Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
Lala

Nemanja Djurovic kaže:
evo jedna sipaticna slika sa crnogorskog primorja
http://sphotos.ak...4703_n.jpg

Recite mi da je ovo fotomontaža, molim vas. Gde je ovo slikano, i kad? Mslm, primorje je širok pojam...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nemanja Djurovic

Lala kaže:

Nemanja Djurovic kaže:
evo jedna sipaticna slika sa crnogorskog primorja
http://sphotos.ak...4703_n.jpg

Recite mi da je ovo fotomontaža, molim vas. Gde je ovo slikano, i kad? Mslm, primorje je širok pojam...

fotomontaza nije slikano je negdje na crnogorskom primorju,ovu sam sliku nasao na stranici lov i ribolov u crnoj gori....evo ti stranica pa sam pogledaj
http://www.facebo...amp;ref=ts

Lala
 Nemanja, kad sam rekao 'fotomontaža', hteo sam da kažem da nije normalno da se pomlati ovoliko šljuka, i još da se sa ulovom sprdaju na ulici. Za mene, to je čin za osudu, a ne za pohvalu.
Pogledao sam link, da pokušam da ustanovim gde je ovo slikano, ali nema podataka.

Nemanja Djurovic
 jojjjjjjjj lalo pa necemo sad o tome,dolje kod nas a posebno na primorju se lovi sljuka kao kod vas fazan u velikom broju ,ovo ce da ostijele 10 lovaca za 5 izlazaka,i ne sprdaju se u opste stim bas naprotiv,ne znam odakle ti to,ovo je vjerovatno sezonsi ulov nekog lovackog udruzenja i nista vise,meni je ova slika bas simpaticna zbog toga sto su osmislili ovo...

Lala
 Meni uopšte nije simpatično crtanje figura sa odstreljenom divljači, to nije lovački, to je sprdnja i sa divljači i sa kodeksom, nemoj mi zameriti, to je moje miššljenje.
A ovo sigurno nije odstrel iz 5 izlazaka, da se razumemo, ovo su sveže odstreljeni primerci, mrzi me da brojim, ali 100 komada ima sigurno.
Šta da kažem, mene bi bilo sramota da ovako nešto uradim. I da se još posle hvalim na ovaj način, tolikim odstrelom.

dr NM

Cvele kaže:
Jako mala slika, povecaj rezoluciju da bi' se nesto vid'lo Smile

Pokušao sam, ali onda ne može da se pošalje.Confused

macun
 Evo jedne iz dalmacije od prošle nedjelje, ja i moja godinu ipo stara seterka lovili.

tetrao
 Sredinom 90-tih godina u Crnoj Gori je bila praksa da neki ljudi koji sebe smatraju da su lovci u toku zimovanja šljuke ubiju više stotina pa i više hiljada (1000) ovih ptica. Ptice su kupovali Italijani po ceni 2 DM po komadu. Iste ptice su u Italiju prenošene gliserima. Svaki "lovac" je imao svog "Talijana", a u kući po više zamrzivača.Izgleda da je ova praksa tamo i danas prisutna.

Lala
 Tetrao, vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Slatka je lova uzeta na taj način, em se napucaju kao na frontu, em kinta u džep. I posle ponosno kažu 'mi, lovci'...
Crtaće oni šljuku sigurno, ako nastave ovako, da bi sledeće generacije lovaca znale uopšte kako šljuka izgleda.
Kolega Nenadx mi je poslao prošle godine staru fotku iz mog lovišta, iz 1912. godine, gde je 10-ak lovaca slikano sa odstrelom šljuke 110 komada, tada, i kasnije, je šljuka bila jedna od glavnih lovnih divljači. Danas u mom lovištu, ako vidimo uopšte i jednu šljuku godišnje, dobro je. Sad
Samo rokajte, braćo crnogorci, rokajte. E, ljudi, ljudi...
Lala priložio:
bac1912sljuke110.jpg

Jastreb
 I kod mene je ima u tom broju otprilike... jedna godišnje... obzirom da je ne pogodim nikad, izgleda da je to uvek ista...dok ne umre prirodnom smrcu i ona, a onda nece biti ni jedna B)

Sniper Hunter
 Starac i more=Jastreb i sljukaSme�ko

nenadx
 Sljuke kao selice zavisno od godisnjeg doba i uslova migrira,pa se koncetrise na odgovarajucim lokacijama.Na primorju se znaju mesta i vreme,a koncetracija im je gusca.Kod nas su stanista barskih sljuka degradirana,pa ih i nema kao nekada....Sumske su druga prica,pokrivaju vece prostore,pa se i love manje vise pojedinacno,te se lovac tesko moze pohvaliti sa vise od jednog ulova dnevno,kao na ovoj mikaccgi54.tinypic.com/2i1z5lz.jpg
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 nenad x mnogo fina puskica na ovoj slici koji cal?B)

nenadx
 Dejane,cekam mikaccg da se pojavi i kaze.Znam da koristi jednocevku dvadeseticu.....pa nebih da nagadjam.
Dobar pogodak

Cvele
 Puska je ili poluautomat ili jednocevka! Smile Kol'ko ja vidim Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mikaccg
 Puska je jednocevka,konkretno ova je u 12/76 calibru,ruska sa promenljivim cokovima,prezadovoljan sam sa njom,a slika sljuke je od prosle godine,bio je lov na zeca,zato je ovaj kalibar.Marka kera u nekom trnjaku,poletanje i pustanje da odradi svoj ples u vazduhu i tek onda pucanj,po mogucstvu sto dalje je pustiti da odleti.Treba dosta treninga da bi odstrel bio uspesan.To je moje neko iskustvo u lovu ove interesantne ptice.
uvek dobar pogodak

Sniper Hunter
 Kolega mikaccg hvala na informaciji lepa slika odstrelaB)

gorskikotar
 Ja lovim sa seterom šljuke koje se rado zaustavljaju u našem lovištu. Ove godine sam odstrijelio 4 kom, Jednu na preletu uvečer kada se spuštaju u polje na hranjenje.
Dobra kob!

gorskikotar
 Talijanima prodajemo šljuke.Oni love samo vikendom i za dva mjeseca su odstrijelili 57 kom. Sada je pao snijeg i više se ne zaustavljaju kod nas nego odlaze u primorje na kratki predah pa dalje zrakom do Afrike.

Dobra kob!

dr NM

gorskikotar kaže:
Ja lovim sa seterom šljuke koje se rado zaustavljaju u našem lovištu. Ove godine sam odstrijelio 4 kom, Jednu na preletu uvečer kada se spuštaju u polje na hranjenje.

E to je uživanje!Smile

Lov šljuke sa engleskim seterom - prava stvar!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,576,119 posete www.srbijalov.com