CZ-USA MALLARD
|
sheytan |
Objavljen 05.02.2014. 16:28
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ Nisam uosphte siguran da su te Zabarke bolje, ali nisu ni turske savrshene. Npr., ja sam UMALO qpio onu jednu lepu boXericu Huglu, jedan obarach, bela voogla, shuplja na sve strane(i iznad gornje i iznad donje cevi ), rukoFat Velshki Princ, itd, itd., al ipak odustadoh, i ne pokajah se... Kasnije mi reche pobro da je njegova Huglu malko POHRDJALA iznootri, naravno uz malo njegovog nemara... Ali, tvrdohromiratoj sachmari to ne bi trebalo lako da se desi...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 05.02.2014. 18:44
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
Podunavac kaže:
Zašto bi turska puška morala da bude lošija od donje klase italijanskih pušaka tipa F.A.I.R. Bettinsoli ili Sabbati? Ili neke druge firme iz donjeg cenovnog ranga. Zato što je napravljena u turskoj fabrici? Pa turci su vekovima bili najjača vojna sila na tri kontinenta, i jako dobro znaju šta je čelik i šta je oružje. Mnogi bi se iznenadli kada bi videli kakve se sve puške prave u turskoj. Italijani jesu vrhunski majstori u izradi sačmarica, ali i kod njih sve što je bolje počinje od 2-2,5 hiljade evra pa naviše.
друже подунавац, турци јесу били једна од најјачих сила на три коЊтинента, али у времену кад је главна ударна снага била - коњица. када је у другој половини 17. века дошло до усавршавања ватреног оружја и порастао значај пешадије, турци су почели лагано да заостају. током 18. века прихватили су белгијски систем са отвореним механизмом и још 100 година држали су се њега као пијан плота. перкусионо оружје код њих није оставило битан траг и већ тада су потпуно изгубили корак са светом. о острагушама нема ни говора. производња се заснивала на занатској изради, а "врхунске" "турске" цеви биле су у ствари одбачене италијанске, немачке и француске цеви које су куповане тамо као старо гвожђе и шверцоване у турску. оружје са тим шкартираним цевима у турској је продавано врло скупо и сматрало се као прворазредно (чек-чек, ово ми нешто звучи познато... ). занатски рађене цеви турске производње нису ваљале за ништа и биле су опасније за власника него за оног који се гађа. једино што су турци заиста радили како треба било је хладно оружје и украшавање. тако да од њихове "традиције" у изради ватреног оружја мож да се обришете.
са друге стране, не треба заборавити да турци годинама лиценцно праве ф-16. технологија је много доступнија, тако да не би ништа чудило да и турци праве релативно добро оружје. али се ја плашим (шеов пример) да се и турско оружје код нас увози по истом принципу као и руско. а између та два је бирам руса, без обзира што му је естетика и заштита го (пииип).
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.02.2014. 20:34
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
U turskoj ima nekoliko stotina fabrika oružja koje rade puške sačmarice. Niko ne može da me ubedi da sve te fabrike rade loše oružje. Turska privreda trenutno ima jedan od najvećih uzleta u evropi. Imaju velika prirodna
bogatstva (uključujući i sirovine za čelik), a dobar deo fabrika im radi na CNC mašinama. O turskom orahu da i ne govorim. Mnogi svetski poznati proizvođači sačmarica koriste upravo turske talpe za svoje kundake. Što se tiče konkretno Huglu pušaka, u hrvatskoj su dosta popularne. Mnogo mojih drugara i poznanika ih koristi i do sada nisam čuo ništa loše o ovim puškama. Jedino što je velika većina ubeđena da lovi sa Zbrojovkinim puškama za američko tržište i nemaju pojma da se prave u turskoj. Što se tiče novih ruskih pušaka, završni finiš, finoća izrade i dizajn kod turskih je na daleko višem nivou. A vreme će pokazati kakva im je upotrebna vrednost. Ja sam naručio sebi jednu turkinju, pa ako sve bude išlo po planu sledeće sezone stižu informacije iz prve ruke.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 05.02.2014. 21:33
|

