Nije to po meni nista cudno,jer se doticni pouceni iskustvom nekih drugih brljatora pokusavaju na vreme pripremiti za manevar.Neke od najvecih afera isplivale su kao posledica jedne emisije na jednoj televiziji(svi znamo o cemu se radi).Iako nema toliki publicitet polako se oko njega sakuplja kriticna masa,a kad masa zatalasa moz bidne sranja.Ovako prateci sta se sve serenda kojekuda po netu mogu na vreme da pripreme odbranu a to slozicete se nije mala stvar,pa nije zgoreg potrositi koji dinar(naravno tudji)da se blagovremeno dodje do korisnih informaCIJA.Stara udbaska skola;ubaci po jednog ili dvojicu svuda,i medj nase i medj njihove da znamo sta nam narod misli pa cemo se po tome ravnati.
Ja sam zaista šokiran onim što sam pročitao oko tog konkursa za praćenje (špijuniranje) društvenih mreža. A još sam više šokiran najavom da će pobednik konkursa imati zadatak da, osim što prati internet i pisanje, sam morati da postavlja upise i da formira sliku o ministarstvu!? A posle će da podnosi izveštaj o praćenju?! Da neće možda taj 'neko' da malo spinuje javnost (u ovom slučaju lovačku), ne bi li izvršio zadatak stvaranja ružičaste slike o državnom organu? Pa dokle ovo ide, da li je neko ko je raspisao ovakav konkurs imao predstavu o svim aspektima i problemima koje ovakav potez može da izazove?
Šta sad ja treba da radim, ako kao administrator ovog portala vidim da neko npr. minira pisanje i kritiku rada ministarstva ili nekog njegovog organizacionog dela vezano za lovstvo? Da posumnjam da je neko ubačen ovde da razbuca i obesmisli pisanje i postojanje Srtbijalov, recimo? Da utiša kritike, da sroza rejting i ugled Srbijalov portala kao doslednog i principijelnog borca protiv brljotina? Da li treba da zapadnem u paranoju, pa da u svačijem mišljenju vidim 'domaćeg plaćenika'? Ili još gore, da admin tim i članovi Srbijalov portala zapadnu u neku vrstu autocenzure, pa da se ubuduće držimo lepih lovaćkih tema tipa 'Lovački doručak', 'Pečurke', 'Sa kojom čizmom u lov?', i sličnih, a da ni slučajno ne postavljamo nezgodna pitanja!!
Taj film se neće gledati!!
Usput samo da napomenem: danas posle podne mi je moj kućni lap-top najverovatnije uhakovan, (znaću preciznije u toku sutrašnjeg dana) tako da mi je praktično nemoguće da se konektujem na internet. Trenutno pišem sa rezervne lokacije i sa drugog računara. Ne mora ništa da znači, ali čisto da napomenem, eto... Danas sam oko 14 h pustio upis o ovom praćenju (špijuniranju) interneta, a već oko 17 h od kuće nisam više mogao na net. Koincidencija ili ne? Posle konkursa o 'praćenju' mogu da pomislim svašta, a da ni jednu opciju ne smatram isključenom, pa ni onu da mi je neko namerno 'sredio' računar!
slavaplana kaže:
SRBIJALOV i PREDATOR moraju da se ugase kako stvari sada stoje............
Posle ovog i ovakvog poteza odgovornih (?) ljudi u Ministarstvu, logična posledica može da bude samo da se usredsredimo na rad istog. I da javno iznesemo sve što uspemo da saznamo.
Ma ne intetresuje me uopšte kako će da izgleda sretni dobitnik na konkursu za 'praćenje'. Mislim da je velika sramota da, kao prvo, pored onolikog državnog aparata oni traže van tog istog aparata nekog da prati društvene mreže, i da im podnosi izveštaje, valjda kroz prizmu sopstvenih vrednosnih merila. A još veća bruka je namera nadležnih da taj NEKO pokuša da učešćem na društvenim mrežama kreira ili spinuje javno mnenje onako kako bi to nadležni naručioci voleli. E to je najveća sramota!
Da ne pominjem da će možda taj 'neko' pratiti i, recimo, moje ili nečije tudje aktivnosti. Nisam siguran jer nisam pravnik, ali bih voleo da čujem mišljenje da li u ovom praćenju aktivnosti na društvenim mrežama, prikupljanju informacija i podnošenju izveštaja ima elemenata možda i nekog krivičnog dela? Ministarstvo poljoprivrede naručuje praćenje po društvenim mrežama?!? Lepo, lepo, sve lepše od lepšeg.
