Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Sniper Hunter
 i55.tinypic.com/1zvbplc.jpg ovo je cok samo za olovo

i53.tinypic.com/folw29.jpg a ovo za celicnu i ovaj je uzi i od xf kolega bturijane oba su za m 153

Lovac Stari
 Au ala ste se raspisali Jaooo.
Ja na moju i nemam cokova, skinuo sam to sa bor masinom i burgijom 12-icom!
Sada pucam breneke iz obe polozene Stari.
Dobar pogled.

Lala
 Evo šta znače oznake čokova, za olovnu sačmu:
C = cilindar
IC = pojačani cilindar = 1/4 čoka
M = medium-srednji čok = 1/2 čoka
IM = pojačani srednji čok = 3/4 čoka
F = full (pun) čok = 1 čok
XF = extra full čok = 1 + 1/4 čoka

Za čeličnu sačmu ne znam napamet oznake koliko je koje čokiranje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 To je i najbolje Starija sam planirao nesto sa bonsekom da uradim neke modifikacije i onda pucam samo bez koncentratora i to samo na zeca na 80 -100m da ga ne" pocepam"na 45-50 sa koncenratoromGrin

Lala
 Samo se ti zezaj Sniper, vidiš da momak nije ukapirao da ga vozikate, pa vas shvatio ozbiljno! Kakvo razočarenje će da doživi kad bude ukapirao...

slavko75
 sniper nemoj bonsekom mozda je lakse brusilicomSmekoSmeko
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Sniper Hunter
 Ma niko nije imao nameru Lalo da ga vozika vozao se sam i jos ubedjuje u neke stvari koje ne piju vodu ali dobro covek odstreljuje zeca svaki put na preko 80m svaka cast z.j..o i mene kad pricam o pecanju sa vezanim rukamaGrin i napravim dupli puni Smeko

Lala
 I to bez korpice, kolega! 4,5 milimetra sačma, bez korpice, pa na 80 m zeca pljas, eheeejjj! Nije se zezati sa takvim strelcem! I tačno, kaže, pamti da je za 18 godina skinuo 21 zeca tako! Ma... jbt opet se cerekam ko lud na brašno Grin Grin Grin
E svašta može čovek pročitati... A možda je pucao kroz dupli čok?!? Smeko

Sniper Hunter
 Ne valja brusilicom na mojoj cevi od volana da se radi jer mogu da je pregrejem pa ce da se odkali Smeko

Lala
 Jel, bre, Sniper: jel tebe 'vata ludilo zajebantsko uvek u ovo vreme? I sinoć si počeo sa sprdnjom otprilike u ovo doba ...

slavko75
 u kasne sate ga hvata xaxaxax

Lovac Stari
 Hvata ga pred spavanje Podrka.
Nego hajde uozbiljite se i vratite na temu.
Dobar pogled.

Sniper Hunter

Sniper Hunter kaže:
i52.tinypic.com/20if9xt.jpg
U vezi korpica tj koncentratora s leva na desno gualandi ,B&P i plavi remington svima u deklaraciji pise da su za punjenja od 30 g olova ali cenajdalje da ode sa sacmom plavi pa B&P a onda gualandi zasto ? zato sto kada se napune casice do vrha na sva3 gualandi primi ravno 23g B&P27 a remington 30 i na istoj daljini plavi ima najuzi posip punio sam sva 3 sa 30 g olova i probao iz iste cevi i puske jer odnese najdalje sacmu posto je korpica najdublja tako da tu ne vidim ucinak coka pucano iz zbrojovke 304 sa fiksnim cokovima iz gornje cevi zao mi je sto nisam slikao mete cal 16 znaci sa korpicom cok ne igra bas veliku ulogu

kolega bturijane preporucio bih ti da ponovo proucis ovu sliku a ne da izvlacis pogresne zakljucke sta je pesnik hteo reci Grina u funkciji dubine casice ide razlika u posipima jer sacma koja nije stala u korpicu tj periferna siri snop i samim tim korpica preuzima funkciju coka znaci kako je napunjen metak i u koju svrhu imas nameru da ga koristis tako biras i korpicu a sa filcanim cepom sacma pocinje da se siri odmah po izlasku iz cevi i tu cokovi imaju uticaj ali bez korpice samo sa cokom nemas bolji posip na tim tvojim daljinama od 80 m mada smatram da na toj daljini na zeca nema svrhe ni pucati ali dobro svako radi onako kako misli da je najbolje jer sa korpicom dobijas na daljini onoliko koliko ona nosi sacmu u sebi tj dok ima istu kineticku energiju kao i sacma ali posto su razlicitih masa onda korpica zaostaje i snop pocinje da se siri i ja ti garantujem da bez koncentratora iz iste cevi i kojeg god hoces coka nemas bolji posip na istoj daljini kao sa pravilno odabranim koncentratorom a to imas primer u sportskom streljastvu kojim se ne bavim ali slusao sam kolege koji to rade niko ne puca bez koncentratora pozdrav i nema ljutisGrin

Sniper Hunter
 Ma hvata kada uleti neko spreman za salu koju uz lov volim puno i uvek sam spreman na salu a vidim da i vi drugari niste boljiGrin

slavko75
 to sniperu ija sam ti za ssalu u svaka dobaSmekoVebanjeSmeko

Jastreb
 Dešava se i to u brdskim krajevima...i ja sam odstrelio nekoliko zečeva na tim daljinama... jednostavno nemate baš izbora

Mada, po meni tu presudnu ulogu igra krupnoća sačme, jer zadržava veliku energiju dovoljnu da odstreli divljač na tim daljinama...

4mm ili 4,5 mm uspešno može da završi posao

Lično ne koristim 4,5 mm... čak i 4,0 mm retko, ali može... napominjem da treba biti oprezniji sa tom krupnoćom, jer je opasnija i po ostale učesnike u lovu.

mikaccg
 A kakvu tu ulogu ima duzina cevi
uvek dobar pogodak

bela

Lično ne koristim 4,5 mm... čak i 4,0 mm retko, ali može... napominjem da treba biti oprezniji sa tom krupnoćom, jer je opasnija i po ostale učesnike u lovu.

opasna je čak i trap municija ako se ne pazilovac
vižlan i terier

bela

Lovac Stari kaže:
Au ala ste se raspisali Jaooo.
Ja na moju i nemam cokova, skinuo sam to sa bor masinom i burgijom 12-icom!
Sada pucam breneke iz obe polozene Stari.

možda nisam u toku stari ali brenike ima sa strane po milimetar olovne vodilje šta se naravno topi prilikom izlaska iz cevi,tako da se še čak i iz super čoka puca brenike.

napomena ''kugla'' nikako samo iz cilindrične cevi . ja barem tako primenjujem.B)
vižlan i terier

bela
 pa naravno da nisam u toku kad nisam pročitao zadnje dve stranice......je...te.
vižlan i terier

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,424 posete www.srbijalov.com