Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemačka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemačka
Lala
 Na predlog člana Zubana.
Izvolite!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Zuban
 Postovane Kolege, pre nego sto zapocnemo sa Caskanjem, o lovu u Nemackoj, zelim da vas upoznam sa statistikom-ulova za 2009./2010. godinu. Obzirom da je Nemacka verovatno vodeca Lovno-razvijena-Zemlja u Evropi, pa i u Svetu, sto i sama statistika odstrela pokazuje. Posto sam i ja deo tog Lovstva, imacete mogucnost saznati ponesto iz "Prve Ruke". U ocekivanju dobrog druzenja, ostaje mi samo jos da nam zazelim Uvek Dobar Pogled.
Zuban.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 Lovna Sezona 2009./2010. godina.

Jelenska Divljac ..... 67.356
Jelen Lopatar ........ 59.052
Jelen Sika ................1.133
Divlja Svinja ........ 440.354 (2008./09. = 646.790)
Srneca Divljac ... 1.153.073
Divokoza ................. 4.550
Muflon ..................... 7.219
Poljski Zec ........... 382.894 (08./09.=421.573)
Kunic ................... 259.672
Fazan .................. 275.328
Jarebica .................. 6.768 (08./09. = 8.595)
Sumska Sljuka ........18.079
Divlja Patka ...........435.276
Divlja Guska ........... 62.012
Golub Grivnas ....... 880.800
Lisica ................... 511.968
Jazavac ................. 53.992
Rakuno-Pas .............. 7.550
Kuna/Lasica ............ 48.015
Iltis ........................ 20.526
Rakun ......................49.785 (08./09. = 67.700)

Ostaje samo da napomenem da Lovna Sezona pocinje 01.Aprila i zavrsava se 31. Marta.
Puno zadovoljstva pri studiranju Statistike!B)
Zuban.Bye

Ps. ...i da odmah odgovorim Kolegi(mislim Dreger???), pre nego sto pita, dali je Lov Lisice dozvoljen u pojedinacnom lovu ili moraju uvek biti, najmanje 3 lovca... Da Kolega, Dozvoljeno je!!! Sobzirom da su lovista pod zakupom ili u licnom posedu , Vlasnici lovista odlucuju sami dali ce Lisicu(i ostalu divljac) Loviti pojedinacno ili u grupi!!!!B)
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

nenadx
 Švaba je to.Šta reći.Na povrsini od 375,104 km2 (pa oduzeti vodene povrsine,pa puteve,urbane povrsinepa I nije valjda sve idealna lovno produktivno za jelene,d.svinje,srne,ali I bez oduzimanja) oni imaju bar 4 do 5 miliona krupne divljači (srneće divljači : 3 miliona,d.svinja : preko milon, jelena do 180.ooo) a odstrele oko 2 miliona.Šta ovo znači da po 1 km2 imaju oko15 kom krupne divljači, na čitavoj terioriji Nemačke. Da li bi neko ovo malo proanalizirao Hvala.PS-samo da nepričamo o krivolovu,mislim da je već izlizano, a ima tu još dosta toga....
Dobar pogodak

Zuban
 Kad uzmemo u obzir urbanost Nemacke i broj stanovnika od prosecno 220 po km2, lako razumemo zasto su se Divlje svinje, Srne i Lisice "premestile" po Velikim Gradovima. Gde ih niko nesme loviti. Ja sam nedavno svojim ocima video DS u Berlinu, kako pokazuju Dva razlicita ponasanja. 2 Krmace sa ukupno 14 praseta, po travnjacima Grada, ponasaju se potpuno sigurne pa cak i izuzetno drske. Po sistemu: "Napad je najbolja odbrana", gde polusrcano plase prolaznike i njihove pse Kucne ljubimce, da bi u sledecem trenutku, kada poplase "neprijatelja" spokojno dalje rile po travnjaku i slicno. Te iste Krmace sa svojim Prasicima, samo 600-800m dalje, gde sme da se love, pokazuju sasvim drugo ponasanje, naime ponasanje Divlje Svinje. Sto dalje znaci da 100% znaju gde ih vreba lovac (a i lovacki pas!!!).Odnosno, tacno znaju gde se nalazi nevidljiva granica izmedju lovista i "Mirovne Zone";) Znaci dok im u gradu mozete prici do na par koraka u Sumi nema sanse ni na 200m, zavisno od Vetra. Takvo ponasanje mozemo posmatrati i kod Lisice i donekle kod Srnece Divljaci, koja maksimalno izkoriscavaju svaki kvadratni metar zaklona, korova, siblja, slogova i slicno.

