Zabrana lova
|
Djura33 |
Objavljen 10.02.2012. 13:51
|

Član

Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
sabatti kaže:
Kada kazes ovo trpaju u isti kos mislis na to sto se svi mi nazivamo lovcima.No sada si mi pojasnio svoje misljenje i naravno podrzavam  .Moram da priznam da sam tvoje upise shvatio da mesarosima nazivas ove sto im smeta zabrana lova i sto su hteli i lov neko na predatora neko na patke.Ali u ovim uslovima bi trebalo odobriti lov na predatore patke i guske.
Sabatti,
to je i moje misljenje: Uopsteno gledano, posto je lov bio uveliko kalendarski na sitnu divljac kao i krupnu divljac vec zatvoren ( sem patke i guske), cela instrukcija nije trebala da se izdaje uopste. Jer, sta oni misle, da mi neznamo da sad treba loviti predatore i pojacano hraniti divljac. Neki put se pitam da li misle da smo kompletno glupi, itd.....
A za patke i guske je trabalo pustiti i dalje da se lovi, jer je tek sada ona atraktivna, ima lovce koju celu godinu samo to cekaju, a sad ni to ne mogu..... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 13:55
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Djura33, dozvoljen je lov po kalendaru i na vepra i nazime.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 10.02.2012. 14:02
|

Član

Pristupio: 27.12.2011. 20:08
|
Djuro da su malo razmislili mogli su da dozvole lov na patke i guske cekanjem tu se nikakva divljac ne uznemirava,a mogli su da obuhvate i ovo sto lala kaze jednostavno da zabrane lov vepra,i hajke.nego ajde sacekacemo jos nedelju dana,prvo sam hteo da se povucem iz lovackog drustva ali sam se smiri malo.a ovi sto prangijaju po srnama po ovom snegu to je njima na cast prangijali bi i da nema zabrane. |
|
|
|
chaki |
Objavljen 10.02.2012. 14:04
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Koliko god se opirao zreo si za politacara Lalo hehehe usao si u sve sisteme i nacine odgovoranja hehe. Svaka cast skidam kapu.
Lici na ono " ne cujem bas dobro ali ipak cu vam odgovoriti '' heheheh
Bas bih voleo tog lovca da vidim koji ce na -20 cekajuci patke da puca vepra od 100+ kg i sta ce sa njim da uradi. Verovatno ce u dzep da ga stavi ili u ranas i da ga nosi kuci ili ce ono na ramena pa ako ga neko prekine svasta moze da se desi hehehe.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 14:21
|

Moderator

|
chaki kaže:
Koliko god se opirao zreo si za politacara Lalo hehehe usao si u sve sisteme i nacine odgovoranja hehe. Svaka cast skidam kapu.
Lici na ono " ne cujem bas dobro ali ipak cu vam odgovoriti '' heheheh
Mogu ja u političare, ali pod uslovom da tebe angažujem kao sekretaricu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 14:30
|

Moderator

|
sabatti kaže:
Djuro da su malo razmislili mogli su da dozvole lov na patke i guske cekanjem tu se nikakva divljac ne uznemirava,a mogli su da obuhvate i ovo sto lala kaze jednostavno da zabrane lov vepra,i hajke.nego ajde sacekacemo jos nedelju dana,prvo sam hteo da se povucem iz lovackog drustva ali sam se smiri malo.a ovi sto prangijaju po srnama po ovom snegu to je njima na cast prangijali bi i da nema zabrane.
Ama ljudi, nisu mogli da dozvole lov na bilo koju vrstu plemenite divljači, jer ne može tako da se uradi po zakonu!!!!
Jedino što možemo da se borimo jeste da dozvole lov predatora, pojedinačni, i ništa više!
Zakon tako kaže, nije ničija samovolja da nešto zabranjuje, pobogu!!! I ljudi u Ministarstvu moraju da rade po zakonu, a ne da ga krše, kako to nije jasno.
Drugo je pitanje da li je takvo zakonsko rešenje dobro ili nije.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 10.02.2012. 14:37
|

