Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
golf071
 jedan od prosle godine
golf071 priložio:
30102011079.jpg

Podunavac

laki lov kaže:
Zanima me da li vasa lovacka udruzenja unose fazansku divljac iz fazanerije??? I u kom starosnom uzrastu ako ih unose??? Moje lovacko udruzenje unosi 8,10 i 12 nedelja, oko 3000 komada.... A u planinski deo lovista, (jedna sekcija od oko 40 lovaca) unosimo odraslog fazana pred lov, 100 komada, sad za vikend ce biti pusteni u loviste... Mnogi su protivnici tog fazana koji se pusta pred sam pocetak sezone, zanima me vase misljenje? srbijalov Tri prsta 2

Kod mene je broj unešenih fazana iz veštačkog uzgoja zanemariv. Ali mi ne lovimo koke, nego samo petlove, tako da je i prirodni prirast dovoljan. Smatram da odrasla jedinka unešena u lovište nema razvijena prirodna čula koja su mu potrebna za opstanak na otvorenom. I najbolje ih je popuštati pred sam lov. Kod nas su svi primerci unešeni iz veštačkog uzgoja imali prsten i nikada ni jedan nije ulovljen. Oni su hrana za predatore, pošto nemaju izoštrena čula.
Tri prsta 2Kolce

laki lov
 Kolega kod nas se kaka lovi samo u komercijalnom lovu... Clanstvo puca iskljucivo petla.... Samim tim imamo i veliki prirodni prirastaj... Ove godina smo saradjivali sa fazanerijom iz Guce, imaju veoma dobar hvalitet fazanske divljaci....
laki lovac

DakiNS

laki lov kaže:
Kolega kod nas se kaka lovi samo u komercijalnom lovu... Clanstvo puca iskljucivo petla.... Samim tim imamo i veliki prirodni prirastaj... Ove godina smo saradjivali sa fazanerijom iz Guce, imaju veoma dobar hvalitet fazanske divljaci....

Kod nas se kaka ne lovi nego ugaziš u njuGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sasa035
 E ova ti je dobra.
sasa035

golija
 Ako ima zainteresovanih LU za pilice fazana za iducu godinu mogu da me kontaktiraju ovde.I ako ima zainteresovanih lovaca za lov na fazana (poligoni lov),lov na zeca javite se.Pozdrav Djordje
orđe

bogoljub
 Danas pao jedan fazanski petao i jedna koka.Teren veoma težak pašnjak koji je zarastao u korov i čičkove sav sam se izbo i izgrebao ali isplatilo se.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Voganjac
 Pozdrav svim lovcima,,sigurno je bilo dobrog lova danas ja nisam mogao tek idem pocetak novembra u srbiju ostajem 5.nedelja pa bice lova fala bogu..Dobar pogled svima....!!!!!!srbijalovOdobreno
Voganjac

canis aureus
 Prvi ovogodišnji izlazak u lov na fazana, takoreći, otvaranje sezone ...
Prvo, veremenski uslovi i više nego užasni! Velika vrućina, rose skoro da uopšte nije ni bilo, tako da su psi vrlo brzo "lipsali" ShockPas
Tereni koji su uvek bili prepuni fazanskom divljači a i svom drugom(niskom, visokom, pernatom, dlakavom) su sada zgarišta!!!!
Prepametni domaćini, ratari i poljoprivrednici su pored "ugarivanja" svojih parcela spalili mnoge kanale, remize, bare, pašnjake, livade ...... Nije bila dovoljna suša, koja je sasušila i spržila svo zelenilo, eto morala je ljudska ruka, da ne kažem "pamet ljudska", po ko zna koji put da napravi štetu na uštrb svoje budućnosti! Neka se i vraća tako kako se zasluži Confused
Katastrofa!!
... dve grupe po 20tak lovaca i na otvaranju sezone, lovu koji je na kraju više bio mučenje što pasa što samih sebe i koji je potrajao do 13.00-13.30h po priličnoj vrućini ... nisu svi imali ulov a većina ni priliku za pucanje!!
Koke nikada ne lovimo, da smo sada lovili onda bi bili svi podmireni ali ...

Imao sam tu sreću da imam dve prilike i obe iskoristim srbijalov
Dva lepa petla, dugorepafazan, okitili su moj a i kolegin visak! Prvi je iz marke koleginog kratkodlakog nemca još u jutarnjim časovima, davajući nadu da će biti mnogo lepši lov, sa više divljači, pao od 8ce B&P Light a drugog, kada je već bilo jasno da je mnogo slabije od onoga čemu se nadasmo, tek oko podne slučajno skoro nagazih u čičku fazan... opet 8ca B&P ... opet IŽ54 ...
E, a treće poluvreme je bilo sa mLogo 'ladnog piva, da se povrati izgubljena tečnos' iz organizma, dehidratacija ....iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Nikola Vojinovic
 Cestitke na uspesnom lovu!