Kao sto se iz statistike odstrela moze videti, Nemci verovatno poseduju najvise visoke divljaci u Evropi. A sa druge strane njihovo Lovstvo stalno "Kuka" i rado odlazi po Inostranstvo u Lovu. Mnogi/neupuceni kod nas misle da to Nemci rade zato sto kod njih nema dovoljno divljaci, sto sigurno nije slucaj. Osim pojedinih Svetskih Trofeja Krupne Divljaci, koje cesto ne poseduju u tim sverama, ostalo je sve prisutno. Naprimer, ja sam ovde odstrelio nekoliko izvanrednih Srndaca, da su mnogi ovdasnji Lovci mislili da takvih Trofeja ovde nema i da su sa Balkana. Takvih/Slicnih primeraka Krupne Divljaci imaju i oni, ali naravno ne svuda i na svaki korak. Po Brdskim i Planinskim delovima, koji su pretezno pokrivene Sumom, Divljac nema dovoljno hrane za "Kapitalnost". Suma im nudi samo toliko sadrzajne hrane, koliko da prezivi. Dok u krajevima gde je "Tesko" Zemljiste i adekvatnih poljoprivrednih Useva, ista divljac pokazuje "Kapitalnost" u ne tako malom broju.

Zuban
 Zbog ovog brojnog stanja Visoke Divljaci, Lovstvo argumetuje, da je neophodno Loviti da bi se regulisala brojnost Divljaci i uspostavi ravnoteza u Prirodi. Jer Divljac na ovim prostorima nema Prirodnog Neprijatelja! Bar je taj Argumenat decenijama prihvacen od strane Ne-lovnog-Stanovnistva. U medju vremenu su se "Zeleni" postarali da se Ris i Vuk vrate u svojim Zivotnim Okolinama, tako da ce ovaj Argumenat za mozda 10-25 godina izgubiti svoj znacaj i postati bezvredan. Vec danas se da videti razlika izmedju predela gde je Vuk ponovo naseljen i predelima gde jos nije dopreo. U pocetku se pricalo da je 1. Vuk vidjen u blizini Poljske Granice, gde su "Zastitnici Zivotinja" tvrdili da je sigurno "Prebegao" iz susedne Poljske. 2 Godine kasnije na drugom mestu odkrili Lovci Ceo Copor sa Mladuncima. ..-na trecem mestu odjednom jos jedna Vucica sa 7 Mladunceta. itd., itd.,..."Zastitnici" su uvek tvrdili da se radi o istoj Vucici i slicno. Sto je naravno bila "Laz". Na osnovu pritiska Lovstva ,konacno su "priznali" da na teritoriju Nemacke ima procenjenih 14-17 Vukova. Obzirom da se lovci nisu uzadovoljili ovim brojem , samo godin dana kasnije "Zeleni-Zastitnici,Priznaju" da ih ima vec oko 27. Hmmm
Poznavajuci dobro "politiku" Zelenih, nebi me cudilo, cak sta uveren sam, da sada u Nemackoj ima duplo vise Vukova nego sto to "zeleni" navode ili "priznaju"!!! Trenutno su i Psi Ovcari vrlo na ceni u tim Krajevima! ...zasto li samo, neznam...???!!!

