Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
Joe the hunter

Iris kaže:
Verujte da se razlikuju, što po ishrani, što po dimenzijama, zbog toga i tražim ovakve podatke. Još jednom se najiskrenije zahvaljujem na odgovoru! iveli 3

Razumem.Medjutim obzirom da u ishrani vuka ucestvuje samo meso (1,5 -5 kg dnevno) a iamjuci u vidu da ,govoreci za Balkan, teritoriji nastanjuju identicne zivotinjske vrste koje ucestvuju u ishrani vuka nije mi bas jasno kako si mislila na nacin ishrane.Ja radim i zivim trenutno u Bugarskoj i ucestvovao sam u nekoliko lovova na planini Balkan(Stara planina) i to u centralnom delu bugarske i medju otstreljenim vukovima nisam video nikakvu razliku u odnosu na vukove u Srbiji.Pocetkom 80-tih sam u Cehoslovackoj takodje ucestvovao u lovu gde je odstreljeno 6 vukova i opet nisam uocio vidnu razliku.Moguce da postoje razlike ali mislim da su vrlo zanemarljive.Sto se tice Zapadne evrope tamo je situacija sto se tice vuka katastrofalna i mislim da ih imaju verovatno jos samo u ZOO vrtovima.Pozdrav

Iris
 nidzamotocross Uh, spasao bi me time! Kad god stigneš meni će odgovarati i zahvaljujem se već unapred. I hvala na dobrodošlici! Odobreno

Joe the hunter Ti si apsolutno u pravu, ali ne možeš upoređivati Bugarsku i Srbiju, s obzirom na to da se te države graniče. Postoje ipak znatne razlike u sadržaju želudaca, naravno, ovi podaci su zanemarljivi i dosta dosadni za ljude koji se ne bave time, ali za mene su ipak od velikog značaja i čak i najmanja razlika ili zapažanje se mora zabeležiti. U Letoniji sam godinama dobijala ustreljene vukove i analizirala njih i sadržaj njihovog želuca i samo na osnovu tih 168 vukova na kojima sam radila se mogla uvideti znatna razlika u ishrani, na to su uticali i pol i starost i pozicija u čoporu kao i lokacija čopora.
Takođe, kad opet to uporedim sa podacima koje imam iz Kanade, razlika je opet uočljiva, kako u dimenzijama tako i u ishrani.
Svakako veliko hvala na odgovoru! Pozdrav

nenadx
 U Srbiji se po morfološkim osobinama lobanja razlikuju bar dve populacije vukova....
Dobar pogodak

bturjane
 Nidza kaze:
Mi smo kod odstreljenih merili samo tezinu koja se kretala od 50 do 70 kg.
Nidzo zemljace mislim da je vreme da ti se prostim jezikom kaze SMANJI DOZIVLJAJ Shock
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

nidzamotocross

bturjane kaže:
Nidza kaze:
Nidzo zemljace mislim da je vreme da ti se prostim jezikom kaze SMANJI DOZIVLJAJ Shock

Kolega, one koje smo merili.
A mereni su samo veci primerci. Ostali nisu mereni. Confused

Gore imas sliku vuka koji je tezio 55kg. Postavicu i onog najveceg koji je tezio 69kg. Odobreno
Ne razumem cemu toliko nepoverenja. Ja lepo kazem da onaj ko ne veruje, dodje i uveri se.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Joe the hunter

bturjane kaže:
Nidza kaze:

Ma ne valja vaga to je ona nastimovana na vise kad prodaju prasiceNe razumem a i ko zna cime se tamo vuci hrane, blizo je Leskovac pa rostilj i sl.

bturjane
 Ocigledno da ste merili na neku ribolovacku vagu ROFLHaHaHaSmeko
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

nidzamotocross
 Ja nemam namere vise da se raspravljam. Ko hoce neka veruje, ko nece neka dodje i uveri se. Dosta mi je vise rasprave oko svega. Chut

bturjane
 Ako mislis na onu sliku sa 35 str.na ovoj temi sve i da ocu da verujem i da je na ribolovackoj vagi meren MNOGO JE No no no

nidzamotocross

nidzamotocross kaže:
Odobreno

www.dodaj.rs/f/36/D3/2umD6EAf/dsc04175.jpg

...

bturjane
 Znas kako da postavis ti neku sliku pored lovca jer ovako nema nista o bilo kakvoj predstavi o velicini

Joe the hunter

nidzamotocross kaže:

nidzamotocross kaže:
Odobreno

www.dodaj.rs/f/36/D3/2umD6EAf/dsc04175.jpg

...

Ovi ako ima vise od 35 kg ja cu gi izedem u muckalicu (Leskovacku)

bturjane
 Pa Joe nisi daleko,mislim od dobru veceru,tj.muckalicu,kolko se ja razumem u proizvodnju sesira u V.Britaniji ovaj vucic na slici nije stariji od 3 godine,dalje,vrh repa mu je u zadnjoj cetvrtini jos uvek crn,na prednjim nogama na "petom prstu"nema jos izrasli nokat tj.kandzu i tako....

nidzamotocross
 A da vi svi lepo sutra vidite mere koje cu postaviti zbog kolegenice Iris. Da ovde ne glumimo da smo vidoviti. ;)

I prijatno uz muckalicu. Chut

Joe the hunter

bturjane kaže:
Pa Joe nisi daleko,mislim od dobru veceru,tj.muckalicu,kolko se ja razumem u proizvodnju sesira u V.Britaniji ovaj vucic na slici nije stariji od 3 godine,dalje,vrh repa mu je u zadnjoj cetvrtini jos uvek crn,na prednjim nogama na "petom prstu"nema jos izrasli nokat tj.kandzu i tako....

Sve u svemu 65 kg brat bratu(a mozda i vise)Raanj

bturjane
 [img][/img]

bturjane
 Evo jednog koleginog trofeja zbog sporedbe o velicini malo je bizarno ali uporedite velicine glave ....zbog potpune slike o velicini trofeja ili vec sa lisicom pored vuka pa prosudite sami

nidzamotocross
 Kolega iz grupe. 55kg. Ko ne veruje, koza je na zidu, pa neka premeri sve sto mu je potrebno da bi ustanovio velicinu istog. Ja od sada Chut .

www.dodaj.rs/f/3W/fP/4oUJPqsY/dsc00146.jpg

nidzamotocross
 Da napomenem i velicinu kolege, visok oko 190cm, i tezak 100+.

bturjane
 Pa lepo si postavio sliku e sad uporedi onu tvoju sliku prethodnu sa ovim trofejnim primerkom taman pola od ovog impozantnog primerka inace kolegi cestitke na odstreluBravo 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,752,483 posete www.srbijalov.com