Lovčina

|
ја сам лепо навео да је сада технологија доступна и да ме ништа не би чудило да турци праве добро оружје. једино сам реаговао на тезу да турци имају "богату традицију" производње ватреног оружја. имају,али лошег оружја. међутим, њихова школа украшавања је врхунска и ту нема шта много да се прича. ја једино сумњам у квалитет турског челика док се не докаже супротно.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.02.2014. 17:45
|

Lovčina

|
Lično nisam ljubitelj turskih gravura na oružju jer su preterane i čist kičeraj. Naravno ima i umerenih, ali govori o onim "nakićenim". Što se tiče čelika, na osnovu čega si izveo zaključak da je turski čelik loš?
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.02.2014. 18:58
|

Lovčina

|
шта се неком свиђа или не свиђа је ствар укуса. ја волим ненакићено, "спартанско" оружје, али је факат да тај "кичерај" турци раде добро.
нисам рекао да је турски челик лош већ да ја немам поверење у њега док се не докаже другачије. а немам поверење јер сам гледао неколико турских пушака армед и сар...(како год се читало) и уопште ми не делују људски, да не кажем да ми делују нежно. истина да им је завршна обрада пет класа изнад руса, али ми њихов челик не изгледа ок и то је то. а годиинама се мувам око мотора и по разним радионицама па ми метални материјали нису баш непознати. но технологија иде даље, па постоји могућност да су и турци нешто урадили како треба, а ја гледао нешто што није како треба
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 06.02.2014. 19:38
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Poredite moderno lovacko oruzje sa Turcima Osmanlijama 
Svidjalo se to nama ili ne, Turske puske ce istisnuti Ruske sa trzista zato sto su 100 godina ispred Rusa i po lepoti i po kvalitetu izrade.
Mislim na nove puske, sto vidjam u prodavnicama...
 |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.02.2014. 21:18
|

Lovčina

|
Sekir naravno da u moru proizvođača oružja u turskoj ima i onih koji su relativno lošeg kvaliteta. Ja nisam ni rekao da je sve tursko oružje dobro, ali ima dosta proizvođača koji prave solidno oružje za fer cenu. A ima i u turskoj skupog i kvalitetnog oružja koje može da se meri sa ostalim svetskim proizvođačima iz više klase.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.02.2014. 21:43
|

Lovčina

|
наравно да има, то има свуда. али која је цена? ја сам навео пушке које сам гледао и рекао шта ми се не свиђа. не могу да судим о нечему што нисам гледао 
турци по квалитету израде испред руса? можда, али по квалитету материјала тешко. овде говорим за јефтиније оружје. то што се код нас увози шкарт није питање руског квалитета већ наших дерикожа, пардон, трговаца, и то смо одавно апсолвирали.
што се тиче османлијског периода, ја сам га потегао јер је у питању било стално позивање на турску традицију у изради ватреног оружја. дакле, турци имају традицију у изради ЛОШЕГ ватреног оружја. њихова школа украшавања истог је већ трећи падеж.
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 06.02.2014. 21:44
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Kad je vec o turskim puskama rec,nadam se da nije bas mnogo ...
http://www.zaferi...o_1612.htm
Jel koristio od vas neko ili drzao u ruci ovu pusku?Meni se bas dopada,iako je bokerica |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.02.2014. 21:51
|

Lovčina

|
нот фаунд???
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 06.02.2014. 21:55
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Šeki 
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 06.02.2014. 21:59
|

Veteran

|
ssekir75 kaže:
нот фаунд???
Ne znam sto nece da ti otvori,meni otvara... ...u pitanju je turska puska Zafer 0 1612,kao sto Nikola i rece Po meni-lepotica! |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.02.2014. 22:05
|