Zuban

nenadx kaže:
Švaba je to.Šta reći.Na povrsini od 375,104 km2 (pa oduzeti vodene povrsine,pa puteve,urbane povrsinepa I nije valjda sve idealna lovno produktivno za jelene,d.svinje,srne,ali I bez oduzimanja) oni imaju bar 4 do 5 miliona krupne divljači (srneće divljači : 3 miliona,d.svinja : preko milon, jelena do 180.ooo) a odstrele oko 2 miliona.Šta ovo znači da po 1 km2 imaju oko15 kom krupne divljači, na čitavoj terioriji Nemačke. Da li bi neko ovo malo proanalizirao Hvala.PS-samo da nepričamo o krivolovu,mislim da je već izlizano, a ima tu još dosta toga....

...jos jedan interesantan podatak Nemacka poseduje blitu 83 miliona Stanovnika. Sto znaci (kao sto sam vec naveo) oko 220 Stanovnika po Kvadratnom Kilometru. Podatak iz 2008./2009. kaze da Nemacka poseduje i 351.000 registrovanih lovaca. Sto znaci da je svaki 235 stanovnik Lovac. To dalje znaci da na svakom Km2 dolazi po (blizu) 1 Lovac. Sto jos dalje znaci da u proseku(statisticki/theoretski) po svakom Lovcu sledi 15 kom. Krupne Divljaci...iveli

Podunavac
 Nisi nam kolega do kraja otkrio misteriju zašto nemci često love u inostranstvu, kraj tolike divljači? Dali je odstrel u nemačkoj skup, ili jednostavno vole da malo izađu van zemlje i budu turisti? Pogotovo negde gde su sa svojim platama carevi, kao kad dođu u istočnu evropu.
Tri prsta 2Kolce

Zuban

Podunavac kaže:
Nisi nam kolega do kraja otkrio misteriju zašto nemci često love u inostranstvu, kraj tolike divljači? Dali je odstrel u nemačkoj skup, ili jednostavno vole da malo izađu van zemlje i budu turisti? Pogotovo negde gde su sa svojim platama carevi, kao kad dođu u istočnu evropu.

Vidite Kolega, Nemci su, pored mnogih drugih stvari, "Svetski Prvaci" po pitanju putovanja po Svetu. Radje ce odustati od dnevnog pecenja nego da odkazu neko Putovanje. Putovanje u proseku, pored Automobila ima najvisi prioritet u zivotu prosecnog Nemca. Obzirom da, pored Bogatih, imaju vrlo dobru Ekonomsku sredinu, mogu sebi to i priustiti. Normalno, Istocna Evropa je tu medju omiljenim ciljevima, po pitanju lovnog turizma. 1. Nije mnogo daleko,tj. ispred vrata je. 2. Mnogima se svidja mentalitet i gostoprimstvo, 3. Svi troskovi (osim odstrel) su pregledni. 4. Upoznaju Prirodu, nacin lova, Drustvo Narod itd. 5. plate, da bi se par dana opustali i uzivali u svemu tome. 6. I oni koji nemaju svoje loviste mogu doci do odstrela dobrih trofeja itd....
Meni je naprimer poznat jedan vlasnik, 870ha., lovista, koji u svom lovistu ne odstreli 3 srne u toku godine. Odnosno, samo tada odstreli kada je vidno bolesna/povredjena ili kada Gospodja izjasni zelju da je na vremenu, obezbediti "Pecenje" ili da je Zamrzivac prazan... Grin
Odstrel Srna/Srndaca obavljaju "Obicni Lovci" koji imaju odobrenje da kod njega love ili Prijatelji kojima poklanja po koji odstrel itd. A sebi priusti svake godine sa prijateljima lov una Srndaca u Poljskoj. Nih 7 vec blizu 30 godina, svake godine putuju u Poljskoj. Gde odstreli za 7 dana, 5-12 Srndaca. Prijatelji su razsejani po celoj Zemlji, tako da se cesto samo tada i vidjaju svi na jednom mestu u toku godine. Obzirom da odstrel nije ispod 1000,- evra, njih 7 , zajedno "Raz..kaju" verovatno i vise od 100 000,- Evra za to vreme. ...zato, bace Mobilni u "Cose", dignu sve cetiri uvis i pustaju Mozgove da pasu travu...;) Sto sigurno kuci nebi mogli...! 7 dana, bez "kontrole", bez poslovnih prijatelja, bez stresa, bez obaveza, bez Kompijutera i Mobilnog Telefona, bez Sekretarica, Musterije itd.... 7 dana samo "Prijatelji" i osmehnuta lica oko njih. 7 dana gde Muskarci smeju da budu Muski i to sve u drustvu svojih prijatelja. U svemu tome, odstrel "Trofeja" je samo tacka na i. ...i zaokruzuje lep i uspeo odmor...! Obicno cele godine masta o tom odmoru do, sledece godine naravno...