Kod nas se lov fazana otvara 28.10. mislim da je sada jos rano za lov, trenirao sam psa zadnjih nekoliko nedelja i nalazio sam fazane razlicitog uzrasta! Veliki broj nije jos operjao za lov i jos se mitare...
Priroda, kerovi i lov!

darkon
 Čestitke i od mene na uspešnom lovu.

Slažem se da je još rano za lov, a posebno zbog ovih vremenski (ne)prilika.
Ovih dana ne samo da gledam ne operjale, već mi psi markiraju i dosta sitne fazančiće...

I kod mene je 28.10 otvaranje...

zoranp
 Nema lova dok prvi mraz nepadneStari!!...sve je ovo jako rano i nije jednostavno lov potpun po ovakvom vremenu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

aleksa
 Srećan početak svima koji su lovili juče!
I kod nas je počeo lov. Već sam pisao šta mislim o tome.
A, što se tiče samog lova juče, bilo je uspešno za mene lično, a generalno prilično uspešno jer je 10 lovaca odstrelilo 9 fazana i nažalost je jedan kolega otišao bez fazana kući. Što se tiče brojnosti, teško je proceniti jer su fazani uglavnom skoncentrisani na terenu gde je bilo vode po najvećoj suši a taj deo nismo skroz zahvatili. Naredne nedelje će pokazati bolje kakva je situacija, kad se fazani odvoje od jata i nadam se padne ozbiljna kiša.
Nakon lova je organizovan ručak za članove moje sekcije koji nam je prijao a prasetina je bila odlična. Sumiranje utisaka, šalu i dičenje lovinom, nismo zaobišli.
Lepo vreme sam iskoristio da ponesem fotoaparat, a pošto je bilo odstrela, imao sam vremena i da napravim na miru neku sliku. Ne garantujem da će to biti praksa narednih nedelja.Smile

Prvi fazan, matorac, na kojeg smo pucali kolega i ja i pogodili ga u zadnji deo, uspeo je da odleti još stotinak metara i pao. Ispratio sam ga pogledom i našao na ovom mestu:

i45.tinypic.com/29dwcgg.jpg

U međuvremenu sam odstrelio još dva ovogodišnja petla ali bez pomoći ikoga, prethodnog matorca dao kolegi a sebi uzeo ovog mladog levo. Desno je ćaletov petao specifične boje perja i pravi reponja. Da se zna ko je stariji i iskusnijiYes:

i50.tinypic.com/50ffs.jpg

Druženje i okrepljenje nakon lova u našem lovačkom domu:

i50.tinypic.com/dp9w5i.jpg

i45.tinypic.com/jb4tqv.jpg

i49.tinypic.com/2dl93k8.jpg

Dobar pogled do sledećeg lova!

zoranp
 Canis, Aleksa lepi početBravo 2ci sezone!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

fotolovac
 Divan početak sezone, prohladno jutro, u daljini plava izmaglica, i pesma fazana. U mojoj grupi izašlo je samo nas troje, uživali smo u svakom koraku, dizalo se više fazana nego što smo očekivali, bilo je i odstrela. Pored fazana uspeo sam da odstrelim i lisicu. Samo da se ovako nastavi.

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/P1360737sm2s-1.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/P1360661sm.jpg

Cvele
 Bravo momci Bravo 2 fotolovac, dobra ti ova pilicarka SmeanSmeko
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

alex
 Svaka cast kolege
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DJULE78
 Odobreno

arli
 Svaka čast kolege za ulov i slike. Ja ću još malo pričekati do 21og.Sad

Kile_
 Juce sam imao sastanak upravnog odbora u vezi otvaranja sezone na fazana 2012. ne znam iz kog razloga ali ove godine smo dobili 7 izlaza na fazana ( dok smo prosle imali 11) .zbog tog broja odlucili smo da prvi dan lova bude 28.10 ,jer kazu jos je toplo psi nece da rade :S elem izlaz na zeca necemo imati jer planiram oove godine da unesemo zeca.udruzenje nam je obecalo 200 fazana na poklon pa novac planiran za unos fazana prebacilo smo za unos zeca tako da to nije lose,sem cinjenice da fazane ni dan dans nismo dobili a obecali jos maja meseca Grin ,obecanje ludom radovanje Presrean .juce smo pricli i o kupovini sluzbenog vozila pa i to treba da se resi.
a povela se prica i o tome da okolna drustva i udruzenja pocinju lov sutra tako da ce lovocuvari morati da cuvaju granice lovista jer bilo je dosta ubada sa strane.takodje imamo i 5 srna za odstrel 2 cemo ostaviti za veceru a 3 smo vec prodali odnosno dodelili lovcima za odstrel. SmileOdobreno
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,258 posete www.srbijalov.com