Veteran

|
nisi me bas ubedio ovim poslednjim odgovorom hehehe. Ili jesi li nisi lav nema druge. Zabranili su legalan lov a sad popustaju samo za predatore. Jel se lovom na prdatore manje uznemirava divljac i da li ce lovokradica koja je izasla u lov na predatore oprostiti srni da mu izadje na nisan. Trebali su da puste lov na patke i guske i predatore a da obavezu LU da pojacaju kontrole i ako treba asistencija policije. Svaki izlazak mora biti prijavljen.
Ma dzabe prica kad ej nesto lose ne moze da se ispravi da bude dobro. Pita od govana nikad nije mogla da se napravi i to je jasno svima.
Lanac rekoh ja. Zakon je dobar onoliko koliko je svaki clan zakona los a ima mnogo losih clanova u tom zakonu.( molim pravnike da isprave ako nesto nije dobro sa pravnim terminima )
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 14:41
|

Moderator

|
Pa upravo to i govorim: onaj čl.76 zakona ne ostavlja mogućnosti bilo kakvog lova. Jedina varijanta je da se lov na predatore dozvoli, zbog zaštite imovine pravnih i fizičkih lica, po čl. 69.
Loše zakonsko rešenje u tom čl.76 je napravilo problem, zato što nije predvidjena mogućnost selektivne zabrane lova po vrstama divljači, nego ili zabranjuje lov svih vrsta, ili ni jedne!
Tu je problem, a ne u tome da li neko hoće ili neće da dozvoli.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 10.02.2012. 14:49
|

Veteran

|
a ovo nije selektivno pustanje lova mislim sad ovo sa predatorima?
A kao guska u magli padne na krov kuce i osteti crep jer smem da je pucam po clanu 69 koji govori o zastiti imovine pravnih i fizickih lica. Ili mi recimo uleti kroz prozor i slomi ga jer je magla velika bila.
****m li ga kakva je ovo selekcija opet je njihova imovina vrednija od moje
Ne daj boze da neka guska napadne dajguza pa drzava bi placal velike pare za povredu sto ugleda sto casti
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 14:59
|

Moderator

|
Nije selektivno ako odobre lov na predatore, nego se radi o formi lova bez odobrenja, koji je predvidjen zakonom, a dozvoljen je samo u slučaju da je ugrožena imovina (divljač) pravnih i fizičkih lica, od strane predatora, u ovom slučaju.
Zamisli samo kakvo je stanje u NP, ili u JP, gde ima puno plemenite divljači, ako krenu predatori da makljaju divljač? Ko će zaštiti, ako ne bude moglo da se bori protiv zveri? Zamisli da npr. šakali zakolju srndaća u medalji, recimo, a ovaj ne može da pobegne po dubokom snegu?
Hajde malo šire da gledamo, a ne samo preko puščane cevi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 10.02.2012. 15:15
|

Član

|
pa onda neka promene zakon,ali definitivno ova zabrana lova odgovara nekome u vrhu,nije njima mnogo stalo do srdaca i zeceva.meni se ova zabrana ne svidja |
|
|
|
chaki |
Objavljen 10.02.2012. 15:21
|

Veteran

|
a koje to privatno lice ima divljac kao imovinu pa ce da je brani mislim ovde u drzavi Srbiji.
A koliko su srndaca u medalji zaklali sakali van vanredne situacije ima li neko od zakonodavaca tu cifru.
Koliko siroko moram da gledamo mi lovci uvek. Moramo li i daleko da geldamo osim siroko
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 15:23
|

Moderator

|
Promena zakona je jago dugačka priča, koja traje dugo. Možda eventualno neki amandmani da brže prodju, ali i to sada nema smisla govoriti, idu izbori, pa konstituisanje nove Vlade, pa primopredaja poslova po ministarstvima, itd...
Zabrana lova je dobra za neke vrste divljači kojoj ovaj kijamet zaista donosi velike nevolje. Uz to, zabrana lova je bila obaveza po zakonu.
Meni zabrana lova ne odgovara, išlo mi se na patke negde, sada nema od tog ništa.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 15:24
|

Moderator

|
chaki kaže:
a koje to privatno lice ima divljac kao imovinu pa ce da je brani mislim ovde u drzavi Srbiji.
Nemaju privatna lica divljač, ali imaju stoku.
Divljač imaju privatni ribnjaci, npr.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 10.02.2012. 15:35
|

