Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački lovni terijer

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački lovni terijer
goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:
o astoru a. je svaka rec suvisna! kao i o svim drugim psima poput a. astrate. koji su obelezili nasu kinologiju nlt-a

...tačno.Svaka reč je suvišna i šteta je što su obeležili našu kinologiju.Evo jednog malog podsećanja šta o dotičnom velikanu kaže njegov odgajivač:

Iznosimo svoja mišljenja!
Nemojmo linkovati druge forume sa izjavama drugih ljudi!
Srbijalov Admin Tim!*

Dogodine u Prizrenu.

http://youtu.be/ycyzTZBunzM

Sremac75

goldenvalley kaže:

Sremac75 kaže:
Kolega goldenvalley imaš li ti nešto da kažeš, ili ti je cilj da samo provociraš druge!

...imam,naravno.Barem imam nameru...videćemo hoće li mi biti dopušteno.Zbog čega mislite da je bilo šta od gore napisanog provokacija?Videćete da nije.

Izvoli!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sve sam nešto mislio da ću nešto naučiti ili pametno pročitati ali sem bombastičnih najava ćorakNe-ne
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

goldenvalley

goldenvalley kaže:

aleksandarpiperski kaže:
o astoru a. je svaka rec suvisna! kao i o svim drugim psima poput a. astrate. koji su obelezili nasu kinologiju nlt-a

...tačno.Svaka reč je suvišna i šteta je što su obeležili našu kinologiju.Evo jednog malog podsećanja šta o dotičnom velikanu kaže njegov odgajivač:

Iznosimo svoja mišljenja!
Nemojmo linkovati druge forume sa izjavama drugih ljudi!
Srbijalov Admin Tim!*

...čak ni onda kada je to u svrhu dobronamerne forumske rasprave?Dogovoreno.
Dogodine u Prizrenu.

goldenvalley

DakiNS kaže:
Sve sam nešto mislio da ću nešto naučiti ili pametno pročitati ali sem bombastičnih najava ćorakNe-ne

...tja...vreme je pred nama.

Na tankom si ledu!
Srbijalov Admin Tim!*

Dogodine u Prizrenu.

goldenvalley
 ...vidim.Kršim neka pravila foruma,provociram ili je nešto drugo u pitanju...kažite otvoreno.U interesu mi je da nastavim da pišem na ovoj temi,pa bih voleo da znam o čemu se radi.
Dogodine u Prizrenu.

Sremac75
 Pogrešno si se izrazio....
Ti treba da počneš da pišeš na ovoj temi a ne da nastaviš, pošto do sada ništa nisi započeo!

I nema ništa skriveno...ja u stvari nemamo pojma o čemu ti pričaš, ali mi se ne sviđa tvoj ton i način na koji pišeš!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS

goldenvalley kaže:
...vidim.Kršim neka pravila foruma,provociram ili je nešto drugo u pitanju...kažite otvoreno.U interesu mi je da nastavim da pišem na ovoj temi,pa bih voleo da znam o čemu se radi.

Iskreno do sada nisi sem onog rodovnika ništa ni rekao
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:
goldenvalley ja stvarno neznam u cemu je tvoj problem! da sve blatis i bez ikakvog razloga bodes i bockas!

i nije u redu da govoris take gluposti o psima koji su obelezili nasu kinologiju!
da ne nabrajam sve pse sada!
treba da se ponosino na njih!

...ja ne mogu da se ponosim sa njima.Ti psi i njihovi odgajivači su doveli do toga da je ova rasa "proterana" iz lovišta,postala je lovno neupotrebljiva(a lov bi trebalo da joj bude primarna namena).Nikoga nemam nameru da bockam,samo iznosim svoje mišljenje.Dok mogu(ali izgleda da to neće dugo trajati,don't worry).Pravilnici po kojima su "velikani" postali "šampioni" nemaju veze sa lovom,lovnom upotrebljivošću i zdravim razumom i logikom.
Dogodine u Prizrenu.

goldenvalley

DakiNS kaže:

goldenvalley kaže:

Iskreno do sada nisi sem onog rodovnika ništa ni rekao

...to je možda zbog toga što sam tek počeo da pišem.Iskreno.
Dogodine u Prizrenu.

Sremac75
 Dobar uvod za diskusiju!B)
Nastavite, ali uz poštovanje tuđeg mišljenja i uz argumente!
PraviloPraviloPravilo
Palica

aleksandarpiperski

goldenvalley kaže:

aleksandarpiperski kaže:
goldenvalley ja stvarno neznam u cemu je tvoj problem! da sve blatis i bez ikakvog razloga bodes i bockas!

i nije u redu da govoris take gluposti o psima koji su obelezili nasu kinologiju!
da ne nabrajam sve pse sada!
treba da se ponosino na njih!

