Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Jank
 Čestitka za kolegu iz mog LU...za Dule bub Trnava
bravo i za ....canisa....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Neca92
 Dalibore i Hunter forever...
Svi koji su cuvali terijere znaju o cemu pricam! Smile Cuvao sam terijere, i znam sta pricam, a znaju i kolege koje su ih cuvali i koristili u tu svrhu! Naravno da psa nebi pustio u neki kamenit teren gde se ne moze i kopati i gde je zivot terijera u pitanju, ali kod ovakvih rupa, to nije nikakav problem (radi se o zemlji) ! Naravno, treba dosta ljudi za kopanje, ali terijerdzije su brojni ''lovci''!

Dalibor89 kaže:
Neco ti da volis svog psa i ako znas da ker moze da strada u rupi pa nebi ga pustio sigurno. Ako ga volis kao da ti je rodjeni brat. Pa razmisli malo.B)
Kazi mi jednu stvar... ako cuvas terijera (koji je stvoren za jamarenje) zasto ga nebi pustio u rupu? Da li lovacki ker moze da strada od vepra u gateru? Zasto ga pustas u gater ako je njemu zivot na neki nacin ugrozen? Istiu slucaj je sa lovom... I u prirodi moze naici na vepra koji ga moze rasporiti, pa ih vodis u lov! Ipak razmisli ti malo bolje... Lisica protiv terijera ima minimalne, nikakve sanse!

[/quote]Pa kad su za to stvoreni mi moramo da im pomognemo da dodju korak blize smrti.E bas nemoramo.[/quote]

Da li bi ti tvog kera (gonica) pustio u gater, ili vodio u lov na divljeg vepra? Realno, velike su sanse da ker strada u oba slucaja...
Znam bar 10ak slucajeva u kom je ker stradao od vepra, sto u gateru, sto u lovu, a jos nisam cuo da je ker stradao od lisice u rupi! Jazavac je nesto drugo, ali kolega Uros je rekao da se osecao jak smrad, sto je karakteristika lisice, a nikako jazavca! Jazavac je jedna od najcistijih zivotinja....
Dalibore i Hunter forever, procitajte dobro ovo sto sam napisao, pa vi razmislite jos jednom! B) Bye
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 Hteo bi da cujem misljenje jos nekih kolega, konkretno o ovome... Smile Cak sto vise, volio bi da se oglasi neki kolega terijerdzija! Hmmm

Hunter forever
 Canis aureus svaka cast na ulovu

marka Engleski poenter marka

darkon
 Cestitke svima na ulovu.B)
Canis aureus,bas sam se dobro ismejao za one zeceve.Grin

Sto se tice vabilice u vreme parenja?Hmmm
Svakako da manje obracaju paznju,ali opet deluje.
Pre par veceri sam dovabio jednu lisicu na zvuk ranjenog zeca,a pre toga je cuo kako se oglasava.

Dalibor89
 ok Neco. dok ostanes bez jednog voljenog kera pa ces se setiti mojih reci.B)

zoranp
 Video sam dva zeca, al pravi šumski(neki tamni i čupavi ma staota!...haa..jesam ja vama reka da su oni ljute zveri, pa neplašim se ja svačega, jel Canis jel sada veruješ...dobro da nisu krenuli na te...bilo bi bežte noge dupe vas stiže...SmeškoSmeško

....nego juče sam bio u mom omiljenom načinu lova ..grmarenje odnosno pogon sa psima..uglavnom ja sam dobio jedan kanal obrastao grmljem da proteram, a jedan kolega je otišao na dočeku na kraj istog..kuja je radila izuzetno i svu trsku i grmlje je dobrano digla...nakon nekog vremena izbija lisica ispred mene na nekih stotinjak metara i kreće da se izvlači preko oranja na desno daleko od kolega, ja nemogu pucati i počinjem da vičem pazi gore, nebili se ona opet vratila u kanal, pa da izbije u vrh na kolegu...to se i dešava, ali pucnja nema...uglavnom dolazim do kraja i vidim kolegu gde je promenio mesto te je stao na kraj drugog kanala i pokazuje da krenem na taj kanal te da ga proteram odozdo ka njemu...opet ja zagazim jedno dvije duži oranja napočetak, pa lagano ka njemu računajući da je to ona lisca pretrčala u ovaj drugi kanal..pri kraju pogona na nekih dvadesetak metara kuja staje u čvrstu marku, e reko evo lisa pritajio se ovde, kolegi dovikujem pazi marka i dajem naredbu kuji da diže..kuja kreće i na nekih pet metara od nje iskaće iz žbunja zec...uf majku mu al nas zeznu..vratim kuju od njega i dođem do kolege..kaže on nije sigurni izašla iz ovog kanala, ma reko morala je jer imam na kuji i praporac, pa se sve živo diže, a i kad se jednom digla reko ona je uvatila pravac..kaže on ajd da vratimo opet ovaj kanal..aj ..ti odi dole na kraj, a ja ću opet sa kujom proterati..tako i bi pri kraju kanal se kuja malo zinteresirala i uzvrpoljila, ali ništa..tu ću ja preskočiti kanal ispraznim pušku i skoćim, ali debela mrcina, pa osta u rakoraku preko kanala Stidljiv..viknem kolegu reko aj daj uvati za drugi kraj puške prazna je pa me povuci da pređem..izađemo konačno iz kanala i sad se čudi kolega gde je lis, a ja već ubeđen da je daleko komentarišem, ma ko zna gde je on već odprašio ..u tome se okrećem na drugu stranu, a lis izbija iz kanala i beži od nas na nekih trudesetak metara...ha sunce ti poljubim..puščerina ... ona klase A prazna, jer je lovac klase ŽNJ..Stidljiv lovac ...majkan kolega dupling, alis ni repom da mrdne...viče kolega dobila je ...ma je sigurno ..reko ..šta da kažem tešio bi i on mene da sam takvog zicera omašio...GrinGrin..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank
 Eeee Zorane izradi vas taj lis_ac....dobro da nisi pao u taj kanal.....sad bi bio u krevetu pod temperaturom....Bravo 2