Član

|
Lala kaže:
Promena zakona je jago dugačka priča, koja traje dugo. Možda eventualno neki amandmani da brže prodju, ali i to sada nema smisla govoriti, idu izbori, pa konstituisanje nove Vlade, pa primopredaja poslova po ministarstvima, itd...
Zabrana lova je dobra za neke vrste divljači kojoj ovaj kijamet zaista donosi velike nevolje. Uz to, zabrana lova je bila obaveza po zakonu.
Meni zabrana lova ne odgovara, išlo mi se na patke negde, sada nema od tog ništa. i ja sam hteo samo patku da ulovim  |
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 10.02.2012. 16:04
|

Član

Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
Lala kaže:
sabatti kaže:
Djuro da su malo razmislili mogli su da dozvole lov na patke i guske cekanjem tu se nikakva divljac ne uznemirava,a mogli su da obuhvate i ovo sto lala kaze jednostavno da zabrane lov vepra,i hajke.nego ajde sacekacemo jos nedelju dana,prvo sam hteo da se povucem iz lovackog drustva ali sam se smiri malo.a ovi sto prangijaju po srnama po ovom snegu to je njima na cast prangijali bi i da nema zabrane.
Ama ljudi, nisu mogli da dozvole lov na bilo koju vrstu plemenite divljači, jer ne može tako da se uradi po zakonu!!!!
Jedino što možemo da se borimo jeste da dozvole lov predatora, pojedinačni, i ništa više!
Zakon tako kaže, nije ničija samovolja da nešto zabranjuje, pobogu!!! I ljudi u Ministarstvu moraju da rade po zakonu, a ne da ga krše, kako to nije jasno.
Drugo je pitanje da li je takvo zakonsko rešenje dobro ili nije.
Lalo, ti ko da si postao glasilo Ministarstva i zakona, sve sto oni rade, branis.
I sad mi jos kazes (da ne kazem pametujes), da je lov kalendarski jos moguc na vepra i nazime, ko da ja to neznam, a ti se pravis ko da neznas, da je ipak u skoro svim Lu zatvoren lov 31.01., kao sto je to bilo ranije...... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 18:16
|

Moderator

|
Djura33 kaže:
Lalo, ti ko da si postao glasilo Ministarstva i zakona, sve sto oni rade, branis.
I sad mi jos kazes (da ne kazem pametujes), da je lov kalendarski jos moguc na vepra i nazime, ko da ja to neznam, a ti se pravis ko da neznas, da je ipak u skoro svim Lu zatvoren lov 31.01., kao sto je to bilo ranije......
Svašta, baš!
Branim ono što mislim da je u redu, a kudim ono što mislim da nije dobro.
Ja ne znam gde je lov na vepra i nazime zatvoren, a gde nije - po kalendaru, lovi se. A siguran sam da ni ti ne znaš gde je sve lov bio zatvoren 31.01., a gde se lovilo i posle tog datuma. Govorim o pojedinačnom, a ne o grupnom lovu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 10.02.2012. 18:23
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Lala kaže:
Djura33 kaže:
I sad mi jos kazes (da ne kazem pametujes), da je lov kalendarski jos moguc na vepra i nazime, ko da ja to neznam, a ti se pravis ko da neznas, da je ipak u skoro svim Lu zatvoren lov 31.01., kao sto je to bilo ranije......
Svašta, baš!
Branim ono što mislim da je u redu, a kudim ono što mislim da nije dobro.
Ja ne znam gde je lov na vepra i nazime zatvoren, a gde nije - po kalendaru, lovi se. A siguran sam da ni ti ne znaš gde je sve lov bio zatvoren 31.01., a gde se lovilo i posle tog datuma. Govorim o pojedinačnom, a ne o grupnom lovu!
Znam ja ! Zabranjen je 31.1. u svim lovistima koja su do tog datuma ispuila plan odstrela, u svim ostalim koja gazduju crnom divljaci lov cekanjem je bio dozvoljen do ove je..ne zabrane.
Boze kako sam pametan!!
Joca i Luka
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 18:31
|

Moderator

|
Potpuno tačno, Arso! 
Štaviše, možda je negde plan odstrela ispunjen i ranije?
Jedino je problem nabrojati ta lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.02.2012. 18:35
|

Moderator

|
Nešto kontam, malko sam odremao... Jel vi to mene sad kao ložite ovde na temi, svaki drugi upis moj odgovor na nečiji upis... Čini mi se da sam upao u mašinu.
Kakav zez!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|