Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
aleksa88

Sniper Hunter kaže:
I ako imam 44godine ne predstavlja mi jos problem tezina oruzija i municije..... dokle neznam Grin

i40.tinypic.com/nvt7nm.jpg

eventualno moze biti problem prilikom izvrtanja camca ne daj BozeGrin

Ovoliko olovo moze da koristi i da se usidrimo negde, cas to prelijes u sidro na licu mesta GrinOgovaranjeDragoljupe
iveli 3Tri prstaKolceTri prsta 2
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=3WBCiL4aq04[/url]

stojkuki
 Ja toliko olova stavljam na sebe kada idem da ronim.
Recept za neutralnu plovnost.

nidzamotocross
 Ali u svadbu se ne ide bez one stvari... Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ohotnik
 Kolega Sniper Hunter pusti ti ovu saljivcije Za patke nikada mnogo municije Ja nosim jedan mali ranac i u njemu sedam osam kutija municije izrucene u njega I onako ga nenosim vec je u camcu a koliko vidim i ti si u lov isao camcem.Samo da nije ona radioaktivna municija pa da nam ribe budu sa dve glave.iveli

DESPERADOS
 Kolega Sniper ....reci ti njima bez starca nema udarca .B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Predator
 Evo jedan komentar od mladog lovca: U lovu nije važna težina, cijena i proizvođač oružja. Važno je da u tom lovu uživate.
Moja Maša ima oko 3,5 kg, osjetim umor pri kraju lova, ali nema mi ništa slađe kad je poslije lova očistim i izvalim se na krevet.

Sasvim prirodno

stojkuki
 Eeee batice, vidi se da si mlad lovacSmeko

Pa posle lova se ne izvaljuje na krevet ...

zeljkox
 Jok nego sta se radi? Grin
Nista lepse nego kad prodje lov i sve oko lova (<- !) , odstreljena divljac se spremi i odlozi, oprema odlozi na mesto i spavanje do kasnih vecernjih sati. Zivela nedelja.

Van teme

Dalibor89

zeljkox kaže:
Jok nego sta se radi? Grin
Nista lepse nego kad prodje lov i sve oko lova (<- !) , odstreljena divljac se spremi i odlozi, oprema odlozi na mesto i spavanje do kasnih vecernjih sati. Zivela nedelja.

Van teme

do kasnih vecernjih sati se ide na ceku i ceka se lija, a posle se zna sta se radi i gde se ide kad padne mrakSmeko

stojkuki
 Neka, mlaaadi su. Naucice ... Smeko

vlada lovac
 Cvele evo tebi jos jedne ponude
Luigi Franchi AL 48 cal.20
tezine samo 2,4kg
[xhide]a za vise info evo i tel. 064 3686689lovac[/xhide]

darkolovac
 Pozdrav, pocetnik sam, godinu dana sam lovio ocevom zastavom 16/70, skromna, prosta, engleski kundak, bela glava, nista luksuznu niti preskupo, ali je svoj posao zavrsavala. Ne bih je menjao da nisam sasvim slucajno naleteo na Brno 581-04 za male pare, sa kojom sam lovio juce i krstio sam je jednom mladom lisicom, i ispalio oko 100 patrona na glinene golubove, mozda jeste teza malo, ali smatram da to mladom lovcu ne treba da predstavlja problem, cevi nisu hromirane kao kog IZ modela pa mora da se redovno odrzava, ali ne vidim zasto bi bio problem provuci krpicu kroz cev posle svakog lova, to je 10 minuta posla. Par kolega koji love sa IZ-om su je probali i bili su odusevljeni.
"U rukama Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita."

