Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Nex357

canis aureus kaže:

Max011 kaže:
Kude je kuka na Ferari da povuče prikolicu sa pomijama, cement i pločice za kupatilo i jagnići i prsići za nedeljni pijac ... ebes branik Grin

ROFL
lepo rekoh -ma ebeš FerariConfused
ROFL

GrinGrinGrin ali stvarno fora Pilotugradis Ferariju kuku xexexe
I tako ...

Podunavac
 Kolega Nex opet zabušava. Nema ga već danima. Nemeza ima li kakvih novih radova kod tebe?
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Biće za neki dan. Pozdrav. Bye

Nex357
 Pozdrav drustvo ...
Nesto se razmisljam ne bi bilo lose da predstavimo i nase nozeve-alatke ili takozvane multitool ja ih imam nekoliko s tim sto sam recimo Gerberov multitool posle prve upotrebe prosledio dalje tj poklonio jer se pokazao kao vrlo nestabilan i neudoban ali zato ono sto je ostalo vredi svaku paru a to su Viktorinox i Lethermann Super i Letherman Wawe s tim sto cu oba letermana da predstavim u posebnom postu :-)

Dakle Viktorinox multitool , sta reci osim svajcarska posla u pozitivnom smislu , izrada je fenomenalna i robustna sa svajcarskom preciznoscu , oba noza su ostri kao zilet a svaka dodatna alatka moze da se rasklopi posebno ( sto recimo nije slucaj sa letermanom gde ispadaju sve zajedno kad se povuce jedna , mada moram reci da to olaksava posao ako se radi u zastitnim rukavicama ) a alatki ima za svaciju dusu ,recimo dijamansku turpiju s kojom sam uspesno ostrio nozeve na terenu,vrlo funkcionalnu i stabilnu testeru,otvarace za konzerve,pivo malo dleto i silo zvezdasti srafciger plus nekoliko normalnih ... ono sto mi se svidja je da su bitsovi i drska za njih posebna celina i namenski vrlo vrlo upesno reseni jer ima i duzi kraj za prilaz i kraci ako je potrebno upotrebiti silu za odvijanje .. ima na jednoj strani metricki a na drugoj ince narezano i moguce je vrlo precizno merenje.
Jos jednom Multi tool za sve namene , made in Swiss i tolko robustan da sam ga ne jednom sklopljenog koristio kao cekic ...
Jednom recju jedan od tri po mom misljenju najboljih multitoolova i ako se neko nosi mislju da nabavi sebi jedan mogu samo da preporucim:-)
Nex357 priložio:
11_6.jpg

I tako ...

Nex357
 alatke
Nex357 priložio:
12_6.jpg

I tako ...

petar
 [xhide]Lepo kolega sve napisa, a o ceni ni reci, a to u Srbiji igra u vecini slucajeva presudnu ulogu u kupovini...B)[/xhide]
Just like old times!

Nex357

petar kaže:
[xhide]Lepo kolega sve napisa, a o ceni ni reci, a to u Srbiji igra u vecini slucajeva presudnu ulogu u kupovini...B)[/xhide]

Pozdrav Petre :-) pa dobro cena je oko 140 svajcaraca i jeste na prvi pogled skupo ali ako negde moras da vodis racuna o kvalitetu to je kod multitolova (probao sam ja i jeftine no name multitolove i mogu samo da kazem kolko god da su jeftini opet je bacanje para , jedan mi je puko na natezu a drugi mi se raspao u rukama ) cak ni ime ne garantuje kvalitetan i namenski multitool (pomenuo sam Gerbera u predhodnom postu) tako da je bar u ovom segmentu preporucen veliki oprez prilikom kupovine ali eto Viktorinox imam vise od 5 godina i nisam morao nijednom da ostrim nozeve i nije se rasklimao ni za milimetar tako da ...
I tako ...

canis aureus
 Nexe braćelaBye
nema te k'o ni donjeg veša u swerige action moviesFrown(Grin)
dobrodošao braćelaiveli 3 puštaš nas da se zabrinemo pa ...No no no

