Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
canis aureus
 ... nišan montiran, nova municija Sellier&Bellot GK Sierra 14,2g na probi u terenskim uslovima ...

-... bacam pogled na parcelu koja mi je iza leđa i preko kanala. Na 50tak metara vidim lovinu koja se pojavila iz susednog suncokreta. Polako se okrećem i nameštam u NAJ položaj da dejstvujem ... primećen sam i počinje bežanija po strnjištu! ... 4rka prati, ... preticanje, ... obarača 98ice polako klizi ... Sierra ... ChutGrin
Pogodjen je na 100tinjak metara u trku i vidi se na sliKi gde a izlazna ranaFrown (rebara je bilo u prečniku od čitavoga metraConfused)

Nišan za svaku pohvalu, Mauser, 8x57JS Bravo 2 strelac takođeOiGrin dok Sierra je ipak previše za ovu biJomasu
iveli 3
canis aureus priložio:
01a.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

alex
 Svaka cast kolega bravo majstore
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

neca90
 Bravo canis aureusB)Ipak nije nimalo jednostavno pogoditi karabinom divljac u trku na 100 m!Svaka cast;)

bela
 čestitke canise , Bravo 2
vižlan i terier

ohotnik
 Cestitke druze.Ko zna znaB)

meshtan
 Svaka cast canise Aplauz
Don't Be Afraid Of The Dark !

Sremac75
 Ja sam čuo da gde ima Canisa tamo nema (ili uskoro neće biti) šakala!

Bravo majstoreBye
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

canis aureus
 kolege, drugariiveli 3

... iz punog trka, posle zvižduka usporava ali trči i okreće se da vidi ... trk je ali više nije pun pa ...
-zvižduk nekad upali a nekad ni najmanje čak šta više- kontraefekatConfused U ovoj situaciji mogao sam da "rizikujem" sa zviždukom jer je parcela velika i čista te nije bilo mogućnosti brzog "nestajanja" i sem sve veće daljine ...

iveli 3
Dim

neca90
 Sellier&Bellot GK Siera 14,2 g,jel on spada u meksa zrna,kao nas SP ili RWS-ov Kegelspic,ili je to konstrukcija tvrdog zrna koja pravi izlaznu ranu kao recimo ID-Classic?

stojkuki
 Dobra puska, dobar strelac, dobro zrno. Sa skota nista nije tesko...

duka92
 Zdravo svaka cast za odstrel B) Kod mene u lovistu pojavilo se 5 sakala lovocuvar ih je video kad je kosio soju i pronasao je srnu napola pojedenu malo mi je cudno da su po danu ili verujem lovocuvaru posle nekoliko dana kod jedne zene u dvoristu podavljeno 20 kokosaka u kuci pored sledecu noc 15 curaka i 5 ili 6 pataka prijavljeno u mesnoj zajednici neznaju sta da rade .Zvali su policiju trazili dozvolu za odstrel u selu naravno nisu je dobili niti ce je dobiti .Pre neku noc oped upad u selo napad na zenu sva sreca sto je bila kod kokosinca pa se sklonila u njega inace bi bio sigurno fatalan ishod posto je rezao na nju . STA RADITI i kako spreciti sakala da ulazi u selo ????

Predator

duka92 kaže:
STA RADITI i kako spreciti sakala da ulazi u selo ????

Ja predlažem M-90 5/0! ;)

Sasvim prirodno

223rem
 Ne mozes ti do sprecis tako lako i ja zivim u selu ali dodju kad se najmanje nadas pogotovo cije su zadnje kuce u selu tim ljudima je najgore.Ali smo najvise uspeha imali kad smo ih cekali u blizini sela u kasnu zimu kad su izgladmneli.

223rem

canis aureus kaže:
... nišan montiran, nova municija Sellier&Bellot GK Sierra 14,2g na probi u terenskim uslovima ...

-... bacam pogled na parcelu koja mi je iza leđa i preko kanala. Na 50tak metara vidim lovinu koja se pojavila iz susednog suncokreta. Polako se okrećem i nameštam u NAJ položaj da dejstvujem ... primećen sam i počinje bežanija po strnjištu! ... 4rka prati, ... preticanje, ... obarača 98ice polako klizi ... Sierra ... ChutGrin
Pogodjen je na 100tinjak metara u trku i vidi se na sliKi gde a izlazna ranaFrown (rebara je bilo u prečniku od čitavoga metraConfused)

Nišan za svaku pohvalu, Mauser, 8x57JS Bravo 2 strelac takođeOiGrin dok Sierra je ipak previše za ovu biJomasu
iveli 3

223rem
 Svaka cast canis,na 100 metara u trku sve pohvale!Bravo 2.Koja optika u pitanju?

duka92
 JA da se pitam top haubica i rokaj salim se naravno mora se pametno razmisljati mora se detaljno dogovoriti sta nam je ciniti ako treba hajka ima da je napravimo ako treba jamarenje opet ce mo pokusati sve sto je u nasoj moci samo da ga se resimo vec zavijaju cuju se i u pola 8 uvece strasno za cuti .Sve je na predsedniku lovackog udruzenja i ostalim clanovima .

slavaplana
 jamarenje je zabranjeno!!!

duka92
 Koliko ja znam ako gresim ispravite me utakmice pasa jamara su zabranjne sa kontaktom ko kaze da nemoze da se jamari bez kontakta pa i za to postoji obuceni psi ???

canis aureus
 Hmmm
Kako zaštititi selo?!
Čudno je da u ovo doba "okupiraju" selo!
Uglavnom ako i dođe do tih ulazaka i napada, isti se dešavaju u zimskom periodu kada predatori imaju manje hrane po potesu i "napadaju" uglavnom usamljena i odvojena domaćinstva gde im je lakše dostupna lovina. Naveo si pet šakala a ta brojka i nije tako velika i zabrinjavajuća za celo jedno lovište ma koliko ono bilo i da ih je toliko imali bi hrane u izobilju jer ih nema mnogo a ako ih je video u grupi to može da znači da je, recimo, to samo jedna ženka sa svojim podmlatkom u šetnji a da ih ima još znatno više od toliko viđenih.
"Napad na ženu" -napad na ljude od strane ovog predatora je toliko retka pojava da još nema utvrđenih istinitih i verodostojnih tih događaja a iako ih uopšte ima možda bi se moralo razmišljati o jedinkama inficiranim besnilom kao što je slučaj sa lisicama da "napadnu" samo ako su zaražene besnilom ... ili je taj šakal "sateran" u "ćor-sokak" video svoj spas u napadu("pa i mačka ima nokte pa se brani" ) i zato je tako režao na čoveka. Uglavnom uvek izbegavaju susret sa čovekom!!
Ne znam kakav vam je teren lovišta do sela gde se odigravaju ti napadi ali svakako propratiti tragove dolaska, poslušati zavijanja i otkriti gde su grupisani i odakle kreću u "pohod" pa im na tim mestima postavljati zasede i dočeke ... 
Dim

canis aureus

grabovac223rem kaže:
Svaka cast canis,na 100 metara u trku sve pohvale!Bravo 2.Koja optika u pitanju?

iveli 3
na 100 metErI al uz zvižduk ...
Swarovski 2,5-10x42 4A
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,384,287 posete www.srbijalov.com