Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
Ghost Hunter
 Ma ljudi nemojte se zamarati sitnicama! Kada se glava puske oljusti, jednostavno je oljustite do kraja i to je to! Za malu sumu novaca dobijete odlicnu pusku.

sasa035

Ghost Hunter kaže:
Ma ljudi nemojte se zamarati sitnicama! Kada se glava puske oljusti, jednostavno je oljustite do kraja i to je to! Za malu sumu novaca dobijete odlicnu pusku.
Pa oljustena i bas odlicna....Sad Mislim nemoj da se ljutis ali konstatacija ti je veoma utesna.
sasa035

AJDUK
 Danas pala 153 ;) nije bas kalibar koji sam hteo ali nema veze, moja je 12/89 sa duzinom cevi 660 sintetika.Cene variraju i do 7000din, za sad su najjehtinije u KG. Bice rokanja na strelistusrbijalov Vebanje

PEZ
 Kolega neka te dugo i dobro sluzi.

AJDUK
 Hvla kolega pez;)

Cvele
 Ajduk, pa zasto nisi cekao da uzmes kalibar koji si hteo ako ga nije bilo trenutno? Kol'ko si je platio ako nije tajna? I dobro da si uspeo da nadjes cev od 66cm...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

AJDUK
 Cvele cekao sam odobrenje tri ipo meseca, a ta koju sam hteo otisla.Nije strasno hteo sam 76 a dobio 89, cena joj je 52000din ili tog dana 444,4 eura. Za dan dva uzimam oruzani list i da je probam,puc puc
E i naisao sam na raspoloznog prodavca jer je u originalu bila u drvetu, a ubacio mi plastikuSmile

Cvele
 Dobro da si na kraju dobio odobrenje Smile al' je skocila cena Shock ja sam moju u Martu platio 43000, 12/76 i 71cm cev, isto plasticna... Smile

car2
 Pozdrav kolege vidim nabavila se puskica IZ 153 , ali jedan kolega rece da je nabavio u 12/89 ,jeste dobra Smile za nesto ali za brenere u kal 12/70 muke nastaju Confused razbacivace ko luda.
Imam istu takvu 12/89 za sacmenu municiju guta sve od olovne do celicne sacme,i posip nije los ali sa odgovarajucom municijom,ali kuglu u 12/70 haos,vec 12/76 grupise super a 12/89 potkalibre ekstra ,samo se puska rita ko konj kad pucas.
Moj drugar upuco svinjce sa 12/89 miraz potkalibar otkotrljo ga od siline udarca.
I pak puska koja ce da sluzi dugo ali moras da odredis vrstu municije koja ce da najbolje nosi i naravno cok koji ce ti odgovarati,poz carika

AJDUK

Cvele kaže:
Dobro da si na kraju dobio odobrenje Smile al' je skocila cena Shock ja sam moju u Martu platio 43000, 12/76 i 71cm cev, isto plasticna... Smile

Sad bio u snajperu 62000din i kazu da ce jos gore,Cvele dobro si proso, kamuflazna je skuplja

Cvele
 AJDUK, Mp153 62000? Shock

AJDUK

Cvele kaže:
AJDUK, Mp153 62000? Shock

da,da jos malo pa ko Italijanke Smile
Cena strasno variraju, u Kragujevcu su do sad bile najjefinije 47500 ako do sad nisu skocile. Ne bi da reklamiram firmu al su dobri moze na odlozeno placanje cekovima.Mislim da znas o kojoj se firmi radi B)

Cvele
 Znam, znam firmu... samo me zbunjuje ova cena od 62000... Smile

Ghost Hunter
 Prije nekoliko dana obisao sam vise prodavnica lovacke opreme i u svakoj je cena MP 153 skocila, mislim 1000-2000 dinara nije mnogo ali sam zainteresovan zbog cega ta tedencija rasta cene! Zanima me sa kojim vrstama kugli(pojedinacnog zrna) i koga prozvodjaca vam se ova puska najbolje pokazala, jer planiram da lovim iskljucivo divlje svinje sa njom?

Cvele
 Danas sam probao dva tipa kugli, jedno je S&B, a drugo Miragge, S&B sam pucao na 30-40m i pogodak je tamo gde sam pucao, a Miragge na 50-60m takodje pogodak gde je nisanjeno...

Cvele
 Evo Mirage pojedinacnog zrna, ispaljenog iz Mp153 na oko 50-60 metara, pogodak tacno tamo gde je nisanjeno, pucao sam u orah, jer bolju metu nisam imao(bio sam u lov na prepelice) na toj daljini zrno se sa sve korpicom "zabolo" u orah jedno 2cm...
Cvele priložio:
1_113.jpg

vlada lovac
 Cvele ovo je po meni prevelika deformacija, kugla je bukvalno spljostena, pucao sam veliki broj kugli na pribliznim daljinama i ni jedna se nije toliko deformisala, izgleda je ovo previse mekano olovo. Kako izgleda kugla S&B jel i ona slicna

Sniper Hunter

Cvele kaže:
Evo Mirage pojedinacnog zrna, ispaljenog iz Mp153 na oko 50-60 metara, pogodak tacno tamo gde je nisanjeno, pucao sam u orah, jer bolju metu nisam imao(bio sam u lov na prepelice) na toj daljini zrno se sa sve korpicom "zabolo" u orah jedno 2cm...

Hmmm???? tu mi nešto ne štima .....nisam pucao u orahovinu nikada ali u bagrem jesam ,prosvira dasku od 3cm ko ništa, moralo je da uđe dublje malo ,u stablo od topole kada sam testirao LEE slug moje punjenje išlo je 8- 10 cm na oko 50m to može da potvrdi i kolega lovac 74 kod njega smo zajedno testirali,čudi me samo toliko malo ,jesu bile kugle 12 /76 ili 12 /70cal Cvele?

PS. ja sam pucao iz zastavine bokerice i IŽ-27

vlada lovac
 O tome i pricam, nije logicno da udje samo 2cm a da se toliko deformise, na slici se vidi da je pucano u sveze stablo oraha sa relativno tankom korom (zeleni ostaci na kugli), ako bagremovu dasku od 3cm probije, u sveze stablo oraha mora mnogo mnogo dublje od 2cm

PEZ

vlada lovac kaže:
Cvele ovo je po meni prevelika deformacija, kugla je bukvalno spljostena,deformisala, izgleda je ovo previse mekano olovo.

Po nekoj logici i jeste tako,zbog mekog olova energija zrna je iskoriscena na deformaciju samog zrna na ustrb probojnosti,verujem da bi sa tvrdjim zrnom bilo drugacije.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,072,675 posete www.srbijalov.com