Lovčina

|
лепа пушка, нема шта. каква је по квалитету материјала (не израде!!!) не знам, али то ће се већ видети током употребе.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.02.2014. 22:30
|

Lovčina

|
neca90 kaže:
Kad je vec o turskim puskama rec,nadam se da nije bas mnogo  ...
Jel koristio od vas neko ili drzao u ruci ovu pusku?Meni se bas dopada,iako je bokerica 
Ovu pušku sam ja skoro kupio pre 4-5 godina. Čovek je dobio na lovačkoj tomboli a nije lovac. Dao je na komisionu prodaju u prodavnicu u kojoj je i kupljena za tu tombolu i na internet u oglase. Nazovem čoveka i on mi reče da je puška nova, nekorištena. Odem pogledam pušku i svidi mi se za te pare. Imao sam dve zamerke. Nema pređice za remnik i nema ejektore. Pređice bi lako sam postavio, a ejektore volim ali nisu obavezni. Ostalo sve OK. Kalibar 12/76 magnum, bela glava i 5 izmenjivih čokova. Nova je bila 4900 kn (oko 650 evra), a ja sam ovu pogodio za 3500 kn (oko 460 evra). Dođem posle po pušku i ni ne gledam je mnogo jer se čovek (vlasnik) žurio na posao a ja sam je već pregledao pre par dana. Dam pare i overim dozvolu. Odemo na brzaka na piće i svaki svojoj kući. Usput svratim kod mojih staraca da im pokažem pušku. Izvadim pušku iz kutije i vidim da ima svetleću mušicu umesto originalne mesingane. Pogledam malo bolje i vidim oštećenje izmđu navoja i čoka na jednoj cevi. Može da stane vrh hemijske olovke unutra. Odma nazovem trgovinu i kažem da nema šanse da ja zadržim tu pušku. Trgovac mi reče da je gazda na moru i da dolazi za par dana pa da nazovem njega. Čim je došao sa mora ja vratim pušku u trgovinu a on me ubeđuje kako to nije ništa i da puška može normalno da funkcioniše. Međutim ja je nebi uzeo ni džaba jer sam hteo novu pušku a ne oštećenu. Puška nekome pala i polomila se mušica i oštetila usta cevi. Natezanje između nas trojice par dana za pare. Onda ja zapretim da ću stvar da prijavim policiji i podnesem tužbu za prevaru. Tu stvari počnu da idu nabolje za mene. Dođu predsednik i blagajnik LD-a koje je kupilo pušku za tombolu i pritisnu vlasnika trgovine. Meni gazda prizna cenu koju sam platio, doplatim razliku i uzmem novu IŽ-27 kod njega, pošto nije imao drugu ispravnu turkinju. Premda mi se već bila pomalo i zgadila zbog svih peripetija. A morao sam i da storniram nabavnu dozvolu i izvadim novu.
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 07.02.2014. 23:06
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Kolega, dobro si ti prošao, mada nerviranje i vreme izgubljeno u raspravi i natezanju... neprocenjivo.
Pa onda opet "cimanje" oko nove nabavne...
Ne bih ja ništa drugo iz te radnje, osim da mi vlasnik lično vrati svaku paru koju sam dao za pušku. 
Sramota. |
|
|
|
neca90 |
Objavljen 08.02.2014. 00:24
|

