Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Preticanje pri gađanju sačmaricama

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Preticanje pri gađanju sačmaricama
kimi
 Činjenica je da u petla pucamo uglavnom u momentu kad se diže ili je tek poleteo, često i na zemlji tako da od tih famoznih 100km/h ili 25-30 m/s neme ništa. Jedino ako nije u pitanju neki turbo start( formula 1 od 0-100km/h za nekih 3 sekunde).
Ako se ovo uzme u obzir onda dolazimo na ono što većina lovaca kaže- pucaj u klun !!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

klaja
 Kolega Kimi nemoj da mi zameriš ali na fazana tj. ni na jednu pernatu divljač se ne puca dok je na zemlji ili na vodi. Izuzev lov na tetreba.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

nenadx
 Evo i formule za izračunavanje,možda pomogne
(klik na sliku za uvećanje)
i44.tinypic.com/ml7538.png
Dobar pogodak

velimir

nenadx kaže:

Kako uzeti izraćun po toj formuli naprimer Zec ili lisica ako ih goni ker, ili pernata divljać ako leti uz vetar i niz vetar. Nije niti svaka divljać u istoj kondiciji, zanima me Ko je to uspeo sve izmeriti i napraviti proraćun. Osobno mišljenje radje ću da prešutim.

DakiNS
 Kolega da li si čuo za prosečne vrednosti U svim tablicama daju se prosečne vrednosti dobijene sabiranjemViše rezultata i deljenjem njihovim brojem.Inače bi svaki metak sa svakim fazanom imao svoju tablicu.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nenadx
 Velimire,iznesi svoje mišljenje,zato smo tu.Najgore je jednoumlje,a prethodno nabacih jer se radi o opštim saznanjima koja se mogu i matematički izraziti.Naravno 99% lovaca lovi i uspešno puca bez spoznaje da im je za to potrebna mat.formula,a onih 1% iako znaju nekoriste je,između ostalog i iz razloga koji je naveo Daki.Lično sam prvih 10-tak godina lovio a da nisam ni znao za neke proračune... nakon upoznavanja...pa još nakon toga odbacio ih za praktičnu upotrebu,jer su se stari dobri refleks,iskustvo,vežba...pokazali vanredno efikasnim u praksi...sa druge strane nisam ni zašalio što izgubih malo vremena na teoriju,koja bar u segmentima može biti primenjljiva i ugradljiva u prethodno....Pozdrav
Dobar pogodak

stojkuki
 Shaq proverio. U pravu si. Racunanje u kima ne ide najb

velimir

DakiNS kaže:
Kolega da li si čuo za prosečne vrednosti U svim tablicama daju se prosečne vrednosti dobijene sabiranjemViše rezultata i deljenjem njihovim brojem.Inače bi svaki metak sa svakim fazanom imao svoju tablicu.ika

Kolega poznato mi je kako se radi proraćun. Hteo sam da kažem da su ta odstupanja daleko veća.
Recimo Fazan po tabeli leti 28/ ms . Smatram da brzina kod podizanja i kod leta nakon toga kada Fazan postigne puno ubrzanje ima dosta odstupanja od ovih 28/ ms. Da nebi ispalo da ja pametujem, poštujem strućnjake i njihove izraćune ali mislim da u praksi to baš nije tako.

DakiNS
 Kolega uvek se daju srednje vrednosti koje svako primenjuje prema situaciji na terenu inače bi svaka tablica bila kao knjiga za milion situacija u kojima se možeš naći, primer fazan u poletanju ali od tebe,da li bi uopšte koristio preticanjeLovac 3

