Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Cvele
 darkolovac, ne desava se to samo s' fazancicima, sto je najgore i mladim zecicima iskljucaju glavu, probuse do mozga, tj ubiju ga. . .mnogo lovaca je to videlo u mom kraju.... Angry
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

strahinja
 Kolege malopre sam bio do sela, i vidim 20ak jedinki fazana u livadi do vikendice, muke u hladu nemaju kap vode, potok presusio, i uzeh da im donesem vode i kada sam im prilazio nisu se pomakli samo su gledali u mene,i ostavio sam im vode i odmakao se i sacekao malo i kada su videli da sam se udaljio prisli su i pili..Kakvo je kod vas stanje,susa je prevelika,jedino ova divljac pored reka sto prezivljava solidno ovo drugo nista..Susa je prevelika po lovistima,zemlja ispuca sve pogore,dace Bog neke kise nadam se da to malo povrati u zivot..

Indjijanac
 Strahinja lep primer a o ovome bi bilo odlično pisati na podforumu "Predstavi svoje carstvo" tema " pojilišta u lovištu"
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

strahinja

Indjijanac kaže:
Strahinja lep primer a o ovome bi bilo odlično pisati na podforumu "Predstavi svoje carstvo" tema " pojilišta u lovištu"

Hvala druze! Nisam se setio odmah tamo da je napisem!

HansRabit
 moze li se zec loviti sa fiksnim čokom 3/4, i ako može dali je bolje sa koncentratorom sačme ili ne
Vidio sam kengura uživo Osmeh , ništa posebno, ptica k'o ptica Confused

sheytan
 Qq mene, kakvo pitanje! Shock

Chozzi sluze da obezbede zadovoljavajutji posip NA NEKOJ DALJINI, iliti DO NEKE DALJINE. Nisi rekao na kakvom terenu lovish, tj. da li se puca npr. do 20-30m, ili na extremnim daljinama - oko 40m?
Nachelno, moze sa svakim chokom da se lovi zec, sa nekim laskhe, sa manje destrukcije divljachi, sa manje ranjavanja, itd., a sa nekim droogim chokom - obrnuto...

Drugo, nisi se bash predstavio kako Bog zapoveda, pa ako moze koje slovo o syebi u odgovarajutjojo temi? iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stojkuki
 I da ... Zasto zec na temi lov na fazana??

neno1971

darkolovac kaže:
Jeste da ovaj post nema veze sa lovom ali ima sa fazanima. Podjem ja danas na pecanje i dok sam prolazio kroz neku livadu na puticu vidim koku i oko nje gomila svraka i vrana, rasteram neko tu gamad i imam sta i da vidim 3 mrtva fazancica Sad Pipizdavitis sam dobio. One budale koje stavise svraku i vranu na listu zasticenih treba mu u dupe nabiti sve do jedne Shock Angry

Slazem se kolega sa tobom u potpunosti, isto desava i kod nas u lovistu u vise navrata sam ih nalazio(svrake i vrane) kako ubijaju koke i fazancice. Stavili ih pod zastitu, sacuvaj boze i sakloni, ni nasi stari ih nisu voleli a ovi kako su poceli ce ih jos proglasiti za rajske ptice.lovac
nebojsa savkovic

laki lov
 Kolege kad kod vas pocinje lov na FAZANA???
laki lovac

Podunavac
 Kod mene kalendarski već počeo (16. septembra), a u nedelju otvorenje lova. Premda, ja sam u drugu državu.Grin A loviće se i zec, pošto je i na njega dozvoljen lov od 1. oktobra.
Tri prsta 2Kolce

bogoljub
 Otvaranje u nedelju a ja radim.Neznam kako da izvedem da se zamenim ili da propustim otvaranje?Neznam štaću u dilemi sam pošto me je dotuklo druženje-susret generacije u subotu.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

laki lov
 Moje lovacko udruzenje otvara sezonu tek 21 oktobra.... Zelim DOBAR POGLED svima koji pocinju ili su vec poceli lov...
laki lovac

mirko knezevic
 Krece polako krece....Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 Sta tek 21.? Pa jel' vidis koje su vrucine??? Po meni bi' trebalo da se pomeri sezona za neku nedelju... ovo nije humano....
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

alex
 Sada sam se cuo sa kolegom s kojim lovim pocetak je 21.og tada nam pustaju lov na fazana
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Boban
 Do kraja meseca ce se vreme vec i promeniti,kod mene pocinje 28-smog pa se nadam nekoj kisi do tada i barem desetak stepeni nizoj temperaturi,ko ce ga znati ovo vreme je sve ludo.srbijalov

arli
 I kod mene u LU-Jasenica-Jug iz Smederevske Palanke sezona počinje 21 Oktombra. Stanje sa faznom nije loše ima ga-vidja se,mada videćemo kad počne lov.

aleksa
 Kod mene lov počinje u nedelju 7.10. čime sam se potpuno iznenadio jer je to prvi put u ko zna koliko prethodnih godina da lov na fazana počne pre 15.10. Takva odluka mi se uopšte ne dopada i ne vidim nijedan logičan razlog toga. Vrućine su velike, vegetacija takođe, ambrozija se još drži, a posebno što ima mnogo mladih fazana i meni lično nije neka satisfakcija da pucam na neoperjalog pilca.
To što je lov na fazana po Zakonu dozvoljen od 1.10. do 31.1. ne znači da ga treba loviti sve vreme. Do sada se pokazalo da je maksimum za naše uslove 12 nedelja lova da bi ostao dovoljan broj fazana iz prirode za narednu reprodukciju. Po mom mišljenju je mnogo bolje upakovati tih 12 nedelja posle 15.10. A ako se bude lovilo do početka januara, kao ranije, a sada počne, to je pogubno po brojnost petlova. Ja se neću praviti nevinašce i pucaću i na onog pilca ako ne nađemo odraslog i loviti kad god budem mogao ali mi se čini da sve ovo ide u smeru suve komercijalizacije koja nema nikakvog šmeka i svodi se na "plati pa se klati(lovi)" fazane iz fazanerije. Nadam se da nisam u pravu!

laki lov
 Zanima me da li vasa lovacka udruzenja unose fazansku divljac iz fazanerije??? I u kom starosnom uzrastu ako ih unose??? Moje lovacko udruzenje unosi 8,10 i 12 nedelja, oko 3000 komada.... A u planinski deo lovista, (jedna sekcija od oko 40 lovaca) unosimo odraslog fazana pred lov, 100 komada, sad za vikend ce biti pusteni u loviste... Mnogi su protivnici tog fazana koji se pusta pred sam pocetak sezone, zanima me vase misljenje? srbijalov Tri prsta 2
laki lovac

golf071
 Kod nas pocinje 28.10.Rotilj

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,913,594 posete www.srbijalov.com