DakiNS
 Zubane pa i naša druženja forumaša imaju taj cilj s tim što je vreme mnogo kraće , za ulov me baš briga a cena svima dostupna, najvrednije je ono poludnevno ili celodnevno ili daj bože dvodnevno druženje, gde svi brige ostave kod kuće i brinu samo kako da noću ućutkaju Sremca da ne hrčeSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Zuban
 I ja sam 70-ih, 80ih i 90-ih, slusajuci moje mestane/sulovce/predstavnike lovstva, u Pomoravlju, mislio da Nemci nemaju dovoljno Divljaci. I da kod nas dolaze bas iz tog razloga. ... i zato sto je kod nas odstrel jeftin. ???!!! Kasnije kada sam polozio za Lovca ovde, a posebno danas kada sam deo nekog uzeg kruga Lovaca, znam sigurno da su to samo price i da nisu tacne.
Dok sam bio mladji i pun zelje za dozivljajima, nisam mogao razumeti takvo ponasanje! Kako je moguce da jedan Vlasnik Lovista, ne lovi "svoju" divljac, koja mu je na raspolaganju, nego putuje po Inostranstvu i istu lovi za Skupe Pare, a svoju poklanja drugima na odstrel. U medjuvremenu, sto sam stariji primecujem da se i ja slicno ponasam. Slicno, ne isto...! Ne zato sto sam mozda nesto bolje , nego oni. Vec zato sto mi za to nedostaje "Sitan novac"...Angry Zasto...??? Pa zato sto sam skoro dnevno u lovistu. U kom, na 160ha imam 8 Srndaca na raspolaganju, od kojih mogu odstreliti godisnje 3-4. Do sam na pocetku to ispunjavao sa lakocom i najradje bih jos. Danas mi to sve teze pada. Svakog Srndaca poznajem, svaki grn, svaku vrlinu i ponasanje, svakog Srndaca ponaosob. Znam gde su im "Skrovista" kada izlaze i gde na pasu , ujutro i uvece itd.,itd., Znaci vremenom , iz godine u godinu, sam sagradio neki "odnos" prema "Svojim" Srndacima, dao im mozda i Ime itd., I sada treba da ga/ih Odstrelim... nee...! Za to mi fali "Draz"! A draz obicno dolazi od nepoznatog! Tj. Srndac je samo tada interesantan, kada ga licno nepoznajem i kada mu neznam ni Ime ni Prezime... ...jednostavno, odjednom, se "neocekivano" pojavi ispred mene...;) Obzirom da nisam Vlasnik tog lovista, vec samo imam pravo da gazdujem jednim delom lovista, inace bih sigurno i ja poklonio po koji odstrel ili rado zamenio odstrel sa nekim, ko takodje vise voli "tudje" da odstreli ..., da se samo ja pitam!
;)
Vidite, zato mi lov fazana kod nas nije vise vzanimljiv lov! Ovi Moji , u Pomoravlju, pustaju na Hiljade Fazane i nesto kasnije ih love i pricaju price za "Malu Decu", kava su nam lovista bogata, da nam i Svabe mogu samo zavideti...?! Frown
...uvek nam dobar pogled Lovci.Smile

