Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
hamerles

bela kaže:
dok god ne shvate svi lovcida ukoliko ne love predatore pout šakala uskoro neće imati šta da loveSad a Vreme radi samo za te opasne predatore.puc puc
Od kako su zakonom predatore svrstali u divljac nikom se vise i ne ide u lov na njihConfused Jos treba i dozvole vaditi... Ma ko to vise zeli da radi... Dok su se lovli slobodno kao predatori imao sam volje sda slabo... Jos ce se i naplacivati od lovca svaki odstreljeni sakal po 3000 din... Neznam ko ce ih tada loviti... drzava otisla u Cenzurisano

DakiNS
 Eto jos jednog dokaza da buduci pokojnik LSS sem arcenja naseg novca nista nije radio, pod uslovom da uopste znaju ista raditi osim arciti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

darkon
 canis aureus, čestitke na ulovu. B)

Ni ja nisam viđao mlade šakale, da samostalno šetaju u ovo vreme.

Lovac Stari
 Samo cu potvrditi to da bas mali radoznali(Lisice i Sakali) sada najvise setaju u julu i avgustu!
Mogu se videti pojedinacno ili u grupi(celo leglo), mislim na Sakale kako strnjistima, pokosenima detelinama ili kraj ivica suma radoznalo i neoprezno setaju-snjuraju, nemaju iskustva i sad im je najlakse doci glave. Nekada je padalo i po 5 komada za vece. Najvise sam ih video u grupi(leglu) 6 komada. Oni koji prezive ovaj kriticni period, vec kasnije malo teze dolaze pred cev.
Dobar pogled.

223rem
 Kad sam lovio srndaca pre mesec dana,video sam isto 2 sakala u detelini na 70m od mene kako setaju i ne obracaju paznju na nista.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Drugo upozorenje da se predstavite inace sledi banovanje !
Srbijalov Admin Tim!

canis aureus

darkon kaže:
canis aureus, čestitke na ulovu. B)

Ni ja nisam viđao mlade šakale, da samostalno šetaju u ovo vreme.

družeiveli 3
-samostalno ovako mlade jedinke nisam viđao u ovo vreme. Uglavnom su bili sa ženkom(majkom) ili grupno "omladinci" po par komada bez majke ali je i ona uvek bila u blizini, u zaklonu!
U nedelju po svanuću jedan kapitalni mužjak je "preleteo" put između parcele pod suncokretom uletevši u kukuruz na daljini od 150m od visoke čeke ... nisam ni stigao da ga pogledam kroz optikuConfused Iz kukuruza izađe na strnjiku, i k'o na dlanu ga imam ali na dobrih 300-320m(Jaooo) 'oću-neću ma previše je i za makinu kak'a je MauserGrin u najboljem kalibru ... posle mi bijade i pomalo krivo što "ne probah" pa šta bude ali ... ma doći će drugi putConfusedYes
(eee, što me to podstaklo na razmišljanjeHmmm o .243Win ili sliiičnooom ...Glavu o zid)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Mislim da neces pogresiti ja sam za sve prilike pripremio 243 i 8x57

neca90
 Kad smo kod tih dalekih gadjanja,mozda ne bi bilo lose ni 6,5x68HmmmOn je,valjda,tu negde po tim parametrima sa .243 Winchester,ako nema i malo veci domet od.243 Winchester.

canis aureus

DakiNS kaže:
Mislim da neces pogresiti ja sam za sve prilike pripremio 243 i 8x57

ma iako pogrešim neće to biti pogrešnoGrin
imao sam .243Win i ima on svojih nedostataka ali ...

6,5x68 mi je "previše" a i nema mundže baš u izobilju kao za .243 što se može pronaćiConfused
Dim

darkon
 Canis, ista situacija i kod mene, viđam ih samo u grupi.
Mladih lisica koje šetaju slobodno ima dosta, ali mlade šakale nisam viđao same u ovo vreme,
Pre nekih mesec dana, a možda i malo jače, sam prvi put video mladunče šakala, a da nije u čoporu.
Išao sam jednim poljskim putem, već pada mrak i ispred mene vidim neku manju siluetu. Uzmem dvogled, a on stoji na 15-ak metara i gleda me.

A za tog kapitalnog, što te izazivao. Lisica
Ne bi taj toliko izrastao, da izlazi ispod čeke, a 300+m je ipak ozbiljna daljina.
E sad, da je bio neki kalibar položenije putanje...
Drugom prilikom...

canis aureus
 Frown
RWS TIG na daljini od 40tak metara ... i ulazna i izlaznaFrown
a na toj daljini zrno težine 12,8g ima brzinu oko 760m/s i nosi energiju oko 3700 J na cilj pa još ako je zrno takve konstrukcije kao ...