Još samo fali da sretnom dobitniku nabave kožni kaput.
A još lepše će biti ako u 'praćenju' (špijuniranju?) po društvenim mrežama bude uključena recimo neka privatna firma? Ko može da garantuje da podaci prikupljeni na taj način neće biti (zlo)upotrebljeni i za neke druge svrhe osim za naručioca?
Ili se možda radi o nekakvom nameštanju poslića (čuj, poslića od milionče, dva, ili ko zna koliko) za nečijeg sina, brata, rodjaka, kuma, ili koga već, koji ionako ubija vreme sedeći ceo dan na internetu, pa nekom palo na pamet da spoji lepo sa korisnim?
Ne znam, ne mogu ništa da tvrdim, ali sam svestan da ovakav način 'praćenja društvenih mreža', postavljanja naručenih upisa, i svega ostalog, nikako ne može da se podvede pod demokratski i otvoreni način rada. Pitam se samo, šta bi bilo da nisam slučajno naleteo na taj tekst konkursa? Sve bi prošlo u miru i tišini, niko ništa ne bi znao, i svi bi smo ostali u ubedjenju da iznošenje svojeg mišljenja znači da i drugi iznose svoje, a ne naručene upise.
Žao mi je onog genijalca kojem je pala na pamet ovakva idejaoko praćenja društvenih mreža, i raspisivanju oglasa za angažovanje davaoca usluga 'praćenja društvenih mreža' i aktivnog učešća u istim sa ciljem kreiranja slike o ministarstvu; mislim i ubedjen sam da bi bilo najbolje kada bi nadležni i 'odgovorni' ovaj nesretni oglas lepo poništili, a sredstva namenjena za 'praćenje' usmerili u pametnije svrhe!
Da ne pričam o tome koliko reakcija sam juče u toku dana čuo od ljudi; reakcije se kreću od rezignacije, preko neverice, pa skoro do izliva besa.
Eto nadležnima iz ministarstva besplatan izveštaj, nadam se (skoro da sam siguran) da ovo čitaju.
Ej ali dokle ta glupost ide pa to je neverovatno! Da se pare svih ljudi razbacuju na ovakve stvari. Pa to je za medalju.
Da im tamo neko popravlja imidž, prati šta se piše o njima na internetu...pa da gospodo držite do zakona, da ga poštujete i primenjujete dosledno i slovo po slovo ne bi ni bili u situaciji da se o vama piše u negativnoj konotaciji, da budete prozivani za brlje.
Zar je to tako teško raditi po zakonu i pravilnicima, kontrolisati primenu istih na terenu...pa to nije pitanje hoćeš-nećeš nego moraš!!!!
A te KGB-ovske metoda praćenja ostavite za neke druge stvari, a vi se držite zakona koji ste dužni da primenjujete i ne izmišljajte više jer iz dana u dan gubite kredibilitet kod naroda ( čitaj: lovaca ).
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Nisam siguran da li po Zakonu o javnim nabavkama, u postupcima javnih nabavki male vrednosti, postoji obaveza obavestavanja (na Portalu javnih nabavki) o zakljucenom ugovoru nakon sprovedenog postupka javne nabavke?
Sa linka koji je Lala postavio, mogli smo se upoznati sa konkursnom dokumentacijom, odnosno sa rokom za podnosenje i otvaranje ponuda, sa rokom za strucno ocenjivanje i izbor najpovoljnije ponude i rokom za zakljucivanje ugovora o delu kao predmeta javne nabavke, obzirom da je postupak raspisan i objavljen 04.11.2013. godine i da je rok za podnosenje i otvaranje ponuda bio 13.11.2013. godine a kako je danas 26. novembar, verujem da vec postoji zakljucen ugovor i da je najpovoljniji ponudjac poznat tamo njima ali ne i nama "prasinarima".
To saznanje bi nam sigurno odagnalo za sada opravdane sumnje, jer bi koristeci informacije sa sajta Agencije za privredne registre, saznali da li tu ima necega cega ne bi trebalo da bude, odnosno da utvrdimo odsustvo veza po pravoj ili pobocnoj babinoj ili tetkinoj liniji.
