Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
bojant
 Vec sam dobio jedan predlog za covjeka koji bi mogao potpuno da je reparira. Jedan moj prijatelj ima rodjaka u zastavi oruzje pa ce mo i njega kontaktirati da nadje nekoga ko bih mogao najbolje da odradi potpunu reparaciju puske tj bruniranje ,zamjena srafova,igala, neutralisanje ogrebotine na glavi puske i kundaku itd. Da li to rade u fabrici zastava zna li neko ? CIjena reparacije donekle nije ni bitna,vazno je samo da se to sto je moguce kvalitetnije odradi .

aleksandar1850
 Sačmarice za levoruke ili desnoruke.

Poštovani,
mlad sam i neiskusan vezano za puške i lov.Interesuje me prilikom kupovine nove puške na šta treba da obratim pažnju.I kako da razlikujem puške za dešnjake,a kako za levake?Unapred zahvalan. srbijalov

Miroslaw
 za levorukog strelca neces tako lako naci novu fabricku pusku sacmaricu u prodaji sve ide po porudzbini a tada trgovci deru, MP155 ima opciju za levoruke isto po porudzbini ali njega nema jos u prodaji i zavisi koliko volis poluautomat. Za puske polozenih ili bok cevi jeftinija varijanta ti je da ti neki puskar pravi kundak po tvojim merama. Levi ili desni kundak razlikujes po otklonu kundaka ako je desni otklon odnosno u desnu stranu onda je za desnjake ako je levi onda je za levake tj levoruke.

Podunavac
 Kao što kolega reče kod sačmarica nećeš lako u serijskoj proizvodnji naći modele za levoruke. Ako si levak onda kupi sačmaricu sa jednim obaračem i kod puškara napravi novi kundak po svojim fizičkim proporcijama. Preporučio bi ti pušku sa izmenjivim čokovima pošto možeš da je koristiš za lov DS, sve vrste sitne divljači na različitim daljinama a po potrebi u krajnjem slučaju i za trap, kombinujući čokove za određenu namenu. Kalibar najbolje 12/76 Magnum. Ne zbog potrebe za Magnum municijom, nego zbog veće čvrstoće puške, sa kojom možeš da ispaljuješ sve vrste municije ne vodeći računa o maksimalnim pritiscima koje postižu. Izbor samog modela puške zavisi od tvog ličnog ukusa i financijskih mogućnosti.
Tri prsta 2Kolce

aleksandar1850
 Hvala kolege na brzim odgovorima.A kako se otklon gleda? Kad se puška okrene kontra i gleda niz cevi prema kundaku,na koju stranu je zakrivljen kundak za dešnjakeke,a na koju za levoruke?Bye

Miroslaw
 u tom slucaju za desnoruke kundak je zakrivljen u levo a za levoruke u desno. Ja sam levoruk i nemam ni jednu pusku sa jednom obaracom,nikada mi nije cak ni zasmetalo(iz razloga jer sam levoruk niti sam cak primetio da mi nesto smeta) sto ima dve obarace. Sto se tice izbora puske stvar finansijske situacije tu ti ne mozemo pomoci,kalibar? realno za pocetnika 12 a kasnije kako ti dusa zeli.

aleksandar1850
 Hvala SIR-MIROSLAW bio si od velike pomoći.Zainteresovan sam za Brno bokericu u kalibru 12. Hvala još jednom na odgovoru.B)

taso
 Cao ljudi...
Ovako spremam se da polazem za dozvolu.... volim lov i imam par pitanja za start
Imam dvocevku zastavinu polozaru ne znam tacno ozku,i karabin preradjen od m48 mislim da mi je deda tako rekao...
Sad za pocetak nzm sta preporucujete to ili nnesto drugo za start ?Smile
jtasic

sheytan
 Sasvim dovoljno za pochetak, uz uslov da qrabeen "ima grupu", tj. da ne rasipa previshe! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vuk71
 taso za pocetak i previse imas... samo pucaj i uzivaj a vremenom ces videti sve nedostatke pa prema potrebama i menjati i oruzije i opremu...

duskov
 ...Pod uslovom da imaš dozvole na njih dvije.

bojant
 Zdravo ! Kupijo sam Browning B 525 Hunter 12/76 . Puska je placena, ali je nisam mogao podici dok mi ne stigne licenca iz policije. Na to cu cekati jos sedmicu mozda i tri, zbog velikog broja podnjetih zahtjeva. Duzina cjevi puske je 71 cm. Pise da je puska izradjena od najkvalitetnijeg celika koji je ekstremno otporen na habanja itd, cjev joj je tvrdo hromirana. Interesuje me da li celicna sacma vremenom moze osteti cjevi. Celicnu sacmu bih koristio desetak puta godisnje na strjelistu, jer je samo ona dozvoljena za vjezbanje . Da napomenem da proizvodjac dozvoljava upotrebu celicne sacme iz ovih cjevi. Pozdrav svima

Sniper Hunter
 Ma samo praši i ne brini neće je čelična sačma uništiti ,čestitke dobar izbor!iveli

PEZ
 Bojane cestitke, neka te dugo sluzi Odobreno

bojant

pez kaže:

Hvala

PEZ

bojant kaže:

pez kaže:

Hvala

Dobar pogled kolega iveli

javor
 Za novog tj. mladog lovca najbolji izbor je da ne sluša nikoga nego sebe,pa ako se i prevari,onda mu niko nije kriv ;) ! Ja osobno sam odmah otišao u trgovinu sa nabavnom dozvolom i kupio novu rusku IŽ27,bijela glava,jedan obarač,izmjenjivi čokovi,12magnum....Nema bolje puške za prosiječnog lovca.
Lisica

pavlepavlaka
 Ja imam veliku dilemu ne znam za koju oruzje da izaberem dvocevku ili bokericu u cemu je razlika ako je uopste ima.
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

sheytan
 Uzmi dvocevq! Odobreno

Ili možda ipak bokerizzu... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 Kolega pavle položaru ili bokericu obe su dvocevke Grin ja glasam za bokericu!iveli

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,693,924 posete www.srbijalov.com