... dok ti ne pretstaviš evo da prikažem ja ovo moje što desetak godina rabim ...
LEATHERMAN SUPER TOOL 200
prezadovoljan sam i rado ga preporučujem svima jer stvarno ga vredi imati!!
canis aureus priložio:
00_2.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Nex357
 Pa bracala kad su nozevi u pitanju tu smo haha evo mog prvog pravog multitola Ovo je predak svih danasnjih multitolova pa i super 200 ... u pitanju je Lethermann Super (prva verzija ) a ima oho ho godina cini mi se oko 15 godina ako se ne varam , ono sto je bitno je da Lethermann vrlo vodi racuna o termickoj obradi pa su nozevi fenomenalni , a i sam kvalitet i robustnost posle 15 godina izivljavanja nad njim s moje strane su se vise nego ocigledni ... leterman super ima par gresaka koji su ispravljeni kod Letherman Wawe-a (po mom misljenju mozda najbolji multi tol svih vremena) ali i te greske nemaju ulogu kod funkcionalnosti i izdrzljivosti samog multi tola u pitanju su recimo neobradjene ivice kad je rasklopljen sto moze posle duzeg rada da bude neudobno ako se ne koriste rukavice , ispadanje svih alatki kad se vadi jedna itd ali sve u svemu posle 15 godina je i dalje na visokom upotrebnom nivou i moze samo da se preporuci :-)

O mom ljubimcu Letheramann Waweu cu kad ga donesem iz auta ... veliki pozdrav
Nex357 priložio:
13_1.jpg

I tako ...

BojanKG
 Nex357,dobar noz,jedino sto nema cegrtaljku za gedore Grin
srbijalov markafazan

Rabijac
 Evo malo nozeva koje je napravio moj otac koji je i sam lovac

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/546/img1016r.jpg/]
img546.imageshack.us/img546/1286/img1016r.jpg[/URL]

Rabijac
 evo ga i pogled sa druge strane
img32.imageshack.us/img32/6052/img1017nh.jpg

nemeza
 Rabijac, možeš li da postaviš slike noževa pojedinačno i u krupnijem planu da se jasnije vide gravure, i od kog materijala tvoj otac pravi sečiva. Pozdrav. Bye

nemeza
 Nex357, jesi opet na terenu ili si pobego sa švalerkom u Španiju. Smeko Pozdrav. Bye

Rabijac
 Bice ovih dana obecavam a sto je tice materjala za pravljenje nazeva mislim da su u pitanju nozevi za secenje asfalta pa guteri to je od industrijske masine za mlenje mesa i od industrijskih nozeva za secenje papira drske nozeva su uglavnom od orahovime gravura po njima je radjena pomocu arkografa za one koji neznaju to je aparat koji pomocu volframove elektrode sagorevaju metal

alex
 Evo sto sam dobio nož na poklon za lov
img51.imageshack.us/img51/204/dsc00731gh.jpg

img806.imageshack.us/img806/8422/dsc00732s.jpg

img856.imageshack.us/img856/5348/dsc00733er.jpg

img839.imageshack.us/img839/4946/dsc00734l.jpg

Sta mislite o ovom nožu???
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Nex357
 Haha pozdrav Nemeza , ma nasla bi me ova moja i u Argentinu akamol Spaniju ... ma navracao sam par puta al sve na brzaka ... zategli ovi na poslu ki da sam im pola familije potepao al aj, a i zauzet sam skupljam stvari za etno kucu sto je radim dole ... zakasotina sta da ti kazem Frown e znam da nije bas tema ali evo par slika da vidis da me opravdano nema xexe (prvobitno sam kupio plac sa kucicom da prosirim sopstveno dvoriste ali kad sam saznao da je najstarija kuca u mom mestu resio sam da je ne rusim i sad pravim etno kucu u sopstvenom dvoristu , e tu hocu da napravim kao mali muzej nozeva i nasih nozara pominjao sam sigurno)
haha eto veze buduci muzej Srpskog nozarstva B)
P.S.Ja se nadam da i jedan od tvojih nozeva zavrsi u muzeju Grin
I tako ...

Nex357
 kuca
I tako ...

Nex357
 hmhm nesto nece slike ...
Nex357 priložio:
1_68.jpg

I tako ...

Nex357
 ah ok evo jos par ...
I tako ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,788,042 posete www.srbijalov.com