Tehnicki opis predmeta ove javne nabavke je dosta "slozen" iako se u jednom javno objavljenom odgovoru tvrdi, da se pod drustvenim mrezama podrazumevaju samo Tviter i Facebok. Mozda, ali ja nesto nisam primetio da se na ovim drustvenim mrezama komentarisu neke aktivnosti ministarstva poljoprivrede, za razliku od ostalih elektronskih medija (?) kao sto je forum "Lorista" (sa preko 0,0001 upisa dnevno na ovoj temi) a ponekada ili vrlo malo i forum "prasinara sa Srbijalova".
Ostaje nam da cekamo prvi kvartal 2014 godine i javno objavljivanje Izvestaja o realizovanim javnim nabavkama ministarstva u 2013 godini, iz koga cemo se upoznati ko je i za koju kintu pruzio ove usluge a naravno po osnovu onog Zakona na koji se Slavoljub Stojadinovic stalno poziva, mozda mozemo dobiti i specifikaciju ucinjenih usluga na osnovu kojih je ministarstvo platilo ugovorom predvidjena sredstva.
Neverovatno je koliko pojedinci, bez obzira koja su politička opcija, misle da su ljudi budale i retardi i da mogu da ih ....u mozak.
Pa sve ove gluposti koje iz dana u dan isplivavaju samo pokazuju da se jako malo, skoro ništa nije promenilo u mentalitetu vodećih ljudi po Ministarstvima, Upravama i Sekretarijatima. Oni i dalje teraju po svome, rade šta hoće, nikome ne polažu račune pa tako imamo situaciju da se neki ljudi iz petnih žila trude da nešto promene, a neki su u fazonu "lezi lebe da te jedem".
Sada ili za mesec ili za dva gospoda iz Uprave za šume moraće da ove podatke učine dostupnim javnosti, a onda im nikakvi PR-ovi sa Megatrend univerziteta neće pomoći da "ušminkaju" ovakve nebuloze ( na društvenim mrežama ).
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
slavaplana kaže:
posto ce mo da se igramo gluvih telefona sa lovackim parama
ja postavljam javno pitanje direktoru Perici Grbicu da li je na konkusu za dodelu para iz Fonda za razvoj lovstva konkurisala FIRMA
"SERBIJAN PURE NATURE"iz Beograda ciji je vlasnik Predrag Drobnjak a odgovorno i jedino zaposleno lice Stanimirka Lecic
sa PIBOM 106718862 i MAT.BROJEM 20666960
koja je prema mojim informacijama dobila iz fonda za razvoj oko 6.5mil din???
STa to radi specijalno ova firma sa jednim zaposlenim koja prema podacima iz APR ima manjak u kasi oko 1.200.000din za 2012god???
Za koje proekte je ova firma konkurisala ????
Da li ce nesto epohalno da se promeni u lovstvu Srbije ako se ovolike pare KOJE SU VEC ISPLACENE ISTOJ FIRMI za iste proekte zaista i utrose???
Ko stoji iz ove firme iz UPRAVE ZA SUME I SRBIJASUMA???
Ko ce da podeli ovaj novac??????Naravno za proekte koji su izgleda bili toliko dobri da su svi LOVACKI SAVEZI,FAKULTETI I 50% udruzenja dobili mnogo manje para???
Ako Saberemo koliko je SRBIJASUME POVUKLO para iz Fonda a dobili su oko 15mil ,ova privatna firmai fakulteti i Savezi dolazimo do cife od preko 35mil din???
Jer se Fond za razvoj lovstva zato osnovao????
Koliko udruzenja na ime proekata nije dobilo ni dinara????
Da li Perica Grbic zna sta potpisuje????
Zna li Ministar za ovako bahato ponasanje i trosenje lovakih para???
Zasto nema spiska ko je do sada koliko dobio para na sajtu Uprave za sume????
Sta krijete???
Koga pokrivate????
Jos uvek nema zvanicnog odgovora????Pitam se zasto kada je KONKURS UVELIKO ZAVSEN?????
Postovani moderatori, evo teme za komentare, razmisljanje i stanje u lovackim udruzenjima, bar sto se tice juga. Toplicki okruga mozda i sire.
Evo postovani lovci kako se sprovodi zakon. Prilikom kontrole ima tri strane zapisnika, pa se oteze dostavljanje, a prilikom dostave nestane ceo list u zapisniku, gde precizno stoje neki nedostaci, propusti i broj divljaci koji se meri milionima.