Veteran

|
Podunavac kaže:
neca90 kaže:
Kad je vec o turskim puskama rec,nadam se da nije bas mnogo  ...
Jel koristio od vas neko ili drzao u ruci ovu pusku?Meni se bas dopada,iako je bokerica 
Ovu pušku sam ja skoro kupio pre 4-5 godina. Čovek je dobio na lovačkoj tomboli a nije lovac. Dao je na komisionu prodaju u prodavnicu u kojoj je i kupljena za tu tombolu i na internet u oglase. Nazovem čoveka i on mi reče da je puška nova, nekorištena. Odem pogledam pušku i svidi mi se za te pare. Imao sam dve zamerke. Nema pređice za remnik i nema ejektore. Pređice bi lako sam postavio, a ejektore volim ali nisu obavezni. Ostalo sve OK. Kalibar 12/76 magnum, bela glava i 5 izmenjivih čokova. Nova je bila 4900 kn (oko 650 evra), a ja sam ovu pogodio za 3500 kn (oko 460 evra). Dođem posle po pušku i ni ne gledam je mnogo jer se čovek (vlasnik) žurio na posao a ja sam je već pregledao pre par dana. Dam pare i overim dozvolu. Odemo na brzaka na piće i svaki svojoj kući. Usput svratim kod mojih staraca da im pokažem pušku. Izvadim pušku iz kutije i vidim da ima svetleću mušicu umesto originalne mesingane. Pogledam malo bolje i vidim oštećenje izmđu navoja i čoka na jednoj cevi. Može da stane vrh hemijske olovke unutra. Odma nazovem trgovinu i kažem da nema šanse da ja zadržim tu pušku. Trgovac mi reče da je gazda na moru i da dolazi za par dana pa da nazovem njega. Čim je došao sa mora ja vratim pušku u trgovinu a on me ubeđuje kako to nije ništa i da puška može normalno da funkcioniše. Međutim ja je nebi uzeo ni džaba jer sam hteo novu pušku a ne oštećenu. Puška nekome pala i polomila se mušica i oštetila usta cevi. Natezanje između nas trojice par dana za pare. Onda ja zapretim da ću stvar da prijavim policiji i podnesem tužbu za prevaru. Tu stvari počnu da idu nabolje za mene. Dođu predsednik i blagajnik LD-a koje je kupilo pušku za tombolu i pritisnu vlasnika trgovine. Meni gazda prizna cenu koju sam platio, doplatim razliku i uzmem novu IŽ-27 kod njega, pošto nije imao drugu ispravnu turkinju. Premda mi se već bila pomalo i zgadila zbog svih peripetija. A morao sam i da storniram nabavnu dozvolu i izvadim novu.
Sto kaze kolega Barbarosa,stvarno sramota...Iskreno,ni ja ne bih uzeo ostecenu pusku,pa sve da je Ferlah ili Bereta!Ja se iskreno nadam da ce da ti se ukaze prilika da nabavis jednu ispravnu,posto ti se svidjala,a ruku na srce,i meni je bas lepa;) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 08.02.2014. 01:14
|

Lovčina

|
Nije mi bio problem ni vreme, ni kilometraža ni zamena nabavne dozvole. Ali kada sam video da je cev oštećena pao mi je mrak na oči. Sreća što je gazda bio na moru pa sam se za tih par dana čekanja oladio. Inače taj dan je moglo da bude svega. A onda zbogom svo oružje.
Sada sam naručio Huglu Ringneck u kalibru 20/76, a od Zafera sam odavno odustao. Vidim da ga nemački Akah ima u prodaji pod nazivom Zafer Hubertus po ceni od 510 evra. Jedino su mu dodali pređice za remnik, u odnosu na originalnu verziju O1612.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 08.02.2014. 10:11
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Podunavac kaže:
Sada sam naručio Huglu Ringneck u kalibru 20/76
Skoro sam gledao jednu takvu kod Žareta u Trofeju pored nje stojala je bokerica woodcock. Mogu slobodno reći da sam se razočarao u Ringneck a razmišljao sam o njoj ozbiljno sve dok je nisam uzeo u ruke. Na vrhu cevi ima proširenja za čokove koja deluju skroz neprirodno i ruže izgled puške. Kada sam uzeo woodcock-a tek sam onda shvatio da je ova položara klasa ispod u odnosu na bokericu istog proizvođača što u krajnjem slučaju i cena govori. Razlika je bezmalo 200 evra.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 08.02.2014. 10:38
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kimi, koliko košta woodcock?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|