...ja ne mogu da se ponosim sa njima.Ti psi i njihovi odgajivači su doveli do toga da je ova rasa "proterana" iz lovišta,postala je lovno neupotrebljiva(a lov bi trebalo da joj bude primarna namena).Nikoga nemam nameru da bockam,samo iznosim svoje mišljenje.Dok mogu(ali izgleda da to neće dugo trajati,don't worry).Pravilnici po kojima su "velikani" postali "šampioni" nemaju veze sa lovom,lovnom upotrebljivošću i zdravim razumom i logikom.

mozda i malo vise gresite. za znam pola tih pasa koji su pored utakmica i lovili.. a gde je to zabranjeno ili kako vi kazete proterani iz lovista! dodjite kod mene svaki dan sam u lovistu i lovim iskljucivo sa ovom rasom! od patke,fazana, pa do d.svinje,itd.... i niko mi nemoze zabraniti da lovim sa ovom rasom!
nod i nlt zauvek u srcu.... a selo je Sakule srce u banatu Izvolte

aleksandarpiperski
 goldenvalley zamolio bih vas da mi dokazete da astor asstratta ima neke mane ili greske u rodovniku! lepo vam u predhodnim stranicama covek izbacio njegovu sliku i njegove rezultate... kada budete imali boljeg psa kao i ja sam. tek onda mozemo da kudimo takog i njemu slicne pse!

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:

mozda i malo vise gresite. za znam pola tih pasa koji su pored utakmica i lovili.. a gde je to zabranjeno ili kako vi kazete proterani iz lovista! dodjite kod mene svaki dan sam u lovistu i lovim iskljucivo sa ovom rasom! od patke,fazana, pa do d.svinje,itd.... i niko mi nemoze zabraniti da lovim sa ovom rasom!

...na moju žalost,ne grešim.Zahvaljujući utakmicama,iz priploda su isključeni svi psi koji nisu bili "maksimalno" oštri.Ta "maksimalna" oštrina , lovački totalno beskorisna,dovela je do toga da se psi više ne mogu kontrolisati ni u domaćinstvu ni u lovištu,psi nemaju "kočnicu" ni u nadzemnom ni u podzemnom lovu,mnogi nastradaju već na prvom jamarenju ili u prvom kontaktu sa divljom svinjom.Kao takvi,sami su sebe proterali iz lovišta...prosečan lovac od takvih pasa beži kao "djavo od krsta".Naravno ima i retkih suprotnih primera,ali...to su "izuzetci koji potvrdjuju pravilo".Ovo nije priča o "mojim i tvojim" psima,nego jedna slika o našoj rasi(onako kako je ja vidim).Nadam se plodnoj i argumentovanoj raspravi i sa tobom i sa drugim članovima foruma.
Dogodine u Prizrenu.

aleksandarpiperski

goldenvalley kaže:
[quote]aleksandarpiperski kaže:

...na moju žalost,ne grešim.Zahvaljujući utakmicama,iz priploda su isključeni svi psi koji nisu bili "maksimalno" oštri.Ta "maksimalna" oštrina , lovački totalno beskorisna,dovela je do toga da se psi više ne mogu kontrolisati ni u domaćinstvu ni u lovištu,psi nemaju "kočnicu" ni u nadzemnom ni u podzemnom lovu,mnogi nastradaju već na prvom jamarenju ili u prvom kontaktu sa divljom svinjom.Kao takvi,sami su sebe proterali iz lovišta...prosečan lovac od takvih pasa beži kao "djavo od krsta".Naravno ima i retkih suprotnih primera,ali...to su "izuzetci koji potvrdjuju pravilo".Ovo nije priča o "mojim i tvojim" psima,nego jedna slika o našoj rasi(onako kako je ja vidim).Nadam se plodnoj i argumentovanoj raspravi i sa tobom i sa drugim članovima foruma.[/qu

mislim da niste ni malo u pravu! procitajte standard! o nlt-u on i treba ad bude istrajan i ostar pas! a ne da u jami oblajava divljac. vec da stupa u kontakt! tako isto i u vezi priploda gresite! naravno da su iskljuceni psi iz priploda. da su valjali zna se gde bi im bilo mesto!
pravi odgaivaci nlt-a ce me dobro razumeti!
ipak je nlt svestran i ostar pas za lov povrsinom i pod zemljom!
nije to pudlica ad laje. i mazi se sa zivotinjama!
ovim zavrsavam svaki moj kometnar u vezi nlt-a jer nemogu da citam vise ovakve stvari! daleko smo dogurali samo zbog jedne stvari!

Kolega zašto ne sačekaš da nam kolega objasni svoje viđenje. Nije te blati nego izrazio mišljenje.