Ako to radi nacelnik lovne inspekcije koga drzava placa, sta ocekivati od nizih organa.
Mesecdana putuje papir od Prokuplja, do Zitoradja, gde je razdaljina ,*samo* 12 kilometara. I sve dok se ino turisti ne povuku sa terena, resenje ne moze da se sprovede. I stareci nakon svega, o cemu pricati i za sta se boriti. Ko god pisao pita sebe sta nije u redu ? A ostali cinioci cute i lepo zive. Pricati o lovu, kao sportu, druzenju ? Svaka cast pojedincima koji brane lovstvo, ali ovo govori sve sto je neophodno o celokupnoj situaciji.Sta reci ? Nacelnik lovne inspekcije, Nisavskog okruga.
Od danas ce se na ovoj temi objavljivati zapisnici i prijave protiv REPUBLICKIH LOVNIH ISPEKTORA KOJI I POSLE VISE GODINA NISU PRIMLJENE PRIJAVE od strane lovaca i podnosioca poceli da rade i da se protiv svih koji su prekrsili zakon podnesu prijave visim istancama!!
Objavicu prijave koje za Veliku Planu nikada ispektor Miomir Djuic nije pokrenuo a morao je po sluzbenoj duznosyi vise od godinu dana............sa svim dokazima i ostalim prilozima koji idu uz prijavu oko unosa divljaci na nezakonit nacin ............takodje cu objaviti i sve dobijane prijave koje mi lovci budu prosledili poslati tuzilastvu sa krivicnim prijavama oko nerada pojedinaca koji su duzni da postuju zakon a i da ga primenjuju a niko nista ne radi u Srbiji!!!!
Jedino ako objavimo sve podnete prijave neko ce se zapitati u upravi za sume ko to tamo radi i sta rade pojedinci dok cekaju da doguraju do pezije.............
Uprava za sume niti zeli da radi svoj posao niti sem par ljudi ima uopste znanja da se tako nesto odradi u sta ce se mnogi uveriti kad vide zavedena dokumenta koja ispektori do dana danasnjeg nisu uzeli u razmatranje.............
Sto se tice prigovora na rad navedenog NACELNIKA LOVNE INSPEKCIJE, Nisavskog okruga, vec je poslat, i to Ministru poljoprivrede, Ministru policije, Direktoru policije, i nacelniku policijske uprave u Nisu.
Neverovatno je da pored tolikih prijava na rad, neko ko prima platu od drzave da stiti zakonitost, frizira zapisnik. Pazljivo citajuci zapisnik, lovna osnova nije uradjena kako treba, inspektor pominje srne. Ostale konstatovane cinjenice izbacuje, jer se vidi njegova krivica.
On kao nacelnik ne sprovodi resenje svog kolege o kontroli strucne sluzbe i to sedi godinu i vise ne sprovedeno. Tek kada se pocnu okretati telefoni i dosadjivati u Upravi za sume, tada se * nesto * pokrene, al mizerno.
Za *jedan dan* se otklanjaju *nepravilnosti* i upravni odbor, navodno donosi odluku o pustanju lova. Upravnik i inspektor se culi telefonom i kao i Vlada donose odluke. A napisano da mora biti pismeno obavesten.
Zapisnik putuje mesec dana a lov se pusta telefonom, za jedan dan. I to na istoj udaljenosti se nalazi kancelarija , u Prokuplju.
U lovnoj osnovi nema ime lica ni broj licence, sto je prvim zapisnikom uradjeno, sada je to izostavljeno. Brojanje srna je uradjeno u kafani a zapisnici naknadno dostavljeni.
Brojanje divljaci, NE RADE LOVCI, vec jedno isto lice, poznato svima po svesrshodnim radom u lovackom udruzenju. Jedinstveni primerak lovca.
Na osnovu prigovora, nacelnik lovne inspekcije je uradio kontrolu a ne na osnovu pocetka lovne sezone. I covek u hodu ispravlja greske. Od avgusta pa do decembra.
Pisani su prigovori, direktoru uprave za sume, nacelniku lovne inspecije, Kaurinu, i *sve je ok*. Sta reci o svemu ?
Neko jaci od drzave. Ili neko prima platu a, zasto ne radi svoj posao, Veliko pitanje za razmatranje. Slavo imas saradnika u prigovoru na rad lovnog inspektora.
Pozdrav,
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?