Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
dusanandra
 Lalo izvini malo me ponelo secanjeConfused

Lala
 Sve je u redu, samo vas podsećam Smile 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkon
 Bas sam skrenuo sa teme.Izvinjavam se.

Ajde sad da se ispravim.
Mislim da joj nije mesto u lovu.
Ima mnogo boljih kalibara koje mozemo koristiti.
Sta loviti MK puskom kod nas?

petar
 Pa evo ovako, moje misljenje, koje ne mora da bude prihvaceno, ali je moje. Zeca lovimo potkovicom sa velikim brojem lovaca, i po mom misljenju divljac tu ima prilicno malo sanse da pobegne. Koliko ste puta sa ceke ili u nekom pirsovanju srndaca videli zeca kako stoji na 50-tak metara do vas na detelini ili strnjici. Zamislite da je kod nas dozvoljen lov na zeca bez velikog broja lovaca, nego pirsovanjem uz korisceneje malokalibarke, meni se cini ok, podseca me na lov srndaca pirsovanjem, stim sto je meta manja i lovi se malokalibarkom, sta mislite o ovoj mojoj ideji?
Just like old times!

Sniper Hunter
 Ja mislim da ne bi bila losa za sitnije predatore kao lisice divlje macke kune jer se ne pravi buka i ne uznemirava se ostala divljac u lovistu uz dobar izbor metka i sa dobrom optikom mislim da bi mogla da se koristi pod odredjenim uslovima cak za odstrele i preko 50 m naravno kada bi bilo zakonski odobrenoB)

Jank
 Gledao sam kako jedan naš kolega iz svog dvorišta sa naslona malokalibarkom, naravno sa optikom skida svrake u obližnjem šumarku na rastojanju oko 40 metara. Neznam na koliko bi mogao dalje da pogodi recimo vranu ili neku drugu štetočinu ali svakako je korisno imati i jedno takvo oružje....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

petar
 Korisno jeste, ali u Srbiji nazalost neupotrebljivo osim na strelistu...Sad
Just like old times!

Jank
 Ali čim se ne čuje pucanj to već može da izazove sumnju. Mislim da je ovakvo oružje veoma pogodno za zloupotrebu tj. za krivolov. Snipere šta misliš čekaš recimo lisicu a ono ispred tebe izađe srndać.....samo jedan mali klik i ode trofej u ilegalu...ha ha ha....zato nisam za malokalibarku da se nosi u lovište....Presrean

petar
 Ma nema to nikakve veze, ako ce neko da ukrade trofej on ce to da uradi, niko ne moze da ga spreci, nema to veze sa oruzjem, nego sa glavom. A sta onda da kazemo za lukove i samostele, oni su isto necujni, tj. tihi? Mislim da glasnoca pucnja ne sprecava krivolov ni malo, tako da je u sutini nebitno cime se krade, tj koje oruzje koriste krivolovci...
Just like old times!

Sniper Hunter
 Jank ne kazem da nisi u pravu ali ko resi da napravi stetu napravice je sa bilo kojim kalibrom ja licno moju koristim za trening jer okidanje je okidanje i odstreljujem po neku svraku i vranu iskljucivo u mom dvoristu i kada su na zemlji a ne na drvetu jer sam pucajuci na svraku koja je u senjaku krala jaja izbusio svraku i lesonit tablu koja je bila iza svrake pucajuci u vis na jedno 25m iz zaklona tako da je pucanje u vis opasno jer zrno ima domet preko 1500m iako je na oko slabasno ipak probija ulazi u panj i preko 15 cm kada gadjam mete apo novom zakonu nisi sam u lovu na predatore mora i pratilac znaci smanjena mogucnost za lovokradjuGrin

Jank
 Snipere čestitam na unapređenju, u pravu si vrlo opasno oružje sa kojim treba pametno rukovati a ono za krivolov to se ja malo šalim mada realno za krivolov ko naumi on puca iz bilo kog oružja....iveli

Hvala Jankiveli

Lala
 Stoji to, da je krivolovac lopov, bez obzira na oružje koje nosi. Ali ima istine i u onoj 'lopova čini prilika'.
Sniper je potvrdio ono što i ja kažem: iako metak za malokalibarku deluje slabašno, opako dejstvo i domet ima! Pričao mi je jedan poznanik, kako su negde u Bosni, za vreme rata, gledali kako je jedan 'baja' upucao kravu malokalibarkom, zveknuo je u čelo, krava samo kljoknula na mestu, a pucao je sa jedno 30-40 metara. Olovno zrno 22lr se u tkivu tumba, deformiše, fragmentira pri udaru u kost, i kida okolno tkivo, praveći užasne unutrašnje povrede i rane. Zrno ovog kalibra ne obara divljač prenosom energije zrna, kao lovna zrna, nego na gore opisan način. Zbog toga sam takodje protiv upotrebe u lovu. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 aman ljudi, za krivolov krivolovci koriste svašta,
da pucaju topovima neće se čuti moderna tehnika je čudo
sad ste me naljutili idem da predam mollbu za nabavku mk pa nek me žena obesi za j...Palica
vižlan i terier

Sniper Hunter
 Ajde bela visicemo zajednoGrin

Jank
 Odavno sam želeo jednu malokalibarku tek onako, da se nađe a i one dosadne svrake koje kradu trešnje i jaja ali koliko mi je poznato za nabavku odobrenja potrebna je članska karta nekog streljačkog kluba.
Eeeee ja to nemam.....Cry

nenad_franc

Jank kaže:
Odavno sam želeo jednu malokalibarku tek onako, da se nađe a i one dosadne svrake koje kradu trešnje i jaja ali koliko mi je poznato za nabavku odobrenja potrebna je članska karta nekog streljačkog kluba.
Eeeee ja to nemam.....Cry

bilo nekad,sada ti vise ne treba!

Sniper Hunter
 Jank to ti je najlakse uclanis se ,zavrsis obuku,dobijes potvrdu o zavrsenij obuci i potvrdu da si clan SD i da ti je malokalibarna puska potrebna zbog daljnjeg bavljenja streljastvom i to je to iveli

Jank
 Sve to Snipere i još jedno 300 e i mogu da tepam svrake, samo me malo zeza ova evropska valuta nešto je nema na našem tržištu...ha ha ha ...lovac

Sniper Hunter
 Ma nadju se polovne i jeftinije drugar kupio za 100 bila oduzeta od strane SUP-a pa morao da proda ima toga i po oglasima trazis malo i nadje se evo ako ja kupim novu mozda 452 ide na prodajuGrin

neca90
 Lala je nesto napisao gore o ovome sto me zanima,samo ne znam jesam li ja lepo shvatio:kada 22 LR pogodi telo zivotinje (kune,psa lutalice,sakala,nebitno) to znaci da se odvija rikositeranje u unutrasnjosti tela te zivotinje,tj.da se metak odbija od jedne kosti do druge,od druge do trece...usput kidajuci unutrasnje organe?Jel sam pravilno razumeo?Hmmm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,526 posete www.srbijalov.com