Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
Planinko011
 Pa za mene je vazno ocistiti jednom cev posle pucanja i jedno posle 7 dana il ako se ne koristi posle 6 meseci stajanja u ormanu a ta perfektna cistoca se moze postici mozda amonijakom ali pitanje je sta je za cev manje stetno.
I ja uvek ostavim cev blago nauljenu (zatavarc izvadim da ne curi ulje u njega) i provucem filc kad krecem u sledeci lov.
A ako nadzivim cev i to nije los rezultat po meneiveli 4

DakiNS
 Kod novih i onih sveže bruniranih se još neko vreme pojavljuju tragovi kod čišćenja , bilo da su od bunira ili konzervacije. i meni se dešavalo sa svakom cevkom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Hm, sto vise gledam ove stranjeske karabine to sve manje imam zamerke na Zastavu.
Pogotovo za te novceOdobreno.
P.S.Doduse nisam gledao karabine izbacenih u poslednje 2-3 godine.

hercegovac
 Imal li neko iskustva sa Zastavom štuc kalibar 30-06. Da možda nije kratka cijev? Kakva su mišljenja?

canis aureus
 Preciznost OK ... sa PPU SP mundžom, naročito 11,7g koju je kolega namenio za pogonski lov DS, daje prevelik bljesak na ustima cevi i vrloo je bučna. U večernjim i noćnim lovovima taj prvi metak ume toliko da zaslepi da drugi metak teško može da se koristi u kratkom/bržem vremenskom periodu ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hercegovac
 Jeste li možda mjerili brzine zrna? Koliko je sporije nego kod pune cijevi 60cm, jer kod njega je 51cm?

laufer223
 Sporiji je cca. 6 m po cm cijevi.

krilas
 Pitao bih ovde kolege , koji bi kalibri dobro nosili tako kratku cev (51 cm) , a narocito kod manjih - laksih i brzih kalibara, i ima li kakvih nedostataka i problema kod odrzavanja ?
Siroma

canis aureus
 .243Win Yes
sasvim dovoljnih 51cm iako u suštini "laki i brzi" traže duže cevke.
Isprobavao sam jedan Zastavin M70 sa cevkom 51cm u .243Win i nije bilo većih zamerki ... čak sam planirao da pazarim jedan M70 u "štuc" (fullstock) varijanti u tom kalibru zbog te dužine cevi pa da mu odradim novi kundak, tanji, lakši ... ; gde bi projekat bio -kratak i lagan karabin u .243Win za pirš i dugotrajnije šetnje ... Yes

Kod održavanja ne bi trebalo da ima ikakvih problema.
Dim

krilas
 ^ Zahvaljujem na brzini, znas li mozda cenu imenjace?
Siroma

Podunavac
 Dokazano je u praksi da i 223 Rem. odlično odrađuje posao i iz kratkih cevi (50 cm i kraćih).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 OK Podunavche, nEsam ni uz'o u obzir .223Rem jer sam smatr'o da je u pitanju M70 ... al slažem se s tebe za .223 i krateže Yes

... ispisao sam svoje planiranje u prethodnEm upisu: kratka i lagana puškica u vrloo ozbiljnEm kalibru .243Win Veselo

Imenjače nisam siguran u trenutni cJenovnik ... mislim da je oko 550-600e po dućanima
Dim

hercegovac
 Ja sam u petak nakon probe kaparisao jedan zastavin stuc u cal. 30-06 iz 84-e. Stanje super. Jedino je kundak svijetlji nego sto mi se sviđa ali to cu lako srediti. Kad ga preuzmem stavljam fotke. Malo ssm se mislio zbog odnosa kalibar-duzina cijevi ali izgled i stanje je presudilo kao i komentari kolega ovdje na forumu. I na sve to nekako mi je i falio jedan ctuc uz ostae cijevi. Želja postoji odavno. Još kao klinac zagledao sam daidžin šumarski štuc iz koga sam i ispalio prvi karabinski metak

sasaruma
 U zdravlju da te sluzi kolega.Bravo 2

mrwa22250

hercegovac kaže:

Ja sam u petak nakon probe kaparisao jedan zastavin stuc u cal. 30-06 iz 84-e. Stanje super. Jedino je kundak svijetlji nego sto mi se sviđa ali to cu lako srediti. Kad ga preuzmem stavljam fotke. Malo ssm se mislio zbog odnosa kalibar-duzina cijevi ali izgled i stanje je presudilo kao i komentari kolega ovdje na forumu. I na sve to nekako mi je i falio jedan ctuc uz ostae cijevi. Želja postoji odavno. Još kao klinac zagledao sam daidžin šumarski štuc iz koga sam i ispalio prvi karabinski metak

U zdravlju ga nosio,a usput kupi i cepove za usi i naocare za varenje jerbo taj ce i da grmi i da sevaiveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

hercegovac
 Kolege hvala na čestitkama. Ako bude problema mijenjam za drugi-duži.

canis aureus
 ... nek te služi kako dolikuje a vremenom ćeš se privići, teško će biti prve decenije .... Shock
Griniveli 3
Dim

Podunavac
 Neka te dobro i dugo služi. Šteta samo što nije u kalibru 8x57 IS (ili bar 308 Win.).
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 Hvala druže, nek si živ i zdrav. Sigurno neće izazvat interes kao onaj stakleni koji mi ti pokloni. Kad pitam raju sta će popit kažu "daj ono iz puške pa šta god bilo".

hercegovac
 Evo fotki stuca.
hercegovac priložio:
20160322_182804-1.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 72 02.06.2025. 17:05
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,796,483 posete www.srbijalov.com