Miroslaw
 znaci zakljucili smo,teoriju treba poznavati i vladati balistickim podacima i to je pozitivno,do dobrog strelca tj dobrog osecaja za preticanje prilikom gadjanja divljaci u pokretu stize se putem vezbe i godina staza u lovu.Zakljucak:svi smo u pravu.SRBIJA

stojkuki
 JeeeeeeeeeB)

mirko knezevic
 Ima u ovim tablicama interesantnih stvari,ja ih licno postujem jer prvo je nekome verovatno trebalo vremena da to sve napravi izracuna,ali licno slabo kada matematicki racunam preticanje u toku pucnja,sto kazu neke kolege,svega tu ima pomalo. Prvo se malo rodis sa dobrim okom i mirnom rukom onda malo udjes u stos prilikom lova,a onda ono najvaznije dugogodisnje iskustvo i puno ispaljenih patrona i promasaja. Ja licno preticanje retko kada dajem,nisanim direktno u metu ili samo za koji milimetar ispred.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

PEZ

Miroslaw kaže:
znaci zakljucili smo,teoriju treba poznavati i vladati balistickim podacima i to je pozitivno,do dobrog strelca tj dobrog osecaja za preticanje prilikom gadjanja divljaci u pokretu stize se putem vezbe i godina staza u lovu.Zakljucak:svi smo u pravu.SRBIJA

Bravo 2B)

sporting
 samo da podsetim,za uspešan pogodak potrebno je napuniti i otkočiti pušku, ostalo je stvar vežbe
Teško onom ko ceo dan ide za kerećom pameti!

DakiNS

sporting kaže:
samo da podsetim,za uspešan pogodak potrebno je napuniti i otkočiti pušku, ostalo je stvar vežbe

Stvarno, eh da sam danas umro ovo ne bih saznaoHaHaHa

Aca Velika Plana

sporting kaže:

HaHaHa a jes istina,lako se moze desi da pukne obaraca ako nekom zapne a kad ono puska zakocena,a tek kada stanemo da se zezamo,pitaj Boga kolko puta sam vadio patrone ovima iz grupe kad neko prelomi pusku turim mu opaljeni patroni HaHaHa kad ono petlic prno kljoc kljoc Njanjanja2 ! Grin axaxax

kolega_LOVEc

Aca Velika Plana kaže:

sporting kaže:

HaHaHa a jes istina,lako se moze desi da pukne obaraca ako nekom zapne a kad ono puska zakocena,a tek kada stanemo da se zezamo,pitaj Boga kolko puta sam vadio patrone ovima iz grupe kad neko prelomi pusku turim mu opaljeni patroni HaHaHa kad ono petlic prno kljoc kljoc Njanjanja2 ! Grin axaxax

ja sam video jos bolji zez , covek punio patrone "koji obaraju avione, naravno ako se pravilno preticu" usput je "zaboravio " da ubaci sacmu u njih i umesto sacme ubacio neki rezani papir, sve to je naravno galantno podelio sa drustvom iz grupe, pa tako petlici lete ovi odozdo se vesele, i sto je najbolje od svega ne odustaju do poslednjeg metka, jer ipak je municiju punio covek od poverenja a njma je samo bio los dan.Ogovaranje
Vim vi repellere licet

duskov
 sve je stvar navike i rutine a bogme zavisi i od kvaliteta samog metka...
Nenadova tabela je ipak temelj za dalje učenje i osnova za pucanje sa preticanjem.
Teško se to desi da patka ili zec ili bilo kakva divljač idu pravo prema lovcu, ili dijagonalno ili ... Konačan uspješan hitac je rezultat lovačke inteligencije. I rutine!

Neca92
 Ma daj, kolega Lovec, da zameni rezani papir sacmom, to nije moguce! Pa razlika u tezini je neverovatna, nema sanse da se to desi, a da se ne primeti. Ajde on, a da ne provale ovi ostali kojima je podelio, da je prelagana kad su je uzeli da je stave u puske... No no no
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

sheytan

nenadx kaže:

Sluchajno sada pogledah ovu tabelu, i primetih ochitu greshq u Vremenu leta sachme. Vidite li je? Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Čokovi na sačmaricama LOVCI POČETNICI 262 18.02.2014. 16:39
Paradox čokovi na sačmaricama ORUŽJE - SVAŠTARA 14 22.12.2013. 20:42
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,821,410 posete www.srbijalov.com