Nemam MP-153, ali imam novu IŽ-27 kod koje je verovatno drvo iste kvalitete kao i na KP-153. Redovno je održavam i nemam nikakvih problema sa njom (za sada).
Nije slika baš najbolja ali vidi se u kakvom je stanju.
Pozdarav Podunavac ,dobra je ovo puska,moj rodjeni brat je ima i dobro ga sluzi vec 5 god,samo sto nasa IZ ima crnu glavu,i boja kundaka je malo svetlija nego tvoja...ali nismo imali problema sa drvetom kao sto je imao kolega -ANUBIS-!
Kolega podunavac ja nemam svoju mp153. Na desetak njih sam pravio i ugradio svoju musicu sa fiber vlaknom koja ima lastin rep.Za to je razlog bilo to sto su skoro sve nosile kuglu ulevo i do 40cm pa sam na taj nacin [musicom]dovodio pogodak tamo gde treba.
Na cetrdeset metara sa fabrickom musicom sredina snopa je prebacivala nisansku tacku od 20 a bilo jei slucaja kod jedne i 40cm. Nisaneci tako da se vidi cela musica.Kugla je padala slicno i ne kod svih istotako da sam morao da pravim za svaku pusku posebnu musicu.Razlog zasto sam pucao i na 100m a to je najveca daljina pucanja na strelistu safari kluba u Malci je da utvrdim koja je preciznost te puske a i ujedno da vidim snagu kugli jer na kraju strelista su gume pune zemlje koje sprecavaju da ne klizi zemlja na streliste.Irotwel 76 i mirage 89 probijaju gumu spoljasnju od auta radijalno i ulaze unutra.Mogu da kazem da su jako precizne i pucajuci sa naslona dobija se jako uska grupa za tu vrstu oruzja.
lovac_ika kaže:
Podunavac ,a jel mozes da mi kazes sa cime odrzavas kundak i podkundak????
Sa Cchaftol-om i Ballistol-om. Svaki put kad se vratim iz lova, bilo da je kundak pokisao ili navlažen od znoja iz dlanova, lagano ga premažem i utrljam sa jednim od ova dva sredstva.
Ja sam u totalnoj dilemi,napokon sam dobio nabavnu dozvolu za kupovinu svoje prve puske!Posto sam svez lovac i nemam bas previse iskustva dosta sam proucavo!Za oko mi je zapala MP153, ali sto vise istrazujem sve sam manje siguran da je to prava puska za mene!Nedavno sam imao priliku da isprobam Huglov PA 601, i moram priznati da se jednostavno lepi za rame i mnogo je laksa od MP153!Baikalov PA mnogo hvale ali i mnogo kude, molio bih vas ako ste u mogucnosti da mi otklonite par dilema koje me muce!Da li je stvarno istina ili su babske price da rucica za repetiranje cesto ispada i da je brunaza katastrofalna! Sta mi vi iskusnije kolege savetujete koja od ove dve?
Ruchica ne ispada chesto, najcheshtje jednom u svom zivotu!
Ozbiljno, ne ispada bash tako lako, ali moze, kada zakachish za neshto i sl., i najcheshtje netjesh ni primetiti... S druge strane, mosh u startu da qpish rezervnu, ako se vetj toliko toga bojish. Meni, konjkrevetno, a i vetjini droogih vlasnika, NIJE josh ispala, a ka' tje, ne znamo!
Brunir je sasvim OK, ali sanduk(Al) je stvarno loshO eloxiraT, i tu nekog pravog reshenja NEMA...
Ghost Hunter ako je tvoja zelja da kupis PA imas i bolje izbora za iste ili minimalno vise para a veci kvalitet od MP153 rucica da ispada al ne kako sto i neki od forumasa kazu ali mogucnost postoi brun mnogo slab osobeno na glavi puske ali za te pare je solidna samo ako se odlucis da je kupis moj savjet je da uzmes magnum nemoj ultra magnum i evo jedna moja preporuka za PA uzmi ARMSAN 612 DW i nema da zazalis a samo kad ga vidis pa uzmes u ruku zaljubices se evo i stranica www.armsan.com pozdrav
Posto sam student i nemam veliki budzet(max 500 eura) i nemam bas nekog izbora ili Baikal ili Hugl, a sto se tice Armsan, on vjerovatno ne pokriva moj budzet!
Pozdrav kolege!
Cuao sam price da glava magacina od MP153,jednom kad izblijedi(kada se skine crni zastititni sloj-sto je i najslabija tacka puske)nemoze vise da se brunira!Zanima me je li to istina i kakva su vasa iskustva?
Ako misliš na sanduk puške on nije bruniran nego ofarban, pošto je izrađen od legure aluminijuma. Sobzirom da aluminijum ne rđa može da se ispolira i skine boja pa da bude beo. A može svaki auto lakirer da ti ga ofarba u boju po želji.
Podunavac
Ramovi pištolja Beretta M70 pa i CZ99 koje poseduješ se takođe ne bruniraju a baš da ih farbaju autolakireri
Koliko mi je poznato, mnogi naši majstori-puškari mogu da "odrade" tu zaštitnu obradu na leguri ...
Na ramovima navedenih pištoljia i glavi MP 153 je rađeno "eloksiranje"! To je postupak gde se posebna boja nakon nabacivanja termički obrađuje čime bolje odnosno čvršće prileže na površinu na koju je nanesena a i sama dobija na tvrdoći i postojanosti!
270
hvala što me dopuni!
Može i načinom kako je Podunavac napisao samo što neće dugo ta farba da traje već će se vrlo brzo skinuti dok zaštita ekoksiranjem može dugo dugo da potraje ako se valjano odradi npr kao na H&KMP5
Možda bi zanimljivo izgledalo kada bi se zaštita skroz odstranila pa se legura ispolirala ... kao inox -video sam jedan CZ99 tako ispoliran ...
Odneseš glavu od MP 153 u Zastavu i trašiš da je eloksiraju kao ram na CZ 99 ali da je pre nabacivanja boje ispeskare (nikako da je poliraju) i dobiješ veoma dobru i dugotrajnu zaštitu a košta pa malte ne smešno!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?