA SAM TO BIO JA, A BOME I PODUNAVAC (čak i na zadnejm druženju smo se sporečkali oko njega, sa pojediinom forumašima).... ALI DRAGI MILANE BRKIĆU, AKO JE OVO ISTINA ( a reklo bi se da je) SLOBODNO ZABORAVI MOJ BROJ I TELEFONA I MOJ IZGLED, KAO ŠTO ĆU I JA TVOJ!!
LJIGAVO I BLJUTAVO, DA SE GRANIČI VIŠE SA KANALIZACIJOM, NEGO SA LJUDSKOŠĆU!!!
ŽIV BIO I SVAKO DOBRO TI ŽELIM!!
Zemo nažalost istina je. Ja sam danas ovo isto video i na Facebook-u. Stvarno mi je žao što je između nekadašnjih prijatelja došlo do ovakvog zaokreta i ovako teških reči. Svi mi znamo kakav je čovek Sremac, i koliko je problema imao zbog svoje borbe za pravdu u LU Bačka Palanka i u LSV-u. A znamo i da nije materijalista kada je u pitanju drugarstvo i lovačka kolegijalnost. Mi koji ga poznajemo sigurno nećemo nasesti na ovakve napade na njega, a verujem da neće ni oni kolege koji redovno prate portal Srbijalov.
Kada je ta individua bio odstranjen sa Srbijalov, mene su zvali mnogi forumaši da pitaju o čemu se radi. Svima njima samo sam rekao-zamolio ih da imaju poverenja u moju i Sremčevu odluku, bez da sam ulazio u neka velika objašnjenja i u detalje koji su nama bili poznati.
Nisam želeo nikog da povlačim po blatu, ogovaram i otrcavam, nije moj stil. Ja sam gospodin čovek, koji drži do sebe, i ne spuštam se na nivo primitivnog i kalkulantskog blaćenja bilo koga, pa ni onih koji to debelo zaslužuju.
Može 'individua' da citira mene i moje upise, možda nešto i nauči.
Nema ništa lepše nego kad neko u želji da drugog zayebe, sam sebe nepopravljivo 'slupa'. Ne treba njemu pomagati da ispadne to što pravi od sebe - sasvim mu dobro ide i bez tudje pomoći.
A da ima malo obraza, ne bi na svom FB profilu držao slike sa mnom i sa drugim vidjenijim forumašima sa Srbijalov - valjda da sebi podigne rejting?
Što se ne slika recimo u Žarkovcima, pa da postavi sliku? Ili ispred silosa za kukuruz u Krčedinu, ili ispred pumpe za gorivo? Ili ispred visoke čeke debelo plaćene i preplaćene, što ujak iz Mladenova pravio? Koliko je koštao transfer na relaciji Indjija-Krčedin? Kome će mučenik da pogleda u oči posle ovoga?
Posebno je interesantno da Brkić Milan, koji je odstranjen sa ovog foruma što nikada nije prežalio, misli da meni smeta objavljivanje podataka o sudskom postuku...
Pa svi moji prijatelji su znali sve o tome još u vreme kada je to bilo aktuelno.....znao je i on jer smo prošle godine kog Dakija na splavu o tome pričali....to nije bila tajna....
Meni smetaju samo njegova nakaradna tumačenja i insinuacije kojima pokušava da me okrivi za nešto glupo, da me ponizi i diskredituje kao čoveka i advokata, i kao oličenje onoga što on nije niti će ikada biti!!!
E to će morati da objasni veoma brzo!!!
U bilo koje doba, na bilo kom mestu...ja sa Milanom Brkićem, i njemu sličnima, oči u oči, jedan na jedan, ili sam protiv svih... o časti, iskrenosti i poštenju!!!
Nikola Jović
kimi kaže:
Pa dobro hoće li neko nama ostalima na forumu da objasni gde je Ćirko skrenuo? Nema nas puno....par hiljada neobaveštenih....
To će on sam najbolje da objasni, ako ima obraza posle ovoga što radi u zadnjih godinu dana. Sreća pa je bio dovoljno nepromišljen (da ne upotrebim neku drugu reč) da priča pred više ljudi štošta.
A pitajte ga i za pravljenje nicka 'Pilence', šta je pisao kao 'Pilence', a šta je istovremeno radio kao 'Indjijanac', sa kim je bio na vezi, i kod koga je odlazio u kućne posete, pa naprasno posle toga okrenuo ćurak naopako. Šta mu je nudjeno, šta je dobio, i šta je od njega traženo da radi ili ne radi na Srbijalov, o čemu da NE PIŠE, koga da napada? Kako mu je plaćena članarina prve godine u Krčedinu? Šta se zaista desilo kada je nas 6-7 forumaša zvao u goste u lov na patke? Zašto je sutradan ranom zorom trčao za NS da bi meni doneo kopiju dozvole za lov i izveštaj o lovu? Kakva je to frka bila spremljena, i ko je znao gde će biti Lala i forumaši? Ko je merkao džip sa švajcarskim tablicama od brata Snipera? Od koga su ti ljudi dobili informaciju ko će sve biti? Ko je i na osnovu čijih informacija koordinirao neuspelu akciju diskreditacije forumaša? Jel mene i ostale kolege u gostinskom lovu kod njega treba da neko prati i da organizuje nekakve sačekuše ili nameštaljke?