klaja

darkolovac kaže:
Pozdrav, pocetnik sam, godinu dana sam lovio ocevom zastavom 16/70, skromna, prosta, engleski kundak, bela glava, nista luksuznu niti preskupo, ali je svoj posao zavrsavala. Ne bih je menjao da nisam sasvim slucajno naleteo na Brno 581-04 za male pare, sa kojom sam lovio juce i krstio sam je jednom mladom lisicom, i ispalio oko 100 patrona na glinene golubove, mozda jeste teza malo, ali smatram da to mladom lovcu ne treba da predstavlja problem, cevi nisu hromirane kao kog IZ modela pa mora da se redovno odrzava, ali ne vidim zasto bi bio problem provuci krpicu kroz cev posle svakog lova, to je 10 minuta posla. Par kolega koji love sa IZ-om su je probali i bili su odusevljeni.
"U rukama Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita."

Pozdrav kolega! Ovim upisom se odmah vidi da ce te biti pravi lovac i postovalac oruzja. Puno lovaca pusku cisti samo kad zavrsi sezona a preko citave lovne sezone kukaju kako im je puska teska. Samo napred...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

darkolovac
 Hvala kolega Smile Nazalost je kod nas takva situacija, kriva je puska koja nije tvrdo hromirana a ne lovac koga mrzi da ocisti Grin Nego imam jedno ozbiljno pitanje. Spremam se da u nedelju idem u svoj prvi lov na DS, a ne znam koji su mi cokovi na puski, nigde ne mogu naci da pise, inace sam izmerio precnik usta cevi i isti je na obe 7,65 mm +-0.05.

vlada lovac

darkolovac kaže:
...mam jedno ozbiljno pitanje. Spremam se da u nedelju idem u svoj prvi lov na DS, a ne znam koji su mi cokovi na puski, nigde ne mogu naci da pise, inace sam izmerio precnik usta cevi i isti je na obe 7,65 mm +-0.05.

Ne razumem

darkolovac
 Puska Brno 581-04 kal 12, ne pise nigde na cevi koji su cokovi, na zastavinoj 16/70 mi pise 1 i 1/2 ali na Brnu ne, pokusao sam da nesto merim i rcunam ali ne znam bas kako se to izvodi. Noniusom sam izmerio unutrasnji precnik cevi na ustima, isti je i za gornju i za donju 7.65mm sa mogucom greskom od 0.05mm, zakljucio sam da su isti cokovi na obe cevi ali ne znam koji su, da li je pun, 1/2, 3/4 ... Interesuje me da bih znao da li da kupim podkalibarnu municiju ako su cokovi veliki.

Max011
 Da *ebe oca ne može kalibar 12 da ima 7.65mm +/-0.05 mm kako god da ga merio ... Frown da ti te cevi nisu slučajno dve karabinske ... jer je 12 kalibar ,,razbušen,, izmedju 18 i 19 milimetra Grin pa se dobijenih 7 milimetara nikako nemere uklopit bolan u 12i kalibar!
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

darkolovac
 ups, greska nije 7 nego 17mm

darkolovac
 zaboravio sam da dodam 10mm na merenje unutraznjeg precnika Glavu o zid

apinest

darkolovac kaže:
Puska Brno 581-04 kal 12, ne pise nigde na cevi koji su cokovi, na zastavinoj 16/70 mi pise 1 i 1/2 ali na Brnu ne, pokusao sam da nesto merim i rcunam ali ne znam bas kako se to izvodi. Noniusom sam izmerio unutrasnji precnik cevi na ustima, isti je i za gornju i za donju 7.65mm sa mogucom greskom od 0.05mm, zakljucio sam da su isti cokovi na obe cevi ali ne znam koji su, da li je pun, 1/2, 3/4 ... Interesuje me da bih znao da li da kupim podkalibarnu municiju ako su cokovi veliki.

Kolega, da nisi možda merio rezervne cevi kugla/kugla? ROFL Prečnik 12-ice bi trebao da bude 18,2-18,6 mm. A čokovi su najčešće u varijanti 1/2 čok i pun čok. Pozdrav!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,693,352 posete www.srbijalov.com