Nakon pucnja i odstrela "paščeta" prvi put sam čuo takvo "dozivanje" ili upozoravanje ili šta već verovatno od ženke koja ga je povela sa sobom u praktični deo obuke "pronalaženja lovine i lova ..." Zbunjen
Kružila mi je ispred čeke u prečniku od 50 do 100m skrivajući se u već povisokoj soji i kukuruzu koji je na parceli do soje, tako da nije bilo šanse da je vidim i pronađem končanicom a "dozivanje" koje sam prvi put čuo najviše mi je ličilo na "baukanje" srndaća uz povremeno "režeće cviljenje"Zbunjen I sve to potraja dobrih 15 minuta!! Kolege sa susednih čeka su takođe bile u čudu zbog takvog nesvakidašnjeg "dozivanja" koje su prvi put kao i ja čuliConfused
U prvi mah sam pomislio da je štene samoConfused eto ženka je bila u blizini ali "nevidljiva"
...
iveli 3
canis aureus priložio:
canisaureus_1.jpg

Dim

Podunavac
 A jel ovaj sa slike pao pod kombajn (Miletov)? Pa ovaj tvoj karabin Canise radi kao mašinica za mlevenje mesa.B) Šta bi tek radio da ima pravu cev umesto toga krateža.Grin
Tri prsta 2Kolce

Hunter forever
 Sta im radi Canis sa The best of the World all game caliber 8x57JS

marka Engleski poenter marka

bela
 čestitam canise Bravo 2. doćiće majka sledeći put
vižlan i terier

DakiNS
 Cani ajde lepo priznaj pucao si PAM~omSmeko

Aca Velika Plana
 a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/72016_1586504956273_1645274918_1324671_4793842_n.jpg evo ja da malo osvezim ovu temu nije od skoro al ajde nek bude nesto Smile zimus poslednji dan lova na fazana idem sa caletom i jos dva lovca u jedan omanji vrbak okruzen kupinjarom do kolena,kad ono vec pri kraju vrbaka nesto se migolji,ljulja levo ,desno nezna gde ce u odjednom stade,kerovi na vidiku i nista ne osecaju javim caletu da drzi pucu okupimo se okolo i resih da nagazim pa sta bude,gazim levo desno i tako i odjednom osetim nesto meko pod noge preseko sam se ziv! NeRvzN spustim pogled dole kad ono zadnje butke od sakala on ni da mrdneFrown,dal je mrtav il sta,drmnem nogom on poce da se trese samo odjednom pokazao glavu pusku nisam ni stavio na rame odma kaubojski dobio medj usi! Angryposle toga mi ceo dan preseo izem ti i sakala i kad sam ga nagazio!!Angry

Lala
 E ovo je da ne poveruješ, da nagaziš nogom na šakala?!?
Možda šakal bio pijan, od prethodne noćne terevenke... Grin
Prosto da ovo postaviš na temu 'Lovačke priče'...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Aca Velika Plana

Lala kaže:

neznam sta mu bi al izgleda da cekao da mi prodjemo a on da smugne iza nas,u ovakvom lovu do sada smo ostrelili 10-tak komada samo u kupinjare i vrbake a ovaj je ostreljen u Starom Selu kod Slave preko Morave od onog lovista gde se odrzala sakalijada...;)

Lala

Aca Velika Plana kaže:

Lala kaže:

neznam sta mu bi al izgleda da cekao da mi prodjemo a on da smugne iza nas,u ovakvom lovu do sada smo ostrelili 10-tak komada samo u kupinjare i vrbake a ovaj je ostreljen u Starom Selu kod Slave preko Morave od onog lovista gde se odrzala sakalijada...;)

Aaaa, znam otprilike na koji deo misliš. Eto kakav je Slava domaćin, posakrivao šakale kad gosti dolaze, pa ih onda posle iz volijere pušta svojim lovcima pred pušku, pa onda gazite po njima! ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Aca Velika Plana
 [/quote]

Aaaa, znam otprilike na koji deo misliš. Eto kakav je Slava domaćin, posakrivao šakale kad gosti dolaze, pa ih onda posle iz volijere pušta svojim lovcima pred pušku, pa onda gazite po njima! ROFL[/quote]

Smeko pa neznam ja Grin Slava je ipak ucinio sve najbolje al vreme nije posluzilo sneg od vise od pola metra je besmislica za lov na sakala hajkom, ja sam do prosle godine tamo lovio a sada sam u udruzenju do Starog Sela odakle je krenula hajka tj u Novom Selu ipak u Starom Selu sam proveo 6 lepih godina lova! Smile B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,384,286 posete www.srbijalov.com