Zuban
 ...aahhh , izostavih da napisem da je u Nemackoj jeftiniji odstrel Visoke Divljaci,tj Papkara, nego naprmer za "Stranca/Gosta" kod nas ili u Rumuniju. A ni bugari ne spadaju medju "Jeftinim"! Za odstrel 1 Srndaca na Balkanu, mogu se ovde odstreliti bar 3, a ponekad i 6 Srndaca. Iko su slabije trofejne vrednosti od "Balkanskih", ipak, 1 dozivljaj nemoze biti vredniji od 6 Dozivljaja ! Uz to : Trofej u novije vreme postaje sve manje vazniji. Dok su "Kapitalni Trofeji", do u 80-ih, 90-ih vazili za "Statusni-simbol", danas, se sve cesce smatraju obicnim "Koskama" i postaju sve manje vazna/vredna ! Obzirom da sam i ja jos iz generacije, koja voli trofej, a posebno "Kapitalni", ne cudi da iste i danas Obozavam! Ali ipak , takav stav je osudjen na izumiranje...! ...svidjalo se to meni/nama ili ne...!!!
ByeGrin

Zuban

DakiNS kaže:
Zubane pa i naša druženja forumaša imaju taj cilj s tim što je vreme mnogo kraće , za ulov me baš briga a cena svima dostupna, najvrednije je ono poludnevno ili celodnevno ili daj bože dvodnevno druženje, gde svi brige ostave kod kuće i brinu samo kako da noću ućutkaju Sremca da ne hrčeSmeko

Bas tako! Ako je cena dostupna, onda je sve ok!!! Ja sam 70-ih, 80-ih pa i 90-ih, pored Morave provodio i po 5-7 dana, bez da odem kuci . Jednostavno se smestim u Kolibu, pored same obale i pustam Mozak da Pase travu. 1-2 puta u Lov, ostalih dana na Pecanje. ...u Kotlicu uvek Riblja Corba, Paprikas ili slicno. ...a ko me treba ili "Voli" taj je znao gde moze da me nadje! ...i uzput ponese neku "Gajbu" ili "Balon". ...i naravno po zelji, "Pidzamu" ....;)B)Grin

nenadx
 Jeste da je tema lov u Nemačkoj ,ali poređenje dobro dođe da bi se shvatio između ostalog pristup gazdovanju, shvatanju..ali ne po običaju ljudi-lovaca,već pre svega struci, koja diktira dosta togaIz tog poređenja ja bih to izdvojio kao primarno,sa eventualnim-mogućim ironičnim zaključkom da nam je prirodni potencijal katastrofalan. Primer par naših poznatih lovišta : Karakuša na površini 7895 ha (2/3 ograđeno) je 2006g.imala 270 jelena, 434 d.svinje, 243 srne..sa zaključkom da jelene treba svesti na optimalnih 160,srne na 130, a ds povećati za 40.tak..Znači krupne divljači 1,03 na 100ha. Lovište Bosutske šume na površini 12.274 ha je imalo (2001):193 jelena, 371 d.svinja i 120 srna, sa planom do 2011(neznam da li su ga ispunili) povećanja jelena na 320, d.svinja na 430 i srna 0. Znači sa povećanjem brojnosti,dolazimo do 0,4 grla na 100ha.Ovo znači da ili ja neznam matematiku ili naša struka smatra da su nam poznata staništa toliko loša da netrpe više od 1 grla na 100ha, ili da smo pametniji od nemaca, ili Nemci lažu, ili.Kada upoređujemo brojnost,ili gustinu populacija i shvatimo koliko smo u zaostatku..najlakše nam je optužiti krivolov i lovce.Međutim ako potražimo srž problemai -lako ćemo ga naći.
Što se tiče trofeja mi ovde na forumu s vremena na vreme skrećemo pažnju na vrhunski trofej, kao nebitan činioc za lovca, određenu populaciju divljačiOn je odraz gazdinskih mera koji globalno neodražava ništa značajnije do kvalitetnog i pravilnog hranjenja i na to naseda još samo mali broj lovaca, te ga treba revidirati i drugačije sagledavati.Nemci i ostali racionalni su se odavno opredelilidoduše i naša struka je, ali se bojim opet za liniju manjeg otpora, prikrivanja.
Takođe dobo je ovo tretiranje divljaćitek kada svaki lovac shvati da je ona njegova počinje da stvara drugačiji odnos prema njoj, pa i nediže lako pušku na njute treba i u tom pravcu razmišljati.