Nek sam objašnjava, bolje će se ugruvati.
Meni se smučio.
Pa zašto bre ljudi prodaju veru za večeru? Jel jasno tom čoveku, a i svima sličnim da su samo potrošna roba ?
Šutnuće ga prvom prilikom čim ne bude trebao više, tu nema iskrenog prijateljstva i pravog druženja a to je nešto što se ne može kupiti i nema kantara koji to može izmeriti.
Daleko mi je žalosnija činjenica što je još jedan čovek kojem sam još više verovao dozvolio sebi da se uključi u ovu gadost, tako što širi text po fejsbuku, u dogovoru sa onom individuom koja je prva pustila bljuvotinu.
Svako se kad-tad pokaže, a ja samo mogu da besnim na sebe što sam i u ovim godinama prečesto lakoveran.
Zanimljivo: prvo su ta dvojica istovremeno napali na Sanju, pa kad sam se protivio, onda nisu hteli preko mene. Sad ponovo isti dvojac (sa kormilarom?) napada na Sremca, i to kako? Čime? I sad se protivim tome, ali više oni nisu na forumu, sad su van priče.
Jbt., glavna tema postali administratori sa Srbijalov, a zadatak kanda da se što više i na svaki način oblate i diskredituju, makar i izmišljotinama? Pa neće moći, nema se putera na glavi - a da li ste vi momci sigurni da vi nemate putera? Znamo se dobro...
Ko je sledeći, momci? Koga od admina hoćete sledećeg da napadnete? Mene? Ili je nečiji zadatak i cilj syebati Srbijalov?!? Hahahahahaha pa od toga nema ništa, znate vi to. Zato se i služite svim i svačim, ili vam vaši sufleri tako govore?
Ko u blato ulazi, ne može izaći neokaljan. Ja u blato ove vrste neću da ulazim. Njima obadvojici neka je na čast ovo što rade, bolje da razmišljaju kako da se operu posle ovoga. Ko će im verovati bilo šta posle ovoga?
A lepo je bilo biti admin na Srbijalov, momci? Samo što to hoće malo i da zaslepi ljude, da obnevide ako se umisle suviše, pa počnu da brljaju. Još gore ako probaju da na neki način materijalizuju funkciju administratora!
Koga nema,bez njega se mora.Nastavlja Srbijalov svojim putem,koji je cesto trnovit i govnjiv,a ovi sto u medjuvremenu ispadose sa prikolice neka vide u sta su upali.Lovna politika je tema koja odredjenim krugovima bode oci i bez obzira sto vecina clanova misli isto,svi mudro cute i sakrivaju se iza dva ili tri coveka.I ovde mozemo doci do zakljucka da smo svi mi(lovci) svojim necinjenjem,doveli do stanja kakvo je trenutno u lovstvu.Politika nezameranja i licnog koristoljublja,nije politika na duge staze,a nasi se "izabrani"predstavnici ponasaju kao da posle njih svet prestaje da postoji.Svaki od tih nasih volontera nasao sebe u toj prici i cinjenica je da su se mnogi prodali,neko skuplje neko jeftinije,u zavisnosti od vaznosti funkcije koju su obavljali ili mogucnosti syebavanja neistomisljenika.
Zadrugari ocigledno igraju prljavo,a epilog te prljavstine je hor klimoglavaca 2014.verzija unpluged.Nije Jovic usamljen slucaj,selekcija po klimoglavoj liniji strogo se sprovodi od ld.sekcija,udruzenja pa dalje,i svako odstupanje od klimanja u zeljenom pravcu(gore-dole,nikako levo-desno)biva u startu saseceno.Klimoglavci zatim,onima koji su ih birali,saopstavaju kakve su nam zayebancije drugovi zadrugari pripremili za ovu godinu,naravno bez straha da ce neko iz mase nezadovoljnih ali poslusnih,da dobaci neko nezgodno pitanje na koje doticni naravno nebi ni znali odgovoriti,jer oni te odluke aminuju glavom(kao tupim predmetom pokretanim po vertikali),a ne glavom(misleci sadrzinom iste,ako je ima).Ugledni su gradjani i vidjeni lovci u svojim parohijama,tu i tamo po koja privilegija-malo li je.Najtuznije u svemu je sto smo ih MI birali.ZVONI ZVONO,AJDE SVI NA SISANJE!!!
Cestitam! Stvarno nisam imao nameru, ali nemogu da odolim. Pa ljudi moji, drage kolege, ja imam 52 godine a vi?! Ne zelim nikoga ni da uvredim niti potcenim, ali ... Pa lov i lovacka ili lovacke organizacije su slika i prilika, tj, ogledalo naroda, drustva i drzave! I mislim da sam sa tim sve sto treba rekao. Pozdrav.
Izgleda da sam puno propustio ..Pokusavam da procitam sve postove .. Nedavno se obratim predsedniku DAB(Drustvo arh. Beograda) kaze gospodin , za ovakvo stanje -sami smo krivi .... Zajedno smo jaci ...
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