Neca92

Dalibor89 kaže:
ok Neco. dok ostanes bez jednog voljenog kera pa ces se setiti mojih reci.B)

Znam da je to verovatno mnogo tesko za lovca, ali sta je tu! Confused U lovu je svasta moguce da se desi psu, od gubljenja, kradje, ubijanja od strane nesavesnih lovaca, od ranjavanja (pa i ubijanja od strane DS)... Sve je to deo lova! Confused Tek sam na pocetku lovacke karijere i siguran sam de ce mi se svasta izdesavati u njoj (i sto se tice pasa, i jos mnogo drugih stvari)! Jedino resenje da to izbegnem je da nabavim neku pudlicu koja ce mi non-stop biti u kuci i koju cu voditi napolje sam da izvrsi nuzdu! Grin Njoj definitivno nista ne moze da se desi! Grin Malo sale, ne zamerite! B)

Browningbar
 Komsija Neco, samo opusteno, ko ima terijera i ko je bar jednom jamario zna o cemu ti pricas i zna kako je to!OdobravamTri prsta 2

A sto se tice te pudlice, mozda je bolje da nabavis civavu, mozes je nositi i u dzepu, tu je naj bezbednija!ROFLDragoljupèe
Pravo u centar!
srbijalov

MilanAzanja
 Lisac 7,5 kg Pogodak ispod kicme na oko 90 koraka .cal 7x64 .

Kile_
 bas je krupan lisac,cestitam!
Samo 300 i 4x4

BojanKG
 MilanAzanja,sta reci slika govori sve,bravo majstore Bravo 2
srbijalov markafazan

canis aureus
 MilanAzanjaBravo 2

zoranp, ma kolega važno da ti živu glavu izvuče iz kanalaYes i ne procepane pantalone od raskorakaGrin
sačekaće tebe taj lis opet na tom kanalu, a ako ne on tebe sačekaj ti njega!, al taj put budi spremansrbijalov
Živeli 3

dalibor

MilanAzanja sve pohvale....Bravo 2
Hunting is a passion! Pas

Neca92

Browningbar kaže:
Komsija Neco, samo opusteno, ko ima terijera i ko je bar jednom jamario zna o cemu ti pricas i zna kako je to!OdobravamTri prsta 2

A sto se tice te pudlice, mozda je bolje da nabavis civavu, mozes je nositi i u dzepu, tu je naj bezbednija!ROFLDragoljupèe

Smešan Grin hahahahaha Grin U pravu si! Grin hahahaha Bas si me nasmejao! ROFL

MilanAzanja
 Hvala Kolege.SmileJos jedan uspesan izlazak na Cekanje

aca
 cestitam milaneBravo 2 kojom sacmom je odstreljena lisica?el je ovo pored lisice tvor?pozdrav

Jank

MilanAzanja kaže:
Hvala Kolege.SmileJos jedan uspesan izlazak na Cekanje

Milane ne samo da si imao dobar ulov nego ti je i slika jako lepa zaslužuje barem jednu stranicu u Lovačkom kalendaru....Čestitam vidi se da imaš smisla i za dobru fotografiju....Bravo 2

zoranp
 vala Milane ti baš imaš lovine..nema šta znaš i hoćeš..dobitna kombinacijaBravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,485
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Врело лето широм Европе узело данак: Жега проÑ...
Једним метком одстрелио два шакала
OBAVEŠTENJE ZA SVE KORISNIKE LOVIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловиштиÐ

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

68,223,916 posete www.srbijalov.com