Dobar pogodak

Zuban
 ...malo Slika iz lova na nisku divljac.
Obzirom da su lovista pod zakupom, posednici lovista love u svom lovistu, svako po svom uverenju i afinitetu, ali i zavisno od velicine lovista, konfiguracije i brojnosti divljaci u njemu. Najcesce se primenjuju veliki lovovi sa vise lovaca,zavisno d velicine u takvom lovu ucestvuju obicno od 15-ak do oko 30 lovaca u jednom danu. Kroz loviste se obicno "prodje" sam 1x godisnje, eventualno, ali i redko 2x. Dok jedni ostavljaju jedan deo lovista ne lovivsi u njemu, drugi prolaze 1x kroz celo loviste. Ovaj metod ima prednost u tome sto se loviste samo jednom uznemirava. Obzirom da su i ostali lovci, koji ucestvuju u tom lovu i tog lovnog dana, bar delom ,posednici drugog lovista, tako se sledeci lov odrzava kod sledeceg i tako sve u krug. Pojedini Vlasnici lovista, tako love i po 20-40X u godini , bez da iko preopterecuje svoje loviste. To isto vazi i za one lovce koji nemaju svoje loviste, ali su naprimer zbog dobrih i neophodnih pasa, od velike vrednosti. U sustini, moze se reci da dobar i poslusan pas ,otvara svuda "vrata" lovista i omogucuje lovcu da redovno lovi...!!!
...evo par izhoda tagvog lova:

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/7-100_1050.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/6-100_1048.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/3-100_1338.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/2-100_0724.jpg]

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_0722.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/3-100_0726.jpg

Indjijanac
 auuuuu šta je zercovaElmer
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Zuban
 ...Drugi, vrlo cesto primenjeni nacin lova je lov sa 3-5 lovaca, redko 6-7,. Obicno se primenjuje tamo gde loviste poseduje veca prostranstva sa korovom, sumarcima i trskom. U takvim lovovima se lovi slicno kao i kod mene u Pomoravlju. Par lovaca sa psima i iz korova u korov iz sumarka u sumarak ili iz trske u trsku itd. Obicno se lovi po 2-6 sata i zavisno od divljaci, odstreli se po 1-2 komada divljaci po lovcu ili samo onoliko koliko je za Lonac potrebno. Ovakvi lovovi su naj-atraktivniji za lovca, a posebno za one sa psom. Ponekada se predvece ide na prelet Patake, Guske ili Goluba-grivnasa.
...atraktivno, zato sto se u takvom lovu ide cesce a i psi mogu redovno da se izpucaju i odrze, kako telesnu tako i radnu kondiciju...
to onda izgleda od prilike ovako:

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/051-102_0277.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/047-102_0273.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/036-102_0262.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/003-102_0218.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/8-100_1665.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/8-100_1196.jpg

...i da bi se sve to imalo i iduce sezone, neobhodno je i ovako loviti...;)

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_1167.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_1242.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/05-100_2421.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/10-100_2432.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/2-100_1243.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/3-100_1245.jpg

Zuban

Indjijanac kaže:
auuuuu šta je zercovaElmer

@...evo jos malo auuuuu sta je....Smile

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_0295.jpg
...Golub Grivnas i "Stetocine".

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/2-100_0297.jpg
...i odavanje pocasti Divljaci.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,366,246 posete www.srbijalov.com