Srbijalov Admin tim

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:
goldenvalley zamolio bih vas da mi dokazete da astor asstratta ima neke mane ili greske u rodovniku! lepo vam u predhodnim stranicama covek izbacio njegovu sliku i njegove rezultate... kada budete imali boljeg psa kao i ja sam. tek onda mozemo da kudimo takog i njemu slicne pse!

...to nisu reči moje malenkosti...to kaže njegov odgajivač.A o "kudjenju"...ja ću to ipak nastaviti da radim,svakom prilikom.Argumentovano naravno.
Dogodine u Prizrenu.

aleksandarpiperski

goldenvalley kaže:

aleksandarpiperski kaže:

...to nisu reči moje malenkosti...to kaže njegov odgajivač.A o "kudjenju"...ja ću to ipak nastaviti da radim,svakom prilikom.Argumentovano naravno.

moram vam lepo reci nemate vi pojma .niti ste blizu ove rase. ovde ste dosli samo da provocirate .... sami ste rekli da imate psa visokok preko 42cmm a standard dozvoljava maksimum 40cmm.. sta vise da pricamo mi.. drzite psa van standarda a blatite vrhunske pse.. ovo je velika sramota....

pas poput astora a,dzimija zabca,badja,stapcike i mnogih takih drugih pasa to ne valja nista po vama? pa kojeg psa ste vi imali boljeg? pokazite sliku i rodovnik? neku titulu u radu? ima li vas pas polozen iuo?

Kolega spusti malo loptu nema potrebe za vređanjem i omalovažavanjem!

Srbijalov Admin Tim

DarkoJelena
 Kolega goldenvalley kolko vidim vi mislite da bi pravilnik o radu trebao napisan na ovakav nacin: Vi izvedete vase pse pustite a komisija opise njihov rad i to zavede u pravilnik i po tome ocejuje ostale pse. Kao prvo pravilnik ne pisu odgajivaci oni odgajaju pse kakvi se po pravilniku traze i to je uspeh odgojiti psa kakav se trazi za takmicenje a ne polemisati da li je to dobro ili ne. Ako je pas pobedio na bilo kom takmicenju znaci da je tada bio najbolji a to da li je on po nekome individualno bio dobar a po nekome ne uopste nije bitno. Ko gubi ima prava da se ljuti.
www.poenter.com

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:

...procitajte standard! o nlt-u on i treba ad bude istrajan i ostar pas! a ne da u jami oblajava divljac. vec da stupa u kontakt! tako isto i u vezi priploda gresite! naravno da su iskljuceni psi iz priploda. da su valjali zna se gde bi im bilo mesto!
pravi odgaivaci nlt-a ce me dobro razumeti!
ipak je nlt svestran i ostar pas za lov povrsinom i pod zemljom!
nije to pudlica ad laje. i mazi se sa zivotinjama!
ovim zavrsavam svaki moj kometnar u vezi nlt-a jer nemogu da citam vise ovakve stvari! daleko smo dogurali samo zbog jedne stvari! zbog odgaivaca poput vas takvig kao sto je Bravo 2 goldenvalley Bye sami ste rekli da imate nlt-a visok 40i kusur cmm pa vi prvi drzite psa van standarda! a komentarisete i blatite pse koji imaju vrhunske rezultate u radu!

...ne žuri,tek smo počeli.U standardu takodje ne piše da Nlt treba da bude budala,nego svestrano UPOTREBLJIV lovni pas.
U pravu si za mog psa,ja sam ti to i napisao u privatnoj poruci:visok je 43-44cm i pored toga nema ni ispravan rodovnik.Razlika izmedju njega i nekih "šampiona" je samo u tome što on,kao takav,nikada neće ići priplod,već će ići u lov dok bude živ(on ili ja).Na desetine "šampiona" sa neispravnim zubalom,preraslih,sa lažiranim ispitima,totalno lovno neupotrebljivih...parilo je na stotine i hiljade kuja,pa će pre njihovi vlasnici biti krivi za stanje u rasi nego moja melenkost.Mene nema u toj "čorbi".
Dobar pogled.I ne "begaj"...daj neki kontra argument,biće zanimljivije.
Dogodine u Prizrenu.

aleksandarpiperski
 on bih sada da namesti novi pravilnik! nesvidja mu se kako je to maticna zemlja nemacka propisala standard... ove rase!

lepoh mu napisao standard propisuje maksimalnu visinu psa do 40cmm a sam mi je rekao da ima psa 42 cmm. sta vise govoriti o njemu! i njegovim tekstovima i misljenju! kada budemo imali boljeg psa! od nekog od malo navedenih vrhunskih pasa! tek onda mozemo da kazemo ad ti psi nisu vredeli ili nisu valjali!

svaki pas je pokazao koliko valja jer ima svoje ocene i titule u radu...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,693,368 posete www.srbijalov.com